Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090120/ |
Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64 |
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090120/6454-N-2009.html |
<p class="kh_header"><b>Przemęt: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych oraz owoców i warzyw.</b><br> <b>Numer ogłoszenia: 6454 - 2009; data zamieszczenia: 20.01.2009</b><br> OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p> <p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p> <p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p> <p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p> <p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Urząd Gminy Przemęt , ul. Jagiellońska 8, 64-234 Przemęt, woj. wielkopolskie, tel. 065 5496071, faks 065 5496975.</p> <ul class="kh_indent_1"> <li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.przemet.pl</li></ul> <p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p> <p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p> <p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p> <p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych oraz owoców i warzyw..</p> <p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p> <p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych [produktów równoważnych nie gorszych pod względem posiadanych parametrów jakościowych]. Zastosowane nazwy producentów służą jedynie doprecyzowaniu przedmiotu zamówienia. Pojęcie równoważności należy odnosić do równoważności jakościowej oferowanych produktów, tj. walorów smakowych, konsystencji, składników produktu, w stosunku do produktów wskazanych przez Zamawiającego. Produkty wymienione w niniejszym opisie przedmiotu zamówienia stanowią I gatunek. Owoce i warzywa wskazane w niniejszym opisie przedmiotu zamówienia, jako produkty sezonowe, po zakończeniu sezonu na dany produkt zostaną zastąpione innym dostępnym owocem lub warzywem, w taki sposób aby wartość ogólna danego produktu nie uległa zmianie. Dostarczane artykuły spożywcze oraz owoce i warzywa muszą być dopuszczone do obrotu w kraju, muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stawianym przez Polską Normę oraz obowiązującym przepisom w zakresie produkcji i obrotu żywnością, muszą spełniać obowiązujące normy sanitarno-epidemiologiczne oraz być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Niniejsze artykuły spożywcze oraz owoce i warzywa dostarczać należy środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie przewozu ww artykułów. UWAGA: ilość zamawianych artykułów spożywczych, owoców i warzyw może ulec nieznacznej zmianie od września 2009, w związku z nowym rokiem szkolnym i możliwą zamianą ilości dzieci w wieku przedszkolnym artykuł nazwa producenta ilość j.m. Jogurt malinowy typu Aksamitny, 120 g typu DANONE 3 210,00 szt Jogurt truskawkowy typu Aksamitny, 120 g typu DANONE 3 090,00 szt Jogurt truskawkowy typu Gratka, 4-pak po 120 g typu DANONE 620,00 szt Jogurt wiśniowy typu Pyszny, 4-pak po 130 g typu DANONE 234,00 szt Jogurt morelowy typu Pyszny, 4-pak po 130 g typu DANONE 195,00 szt Jogurt probiotyczny typu Actimel, truskawkowy, 4-pak po 100 g typu DANONE 3 760,00 szt Jogurt probiotyczny typu Actimel, wieloowocowy, 4-pak po 100 g typu DANONE 136,00 szt serek waniliowy typu Danonki 4-pak po 50 g typu DANONE 455,00 szt serek truskawkowy typu Danonki 4-pak po 50 g typu DANONE 909,00 szt serek morelowy typu Danonki 4-pak po 50 g 50 g typu DANONE 205,00 szt serek malinowy typu Danonki 4-pak po 50 g typu DANONE 68,00 szt Danonki Pół na Pół, 2-pak po 80 g o smaku wanilia/owoce leśne typu DANONE 560,00 szt Danonki Pół na Pół, 2-pak po 80 g o smaku wanilia/truskawka typu DANONE 560,00 szt serek homogenizowany, klasyczny, truskawkowy typu Danio, 140 g typu DANONE 1 280,00 szt serek homogenizowany, klasyczny, wiśniowy typu Danio, 140 g typu DANONE 490,00 szt serek homogenizowany, klasyczny, brzoskwiniowy typu Danio, 140 g typu DANONE 1 405,00 szt serek homogenizowany, klasyczny, jagodowy typu Danio, 140 g typu DANONE 340,00 szt serek homogenizowany, klasyczny, bananowy typu Danio, 140 g typu DANONE 340,00 szt serek homogenizowany, klasyczny, waniliowy typu Danio, 150 g typu DANONE 5 457,00 szt serek homogenizowany z warzywami typu Danio, różne smaki, 125 g typu DANONE 1 776,00 szt serek typu Bakuś Puszysty, różne smaki, 80 g typu BAKOMA 1 600,00 szt Budyń typu Paula, czekoladowy, 4-pak po 125 g typu Dr. OETKER 400,00 szt Jogurt truskawkowy typu Jogobella, 150 g typu ZOTT 3 012,00 szt Jogurt brzoskwiniowy typu Jogobella, 150 g typu ZOTT 2 465,00 szt Jogurt malinowy typu Jogobella, 150 g typu ZOTT 710,00 szt Jogurt wiśniowy typu Jogobella, 150 g typu ZOTT 990,00 szt Jogurt jabłkowy typu Jogobella, 150 g typu ZOTT 296,00 szt deser mleczny czekoladowy typu Monte, 6-pak po 55 g typu ZOTT 726,00 szt ryż na mleku z bananami typu Belriso, 175 g typu ZOTT 850,00 szt mleko o smaku czekoladowym, 200 ml typu MLEKOVITA 900,00 szt płatki zbożowe w kształcie kulek o smaku czekoladowym typu Nesquik, 250 g typu NESTLE 70,00 szt płatki kurydziane typu Cornflakes, 500g typu NESTLE 35,00 szt Płatki miodowe w kształcie kółeczek typu Cheerios, 250 g typu NESTLE 35,00 szt płatki kukurydziane z miodem i orzeszkami typu Gold Flakes, 250 g typu NESTLE 266,00 szt sok marchwiowo-owocowy typu Łabuś 330 ml typu ŁABIMEX 5 942,00 szt Sok marchwiowo-owocowy typu Kubuś 330 ml typu TYMBARK 12 745,00 szt sok banan-jabłko-brzoskwinia typu Kubuś 330 ml typu TYMBARK 1 221,00 szt napój jabłkowo-miętowy typu Tymbark 200 ml typu TYMBARK 1 155,00 szt napój wiśniowo-jabłkowy typu Tymbark 250 ml typu TYMBARK 2 072,00 szt napój jabłko-pomarańcza typu Tymbark 250 ml typu TYMBARK 1 480,00 szt sok pomarańczowy, 200 ml typu GARDEN 1 287,00 szt sok brzoskwiniowy, 200 ml typu GARDEN 1 221,00 szt sok ze świeżych pomidorów, 300 ml typu PUDLISZKI 1 680,00 szt arbuz [sezonowy] ----------------------- 200,00 kg banan żółty ----------------------- 2 329,00 kg brokuły ----------------------- 953,00 szt brukselka [sezonowa] ----------------------- 97,00 kg brzoskwinia [sezonowa] ----------------------- 200,00 kg buraczki ----------------------- 160,00 kg cytryna ----------------------- 111,00 kg fasolka szparagowa żółta [sezonowa] --------------- 351,00 kg gruszka [sezonowa] ----------------------- 422,00 kg jabłko ----------------------- 2 683,50 kg kalafior biały [sezonowy] ----------------------- 519,00 szt kalarepa [sezonowa] ----------------------- 300,00 szt kapusta modra ----------------------- 200,00 kg kapusta pekińska ----------------------- 381,00 kg kiwi ----------------------- 6 964,00 szt mandarynki słodkie [sezonowe] ----------------- 1 407,50 kg marchew ----------------------- 1 109,00 kg morela [sezonowa] ----------------------- 408,00 kg ogórek szklarniowy świeży ----------------------- 347,00 kg papryka czerwona ----------------------- 68,00 kg pietruszka - korzeń ----------------------- 74,00 kg pomarańcza ----------------------- 556,00 kg pomidor ----------------------- 771,00 kg por ----------------------- 843,00 szt rzodkiewka-pęczek ----------------------- 565,00 szt sałata lodowa ----------------------- 170,00 szt sałata zwykła [sezonowa] ----------------------- 40,00 szt seler ----------------------- 282,00 kg szpinak rozdrobniony ----------------------- 90,00 kg truskawki [sezonowe] ----------------------- 357,00 kg winogrono białe słodkie ----------------------- 1 309,00 kg Ser żółty typu Królewski typu MLEKPOL 113,00 kg ser żółty typu Edamski typu MLEKPOL 17,00 kg serek topiony typu TERCETT mix smaków, 1 op-200g typu HOCHLAND 102,00 szt ser biały śmietankowy typu Obrzańska Spółdzielnia Mleczarska Kościan 129,00 kg ser waniliowy typu Juliko, wiaderko -500 G typu OSM CZARNKÓW 18,00 kg Jakość owoców i warzyw: gatunek I, owoce i warzywa świeże..</p> <p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-0, 15.50.00.00-0, 15.61.30.00-0.</p> <p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p> <p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br> <p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2009.</p> <p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p> <p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b> </p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p> <ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> - Spełniają warunki wynikające z art. 22 ust.1 ustawy, tzn.: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia; Ocena spełniania warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana na podstawie złożonych w ofercie dokumentów i oświadczeń wg formuły spełnia - nie spełnia. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania..</li> <li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> Oferta musi zawierać następujące dokumenty: 1. Wypełniony formularz ofertowy podpisany przez osobę uprawnioną do reprezentowania wykonawcy zgodny z załącznikiem nr 2 do niniejszej specyfikacji 3. Oświadczenie stanowiące załącznik nr 3 do niniejszej specyfikacji 4. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do rejestru ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert- potwierdzające, że profil działania wykonawcy odpowiada przedmiotowi zamówienia. Wszystkie dokumenty i oświadczenia powinny być przedłożone w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do reprezentowania wykonawcy..</li></ul> <p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p> <p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p> <p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p> <br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p> <p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p> <p><b>IV.3.1)</b> <b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://bip.wokiss.pl/przemet/.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Specyfikację istotnych warunków zamówienia można odebrać bezpłatnie w siedzibie Urzędu Gminy Przemęt, pok. nr 16 w godzinach otwarcia urzędu..</p> <p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 28.01.2009 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Przemęt, ul. Jagiellońska 8, 64-234 Przemęt, pokój nr. 24 lub przesłać pocztą, z dopiskiem Oferta na sukcesywną dostawę artykułów spożywczych oraz owoców i warzyw..</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> do 26.02.2009.</p>