Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090604/ |
Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64 |
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090604/86739-N-2009.html |
<p class="kh_header"><b>Szczawno Zdrój: Dostawa mięsa, wędlin, drobiu oraz podrobów do Punktów Żywienia Uzdrowiska Szczawno - Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju.</b><br> <b>Numer ogłoszenia: 86739 - 2009; data zamieszczenia: 04.06.2009</b><br> OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p> <p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p> <p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p> <p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p> <p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A. , ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie, tel. 074 8493201, faks 074 8436764.</p> <ul class="kh_indent_1"> <li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl</li></ul> <p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p> <p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p> <p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p> <p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa mięsa, wędlin, drobiu oraz podrobów do Punktów Żywienia Uzdrowiska Szczawno - Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju..</p> <p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p> <p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin, drobiu oraz podrobów do Punktów żywienia Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju. Przedmiot zamówienia został podzielony na trzy Zadania: Zadanie 1 Dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz podrobów; Zadanie 2 Dostawa wędlin; Zadanie 3 Dostawa drobiu i mięsa drobiowego, wędlin i podrobów drobiowych. 3.Szczegółowe zestawienie asortymentowe zamawianych produktów zawarte jest w załącznikach do opisu przedmiotu zamówienia. 4.Użyte w załącznikach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, że oferowany produkt powinien być równoważny do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe. 5.Zamawiający oszacował zapotrzebowanie na wymienione produkty na okres 12 miesięcy. Ilości te (podane w załącznikach) stanowią wartość szacunkową, co oznacza, że ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy może ulec zmianie. 6. Zamawiający będzie zamawiał wyroby sukcesywnie, od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 14:00 w ilościach i asortymencie zależnym od potrzeb (na żądanie Zamawiającego). 7.W wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. 8.Wykonawca do realizacji dostaw zapewnia środek transportu przystosowany do przewozu artykułów stanowiących przedmiot zamówienia. Pojemniki transportowe plastykowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, pojemniki powinny być dopuszczone do kontaktu z żywnością, zapewniając zachowanie właściwej jakości artykułów w czasie transportu. 9.Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. 10.Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania 1: czystość - mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione; konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się; smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; barwa - od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej; mięso oznakowane przez lekarza weterynarii - zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych; mięso wołowe z bydła młodego (jałówek, wolców, buhajków); mięso wieprzowe nie pochodzące z knurów i loch; 11.Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania 2 klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona. Niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, w odcinkach krótkich 10-15 cm, bądź wg zamówienia wagowego, np. 50 g, 100 g, 150 g; Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania 3: Mięso drobiowe w elementach z kością : Elementy właściwie umięśnione; nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą; linie cięcia równe, gładkie; w asortymentach ze skrzydłami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła; połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyja lub bez szyi; Barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu; nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg; dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych; dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła. Mięso drobiowe w elementach bez kości: Mięśnie piersiowe pozbawione skóry (z wyjątkiem piersi bez kości) kości i ścięgien; dopuszcza się niewielkie rozerwania i nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania od skóry i kośćca Barwa naturalna, charakterystyczna dla mięśni piersiowych danego gatunku drobiu nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni mięśni elementów mrożonych. Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu; niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Zadanie 1. Dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz podrobów. L.p. Produkt CPV Polska Norma Opis ilość [kg] 1. Flaki wieprzowe, krojone, blanszowane 15113000-3 PN-A-82011 Zgodne z normą, opakowanie pierwotne- worki PAPE (pakowane w modyfikowanej atmosferze) 70 2. Mięso gulaszowe wieprzowe 15113000-3 PN-A-82011 Zgodne z normą 600 3. Flaki wołowe krojone luz - blanszowane 15114000-0 PN 86/A82004 Zgodne z normą, opakowanie pierwotne- worki PAPE (pakowane w modyfikowanej atmosferze 100 4. Flaki wołowe, krojone, mrożone 15114000-0 PN 86/A82004 Zgodne z normą, opakowanie pierwotne - worki PAPE (mrożone) 250 5. Karkówka bez kości 15113000-3 PN 86/A82002 Element uzyskany zgodnie z normą ze sztuk młodych schłodzony, nie mrożony 1390 6. Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007;1996 Kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% 720 7. Krupniok 15131134-3 PN-A-82007;1996 Kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonkach sztucznych, poliamidowych zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% 1240 8. Łopatka bez kości 15113000-3 PN 86/A82002 Mięso z łopatki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego 2850 9. Mięso mielone 15110000-2 PN-A-82011 Produkty z mięsa i podrobów, wyroby garmażeryjne, mięso mieszane wieprzowe 250 10. Pasztetowa 15131310-1 PN-A-82007;1996 Pasztetowa czysto wieprzowa w osłonce sztucznej, parzona, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% 280 11. Pasztetowa wędzona 15131310-1 PN-A-82007;1996 Pasztetowa gotowana, wędzona, w skład zasadniczy której wchodzi 40% wieprzowiny kl.2, 25% wątroby wieprzowej lub cielęcej, 20% tłuszczu, 5% słoniny, 10% kaszy manny 220 12. Salceson włoski 15131133-6 PN-A-82007;1996 Salceson gotowany czysto wieprzowy w osłonkach z tworzywa sztucznego zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5% 690 13. Schab bez kości 15113000-3 PN 86/A82002 Mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy 1600 14. Szynka bez kości 15113000-3 PN 86/A82002 Mięso od szynki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego 2755 15. Słonina 15412100-0 PN-86/A-82002 Zgodnie z normą 540 16. Wątroba wieprzowa 15112300-0 PN-86/A-82004 Zgodnie z normą 1020 17. Pachwina wieprzowa wędzona 15113000-8 PN-A-82007 Zgodnie z normą 300 Zadanie 2. Dostawa wędlin. L.p. Produkt CPV Polska Norma Opis ilość [kg] 1. Kiełbasa biała parzona 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona surowa, wieprzowo (90%) - wołowa (10%), w osłonce naturalnej zawartość białka nie mniej niż 12%, tłuszcz nie więcej niż 30%, wody nie więcej niż 66% 680 2. Kiełbasa podwawelska 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13%, tłuszczu nie więcej niż 35% 80 3. Kiełbasa sucha krakowska 15131133-6 PN-A-82028;2002 Grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa podsuszana do uzyskania 65% wydajności w stosunku do surowca, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 30% 510 4. Kiełbasa szynkowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 25% 2880 5. Kiełbasa śląska 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona, wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13% ,tłuszczu nie więcej niż 35% 720 6. Kiełbasa krakowska parzona 15131133-6 PN-A-82007:1996 Zgodnie z normą 1650 7. Kiełbasa zwyczajna extra 15131130-5 PN-A-82007;1996 Zgodnie z normą 1100 8. Mielonka tyrolska 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona wieprzowa, parzona, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% 240 9. Mortadela / Mortadela wędzona 15131133-6 PN-A-82007;1996 Kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana, wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, wędzona o zawartości białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% 180 10. Mortadela włoska / Mortadela delikatesowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana; wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% 620 11. Parówka cienka 15131133-6 PN-A-82007;1996 Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35% 1140 12. Polędwica sopocka wędzona 15131133-6 PN-A-82007;1996 Wędzonka wieprzowa całomięśniowa, otrzymywana ze schabu obrobionego, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 8% 810 13. Serdelki wieprzowe 15131135-0 PN-A-82007;1996 Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35% 1030 14. Szynka gotowana 15131133-6 PN-A-82007 Zgodnie z normą 2010 15. Szynka konserwowa, śniadaniowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% 1240 16. Szynka wileńska, blok mięsny 15131133-6 PN-A-82007;1996 Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% 890 17. Szynka mini 15131133-6 PN-A-82007;1996 Zgodnie z normą 650 18. Szynka kanapkowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Zgodnie z normą 1950 19. Blok mięsny-szynka tyrolska 15311133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniony, wieprzowo(80%) -wołowy (20%), parzony, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mnie j niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% 580 20. Boczek wędzony 15131220-3 PN-A-82007;1996 Boczek wieprzowy, wędzony, surowy, bez widocznych złogów solanki 108 21 Boczek wędzony, parzony, extra 15131220-3 PN-A-82007;1996 Boczek wieprzowy, wędzony, parzony, bez widocznych złogów solanki 22. Kabanos wieprzowy 15131130-5 PN-A-82007 Zgodnie z normą 14 23. Ogonówka 15131130-5 PN-A-82007 Zgodnie z normą 1000 Zadanie 3 Dostawa drobiu i mięsa drobiowego, wędlin i podrobów drobiowych. L.p. Produkt CPV Polska Norma Opis ilość [kg] 1. Baleron drobiowy prasowany / Wędzonka indycza 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniony w skład którego wchodzi 100% mięsa z indyka, wędzony, parzony, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10%, w osłonce kolagenowej i siatce wędliniarskiej 690 2. Filet z indyka 15112220-4 PN-92/A/86 522 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 1550 3. Filety z kurczaka - piersi bez kości 15112200-8 PN-A-86524 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 5480 4. Kiełbasa szynkowa drobiowa 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 10% 3060 5. Kiełbasa śląska drobiowa 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona ,parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 2320 6. Kiełbasa żywiecka drobiowa 15131133-6 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 2510 7. Kurczak faszerowany 15131133-6 PN-A-86526;1996 Zgodnie z normą 420 8. Kurczak świeży 15112130-6 PN-A-86520 Tuszka kurczaka patroszona, bez podrobów, schłodzona do temperatury -1 do +4, czysta, bez jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych oraz krwi 3890 9. Mięso gulaszowe z kurczaka 15112200-8 PN-92/A/86 522 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 7600 10. Mięso gulaszowe z indyka 15112200-8 PN-92/A/86 522 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 1180 11. Parówka drobiowa 15131135-0 PN-A-82007;1996 Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto drobiowa, wędzona, parzona w osłonce wiskozowej 1590 12. Szynkówka drobiowa 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona w skład której wchodzi 100% mięsa z indyka, parzona, nie wędzona, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 2220 13. Porcja rosołowa 15113 200-8 PN-A-86524 Element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka, schłodzony bez przebarwień i u uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 4420 14. Salceson drobiowy 15131135-0 PN-A-86526;1996 Salceson gotowany czysto drobiowy w osłonkach poliamidowych, zawartość białka nie mniej niż 9%, tłuszczu nie więcej niż 25% 300 15. Pierś z indyka pieczona 1531135-0 PN-A-86526/A1 Zgodnie z normą 300 16. Szynka z indyka 15131135-0 PN-A-86526;1996 Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso drobiowe, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 1270 17. Udko z kurczaka świeże 15112200-8 PN-A-86524 Uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach 1800 18. Udo indycze z kością 15112200-8 PN-A-86524 Uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach 500.</p> <p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.11.10.00-9, 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.13.11.35-0, 15.11.20.00-6, 15.11.21.00-7.</p> <p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p> <p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br> <p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p> <p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p> <p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b> <p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p> <ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy którzy: Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, przedmiot zamówienia znajduje się w zakresie jego działalności, a zakres ten wynika z zapisów właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wdraża lub stosuje system HACCP; przedstawi zaświadczenie podmiotu uprawnionego / decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie oraz do zapewnienia jakości zdrowotnej produkowanych wyrobów spożywczych. Posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na mocy art.24 ustawy W okresie ostatnich 3 lat Wykonawca wykonał co najmniej 2 usługi o charakterze zbliżonym do przedmiotu zamówienia, (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie) i wartości nie mniejszej niż 150 tyś zł każda ..</li> <li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> A) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu zakresie posiadanych uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności związanych z przedmiotem zamówienia: 1. Oświadczenia Wykonawcy zgodnie ze wzorem ( Dokument nr 1) 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast w/w dokumentu składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania zgodnie z przepisami § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. (Dz. U. Nr 87, poz. 605). 1. Oświadczenie Wykonawcy o wprowadzeniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający stosowanie systemu HACCP. 2. Decyzja właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie oraz do zapewnienia jakości zdrowotnej produkowanych środków spożywczych. B) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz potencjału technicznego, a także że Wykonawca dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: 1. Wykaz dokonanych usług wraz z załączonymi dokumentami potwierdzającymi ich staranne wykonanie. Wykaz musi zawierać listę co najmniej 2 usług o charakterze zbliżonym do przedmiotu zamówienia, które Wykonawca wykonał w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie) i wartości nie mniejszej niż 150 tyś zł każda. C) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: 1. Polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontaktowej) w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na sumę ubezpieczenia nie mniejszą jak 200.000,00 zł (słownie: dwieście tysięcy 00/100 zł). D) Inne wymagane, niezbędne dokumenty: 1. Zaparafowany wzór umowy. 2. Pełnomocnictwo do działania w imieniu Wykonawcy w przypadku, gdy nie jest to osoba upoważniona do reprezentowania Wykonawcy z mocy prawa. 3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spółka cywilna) - Każdy z uczestników konsorcjum winien załączyć do oferty dokumenty wskazane w pkt. A1-A2, C1 z tym, że polisa może być wystawiona łącznie dla wszystkich Wykonawców. 4. Zamawiający wymaga w stosunku do podmiotów (partnerów) aby każdy z nich oddzielnie udokumentował, że posiada uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności, oraz że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podst. Art.24 ustawy. 5. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę(-y) uprawnione do reprezentowania Wykonawcy..</li></ul> <p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p> <p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p> <p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p> <br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p> <p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p> <p><b>IV.3.1)</b> <b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A., ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój..</p> <p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 19.06.2009 godzina 09:30, miejsce: Osobiście - w siedzibie zamawiającego przy ulicy Ratuszowej 1, w Szczawnie Zdroju (58-310), w Kancelarii Uzdrowiska (I piętro) listownie - (przesyłką) - na adres zamawiającego..</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p> <p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Zadanie 1. Dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz podrobów.</p> <ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p. Produkt CPV Polska Norma Opis ilość [kg] 1. Flaki wieprzowe, krojone, blanszowane 15113000-3 PN-A-82011 Zgodne z normą, opakowanie pierwotne- worki PAPE (pakowane w modyfikowanej atmosferze) 70 2. Mięso gulaszowe wieprzowe 15113000-3 PN-A-82011 Zgodne z normą 600 3. Flaki wołowe krojone luz - blanszowane 15114000-0 PN 86/A82004 Zgodne z normą, opakowanie pierwotne- worki PAPE (pakowane w modyfikowanej atmosferze 100 4. Flaki wołowe, krojone, mrożone 15114000-0 PN 86/A82004 Zgodne z normą, opakowanie pierwotne - worki PAPE (mrożone) 250 5. Karkówka bez kości 15113000-3 PN 86/A82002 Element uzyskany zgodnie z normą ze sztuk młodych schłodzony, nie mrożony 1390 6. Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007;1996 Kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% 720 7. Krupniok 15131134-3 PN-A-82007;1996 Kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonkach sztucznych, poliamidowych zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% 1240 8. Łopatka bez kości 15113000-3 PN 86/A82002 Mięso z łopatki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego 2850 9. Mięso mielone 15110000-2 PN-A-82011 Produkty z mięsa i podrobów, wyroby garmażeryjne, mięso mieszane wieprzowe 250 10. Pasztetowa 15131310-1 PN-A-82007;1996 Pasztetowa czysto wieprzowa w osłonce sztucznej, parzona, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% 280 11. Pasztetowa wędzona 15131310-1 PN-A-82007;1996 Pasztetowa gotowana, wędzona, w skład zasadniczy której wchodzi 40% wieprzowiny kl.2, 25% wątroby wieprzowej lub cielęcej, 20% tłuszczu, 5% słoniny, 10% kaszy manny 220 12. Salceson włoski 15131133-6 PN-A-82007;1996 Salceson gotowany czysto wieprzowy w osłonkach z tworzywa sztucznego zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5% 690 13. Schab bez kości 15113000-3 PN 86/A82002 Mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy 1600 14. Szynka bez kości 15113000-3 PN 86/A82002 Mięso od szynki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego 2755 15. Słonina 15412100-0 PN-86/A-82002 Zgodnie z normą 540 16. Wątroba wieprzowa 15112300-0 PN-86/A-82004 Zgodnie z normą 1020 17. Pachwina wieprzowa wędzona 15113000-8 PN-A-82007 Zgodnie z normą 300.</li> <li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2.</li> <li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li> <li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Zadanie 2. Dostawa wędlin..</p> <ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie 2. Dostawa wędlin. L.p. Produkt CPV Polska Norma Opis ilość [kg] 1. Kiełbasa biała parzona 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona surowa, wieprzowo (90%) - wołowa (10%), w osłonce naturalnej zawartość białka nie mniej niż 12%, tłuszcz nie więcej niż 30%, wody nie więcej niż 66% 680 2. Kiełbasa podwawelska 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13%, tłuszczu nie więcej niż 35% 80 3. Kiełbasa sucha krakowska 15131133-6 PN-A-82028;2002 Grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa podsuszana do uzyskania 65% wydajności w stosunku do surowca, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 30% 510 4. Kiełbasa szynkowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 25% 2880 5. Kiełbasa śląska 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona, wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13% ,tłuszczu nie więcej niż 35% 720 6. Kiełbasa krakowska parzona 15131133-6 PN-A-82007:1996 Zgodnie z normą 1650 7. Kiełbasa zwyczajna extra 15131130-5 PN-A-82007;1996 Zgodnie z normą 1100 8. Mielonka tyrolska 15131133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniona wieprzowa, parzona, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% 240 9. Mortadela / Mortadela wędzona 15131133-6 PN-A-82007;1996 Kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana, wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, wędzona o zawartości białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% 180 10. Mortadela włoska / Mortadela delikatesowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana; wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% 620 11. Parówka cienka 15131133-6 PN-A-82007;1996 Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35% 1140 12. Polędwica sopocka wędzona 15131133-6 PN-A-82007;1996 Wędzonka wieprzowa całomięśniowa, otrzymywana ze schabu obrobionego, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 8% 810 13. Serdelki wieprzowe 15131135-0 PN-A-82007;1996 Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35% 1030 14. Szynka gotowana 15131133-6 PN-A-82007 Zgodnie z normą 2010 15. Szynka konserwowa, śniadaniowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% 1240 16. Szynka wileńska, blok mięsny 15131133-6 PN-A-82007;1996 Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% 890 17. Szynka mini 15131133-6 PN-A-82007;1996 Zgodnie z normą 650 18. Szynka kanapkowa 15131133-6 PN-A-82007;1996 Zgodnie z normą 1950 19. Blok mięsny-szynka tyrolska 15311133-6 PN-A-82007;1996 Średnio rozdrobniony, wieprzowo(80%) -wołowy (20%), parzony, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mnie j niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% 580 20. Boczek wędzony 15131220-3 PN-A-82007;1996 Boczek wieprzowy, wędzony, surowy, bez widocznych złogów solanki 108 21 Boczek wędzony, parzony, extra 15131220-3 PN-A-82007;1996 Boczek wieprzowy, wędzony, parzony, bez widocznych złogów solanki 22. Kabanos wieprzowy 15131130-5 PN-A-82007 Zgodnie z normą 14 23. Ogonówka 15131130-5 PN-A-82007 Zgodnie z normą 1000.</li> <li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0.</li> <li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li> <li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br> <p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Zadanie 3 Dostawa drobiu i mięsa drobiowego, wędlin i podrobów drobiowych..</p> <ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p. Produkt CPV Polska Norma Opis ilość [kg] 1. Baleron drobiowy prasowany / Wędzonka indycza 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniony w skład którego wchodzi 100% mięsa z indyka, wędzony, parzony, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10%, w osłonce kolagenowej i siatce wędliniarskiej 690 2. Filet z indyka 15112220-4 PN-92/A/86 522 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 1550 3. Filety z kurczaka - piersi bez kości 15112200-8 PN-A-86524 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 5480 4. Kiełbasa szynkowa drobiowa 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 10% 3060 5. Kiełbasa śląska drobiowa 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona ,parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 2320 6. Kiełbasa żywiecka drobiowa 15131133-6 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 2510 7. Kurczak faszerowany 15131133-6 PN-A-86526;1996 Zgodnie z normą 420 8. Kurczak świeży 15112130-6 PN-A-86520 Tuszka kurczaka patroszona, bez podrobów, schłodzona do temperatury -1 do +4, czysta, bez jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych oraz krwi 3890 9. Mięso gulaszowe z kurczaka 15112200-8 PN-92/A/86 522 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 7600 10. Mięso gulaszowe z indyka 15112200-8 PN-92/A/86 522 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 1180 11. Parówka drobiowa 15131135-0 PN-A-82007;1996 Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto drobiowa, wędzona, parzona w osłonce wiskozowej 1590 12. Szynkówka drobiowa 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona w skład której wchodzi 100% mięsa z indyka, parzona, nie wędzona, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 2220 13. Porcja rosołowa 15113 200-8 PN-A-86524 Element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka, schłodzony bez przebarwień i u uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 4420 14. Salceson drobiowy 15131135-0 PN-A-86526;1996 Salceson gotowany czysto drobiowy w osłonkach poliamidowych, zawartość białka nie mniej niż 9%, tłuszczu nie więcej niż 25% 300 15. Pierś z indyka pieczona 1531135-0 PN-A-86526/A1 Zgodnie z normą 300 16. Szynka z indyka 15131135-0 PN-A-86526;1996 Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso drobiowe, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 1270 17. Udko z kurczaka świeże 15112200-8 PN-A-86524 Uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach 1800 18. Udo indycze z kością 15112200-8 PN-A-86524 Uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach 500 L.p. Produkt CPV Polska Norma Opis ilość [kg] 1. Baleron drobiowy prasowany / Wędzonka indycza 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniony w skład którego wchodzi 100% mięsa z indyka, wędzony, parzony, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10%, w osłonce kolagenowej i siatce wędliniarskiej 690 2. Filet z indyka 15112220-4 PN-92/A/86 522 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 1550 3. Filety z kurczaka - piersi bez kości 15112200-8 PN-A-86524 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 5480 4. Kiełbasa szynkowa drobiowa 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 10% 3060 5. Kiełbasa śląska drobiowa 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona ,parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 2320 6. Kiełbasa żywiecka drobiowa 15131133-6 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 2510 7. Kurczak faszerowany 15131133-6 PN-A-86526;1996 Zgodnie z normą 420 8. Kurczak świeży 15112130-6 PN-A-86520 Tuszka kurczaka patroszona, bez podrobów, schłodzona do temperatury -1 do +4, czysta, bez jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych oraz krwi 3890 9. Mięso gulaszowe z kurczaka 15112200-8 PN-92/A/86 522 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 7600 10. Mięso gulaszowe z indyka 15112200-8 PN-92/A/86 522 Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 1180 11. Parówka drobiowa 15131135-0 PN-A-82007;1996 Drobno rozdrobniona homogenizowana czysto drobiowa, wędzona, parzona w osłonce wiskozowej 1590 12. Szynkówka drobiowa 15131135-0 PN-A-86526;1996 Grubo rozdrobniona w skład której wchodzi 100% mięsa z indyka, parzona, nie wędzona, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 2220 13. Porcja rosołowa 15113 200-8 PN-A-86524 Element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka, schłodzony bez przebarwień i u uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi 4420 14. Salceson drobiowy 15131135-0 PN-A-86526;1996 Salceson gotowany czysto drobiowy w osłonkach poliamidowych, zawartość białka nie mniej niż 9%, tłuszczu nie więcej niż 25% 300 15. Pierś z indyka pieczona 1531135-0 PN-A-86526/A1 Zgodnie z normą 300 16. Szynka z indyka 15131135-0 PN-A-86526;1996 Szynka w bloku w skład której wchodzi mięso drobiowe, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% 1270 17. Udko z kurczaka świeże 15112200-8 PN-A-86524 Uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach 1800 18. Udo indycze z kością 15112200-8 PN-A-86524 Uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach 500.</li> <li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.20.00-6.</li> <li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li> <li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>